Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

En sommardag på Högbonden

Publicerad 2009-04-18 17:47:41 i Djur och natur,

Nu har turen kommit till nummer fyra på min lista över natursköna platser i och omkring Örnsköldsviks kommun. Jag har tänkt att ta er med till Högbonden en av många öar i den kustnära arkipelagen vid Höga Kusten. Jag och Ingela åkte dit en vacker sommardag 2006. Vi åkte bil från Örnsköldsvik till Bönhamn där vi tog turbåten ut till Högbonden, för en underbar dag vid havet!

Följande fakta är tagen från hemsidan om Bönhamn!

Högbonden är en vacker och dramatisk ö i Höga Kustens yttersta havsband, med klippor som stupar rätt ner i havet. År 1987 blev ön naturreservat. Vattendjupet är på sina ställen 85 meter. Ibland når vågornas saltstänk ända upp till fyren, 80 meter upp. Med turbåt från Bönhamn tar resan ut hit vid bra väder bara 6 minuter. Väl framme väntar en promenad på ca 700 meter. En trappa med 52 steg tar dig sista biten upp till toppen av ön och den gamla fyrvaktarbostaden. Högbonden anses vara Sveriges vackraste vandrarhem och har 30 bäddar. Här finns ett kafé men även två välutrustade kök för självhushåll. Konferensrum med A/V utrustning. Bröllopssvit inredd i gammal stil, med havsutsikt. Bastu vid stranden.

Öppet från maj till mitten av oktober. Bokning under vandrarhemmets öppethållande görs på telefon 0613-230 05. Före och efter säsong 0613-231 00. Arrendatorer av vandrarhemmet är Kajsa och Owe Grandics.

För turlista och mer info besök gärna deras hemsida http://www.hogbonden.se/

Välkomna på en tur!

     

     

        

     

     

       

     

   

Det enda farliga på havet är land.   / Fritiof Nilsson Piraten

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela