Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Min rygg mitt Nemesis!

Publicerad 2009-04-27 18:45:08 i Hälsa och friskvård,

Nemesis är straffets och vedergällningens gudinna i den grekiska gudavärlden, hon är tydligen min ständiga följeslagare. Idag har jag alltså varit till ortopedmottagningen och träffat ryggspecialist Dr Armend Agolli, från Umeå-universitetssjukhus! Jag har inte bara två diskbråck och spinal stenos utan också något som heter segmentell rörelsesmärta (SRS). Eftersom det verkar som det sistnämda är det som "stör" mig mest så blir det den problematiken de ska ta sig an först. Därför så ser det inte så himla ljust ut för lilla Dan just nu! I juli-sept så kommer jag att bli kallad för att lägga ny blockad men nu i en disk. Därefter får jag prova om det blir bättre i några veckor och om det inte blir bättre så görs en ny blockad i en annan disk. När jag är utprovad och de kunnat konstatera vilken eller vilka diskar som jag har fel på, så blir det operation. I bästa fall någon gång i oktober - november. Men jag måste själv ta beslut om jag vill operera mig. Ungefär 60-70% av opererade patienter blir bättre. För resterande patienter blir det oförändrat eller sämre! Alltså risken för att få mer ont, är ganska stor tycker jag. Dessutom har jag haft sån himla otur nu i två års tid så jag kommer säkerligen att tillhöra den kategori som blir sämre!!  

Men va fan, man kan inte deppa ihop för det här inte! En av årets bästa årstider är ju här och snart är vi inne i den underbara tiden mellan Hägg och Syren, sug på det ni!!!

Bara för att uppmuntra, mig själv framförallt, så lägger jag ut en lite galen bild på mig själv!!


Storlien juli 2006, övernattning på vandrarhem, på väg till Norge och Trondheim.


Blanda klokheten med dårskap emellanåt; galenskap på sin plats är skön!   / Horatius

dan

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-04-28 08:29:09

Håll ut Dan. Nån gång måste det vända.

Postat av: trafikskadad

Publicerad 2009-09-11 13:49:36

Hej!



Har vän med SRS och som testat alla möjliga träningsformer. Hon åkte till Strängnäs Ryggkirurgiska klinik som undersökte och opererade henne. Från att ha haft sjukersättning i många år och inte kunnat göra knappt något, pluggar hon nu och kan göra det hon vill.



Lycka till!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela