Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Alliansens julklapp till oppositionen!

Publicerad 2009-12-15 15:16:32 i Politik,

Nya siffror visar att oppositionen leder betryggande inför valet, hoppas bara att det håller i sig fram till sept. 2010! Men med Alliansens cyniska politik så är det nog ingen fara!!!


Jag förstår om Maud Olofsson har svårt för att le dessa dagar!!! Tyvärr Maud så kommer centern snart att vara ett minne blott!!

Läs gärna artikeln nedan!! (Artikeln saxad ur Aftonbladet den 14 december 2009!)

Alliansregeringen utförsäkrar sig

"När de skärpta reglerna börjar slå igenom och få ansikten blir det svårare att se fördelarna med arbetslinjen. Efter att cancerläkare slog larm om att svårt sjuka tvingades tillbaka in i arbetslivet, ändrades reglerna i veckan så att de svårast sjuka ska undantas reglerna. Och här börjar det bli problem. För varje grupp som undantas kommer nya grupper träda fram. Vilka är mest sjuka? De bröstcancersjuka eller Aspergersjuka med hyperaktiva luftvägar? Strokepatiener med halv kroppsförlamning eller människor med fibromyalgi och lätt ångest?

Det här är inga påhitt, det är människor som hört av sig och varit oroliga för vad som ska hända efter årsskiftet. Vad ska man säga? Se till att ha ordning på dina papper. Eller hoppas på att också din sjukdom blir ett av undantagen.

Med det är inte bara undantagsfrågan som ställer till det för regeringen. Statsministern försvarade i går sjukförsäkringsreformen och konstaterade krasst att vissa kommer att hamna i kläm. Det är en underdrift. Oppositionen har krävt att man ska riva upp och flytta fram starten för förändringarna så att de administrerande myndigheterna har chans att klara sina åtaganden. 17 000 långtidssjuka flyttas vid årsskiftet från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingens arbetslivsintroduktion. Problemet för regeringen är att de inte kan riva upp, göra om och flytta fram hur som helst eftersom det då framstår som att de inte vet vad de pysslat med de senaste tre och ett halvt åren. En fråga som jag gissar många redan i dag ställer sig.

Här har vi ett annat oväntat och lite intressant problem: En regering som faktiskt uppfyllt ett vallöfte men som inte kan dra fördelar av det. Jaha, så antalet sjukskrivna har minskat från 200 000 till 100 000 sedan 2006. Toppen, men hur många av dem haltar till jobbet eller är nybehandlade för prostatacancer?

Moderaterna har gjort allt de kan för att tvätta av sig stämpeln som elitparti för rika. Men precis som George Bush misslyckades med att framstå som medkännande under parollen ”compassionate conservative”, har Moderaterna oerhört svårt att slå igenom som mjuka.


I går kom nya siffror från SCB om hur folket skulle rösta om det var val i dag. Det visar ett kraftigt rödgrönt övertag mot alliansen, 50 procent säger sig rösta på något av partierna i opposition. 42,5 procent skulle rösta på något av partierna i den sittande regeringen. Moderaterna åker rutschkana, i maj hade de stöd av nästa 30 procent av väljarna. I dag är siffran ner på strax över 26 procent. Minns att detta är siffror från november, alltså innan debatten om sjukförsäkringarna nådde orkanstyrka. Vi kan nog räkna med att de utförsäkrade blev en tidig julklapp åt Mona Sahlin".

Konservativa är nödvändigtvis inte inkompetenta, men de flesta
inkompetenta människorna är konservativa!
    /John Stuart Mill

Demokrati uppmuntrar majoriteten att avgöra sådant som majoriteten
själv är okunnig om.
  /Platon

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela