Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Genetik och ryggblockad!

Publicerad 2009-01-15 15:37:07 i

Torsdag 15 januari 2009

Känns bättre i ryggen i dag. Ska egentligen till skolan och sköta min planering där, har enbart tre timmar planering på torsdagar. Jag valde dock att sitta hemma vid köksbordet och planera. Jag hoppas att min chef Ulf har förståelse för mitt tilltag!  Vi har börjat jobba med Genetik, jag och min klass. Det ett kul område som oftast väcker stort intresse hos våra niondeklassare! När jag satte mig att börja arbeta med genetiken, med min snus och mitt kaffe, kom jag ihåg min julklapp från min alltid lika omtänksamma arbetskamrat Maria, hon jag delar klassföreståndarskapet i 9B med. Helt underbar tjej att jobba med, förresten!! Oj vad den kom lägligt till pass nu. Godis!!! Choklad, Salta katten och Fruxo. Underbart!! Hon får därmed en lite stjärna i vinternatten uppkallad efter henne. En av stjärnorna i Karlavagnen kallar jag numera Maria Fruxo. Den som sitter längst ut på "skaftet". Tänk på det nästa gång ni ser Karlavagnen, Maria Fruxo!!



Klockan 13.00 var det dax för min tredje ryggblockad. De tidigare två har inte hjälpt ett dugg utan har bara gjort onda, både under behandling och dagarna efter. Mycket förväntansfull kom jag till operatinavdelningen strax före 13.00. Sex sprutor, ca 10 - 12cm långa, stacks in på sidan om de kotor jag har ont i, där nerverna ut i ben och ner i underlivet går. Herrejävlar va ont det gjorde! Har ni någon gång gjort akupunktur och kännt smärtan som ibland känns när de vrider på nålarna. Det är bara en barnlek jämfört med detta. Tack och lov gick det fort och efter ca 20 minuter så var det över. Fick se en röntgenplåt efteråt, hur nålarna satt som indianpilar symmetriskt satta bredvid ryggkotorna L3, L4 och L5. Häftigt att se, men inte uppleva!! Nu är det gjort i alla fall och jag hoppas verkligen att det ska göra lite nytta nu. Att bli lite mer smärtfri och kunna dra ner på värktabletterna vore kanon!!! Hej hopp tordagssnopp!!!

dan

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2009-02-03 23:00:50

Nej men va gulligt! Jag vill gärna ha en stjärna uppkallad efter mig! Å vilket bra namn! Maria Fruxo, jag tror att jag ska byta efternamn :-))

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela