Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

För 40 år sen!

Publicerad 2009-07-20 22:34:39 i Historia,

Tänk att det redan gått 40 år sedan månlandare Eagle på Apollo 11, landade på månen. Jag minns att jag som 12-åring var med mina föräldrar hos släktingar i Jokkmokk. Där skulle vi plocka hjortron och fiska siklöja. Men just den här dagen för 40 år sedan så satt vi alla bänkade framför den svartvita tv;n och bevittnade detta historiska ögonblick. Fantastiskt var det och ännu mer fantastiskt blev det när jag på julafton samma år fick en stor byggsats av just Apollo 11 och dess månlandare. Fina minnen att suga på nu när alt kretsar kring den 20 juli 1969.

Men jag är som vuxen väldigt kluven inför denna typen av projekt. För samtidigt som det är spännande och fantasieggande så finns det ju faktiskt viktigare saker att satsa pengar på. Världssvält, rent vatten åt alla, miljöproblematik samt sjukvård och skola åt alla, är bara några av de områden där det skulle behövas dessa enorma miljarder dollar som dessa projekt kostar. Så måste jag välja så väljer jag att använda pengarna till att göra det drägligare för alla på denna jord. Rymdäventyret Apollo 11 finns ju dokumenterat, både på film och i våra minnen, så vi får väl suga på den karamellen medan jorden får bli en bättre plats att leva på för ALLA!! Det tycker lilla jag i alla fall!!


Autentisk bild från månlandningen 1969. Bilden hämtad från internet, länk till sidan HÄR!

Ju mer du vet, desto mindre förstår du!  /Dao de jing (Tao te ching)

fattigdom är som ett straff för ett brott du inte begått!    /Eli Khamarov   


dan

                          

Kommentarer

Postat av: Snilleblixten

Publicerad 2009-09-08 01:25:58



KOLLA HÄR, obestridliga bevis för månbluffen:



http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/09/manbluffen-1969-1972-obestridliga-bevis-for-nasa-s-mankonspiration-dokument-och-video-analyser



Snacka om att NASA fejkade "månlandningarna"...



Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela