Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Köttätande växt!

Publicerad 2009-07-01 17:15:36 i Djur och natur,

I Sverige har vi faktiskt köttätande växter, låter läskigt va! Sileshår tillhör Sileshårssläktet (Drosera) och är faktiskt farliga insektfällor och glupska köttätare. Notera att jag skrev farliga insektsfällor och följdaktligen inte farliga för större byten än just insekter. Sileshåren trivs i fuktig mark och föredrar blöta myrmarker, så nästa gång ni är ute på en myr och traskar så huka er ner och leta efter dessa fantastiska växter. De är inte svåra att finna om man vet hur de ser ut. Jag ska nu visa er hur Sileshår ser ut och hur det ser ut när de "äter"! 

Detta är Sileshår! Notera flugan som är inringad på bilden!


Så här ser Sileshår ut på nära håll. Tittar man noga så kan man se en massa små myggor och knott som sitter fast lite här och där.


Här kan man i närbild se hur flugan fastnat i det klibbiga som utsöndras längst ut på "piggarna". Det som ser ut som små bollar är den klibbiga vätskan. När väl en insekt fastnat så viker bladet sig runt insekten och växten löser upp bytet och tillgodogör sig näringen i den såsom "käk"! Läs mer om Sileshårväxter HÄR!

Uppfinningen av en ny rätt, gagnar människorna mer än upptäckten av en
ny planet!
  / Anthelme Brillat-Savarin

dan

Kommentarer

Postat av: Nathalie 21 årig vegetarian

Publicerad 2009-07-01 17:39:15

Oj, visste inte att det fanns såna här i Sverige, mer än de köttätande krukväxterna som man kan köpa då:D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela