Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

På lätta vingar!

Publicerad 2009-07-24 21:14:46 i Djur och natur,

Vad vore en prunkande svensk sommaräng utan dessa vackra fjärilar? De gör ju både nytta och ger ängen ett tillskott av sprudlande färginslag. Nyttan de gör är ju deras polleneringsroll hos alla ängens blommor, alltså förökningen av växterna. Dessutom ingår de ju som ett led i näringskedjan såsom mat till bland annat våra insektsätande fåglar! Kolla in två av våra vackra fjärilar som vistas på våra ängar.


Brunfläckig pärlemorfjäril, Boloria selene. Läs om den HÄR!


Vitfläckig guldvinge, Lycaena virgaureae. Läs om den
HÄR!

Felet med jämlikhet är att vi bara strävar efter att nå den med dem som står
över oss.
      / Henry Becque

dan

Kommentarer

Postat av: Ki

Publicerad 2009-07-25 12:49:36

Underbart att se dem! I år har jag haft så få fjärilar i trädgården trots flera rabatter fulla med växter planterade för dem och humlorna. Men det kan ju bero på att det blir för tungt att flyga med flytväst och simfötter på... Tre veckors regnande just när till exempel Ålandsroten och Fjärlisbuddlejan blommar som mest känns som lite avig tajming från vädergudarna. Men undrens tid är visst inte förbi för idag är det uppehåll och nu fladdras det febrilt över fallna nektarbarer :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela