Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Betydelsen av en skylt!

Publicerad 2009-03-17 19:01:41 i Djur och natur,

Tisdag 17 mars 2009

Tänk vad en skylt kan betyda mycket. Strax utanför Örnsköldsvik så ligger ett litet samhälle som heter Själevad. Där är jag uppvuxen och där har jag ofta strövat omkring i skogarna och bland bergen. Uppe bland bergen så ligger det en liten tjärn som heter Svarttjärn. Vid denna lilla tjärn har jag tillbringat många av mina unga år. Allt från att spana in djur och växter, fiske, bad och indianliv, har iscensatts där.

Förr så gick det ett skidspår från Svarttjärn till Huggsjöstugen ca en mil från tjärnen. Detta skidspår var markerad med gula skyltar som på sina ställen var namnsatta, för att visa var man var. Dessa skyltar är förmodligen bortåt 50 år vid det här laget. När jag är ute och går i skogen om somrarna så passerar jag emellanåt någon av dessa skyltar. Speciellt en skylt väcker då mycket "varma" känslor hos mig. Varför det är på det viset vet jag inte, men förmodligen så hände det något positivt i min ungdom, som har med den skylten att göra. Jag tycker att det känns som igår, men det bör ha varit för så där en 40 år sen. Ja du, vad tiden går!


Svarttjärn i kvällssol just när isen lagt sig.


Dimmig novemberdag vid svarttjärn 2006.


Gibson på en brygga vid Svarttjärn, sommaren 2007.


Tänk att denna skylt väcker så varma känslor hos mig. Varför vet jag inte!


Bättre ett dåligt minne än dåliga minnen!        /François de la Rochefoucauld

dan

 Andra Ö-viksbloggar!           

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela