Kyckling med Pasta
Onsdag 18 mars 2009
Ingela jobbar långdag på onsdagar och då passar det väl bra att jag fixar middagen! idag bjuder jag henne på Kyckling med pasta. En mycket lättlagad middag som också är god.
Recept: (4 portioner)
2 st kycklingfileer
1 burk passerade tomater (400g)
1 burk skivade Champinjoner (ca 200g)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor (eller efter behag)
salt
Curry
Rosmarin
Olivolja
2 dl vatten eller cocosmjölk
Skär kycklingfileerna i lämpligt stora bitar (välj själv). Skala och hacka löken, finhacka vitlöken. Fräs kycklingbitarna i en stekpanna med olivolja, krydda och salta. Fräs lök, vitlök och champinjoner i olivolja i en annan stekpanna. När kyckling, lök och champinjoner fått gyllenbrun färg rör ner allt tillsammans i en panna. Tillsätt de krossade tomaterna och lite vatten, rör om. Vill man få lite mer Thaismak på anrättningen så tilsätter man cocosmjölk istället för vattnet. Krydda och salta efter smak och låt sjuda under lock i ca 10-15 minuter. Servera med fullkornsspagetti eller liknande och dekorera med valfria grönsaker. Trevlig måltid!
Ingredienserna till dagens middag!
Låt kycklingröran stå och "gotta till sig" på svag värme i 10-15 minuter.
Kanske inte det finaste upplägget som gjorts, men gott var det!!!!
dan
Ingela jobbar långdag på onsdagar och då passar det väl bra att jag fixar middagen! idag bjuder jag henne på Kyckling med pasta. En mycket lättlagad middag som också är god.
Recept: (4 portioner)
2 st kycklingfileer
1 burk passerade tomater (400g)
1 burk skivade Champinjoner (ca 200g)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor (eller efter behag)
salt
Curry
Rosmarin
Olivolja
2 dl vatten eller cocosmjölk
Skär kycklingfileerna i lämpligt stora bitar (välj själv). Skala och hacka löken, finhacka vitlöken. Fräs kycklingbitarna i en stekpanna med olivolja, krydda och salta. Fräs lök, vitlök och champinjoner i olivolja i en annan stekpanna. När kyckling, lök och champinjoner fått gyllenbrun färg rör ner allt tillsammans i en panna. Tillsätt de krossade tomaterna och lite vatten, rör om. Vill man få lite mer Thaismak på anrättningen så tilsätter man cocosmjölk istället för vattnet. Krydda och salta efter smak och låt sjuda under lock i ca 10-15 minuter. Servera med fullkornsspagetti eller liknande och dekorera med valfria grönsaker. Trevlig måltid!
Ingredienserna till dagens middag!
Låt kycklingröran stå och "gotta till sig" på svag värme i 10-15 minuter.
Kanske inte det finaste upplägget som gjorts, men gott var det!!!!
dan