Om nåt är paj, gör Paj!
Lördag 7 mars 2009
Jag gillar skarpt att fixa mat! Mat i alla former och i alla olika smaker, har intresserat mig ända sen ungdomen. men tyvärr så har det inte blivit så mycket "matlagande" de senaste två åren. Orsak därtill vet ni nog alla, ja just det ryggen. Men emellanåt så känner jag både lust och har ork att fixa något. Idag är en sådan dag! Ingela har letat fram ett recept på en ost- och skinkpaj med ägg, som jag fixat till. Om den blev god? Ni anar inte!!
Nu är pajdegen klar. Plastfolie på och sen in i kylen några timmar.
Att "nagga" behövs för att pajdegen inte ska "svälla" upp som en Calzone när den gräddas på 225 grader i 10 minuter.
När pajdegen gräddats så är det dax att slå i fyllningen.Sen bär det av in i ungnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Då var den klar! Lite strimlad röd paprika piffar upp helhetsintrycket en smula.
Recept:
3 dl vetemjöl (ersätt 1 dl vetemjöl med grahamsmjöl så får du en nyttigare pajdeg)
50 gram smör
2 dl Kesella
ca 0,5 tsk salt (hellre för lite eftersom den rökta skinkan är salt)
Ev. någon msk vatten.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader.
Fyllning:
100g skinka (i detta fall basturökt skinka)
2-3 dl riven ost
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt (hellre för lite eftersom den rökta skinkan är salt)
1 krm svartpeppar
ca 1/2 tsk paprikapulver (smaka av efter smak)
Grädda i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.
Smaklig måltid!!!
Njut nu av lördagskvällen och lek med tanken att morgondagen blir den bästa i ditt liv!
Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant. Albert Engström
dan
Jag gillar skarpt att fixa mat! Mat i alla former och i alla olika smaker, har intresserat mig ända sen ungdomen. men tyvärr så har det inte blivit så mycket "matlagande" de senaste två åren. Orsak därtill vet ni nog alla, ja just det ryggen. Men emellanåt så känner jag både lust och har ork att fixa något. Idag är en sådan dag! Ingela har letat fram ett recept på en ost- och skinkpaj med ägg, som jag fixat till. Om den blev god? Ni anar inte!!
Nu är pajdegen klar. Plastfolie på och sen in i kylen några timmar.
Att "nagga" behövs för att pajdegen inte ska "svälla" upp som en Calzone när den gräddas på 225 grader i 10 minuter.
När pajdegen gräddats så är det dax att slå i fyllningen.Sen bär det av in i ungnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Då var den klar! Lite strimlad röd paprika piffar upp helhetsintrycket en smula.
Recept:
3 dl vetemjöl (ersätt 1 dl vetemjöl med grahamsmjöl så får du en nyttigare pajdeg)
50 gram smör
2 dl Kesella
ca 0,5 tsk salt (hellre för lite eftersom den rökta skinkan är salt)
Ev. någon msk vatten.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader.
Fyllning:
100g skinka (i detta fall basturökt skinka)
2-3 dl riven ost
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt (hellre för lite eftersom den rökta skinkan är salt)
1 krm svartpeppar
ca 1/2 tsk paprikapulver (smaka av efter smak)
Grädda i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.
Smaklig måltid!!!
Njut nu av lördagskvällen och lek med tanken att morgondagen blir den bästa i ditt liv!
Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant. Albert Engström
dan