Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Bonanza!

Publicerad 2009-09-01 11:35:01 i Film och litteratur,

Tänk vad mycket skoj man kan hitta på Internet! Satt och bläddrade på YouTube och fann klipp från westernserien Bonanza. Den serien var oehört populär och visades i svensk TV från slutet av 60-talet och fram till 1973! Den serien var min stora favorit i mitten och slutet av 60-talet!

Som barn så var ju TV-utbudet av filmer och serier väldigt begränsat. Film visade man bara på fredag eller lördagskvällarna. Men när väl helgen kom så var det alltid "fest"! jag brukade lägga mig på golvmattan under TV-rumsbordet, med en liten påse ostkrokar och en Guldus för att spana in Bonanza. Vilka hjältar, vilka strider, vilka actionscener! Attraktionen blev så mycket större när de visades film bara på helgkvällarna. Idag kan man se film dygnet runt och frågan är om det är så bra? men det är en annan fråga! Men helt klart blir man lite full i skratt när man idag ser ett avsnitt av Bonanza eller den andra mycket populära westerserien på den tiden, High Chaparral. Filmtekniken var ju inte speciellt avanserad om man jämför med dagens filmindustri med datorer och allt. Men med den tidens mått mätt så var ju Bonanza bra gjord och mycket avanserad, producerad med den tidens senaste teknik.

Kolla in introt till Bonanza, välkänt för alla 50+, samt en snutt från ett avsnitt!


Introt till Bonanza!


Little Joe Cartwright var alla tjejers älskling i slutet av 50-talet och framåt!


Barndomen är en lycklig tid i efterhand!  / Dorothy Parker


dan (en nostalgisk gammal 50-plusare!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela