Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Att vara rik!

Publicerad 2010-08-04 10:04:38 i Familjeliv,

För oss är vår kryddgård och vårt växthus mer än guld värda! Det är en hel del jobb med både kryddgården och skulla man räkna på det, med arbetsinsats, gödning etc, så blir det nog betydligt billigare att köpa färskt från affären. Men för oss är det livs kvalité att få plocka direkt från egen odling. Dessutom kan vi vara hundra procent säkra på att allt är ekologiskt odlat!


Att ha en egen kryddträdgård är kanon! Att till maten få krydda med färk mynta, oregano, timjan, dragon, salladslök, rosmarin, plocksallad eller gräslök är ovärderbart. Dessutom tycker jag att en kryddträdgård är dekorativ med.


Physallisen är ny för i år!


Gurka har vi fått i massor varje sommar. Den självodlade gurkan är mycket mycket godare än den köpta. Om det beror på att det är så eller att jag är partisk, vet jag inte, men så länge man tycker så kommer gurka för alltid att odlas i vårt växthus!


Busktomater i parti och minut!


Både gul snackpaprika och vanlig orange paprika blir det i år, om nu inte sniglarna äter upp dem. Varje kväll är det snigeljakt i växthuset vill jag lova!


Dillen är självsådd i växthuset år efter år vilket innebär att vi har fäsk dill hela sommaren.


Den kryddiga och goda ruckolan bör finnas i varje växthus. Den fröar av sig varje år och medför färsk sallad från mitten av maj fram till hösten, underbart tycker vi!


Vanlig plocksallad som snart går i blom. Får stå kvar och får likt ruckolan, fröa av sig för att nästa sommar ge ny härlig skörd.

Kvalitet är aldrig en tillfällighet utan alltid resultatet av intelligent ansträngning!  /John Ruskin

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela