Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

The Wire!

Publicerad 2010-08-22 10:10:45 i Film och litteratur,

Efter att ha följt alla 7 säsongerna av The Shield, som är en polisserie, så fick jag abstinens på just polisserier. Därför har jag nu köpt hem den första säsongen av polisserien The Wire! Serien har av en enig expertis blivit korad till en av de bästa polisserierna som gjorts, mycket tack vare sin realism. Den har därför fått en hel drös med utmärkelser. Efter en något trög inledning så har den nu fått upp farten och jag tycker att den är kanon med en bra och trovärdig dialog och handling. Serien är väl värd att se!!!


DVD-omslaget till säsong 1 ser ut så här!

Här nedan så följer lite fakta om The Wire, hämtad från Wikipedia:

The Wire
är en amerikansk dramaserie som utspelar sig i Baltimore, Maryland där den också är inspelad. Serien har skapats av manusförfattaren/producenten och tidigare kriminalreportern David Simon. Den sänds av betalkanalen HBO i USA. The Wire hade premiär den 2 juni 2002, med 60 avsnitt som sändes över fem säsonger. Serien hade svensk premiär den 4 juli 2003. Den sista säsongen sändes år 2008, och avslutades den 9 mars, 2008.

Handlingen i den första säsongen skildrar kampen mellan polisen och knarklangande gäng i stadens västra delar, och berättas ur båda sidors perspektiv. Följande säsonger har fokuserat på andra aspekter av livet i staden. Den stora skådespelarensemblen består främst av karaktärsskådespelare som i huvudsak inte är kända från andra roller. Simon har sagt att trots sin karaktär av kriminaldrama, handlar den egentligen om den Nordamerikanska staden och hur vi lever tillsammans. Det handlar om hur institutionerna påverkar individen, och hur… oavsett om du är polis, hamnarbetare, knarklangare, politiker, domare [eller] jurist, så är du i slutänden körd och måste lyda den institution du lierat dig med.

The Wire har hyllats av kritikerkåren för sin realistiska skildring av livet i storstaden och sitt ovanligt djupa utforskande av sociologiska teman, och har kallats den bästa serien på teve av TIME , Entertainment Weekl, The Guardian, Chicago Tribune, Slate, San Francisco Chronicle och Philadelphia Daily News. Även i Sverige har serien hyllats, bland annat av kulturjournalisten Jan Gradvall som i en krönika i Dagens Industri rankade The Wire som 00-talets bästa TV-serie


Som ni ser så är det HBO som proucerat serien och just HBO producerar aldrig dåliga serier!!!

Jag har inget emot poliser, jag är bara rädd för dem!  /Alfred Hitchock

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela