Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Mellandagslunk och ryggsnack!

Publicerad 2010-12-29 14:38:54 i

Ja, då har jag varit på ortopeden på Umeå lasarett. Blev jag något klokare? Njaääoo kanske? Denne herre, som försökte framstå som den kunnigaste av dem alla, menade först och främst att en operation i detta skede var ej att rekommendera, utan att man ska vänta minst ett halvår till, innan beslut. Men fick han bestämma så skulle det inte bli någon operation alls. Han menade att en ny operation var riskabel och rent av kunde försämra och öka på min redan nu förskräckliga värk. Han resonerade tvärt emot vad min läkare i Strängnäs gör. Men han påpekade samtidigt, trots hans självsäkra framtoning, att det han säger kanske inte alls löser mina problem utan att Marios operation mycket väl kan hjälpa mig (eller göra mig sämre). Ni förstår kanske min frustration!!! Jag frågade honom om jag kommer att bli bättre framöver utan operation. Ja kanske, kanske inte, du kan även bli sämre, var hans svar. Ja, ni märker hur förvirrande det blev med det besöket.

Han menade dessutom att jag skulle slänga kryckorna, som jag bara använder i enstaka fall, och börja tokträna. Jag frågade hur det skulle gå till när jag har så ont? Han menade att det vara bara att bita ihop och köra. Jag frågade honom om han någon gång hade haft så ont så att man inte vet vad man ska göra av sig själv. Men nej det hade han inte. Men han kunde ändå försöka inbilla mig att börja tokträna? Jag har upplevt detta flera gånger, att läkare har väldigt dålig kunskap och erfarenhet av värk. Många av dem har nog inte upplevt det helvete det innebär med en brännande sakta nerbrytande smärta. Det skrivs ut värktabletter till höger och vänster, men sen då?

Nu får jag vänta och höra vad överläkaren här på ortopeden i Örnsköldsvik har att säga. Får jag en remiss till Strängnäs eller ska jag avvakta 6 månader eller har han något annat i bakfickan, smärtklinik kanske? Ja, hur i hela friden ska detta "drama" sluta? Det enda säkra jag vet i nuläget är att min värk får jag leva med ett bra tag till!!!


Ida och Gibson vilar ut under någon av Juldagarna.

Att vänta gör ont. Att glömma gör ont. Men att inte veta vad man ska
göra åt det är den värsta smärtan!
/ Paulo Coelho

dan

Kommentarer

Postat av: Lippe

Publicerad 2010-12-29 15:32:24

Hej höpp tvärstöpp, som vi här nere skulle ha sagt!!



Tycker inte att du ska tokträna, jag är ingen ortoped men vet mycket om smärta! Hade inte du dålig benläkning? För i så fall ska du ta det försiktigt med träning så att du inte rubbar skruvarna. Lunka och gå tycker jag är lagom.

En av mina landstingsspecialister lade pannan i veck och såg väldigt "specialist" ut när han uttalade sig om min framtid, han sa: det kan bli så att det blir sämre med din rygg över tiden, hmmmmm, det kan oxå bli så att det stabilserar sig och blir bättre med åldern. Eller också så håller det sig som det är!!! Han såg väldigt nöjd med att ha täckt in alla alternativ för då hade han ju iaf inte fel!!

Hoppas att du får en operation och att den blir i Strängnäs.

Ha det så gott du kan under tiden.

Postat av: Annika

Publicerad 2010-12-29 21:23:40

Ja det där med träna verkar vara läkarnas (och sjukgymnasternas) universalmedicin! Allt går över med att träna tydligen. Suck. Jag håller verkligen tummarna för att du ska få opereras i Strängnäs och att det blir snart så du snart får komma vidare!

Postat av: Svågerskan

Publicerad 2010-12-29 22:09:56

Kära svåger!

Är det inte dags att byta hockeylag!?

Jag vet ett lag som Mo-Do kommer att få kvala mot. När den dagen kommer är du välkommen till Tegera arena. Jag bjuder på loge-plats och mat.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela