Hjälp, en stor kran genom taket!

Hej på er alla soldiggare och alla ni andra. Här har det hänt grejer ska ni tro. Vi håller på att byta tak på vårt hus och snickarna trodde att de skulle få slutföra det sista på måndag nästa vecka. Men tji det!!! När de skulle ta upp plåten på taket så lejde de en kranbil till jobbet. Kranbilen kom och efter deiverse fastsättning av "tampar" och krokar, så var det då dags att lyfta upp plåten på taket. När kranen med plåten var ovanför taket och skulle hissas ner, vad tror ni hände då? Jovisst fick vi en kran genom vårt yttertak. Kranföraren hade i all brådska glömt att fälla ut stödbenen och stabilisera bilen vilket fick till följd att hela kranbilen tippade när utligget på kranen blev tillräckligt långt, oj oj oj! Kolla i hur det såg ut!


Så här lungt och fint skulle det egentligen gått från första början, men glömska satte stopp för det. Lägg märke till hålet till höger om plåten!


Så här blev det! Som tur var hölls kranbilen kvar i detta läge eftersom ena stoppen runt plåten bromsade upp och höll den kvar så. Om inte så hade kranen gått genom innertak och förmodligen demolerat halva taket samt innertak i hall och vägg och tak i kontoret.


Man ska ha tur ibland mitt i all otur!


Så här illa var det!


Här ser man riktigt nära när kraner gör sitt besök på vinden. Nu skulle man passa på och klistra in en Gevalialogga och skriva "När du får oväntat besök!"


Det blev till att anlita en RIKTIG kranbil och en bärgningsbil. Bärgningsbilen, som man kan skönja till vänster på bilden, skulle dra ner kranbilen samtidigt så skulle den stora kranbilen hålla emot så att inte lastbilen skulle dunsa ner på vägen med full fart. Då hade skadorna på taket blivit mycket större.

Avslutningsvis så kan jag ju bara säga, Tack och lov att ingen skadade sig! Ett tak går att laga, för det är ju bara ett "dött" ting! En trasig människa är det betydligt värre att återställa! Och skulle kranföraren som stod alldeles bredvid lastbilen på insidan, fått hela lastbilen över sig så skulle det inte hjälpa den stackaren med att laga honom. Så man kan se det som så att det var tur i oturen!!!

Det är lustigt, ju mer jag övar ju mer tur får jag!   /Arnold Palmer

dan


Kommentera bloggen här!
Postat av: Bodil

Vilket äventyr.Tur att det gick så bra ändå och ingen blev skadad

2010-06-10 @ 20:25:11
Postat av: Annika

Oj, ja där snackar man verkligen om oväntat besök! Tror dessutom jag känner ägaren av lastbilen. Men håller med Bodil, tur att ingen blev skadad förutom taket, allt annat täcks ju av försäkringar och är materiellt.

Önskar dig lycka till med läkningen av ryggen, gjorde själv en diskbråcksoperation för drygt 6 månader sen och är mycket bättre än innan, men fortfarande en hel del värk och problem kvar. Men går ändå inte att jämföra med hur det var innan. Önskar du får bli värkfri snabbt och komma tillbaka till jobb och börja leva "på riktigt" igen, utan värk!

2010-06-11 @ 00:43:08
Postat av: Agneta Jakobsson

Ja, man ska ju se till att grannarna får nåt att titta på...hihi..Vi ordnade en brand i lördags vi så grannarna fick fotografera ambulansen och brandbilarna...

Tur att allt slutade lyckligt för oss båda!

Kram

2010-06-11 @ 01:53:16
URL: http://agneta.jakobsson.blogspot.com
Postat av: siri

Hej Dan måste bara påpeka att jag var hos min bror som bor bakom er och fick då veta detta/siri

2010-06-13 @ 21:50:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0