Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Vem ska man tro på?

Publicerad 2010-05-26 14:14:33 i Allmänt,

Nu fejas det frenetiskt runt om i våra trädgårdar och på våra villor! Det köps mossmedel, mossplockare, gödning, ogräsmedel e.t.c. och husen skrapas och målas med färger och rengöringsmedel ur ett sortiment som liknar en myrstack. Det ena medlet är bättre än det andra och när det gäller färger så finns det ingen gräns för hur bra vissa märken är i förhållande till andra, allt enligt tillverkarnas reklam. I en stor test som Folksam har gjort har det konstaterats att endast 7 färger av 45 får godkänt, av Sveriges vanligaste utomhusfärger. 21 utomhusfärger har efter två år möglat så mycket att Folksam helt avråder från köp. Resterande 17 färger har en långsammare mögelpåväxt, men är ändå tveksamma köp för den som ska måla om huset. När det gäller färgen till våra hus så kan man ju alltid läsa Folksams rapport. Du kan läsa den HÄR!


Vad man än gör så finns det alltid någon som tycks veta bättre!

Hur är det med allt annat vi köper och öser över våra trädgårdar och villor? Hur ska vi som konsumenter på lekmannanivå, veta vad som är bra eller dåligt eller helt enkelt onödigt? Går man till återförsäljarna så får man ju olika svar och förslag från dem alla. Så slutsatsen måste bli; vad ska man tro och vem ska man egentligen lita på?



Det jag med säkerhet vet är att det är en skitdag för min rygg idag! Ska ner till Strängnäs på måndag så då få jag förhoppningsvis veta hur det står till med min rygg efter operationen!

Att dölja ett fel med en lögn är som att ersätta en fläck med ett hål! / Ferdinand von Schirr 

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela