Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Hemliga armén!

Publicerad 2010-11-14 19:10:29 i Film och litteratur,

I torsdags fick jag hem ännu en leverans från CDON. Denna gång hade jag beställt första säsongen av "Hemliga Armén" och första säsongen av "Dexter". Jag tänkte blogga lite om den förstnämda, alltså "Hemliga Armén". Serien tilldrar sig i Belgien, närmare bestämt i Bryssel under Andra Världskriget. En organisation som kallar sig för "Livlinan" har specialiserat sig på att hjälpa nedskjutna piloter från det Engelska flygvapnet, Royal AirForce (RAF). Gillar man filmer som utspelar sig under 2;A VK så är det här en serie för er. Sen att den är över trettio år gammal och inte har den absolut bästa bildkvalitén, gör inte så mycket eftersom det är en bra story och med bra skådespeleri, med några få undantag. Läs mer om serien här nedan! Serien "Dexter" har jag inte börjat se än, så den återkommer jag till i ett nytt blogginlägg vad det lider! 


Så här ser DVD-omslaget ut för den andra säsongen.

Hemliga armén

Hemliga armén (Secret Army) är en brittisk dramaserie, skapad, av Gerard Glaister, ursprungligen sänd i BBC One under perioden 7 september 1977 – 15 december 1979. Serien handlar om den belgiska organisationen Lifeline med bas i det av Nazityskland ockuperade Bryssel, som räddar nedskjutna brittiska RAF-flygare undan nazisterna och tillbaka till England under andra världskriget. Sammanlagt producerades det 42 avsnitt av serien (16, 13 respektive 13 för respektive år). Ett 43:e inspelat avsnitt sändes aldrig i TV.

TV-seriens vinjettmelodi är komponerad av Robert Farnon och är särskilt minnesvärd. Serien visades tre somrar i rad i SVT 1981 – 1983; i SVT visades dock bara 39 avsnitt. Sommaren 1983 visade därefter den fristående fortsättningen Kessler. Alla tre säsongerna av serien finns utgivna på DVD. Det finns även en TV-serie med namnet 'allå, 'allå, 'emliga armén, men det är en parodi på den riktiga Hemliga armén.

Varje säsong kostar 199 kronor per styck på CDON, www.cdon.se!

Jag anser krig vara avskyvärt, men de som hyllar det utan att delta
i det avskyr jag ännu mer!
  / Romain Rolland

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela