Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Filmtips!

Publicerad 2010-10-24 12:30:28 i Film och litteratur,

Här kommer två filmtips som jag rekommenderar er, så här på söndagen. Den första heter "BREACH" och är en spännande spionhistoria baserad på en verklig händelse. Gillar ni spionfilmer eller politiska filmer med bra dialog och skådespelarprestationer av världsklass, ja då är BREACH någonting för er!


Eric O'Neill är nykomling i FBI och finner sig snart inblandad i en maktkamp med sin chef Robert Hanssen, som senare blir åtalad för att ha sålt hemligheter till Sovjetunionen. BREACH bygger på en verklig händelse och är regisserad av Billy Ray, som tidigare regisserat "Shattered Glass" och som skrivit manus till filmer som "Flightplan" och "Hart's War". Rollistan innehåller bl a skådespelare som Ryan Phillippe ("Crash", "Gosford Park"), Chris Cooper ("Syriana", "Adaptation"), Laura Linney ("Love, Actually"), Dennis Haysbert ("Far From Heaven") m fl.

Den andra filmen som jag rekommenderar idag är filmen "PRIDE AND GLORY". Det är en typisk Amerikansk polisfilm. Den är rätt brutal och spännande men framförallt är den allt annat än seg och långtråkig. Dessutom, gillar ni Edvard Norton så är det här en bra rulle för er!


Med en polismördare lös sätter polischef Francis Tierney SR sin son Ray Tierney (Edvard Norton) som ansvarig för utredningen. Motvilligt tar Ray på sig uppdraget då de mördade poliserna jobbade under hans bror Francis Tierney JR och svåger, Jimmy Egan (Colin Farell). På ytan ser det ut som ett vanligt narkotikatillslag som gått fruktansvärt fel. Men allteftersom Ray gräver djupare inser han att någon måste ha tipsat om tillslaget. Någon inom polisen. Vad värre är, bevisen pekar i en otänkbar riktning: mot hans egen bror och svåger. Något som får ödesdigra konsekvenser i valet mellan sanningen och lojaliteten till familjen.

En bred filmduk gör bara en dålig film dubbelt så dålig!
  /Samuel Goldwyn

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela