Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Jag har en skruv lös ....!

Publicerad 2012-08-10 22:26:18 i

Visst har jag en skruv lös, nej närmare bestämt sex skruvar lösa, minst! Jo det är sant, samtliga sex skruvar i min stelopererade ländrygg är lösa. Dessutom så har det inte läkt ihop någonting mellan kotorna där ben samt en sorts massa lagts in för att få kotorna att växa ihop till en kota! Det är inte nog med det, för både i "skruvhålen" och mellan kotorna så är det inflammerat på grund av den rörelse som blir när jag rör mig, men röra mig måste jag ju få göra! Utöver allt detta så har jag inflammation i något som heter fasettleder på grund av att ledbrosken nötts bort och ben gnider mot ben. Nu var det nog inget mer!?
 
Vad ska då göras? Jo, i slutet av november så ska jag upp till Umeå där hela steloperationen som jag gjort i Strängnäs ska göras om! Skruvarna tas bort och prover ska tas i skruvhålen för ett se om det även finns bakterier där i. Sen tvättas allt rent och nya instrument sätts in och en massa benbitar packas in mellan kotorna. Det blir alltså att göra om hela "skiten" igen och det som gjorde så himla ont veckorna efter operationen, men smärta är jag ju rätt van att leva med så det fixar sig nog. Nu ska ni få se på lite bilder som förklarar lite mer!
 
 
Här kan man se att skruvarna är lösa! Det mörka området runt skruvarna är tomrum som uppstår då skruvarna lossnar. Det ser likadant ut på andra sidan!
 
Här ser man hur inflammationer och nötning gjort de två nedersta kotornas ytor skrovlig och inte så slät som de ovanför. Här ser man också att skruvarna sitter lösa. Bilden tagen bakifrån.
 
Här ser man också hur bedrövligt det ser ut mellan de två nedersta kotorna, namngivna L5 och S1. Samtidigt ser man hur ett diskbrock deformerat kotan ovanför dvs L4. Enligt ryggspecialisten från Umeå så var det inte konstigt att jag hade så ont, det ser riktigt bedrövligt ut enligt honom! :(
 
Men nu mina vänner så är det ju helg och då ska man vara glad!!! Så var glad allihopa, för det ska jag va! Så det så!!! Trevlig helg på er!!! :)
 
Endast de är lyckliga, som har blicken riktad på något annat än sin egen lycka! / Thomas Carlyle 
 
dan
 
 

Kommentarer

Postat av: Ida

Publicerad 2012-08-10 23:16:06

Nu får det bara lov att bli bättre efter nästa operation! Jag känner hopp! :)

Svar: Det hoppas jag med gumman!!! /pappos
Dan Jonsson

Postat av: Ulrika S

Publicerad 2012-08-11 09:48:26

Men Dan! Det är klart att det där gör ooont!!! Det måste ju göras något, eller hur? Ladda för en jul med många famtomentidningar och riktigt bra saltlakrits! Tänker på dig!

Svar: Hej du!!!Tack för omtanken kollegan!!!
mvh/dan
Dan Jonsson

Postat av: Gunilla Dahlman Jonsson

Publicerad 2012-08-11 22:01:11

Hej Dan!
Jag har följt din blogg under en lång tid och känner att det är på tiden att jag skriver några rader. I samband med att jag själv skulle operera min rygg så hittade jag din blogg och jag tackar för information och tänkvärda citat. Jag gjorde min operation i Umeå för 9 månader sedan och har kommit en bra bit på vägen i min rehabilitering.
Jag vill verkligen önska dig lycka till med den "nya" operationen och jag hoppas den ska leda till en mer smärtfri vardag så att du får lägga kraft och energi till de du finner meningsfullt i framtiden. Ska med spänning fortsätta titta in på din sida och som sagt var Lycka till!!
Hälsningar från Gunilla i Storuman

Svar: Hej du!Tack för omtanken du ger mig!!! Kul att höra att det är bra med dig och din rygg! Undrar vem som opererade dig???
Ha det gott/dan
Dan Jonsson

Postat av: Monica

Publicerad 2012-08-14 21:13:46

Hej!
Här är en till som hittade din blogg i samband med att det var aktuellt för mig att operera min rygg.

Min operation gjordes för drygt två år sen på Spine Center i Göteborg.
Allt har varit bra fram tills ett halvår sen då jag har fått betydligt mera ont och mycket mera besvär i ben och fötter.
Så jag känner verkligen med dig och förstår att du har haft och har ont.

Hoppas nu det blir bättre så du kan få nån hjälp.

Svar: Hej! Tack för omtanken!!! Hoppas nu att du inte får det mycket värre framöver utan att det håller sig någorlunda!!mvh/dan
Dan Jonsson

Postat av: jessica

Publicerad 2012-08-27 23:14:09

men fy attan........hoppas för allt i världen det blir bättre denna gång.

Postat av: Rita Svahn

Publicerad 2012-08-29 16:00:30

Hej Dan!
Ja herregud vad du får stå ut med mycke! Det ser ju inte alls bra ut på bilderna. Hoppas nu att dom får till detta i Umeå så att du åtminstone slipper all smärta.
Jag hittade dig då jag sökte efter fotobloggar för något år sedan och har följt dig i din kamp med din onda rygg.
Håller tummarna och kommer att fortsätta följa dig för att se hur det går för dig./ Rita

Svar: Vad gullig du är som följer min blogg och tack för stödet!!!
Dan Jonsson

Postat av: Claes

Publicerad 2012-09-22 16:48:59

Hej Dan
Samma för mig som tidigare inlägg, att jag hittade din blogg då jag letat info om ländryggsbesvär. Min operation gjordes i maj månad 2012 nere i Strängnäs av Dr MR, Efter återbesöket nyligen så var allt i sin ordning, men i baktanken hade jag dig Dan , att skruvarna o benmouset inte läkt fast. Huuuaaa
Hoppas din kommande operation blir bra och att du snart är uppe och "kutar" igen. Tack för all din information som du delat med dig.
Hoppas få se sköna "bra" bilder efter din OP.
Sköt om dig //C

Svar: Tack så mycket för din uppmuntran! Hoppas att din rygg fortsätter att läka ihop fint och bra!!! Men glöm inte att sköta dig dvs ta det lugnt med lyft etc! Ha det!!!
Dan Jonsson

Postat av: Alex

Publicerad 2014-04-22 21:18:50

Hejsan! Lägger märke till att detta inlägget e ett par år gammalt så hag hoppas allt ordnade sig till slut!
Ja stelopererades för 6 månader sedan o har en konstig känsla av att ngt rör sig under huden på ryggen där en skruv sitter.. Har ingen aning om det är muskeln eller om skruven är lös, det verkar nämnligen som att något rör sig ut o in :/
Så jag undrade hur du lade märke till dina lösa skruvar, om du kände av det med handen? O sen ville jag även fråga om det är en magnetröntgen man ser på bilden? Ska noc göra en sån isåfall..

Svar: Hej Alex! De såg det på röntgen att skruvarna var lösa! Det kan kännas konstigt under huden utan att skruvarna är lösa, det är muskler och senor som far över skruvskallarna och stängerna när man rör sig!!! Säg precis som det är och begär en ny skiktröntgen så att de kan se det riktigt bra hur du har det!! Kul att höra av dig, återkom gärna och berätta hur det går för dig! /dan
Dan Jonsson

Postat av: thess

Publicerad 2015-01-20 16:57:05

Hej!

Undrar hur det gått för dig efter om-operationen du skulle göra i umeå 2012? Mår du bättre nu från ryggvärk?
Mvh

Svar: Hej! Ingen operation gjord än då jag plågats av inflammationer i op.området. Men vi får se hur det blir framåt sommaren, väntar på att min läkare i Umeå ska ringa och berätta vilken operationsteknik de ska använda, framifrån eller bakifrån! Inflammationerna har lugnat ner sig så de bedömer att operationen kan genomföras, äntligen! Så håll koll framåt sommaren, ha det gott Thess!!!!
Dan Jonsson

Postat av: Pettersson

Publicerad 2020-01-07 19:07:44

Hallå Dan!
Jag har en son som var med om en bilolycka i somras och fick frakturer både i armar o ben men även bröt ryggen på två ställen.
De stelopererade i Umeå och de har väll gått rätt bra. Men för en tid sedan började de slå och klicka i ryggen på honom.
Nu har han världens smärta o kan inte sova. Han åkte in i dag på akuten och de konstaterade att hans skruvar hade gått AV???
Hur är de möjligt?? Inte konstigt de smäller i ryggen på honom?!

Hur har de gått för dig? Har du fått din operation nu?

Svar: Hej!Oj vad tråkigt för din grabb! Jag vet hur det känns då jag fick gå med i stort sett alla 8 skruvar lösa! Smärta smärta smärta vilket fick mig att hamna i en "smärtbubbla", hade bara smärtan i mitt huvud! Men konstigt nog vänjer man sig med smärta men det gäller att finna sådant som är roligt och uppbyggligt för en, om man kan och orkar vill säga!
Jag väntar fortfarande på min fjärde operation och har stått i operationskö i ca nio månader. Den läkare jag haft i Umeå har varit tjänstledig och återkommer inom kort. Så förhoppningsvis så händer det snart. Nu ska jag operera spinal stenos som beror på att spinalkanalen där förlängda märgen går har blivit för trång i två kotor. Det har alltså inte med olyckan att göra. Jag kommer aldrig att bli smärtfri pga av att de lösa skruvarna gett kvarstående skador så det får jag leva med. Men jag hoppas mycket på att jag ska slippa värken ner i underlivet och i ben och fötter, det som spinalstenosen ställer till.
Hälsa din grabb att kämpa på och att i största möjliga mån se positivt på tillvaron om han nu kan!!!

Med vänlig hälsning/Dan

dajo57

Postat av: Axel

Publicerad 2020-10-26 19:00:07

Jag är nyfiken på hur allt gått sen? Jag stelopererade min Axel 2018, luxerade den i fredags och i samband med det ser det ut som en skruv lossnat. Ska på ca inom någon vecka och checka, Hur mår du nu? Jag kan bara säga att de enda som förstår hur det är med en trasig kropp är vi oss opererat oss själva. Jag har lärt mig allt om axlar pga två op och sju luxationer, enda som verkar värre rent ortopediskt är ryggproblem och möjligen korsband.

Sköt om dig!

Svar: Hej!
Ursäkta att jag inte hört av mig tidigare, men jag har så pass besvärligt just nu och väntar med spänning på operationen den 30 denna månad. Men jag lovar att jag ör av mig efter jag hemkommit från operationen och den värsta värken efter op. lagt sig, vi höres vad det lider!!!👍🏽✌🏽
dajo57

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela