Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Snart ett "jägarämne"!

Publicerad 2012-05-30 21:33:06 i Jakt med Dan nybörjaren!,


Mitt alldeles egna Jägarbevis!!!

Nu är jag snart färdig med min jägarutbildning, tjolahopp va gla man kan va!! Sedan i söndags har jag skjutit och tränat hagel och kula för småvilt. Det har gått över förväntan och i förrgår sköt jag grundprovet för kula, vilket berättigar mig att söka licens för vapen i klasserna 2-4, älgstudsare är ett klass 1 vapen och det kommer jag att börja skjuta med om några veckor. Igår sköt jag upp för hagel och gjorde avståndsbedömningsprov och säker vapenhantering, så nu kan jag skaffa mig ett hagelgevär och börja skjuta lerduvor!

Det känns oerhört roligt att ha kommit så här långt i min strävan att bli en hyfsat duktig jägare. Men bara för att jag blir klar med min jägarexamen så ska jag inte inbilla mig att jag är färdig jägare. Nej nej, då återstår många många skott på skjutbana och en hel drös med lerduvor, då kanske men bara kanske, är jag mogen att ta mig ut till skogs och försöka jaga. Vad jag förstår så blir man aldrig riktigt fullärd jägare utan man lär sig så länge man lever och bössan hålls varm!!!

Det här med jägarexamen är ett av mina guldkorn i tillvaron, mitt barnbarn ett annat i den mosaik av guldkorn som finns runt ikring mig. Det gäller bara att "se" dessa guldkorn och uppskatta dem, så börja se dig om så ska'ru få se!

Gå inte genom livet, väx genom livet! /Eric  Butterworth

Dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela