Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Åckså en jägare!

Publicerad 2012-10-04 23:12:00 i Våra Husdjur,

Vår innekatt Athos brukar vara ute! Men då är han förstås bunden i ett 6m långt rep och med en sele runt kroppen. Han gillar att jaga och äta fjärilar men småfåglar kommer han inte åt. Katter som springer lösa inom tätbebyggelse är ett problem, både sanitärt och för vår fauna!!!
 
Påfågelöga finns det gott om och en och annan slinker ner i jägaren mage! Men tillhör inte påfågelsöga vår Svenska fauna, undrar ni nog? Jovisst, säger jag! Men om han tar en och annan fluga eller fjäril är inte detsamma som att fånga fåglar i parti och minut, så tycker jag i alla fall, så det så! Flera av våra grannar instämmer och tycker att det vore skönt om fler kattägare skulle kunna ha sin katter i band eller inne.
 
Ps MODO-hockey - Luleå  3-2, KUUUUNG! Ida och Myra kommer hem i helgen, det är åxå KUUUUNG! Ds
 
Vi prövas i mod när vi utgör en minoritet. Vi prövas i tolerans när vi utgör en majoritet! /Ralph W. Sockman
 
dan
 

Kommentarer

Postat av: KB

Publicerad 2012-10-11 13:31:48

Det är svårt att förstå din moral, Dan. Ena dagen skriver du om att din katt inte får jaga utan måste sitta fast och titta på fjärilarna. Nästa dag skriver du att du skjutit din första järpe. Det är väl naturligare att katten jagar småfågel tillsamman med sparvhöken, än att du går ut och skjuter fåglar. Släpp loss katta eller sälj geväret!

Svar: Skillnaden kära KB är att jag har löst jaktkort, det har inte Athos!!!
Dan Jonsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela