Min första kyss, repris!

Då jag inte fått tillbaka min dator ännu så kommer här en liten repris från den 17 februari 2009.

Det kan vara skoj att titta på film emellanåt, men ligga timme efter timme är inte skoj. Så emellanåt så ligger jag i sängen och läser eller ligger bara och tittar i taket och funderar.  När jag ligger och funderar så återkommer roliga episoder ur mitt liv, i mina tankar. Visst finns det mindre roliga händelser att komma ihåg, men de roliga är ju så mycket "sötare" att suga på, om ni förstår vad jag menar. Händelsen som dök upp i mina tankar denna morgon, hände när jag var 12 år. Det var den där magiska kvällen då jag fick vara med om min första kyss. 
 
Jag gick i femman och vi hade fixat en klassfest i Själevadsgården. Jag gick på "Kyrkrotens skola" i Själevad, som det hette på den tiden. Det var popcorn, dricka, godis och musik och då framförallt med Creedens Clearwater Revival. Vi dansade. Oj vad vi dansade, både tryckare och någon form av primitiv discodans, var på dagens meny. Mitt i låten "Kärleken kommer genom fönstret" med Janne Önnerud, befann jag mig i en soffa tillsammans med Cathrine, vi va ihop.

Av någon outgrundlig anledning skulle vi pussas. Hjärtat dunkade, jag svettades och känslan av flykt hopade sig i min bröstkorg. Helt plötsligt blev det bara! Min mun mot hennes, smack etc, ja ni vet. Det svartnade mer eller mindre för mina ögon. Det var så himla bra! Vi kysstes i en smäktande "Långtradare"! Långtradare, jamen i dessa sammanhang betyder det faktiskt en lång kyss! Visste ni inte det? Det var så himla trevligt det som hände, känslan finns kvar. Men jag har också en annan liten "krypande" känsla kvar. När en "långtradare" börjar närma sig 15 minuter så spritter det i en 12-åring. När det sen tog 23 minuter, ja då va ja less! Man lär sig ju alltid ett och annat i livets hårda skola, så sedan den dagen har mina "långtradare" blivit mer normala och liknar mer en "Volvo-duett"!!


Visst kan man bli less av det som är "gött". Det får inte bli för mycket av det goda för då svalnar längtandet inom oss. Livet är nog planerat så att lagom är bäst, det är ju så himla svenskt.


Säga vad man vill, men minnen är ibland söta att suga på. Men kom ihåg att det finns andra droppar också, en del sura och en del beska. Personligen tror att en blandning av dom alla är det bästa."En hund eller kattkyss är ju inte direkt en "långtradare" snarare något blött"!


Vi är verkliga vänner vi!!! Syns inte det?

Ljudet av en kyss hörs inte lika högt som skottet från en kanon, men
ekot varar mycket längre!
  /Oliver Wendell Holmes


dan

I väntan på vår PC!!!

Här kommer lite "skräp" i väntan på att vår dator ska bli lagad. Tänkte att humorn kan få lite utrymme dessa dystra dagar av datortorka. Idag bjuds ni på lite underbältethumor! 


Bilden hämtad från http://www.roliga-bilder.org/roligabilder


Sexualundervsningen börjar bli riktigt spännande när man
får hemuppgifter.
/Robert Lembke

dan


Datorhaveri!!!

Du bistra verklighet, vår dator har kraschat! Det har vänt helt upp och ner på tillvaron nu när datorn pajat. Frågan är om man är för datorberoende? Har tillvaron inte något att ge utan dator? På frågorna svarar jag, javisst är jag datorberoende, på gränsen till nörd! På den andra frågan svarar jag, jovisst finns det annat i tillvaron som betyder mer än datorn. Men å andra sidan så förgyller datorn tillvaron och all den nytta man har av den kan man inte bortse ifrån. Dessutom har jag en hel massa skoljobb på vår dator med allt från planeringar till prov etc. Tänk sen alla bilder vi tagit genom åren, buuuu! Vi får hoppas att datorn går att fixa eller åtminstone att det går att säkerhetskopier hårddiskarna. Enligt en bekant som ska fixa den så är det moderkortet som pajat och då borde hårddiskarna vara ok!

Vi har världens bästa grannar! När de hörde om vårt problem så fick vi låna en bärbar PC som de kunde avvara. Så tack Alf och Gunilla ni är ovärderliga!!!

Nu blir det inte så himla mycket bloggande för min del då alla mina bilder finns i den trasiga datorn. De bilderna får vi återkomma til när den är lagad!!

 
Datorer gör det enklare att göra en massa saker, men de flesta saker
de förenklar behövs inte göras alls.
  / Andy Rooney

dan


Du vackra sommar!


En sommardag bland tistlar och fjärilar. I detta fall en färggrann Påfågelsöga som det finns gott om detta år, i varje fall häromkring Örnsköldsvik.


Det sägs att kärleken inte känner några gränser. Men gränserna är just
det intressanta!
   / Jean-Luc Godard 

dan

Fin utsikt!


Utsikt från tornet på Flataklacken, Sveriges geografiska mittpunkt! Ett av stoppen på min och Kristoffers Norgeresa, juli 2006.


"Vi lever i en värld där saft innehåller konstgjorda smakämnen och möbelpolish
innehåller riktig citron."
   /Okänd

dan

Americas Idol, David Archuleta!

Kolla in den här killen, David Archuleta, när han först uppträder som 10-åring därefter audition på Americas Idol och till sist hans medverkan i just Americas Idol, som 17-åring! Härlig kille med stora sånggåvor åsså är han ju sockersöt också, vilket märks på den högljudda yngre kvinnliga publiken!!! Håll till godo! 
Varför står bergen här? Jo, för att människan skall sträva mot ett mål långt högre
än hon själv. Vad har vi annars himlen till?
   / Robert Browning

dan

Vårdkasen på Åsberget!

Tog min moppe och for ut och körde en sväng. Det är riktigt bra terapi att åka på en så pass bra "moppe" som SYM är. Vilket fall som helst så hamnade jag uppe på Åsberget alldeles bredvid TV-masten. Där finns en vårdkase som byggts upp på samma plats där det i forna dar stod en. Det var den tidens sätt att larma vid fara, till exempel om Ryssen var på väg. Det hände ju vid några tillfällen att de gjorde det och då var en vårdkase bra att varna med utifall att de skulle komma igen! Om ni sett "Sagan om ringen" -trilogin så vet ni att i den sista delen, "Sagan om konungens återkomst", så använder de sig av just vårdkasar i varnande syfte! Kola in hur en sådan se ut härnere! Sen stötte jag ju naturligtvis på en Huggorm och då kan jag ju inte låta det tillfället gå förbi utan att visa er en bild på den, håll till godo!


Vårdkasen på Åsberget, augusti 2009. Läs om vårdkase HÄR!


Svartvit bild denna gång på en vacker Huggormshane!

Att inte försvara en person kan kanske vara förlåtligt, men att missköta
ett försvar är brottsligt. 
   / Marcus Tullius Cicero

dan

Kvällsvandring!

Att gå ut en ljum sensommarkväll när det börjar mörkna och solen just gått ner, jamen rackarns också, finns det något skönare! Det är skönt för precis alla sinnen! Samtidigt så ger den stillhet som breder ut sig inför natten, en rejäl dos med lugn, ro och harmoni. Så är det så för mig i alla fall! Tog några bilder en kväll då jag var ute med Gibson på hans kvällsrastning.

 
Vy ner mot Lomsjön. Solen har nästan gått ner och det har börjat mörkna.

Solen har snart gått och lagt sig! Nu rycker mörkret allt närmare! Ser ni svanarna till vänster som två vita prickar? Det är de två som jag iakttagit och rapporterat om här på bloggen. De två ungarna är för små för att synas!


Nu har solen gått ner helt och hållet! Att det fortfarande ser ut som om solen är uppe beror på att soljuset reflekteras i molnen! Dax för mig och Gibson att bege sig hemmåt medan man ser någorlunda bra vart man sätter fötterna.


En frisk kropp är själens gästrum, en sjuk dess fängelse!     / Francis Bacon

dan

En spark för mycket!

Här ska ni få se en av orsakerna till varför man inte ska sparka på varandra!Vidrigt va??!!

Våld är den odugliges sista utväg.    / Isaac Asimov

dan

Det är inte lätt Maud O.!


Maud O. före valet 2010! Ganska vacker men tyvärr
politiskt felorienterad, tycker jag ja!!!
 

Maud O. efter valet 2010! Det är inte lätt att vara politiker om man tar
det så hårt att inte få bestämma så att man gör ett ansiktslyft!!! Bilden
har redigerats i Paint Shop Pro! Så här roliga bilder kan man göra!!
Så här blev jag, se nedan!!


Men vad vet jag? Ni kanske tycker att jag är finare så här??


Bättre med en Röd-Grön röra än allt Alliansen hunnit förstöra!   /dan  

dan

Fear Of The Dark!

Jag kom helt plötligt på att jag inte visat något klipp på det band jag gillat bäst, sett över tid. Ett tag lyssnade jag så mycket på Iron Maiden att jag blev lite mätt! Idag konkurerar flera metalband som mina favoriter, Metallica, Slayer, Pantera och Takida (????)! Nä nu skojar jag lite, för Takida hör definitivt inte till ett av mina favoritband, nä fy då tvärtom!!! Men jag lyssnar gärna på Red Hot Chili Peppers, inte ett metalband men ändå!! Kolla in några Maidenlåtar!


Snacka om publikstöd!!


Den här konserten var jag och Kristoffer på när Maiden var på besök i Globen 2003!

"Jag tycker att snattning borde straffas med dödsstraff, för det är så lätt att om man
är dum nog att åka fast förtjänar man att dö."
  / Marilyn Manson

dan

Sommar och Gotland!

Redan höst och sommaren 2009 är förbi! Nu får man suga på de "karameller" man varit med om denna sommar. Väl lagrade på hårdisken så ligger en hel drös med sommarbilder, framförallt då från Gotlandsresan. Trots eländet med ryggen så var den resan helt enkelt kanon och jag kan nog lova på rak arm att Gotland kommer vi att besöka fler gånger!!! Här någtra bilder från ett av besöken i Visby!


Här är jag på väg mot en av de utsiktplatser som finns i Visby.


Det är en fantastisk utsikt över den gamla Hansastaden! Läs om Hansan här!


Riktigt så här nöjd var jag inte över att gå omkring efter affärsgatorna. Hade större lust att gå på museer än klädaffärer och annat. Men okey det var ganska trevligt det med.


Visby är en grön stad full av rosor och murgröna. Det känns inte som Sverige, snarare Medelhavet, när man är i Visby! Helt andra förutsättningar här än uppe i Örnsköldsvik. Men med den klimatpåverkan vi upplever så vet man aldrig vad framtiden har i sitt "sköte"


Vi avslutade med mat båda gångerna vi var i staden. Här ses från vänster Ingela, Bodil och Anders. Det var Bodil och Anders vi följde med på den här resan, då Anders skulle delta i en 3-dagars orientering på norra Gotland!


Som synes så valde jag entrecote med persiljesmör och pommes frites. Suveränt tillagad på en av de många matställen som kantar gatorna i Visby!

Lördagskväll ikväll och kommissarie Morse på nian klockan 21.00, glöm inte det! Luta er tillbaka, ta ett glas Pepsi Cola och njut för snart är det måndag! Men å andra sidan så är ju varje dag den första dagen i ditt fortsatta liv och full av möjligheter, tänk på de ni!

Det bästa med en resa upplever man hemma, dels före, dels efter!  /Sigmund Graff   

dan

Synd att man inte gillar Whiskey!

Här kommer tre versioner av den Irländska folksången "Whiskey in the jar". Den första spelas av den rockgrupp som gjort låten känd nämligen Thin Lizzy! Denna version har de gjort lite tuffare än vanligt, helt enkelt på Metallicavis! Därefter får vi höra Metallicas version! Då blir det åka av!! Slutligen som folksång med the Dubliners från Dublin!!

 
 
 

Tänk ändå om jag hade gillat Whiskey! Då hade jag tagit mig en stor rackare ikväll, för jag blev himla sugen efter dessa tre klipp!!! Nää det får bli Cola istället!!! Dessutom så är jag numera mer eller mindre nykterist eftersom jag äter värktabletter för mitt ryggonda!

Jamen appropå det så är det ju fredag idag, helg med andra ord!!! Käka nu lite gott ikväll och har ni någon att pussa på så gör det! Om inte så kan ni ju gå ut och pussa på första bästa "männisch" ni ser. Men så kan man väl inte göra? Nej det är nog så, men tänk vad glad de skulle bli som helt otippat får en puss!!! Det kanske ändå är värt att prova? Vågar ni? Vågar jag? För min del så är jag nog tillräckligt tokig för att göra det, så det så!!

Kärleken skapar ett "vi" utan att förstöra ett "jag"!   / Leo Buscaglia

dan

Saloongirls!

Hittade denna skatt ibland våra bilder på datorn. Jag tror att det var 2003 eller 2004 som vår fest på Ängetskolan hade Westerntema! Självklart så skulle man ju åka dit på att vara saloongirl! Vet inte hur lottningen gick till men nu blev det så i alla fall. Kolla in bilden på tre söta callgirls redo att dansa Can Can!!


Här ses vi strax före avfärd! Från vänster Peter vår f.d. skolpsykolog, jag och Ulf, min dåvarande chef. Bilden är fotad digitalt från en papperskopia.

Men en sak förstår jag inte, hur i hela friden kan man ha kjol och nylonstrumpor på sig när det är minusgrader ute? Svara på det tjejer? Man blev ju alldeles stel om pungen!! Och mig veteligen så är det ju fel del att bli stel om!!!

Anledningen till att män ger sina könsorgan smeknamn är att de inte gillar
att en främling fattar 90% av deras beslut.
  / Okänd

En kvinna störs av vad en man glömmer - en man av vad en kvinna kommer ihåg. / Arch Ward

dan

Fuck you! Skuggan avslöjar vem du är!


"Hang Loose"! Är från början ett tecken som användes av surfare. Alltså surfare som står på brädor på vågorna och inte nätsurfare som surfar på internet. Man ska dessutom "vrida" på handen i små rörelser!  Andvänds ofta av småpojkar i stora brallor, det vill säga de som definierar sig som Hip Hopare!


"Satans fingers"! Är inte alls en symbol för satans horn eller någon form av satanism. Tecknet introducerades av den lille store sångaren Ronny James Dio i hårdrocksgruppen Dio! Han hade fått idén från sin mormor som brukade göra detta tecken till hälsning. Så Ronny snodde tecknet av sin mormor och började göra det på sina konserter och vips var en hel hårdrocksvärld "såld"! Detta tecken står alltså för något som har med hårdrock att göra. Man visar helt enkelt att man gillar Hårdrock och Metal!


"Fuck you"! Det här tecknet behöver nog inte någon presentation. Betyder helt enkelt far åt h-vete! Själv använder jag det här när jag ska definiera dansbandsmusik, Uuurkk!!

Nu kanske jag gjorde en och annan som gillar dansbandsmusik ledsna? Det var inte min mening, förlåt!! För att visa att jag menar det så kommer här SCOTTS med sin sockersöta sångare i "Två mörka ögon". Detta som ett litet "plåster på såren"!!Det första steget mot kunskap är att förstå att vi är okunniga.   / David Cecil

dan

Hälsning till er Ida och Emma!

Vill skicka en hälsning till två av mina före detta elever, systrarna Ida och Emma D. Vad vore då bästa hälsningen om inte ett klipp med Tokio Hotel som de gillar (gillade?) skarpt! Ha det gott tjejer!!! Förresten hälsa mamma och lillasyster samt "vovven" från mig!Tokio hotel är definitivt  inte ett av mina favoritband, sanning och säga så har jag aldrig hört dem förut! Nä nu ska ni få höra och se något jag verkligen gillar!!! Jag har visat detta klipp förrut men gör det gärna igen!!! Här kommer Pantera med "I´m broken"! Njut tjejer!!!Av alla saker jag förlorat saknar jag förståndet allra mest!  / Ozzy Osbourne

dan

Sångare utan självinsikt!

Alla har ju sina små hemliga förmågor! Men vissa förstår nog inte när något är galet, riktigt galet! Kolla in den här grabbens Bee Gees look a like eller den fantastiska versionen av Aquas "Barbie girl"!!!
Jag hör att du sjunger men förstår inte varför?  / Tor Milde

dan

Bra kamouflage!

Så här bra kamouflerad är en huggorm i blåbärs- och lingonris! Man bör alltså vara försiktig när man plockar bär och titta efter var man "sätter" händerna. Men för det mesta så är huggormarna så skygga att de oftast hunnit ge sig av innan händerna hamnar där nere i riset. Men man kan inte alltid vara 100 och därför bör man se upp och inte vara alltför nonchalant! Kolla in bilden nedan så förstår du!


Den är svår att se bland lingonris och kvistar, vår svenska huggorm!


Samma orm men nu utan sitt skydd av grenar och ris. Läs om huggormen HÄR!

Det kan väl knappast någon roa att sväljas hel av en boa!   / Falstaff Fakir

dan

På nätet,men inte det nätet!

Nästa gång du är ute i skogen, ta då en titt på ett spindelnät! De kan se hur fantastiska ut som helst. Framförallt då i motsol och helst efter ett regn då små regndroppar fortfarane sitter kvar på trådarna. Här nedanför följer några bilder på spindelnät jag fotat!

Lagar är som spindelnät, om något litet ramlar i så fastnar det, men stora
saker bryter igenom och försvinner!
   /Solon

dan

Håll truten!


Gotland sommaren 2009. Gråtrut blickar ut över nejden från ett kyrktorn!

"Jag lyssnar alltid på 'N Syncs låt Tearin' Up My Heart' - Den påminner mig om
att jag ska ha behå på mig."
  / Britney Spears

dan

Kalaha!

Mancala är en typ av brädspel, på engelska ibland kallade sowing games (ungefär så-spel) eller count and capture games (på svenska ungefär räkna och samla) som syftar på utförandet av spelet. Kalaha, Oware, Sungka och Bao är bland de vanligaste mancalaspelen i västvärlden. Mancalaspel har ungefär motsvarande roll i Afrika och vissa delar av Asien som schack har i västvärlden.

Det är alltså varianten Kalaha som vi mycket frekvent brukar spela och som du ser på bilden nedan. Det är ett oerhört lättsamt och roligt spel och det tar dessutom inte lång tid att spela. Så köp ett, redan idag, och lär er reglerna så kan ni spela det mad varandra över en kopp kaffe eller cola!!


Så här ser det alltså ut, Kalaha! Läs om spelet HÄR!

I spel måste många förlora för att få ska kunna vinna.  /George Bernard Shaw

dan

Inget jobb för mig!!

Idag skulle jag börjat jobba men så blir inte fallet, suuuurt som f...!Inget jobb bara suck! Jag får nöja mig med filmen jag fann på Youtube!
Avskedssång från avslutningsmiddagen för niorna vt -09. Håll i er
för här kommer lärarna på Ängetskolan!!!
Syftet med att undervisa ett barn är att det ska klara sig utan sin lärare!  / Elbert Hubbard

Alla lärare kan förklara vad de förväntar sig av oss. Men en bra lärare väcker våra
förväntningar på oss själva.
  /Okänd elev

dan

The Moonshadow!


Hur mycket påverkar månen våra liv? Själv brukar jag ha det lite svårt för att sova de nätter då fullmåne uppträder, inbillar jag mig i alla fall. Men håll med om att månen finns där på natthimlen som en vakande vän som inger trygghet. Den kastar dessutom sitt förföriska ljus över de förälskade par som väljer sin "kurtis" ute under natthimlen! Cat Stevens tillägnar månen sången "Moonshadow" vilket ytterligare visar dess betydelse i folkmun.Avnjut en trevlig söndagskväll så här inför en ny arbetsvecka. För min del blir det sängen, datorn samt TV;n i veckan, Aidensfield och Smallville väntar. God Natt med er!!!

Vad du är lycklig måne klara, som får så högt över jorden fara och blott se på.
  /Christina Lagerlöf

dan

The 70's music!

Här kommer några av de låtar som kantade min tonårstid i början av 70-talet! Jag vill inte påstå att de alla var några favoriter, men de har på något sätt etsat sig fast i mina musikminnen från den tiden. Lyssna speciellt på Elton Johns "Goodbye yellow brick road"! Texten är underbar och får mig att minnas 70-talets anspråkslösa tid med moppe, musik och en massa bus!!! 

 


  

 Hela vårt liv är bara en större och längre barndom! / Benjamin Franklin

dan

Längtar till vintern!

Jag är en höst och vintermänniska! jag riktigt längtar efter höstens färger och "höga" luft. Regniga och slaskiga oktober och november är också härlig! Tänk att få sitta framför brasan och läsa en god bok, dricka lite cola och njuta! Dessutom så står julens frid bakom knuten och väntar. Men framförallt längtar jag till vinter och snö. Det är oöverträffligt med en solig dag i skogen med snö på träden. Samtidigt så säger tvillingen i mig att våren och sommaren är helt underbara årstider det också! Hur ska du ha det nu Dan?? Det jag bara försöker att säga är att det är underbart med de årstidsväxlingar vi har i Norden. Man hittar alltid något skönt och vacker i varje årstid, i varje fall jag. Men hur det än är så har vinter en tjusning som alla på sydligare breddgrader går miste om.

Här kommer några bilder som får er kanske att längta till vintern!?


Hej mitt vinterland nu är jag här!!!


Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, ....


Jamen vad ska man säga, stackars Ingela kanske?

Kolla in Kommissarie Morse klocka 21.00 på kanal nio, dä é kanon dä!

Hösten vidgar horisonten. Man ser längre mellan de nakna träden
än mellan de tunga bladmassorna.
   / Bo Bergman

dan


Trollsländor lägger ägg!

Visste ni att trollsländor lägger ägg? Jaha ni trodde det ja! Men ni har nog aldrig sett hur det går till när en sländehona lägger sina ägg? Nähä det förstod jag nog! För det första är det väl inte så många som går omkring för att kolla in en sådan sak och för det andra så är det inte alltid så lätt att se och förstå vad som händer. Men nu ska jag visa er några bilder på en trollslända som lägger sina ägg i vattnet uppe vid Svarttjärn, där jag befinner mig så ofta jag kan.


Här har vi en Brun mosaiktrollslända (Aeshna grandis) som precis stuckit ned sin bakkropp i vattnet för att hitta lämplig plats att lägga ägg på.


Samma hona som ovan.


Ivrigt arbetande för att hitta den perfekta platsen för äggen!


På väg ner i vattnet med bakdelen. Gamla stubbar i strandkanten verkar vara idealiska platser för äggläggning!


En annan hona av samma art sitter en bit ifrån och lägger sina ägg! Läs om den Bruna mosaiktrollsländan HÄR!

"Richard tycker inte om att jag dödar insekter, men ibland kan jag inte rå för det!"  / Cindy Crawford

dan

TV-nörden!

Kroksta, Örnsköldsvik fredagen den 14 augusti, hemma hos Jonssons!


När jag inte kan göra så mycket, vad gör jag då?


Jo jag tittar på TV!!! Smallville, Tidsresenärerna, Dr Phil, Oprah, Flying Doctors you name it!! Jag ser allt, men framförallt "Heartbeat" eller "Tillbaka till Aidensfield" som serien heter på svenska. Den serien är så töntigt dålig så att den är bra. Hur i hela friden det nu går ihop?? Det kanske ligger i min dubbelnatur att jag både kan gilla och ogilla samma saker, jag är nämligen född i Tvillingarnas tecken!!

Nu är det ju fredag igen! På måndag så skulle jag egentligen börja jobba men tyvärr så måste jag avstå, surt!! Det känns så himla orättvist att måsta ligga här hemma som en gamling när man bara är 30 år, hmm, jamen närmare 30 än 80 i alla fall! Nä men nu skiter vi i sorger och bedrövelser och laddar inför fredagskvällen! Hitta på något skoj och njut av livet! Käka något gott och drick ett glas Cola och ni ska finna att det känns riktigt bra. Sen kan det ju alltid dyka upp någon bra engelsk deckare på TV;n senare ikväll, om vi har tur!!

De viktigaste beståndsdelarna i ett lyckligt liv är att ha något
att göra, någon att älska och något att hoppas på!
    / Joseph Addison

dan


Gibson, vilket stöd!

Vi bestämde oss att skaffa hund igen hösten 2006. Vår förra hund boxern "Cladde" dog i mars 2004 och vi kände att tiden var mogen. Vi bestämde oss för att skaffa en borderterrier eftersom de på många sätt påminde om en boxer i sättet, men inte var så stor. Framåt juletid kom vi i kontakt med en uppfödare som var seriös och som hade dokumenterat bra hundar. Dessutom så skulle de få valpar som skulle levereras i juni 2007, det passade oss perfekt. För övrigt heter kenneln Mini Ann's Kennel, i Skellefteå. Nu blev de ju så illa att min rygg började krångla mer än vanligt våren 2007, jag har haft problem med min rygg sen 20-års åldern. Som ni redan vet så blev jag så dålig att jag från slutet av maj blev sjukskriven. Sedan dess har jag varit både helt sjukskriven och halvt sjukskriven. När vi hämtade Gibson veckan före midsommar, kom han därför som en gåva från ovan. Under min sjukskrivningstid har jag haft ett otroligt stöd i honom. Visst har jag ett stort stöd från familj, anhöriga och arbetskamrater, men ändå. Att vara hemma på dagana när man egentligen vill gå på jobbet har för mig varit oerhört påfrestande och utan Gibson hade det varit en katastrof. Gibson är alltid glad och alltid pigg på att hitta på saker och ting. Han ställer inte heller så stora krav utan behöver mat och rastning några gånger om dagen, han är alltså en pålitlig följeslagare när jag tar mina promenader. De dagar jag inte klarar av att gå ut och gå så är han ändå förnöjsam och ligger bredvid mig när jag läser, ser på film eller sover. Jag vill gärna visa er vår härliga Gibson i ett antal bilder från första mötet till dags datum! 

Klicka på bilderna och börja längst upp till vänster och gå åt höger för att följa i tid från första mötet och till nu! 
     

       

       

     

      

 

Hundar har gett sitt absoluta allt. Vi är centrum för deras universum. Vi är i fokus
för deras kärlek, trohet och tillit. De tjänar oss i utbyte mot  smulor.
Det är utan tvekan det bästa avtal människan någonsin gjort!
  / Roger Caras

dan

Var glad att ....!

Var glad att vi har så små fiskar i våra vatten! Jag vet de som är rädda för att en gädda ska bita dem i stortån när de badar! Hur skulle det låta om vi hade dessa bjässar simmandes kring våra badställen? Kolla in den här "bjässegäddan" när den gör livet lite surt för en naturfilmare!Tycker du att det är okey att se blod och stora köttsår så kan du titta på nästa Youtubeklipp, om inte avstå!!Det enda i behöver frukta är fruktan själv!  /Franklin D. Roosevelt

dan

Sat..s rygg!!

Ont när jag ligger ont när jag står ont när jag sitter ont när jag går. Det skulle kunna vara en bra början på en dikt om min rygg! Men det är det inte, det är bara ett konstaterande, så det så!!! Snart börjar skolan och jag är högst osäker på om jag klarar av att jobba, förmodligen inte! Känns surt eftersom jag ska börja med min nya klass, 27 st sexor!

Nä nu lyssnar vi på något som speglar hur jag känner det idag, något "upplyftande", var så goda här har ni SLAYER!!!!Ärlighet är lika sällsynt som en man utan självömkan!  / Stephen Vincent Benét

halvdan

En gåta är löst!

Var som vanligt ut och gick en liten sväng med Gibson! Det var ingen lång promenad, p.g.a. av ryggen, men så pass att jag nere på lägdan fann svaret på en liten gåta! Minns ni en av de larver jag visade er tidigare? Den var svart med vita prickar och med taggar, se nedan. Nu vet jag vilken fjäril som döljer sig bakom!


Så här såg den ut den lilla krabaten!


Så här ser fjärilen ut med ihopfällda vingar. Den ser inte mycket ut för världen och man kan inte tro att den döljer denna otroliga prakt som nästa bild avslöjar!


Detta är ett exemplar av Påfågelsöga (Inachis io), en av våra stora fjärilar! Som ni säkert redan gissat så har den fått sitt namn för de stora blå fläckarna som tydligen ska likna Påfågelns öga. Läs om Påfågelsöga HÄR!


"Om de kan skicka folk till månen, varför kan de inte få mina skor att lukta gott?"  / Homer Simpson

dan

Snacka om "pipa"!

Kolla in denna kille!! Skarp "pipa" eller hur?"Jag tänker egentligen inte så mycket på någonting alls. Jag lever i nuet och ser framåt.
Jag tänker inte på vad som hände igår. Om jag tänker för mycket så blir jag liksom
alldeles tokig."
   / Pamela Andersson

dan

All Along the Watchtower!

Hur kan två av samma låtar vara så olika bra! Först är det Bob Dylan, för övrigt han som gjort den, som framför sin "All Along the Watchtower! Sen kan man avnjuta Jimi Hendrix version som överlägset toppar Bob Dylans. Kan rent av tycka att Dylans version är kass och att han för övrigt är en dålig sångare! Han har i och för sig gjort oerhört många bra "klassiker" i sina dar, men sjunga det kan han inte. Däremot Jimmi Hendrix var både en bra sångare och gitarrist. Nu får jag väl en hel drös med Dylan-fans över mig, men ok det får jag stå ut med. Jämför de två versionerna själv och bilda dig en egen uppfattning!!

Dylan först!


Medioker va? eller?


Helt sagolik tycker jag!! Vad tycker du?

Musik till middagen är en förolämpning både mot kocken och musikern.  /Gilbert Keith Chesterton

dan

Lite "gubbig" humor!

Men ganska kul är den, tycker jag i alla fall!! Men så är jag ju "gubbe" också!!1969 slutade jag med både sprit och sex. Det var de värsta
tjugo minuterna i hela mitt liv
!  / George Best (1946-2005) engelsk forbollsspelare.

dan

Strandskata!


Strandskator utanför en badplats på Fårö, sommaren 2009. Läs om Strandskatan HÄR!

"Så var kommer Cannes-festivalen att hållas i år?"  /Christina Aguilera

dan

Bössor?


Jasså på så vis??!!!


Det är inte känt med vilka vapen det tredja världskriget
kommer att utkämpas med, men det fjärde kommer att
utkämpas med stenar och pinnar!
/Albert Einstein

dan

Döden på vattnet!


Svarttjärn sommaren 2009 en idyll i hjärtat av Örnsköldsvik!


I ett "hörn" av samma Svarttjärn och samma idyll som ovan. Men frågan är om den idyllen gäller den här flugans sista kamp för livet? Vi omger oss av både födelse och ond bråd död överallt i naturen, vilket vi kan se bara vi tittar lite närmare!Så liten plats en människa tar på jorden, mindre än ett träd i skogen. Så stort tomrum hon lämnar
efter sig. En hel värld kan inte fylla det.
  / Ingrid Arvidsson

dan


Har Bush en dubbelgångare?

Visst har George W. Bush jr dubbelgångare, flera stycken faktiskt!!! Kolla in dem nedan!Huvuddelen av vår import kommer från andra länder.    / George W. Bush

dan

Fotokonst, ja kanske?


Vilande skrattmås. Fotot bearbetat i PSP (Paint Shop Pro 7).

Konst är inte en fråga om vad man själv kan se, utan vad man kan få andra att se.  /Edgar Degas

dan

Vad tänker kvinna och man på??

Vad har vi för tankar inför fredagskvällen? Kan det vara så att vi tänker olika vi män och ni kvinnor??Ha en trevlig fredagskväll i värmen!  

"Jag äger tio par gymnastikskor, ett par för varje veckodag."  / Samantha Fox, utvikn.flicka och popartist


Vilket svek!

Vilket är det värsta av alla svek? I Sollefteå bor en kille som tycks veta!!!


Hmmm!!??

Alla stora sanningar börjar som hädelser!  /George Bernard Shaw

dan

Vårtbitare!

Hittade en vårtbitare idag på ängen, när jag var ute och rastade Gibson. Dessa gräshoppor är imponerande stora och kan bitas rätt rejält om de får chansen!


Bättre en vårtbitare på handen, än tio på ängen?


Vårtbitare (Tettigoniidae). Imponerande stor! Läs om vårtbitare HÄR!


Här kan man se hur pass stor vårtbitaren är. Ändå är inte detta exemplar fullvuxen än utan når sin fulla storlek om några veckor!

(klicka på bilden)

En lite större bild!

"När jag tittar på tv och ser de där fattiga, svältande barnen över hela världen,
kan jag inte låta bli att gråta. Jag menar, jag skulle gärna vara så där smal men
inte med flugor och död och allt det där."    /
Mariah Carey

Something!

Om du dansar en liten "tryckare" med din älskade någon gång, så dansa till denna Beatles-låt!!! Kan inte bli bättre kväll efter det!!Something in the way she moves,
Attracts me like no other lover.
Something in the way she woos me.
I don't want to leave her now,
You know I believe and how.

Somewhere in her smile she knows,
That I don't need no other lover.
Something in her style that shows me.
I don't want to leave her now,
You know I believe and how.

You're asking me will my love grow,
I don't know, I don't know.
Stick around, and it may show,
But I don't know, I don't know.

Something in the way she knows,
And all I have to do is think of her.
Something in the things she shows me.
I don't want to leave her now.
You know I believe and how.

"Jag fick ta rabiessprutor efter att ha bitit huvudet av den där fladdermusen.
 Men det är okej. Fladdermusen fick ta Ozzysprutor."
  / Ozzy Osbourne

dan


Hur gick det för svanarna?

Ni som följt min blogg minns kanske att jag fotat ett svanpar med tre ägg! Jag bevakade paret omsorgsfullt för att få chans att fotografera deras ungar innan de skulle ge sig av. Nu råkade det vara så att den helg som de verkade ha lämnat boet så var vi i Umeå. Nu blev det alltså så att några ungar i boet fick jag aldrig chansen att fota. Men jag har hört från flera håll att man sett ett svanpar med tre ungar uppehålla sig i sjön. Dock har man man på senare tid bara sett två av svanungarna med sina föräldrar. Om den tredje ungen bara råkat hålla sig gömd eller om den råkat ut för något kommer vi nog aldrig att få veta. Men blir det två ungar som växer upp till fullvuxna vackra knölsvanar så är det gott nog!!

Här en bild på den ståtliga svanmamman!


Visst är hon vacker den stolta knölsvanmamman, med en knott på skallen?!


Den stolta tjejen i en annan vy! Läs om knölsvan HÄR!

"Jag vet att vi människor och fiskarna kan leva i fred med varandra."   /George W. Bush

dan

70-tals klassiker!

Jag har ända sedan den kom 1978, fått "ståpäls" när jag hör denna sköna låt, framförallt då saxofonpartierna! Det är en sådan låt som man gärna somnar eller vaknar till. Det tycker jag i alla fall!!!


Härlig va????!!!!

Inget irriterar en manlig bilist mer än att köra bakom en dam som gör allting korrekt.  / Picko Troberg

dan

Fler fjärilar!

Här kommer fler bilder på några fjärilar jag fotat!


Blåvinge (Polyommatini). Någon av de många arter som finns i Sverige! Läs om blåvingar HÄR


Luktgräsfjäril, Aphantopus hyperantus. Läs om den HÄR!


Citronfjäril (Gonepteryx rhamni). Lägg märke till den långa "sugsnabeln" som den suger nektar med, Läs om Citronfjärilen HÄR!


Samma Citronfjäril som ovan. Kolla in vad smalt huvudet är och vilka stora ögon den har. Inte undra på att det är så svårt att fota dem på nära håll då de flyger vid minsta snabba rörelse.

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så
att han har lite ludd i ena örat.   /
Nalle Puh

dan

Blåbärsplock!!!

I söndags så passade vi på att plocka lite blåbär så att Ida och Samuel skulle få med sig lite sylt hem. Bärplockning och svampplockning fungerar riktigt bra för mig trots mina smärtor i ryggen. Det gäller bara att jag inte slarvar utan går ner på knä när jag plockar. Skulle jag stå böjd, vilket jag för övrigt inte kan, så kan jag nog inte ta mig hem så lätt sen och blir förmodligen sängliggande efter några timmar. Att jag fixar bär- eller svampplockning lovar gott inför svampsäsongen, för jag formligen älskar att plocka svamp. Jag återkommer med ett svamprepotage senare under hösten!!


Jag gillar att plocka bär, blåbär framförallt. Lingon funkar inte så bra då jag är röd- grönfärgblind!


Frugan med bärplockaren i högsta hugg!!


Gibson gillar att själv plocka och käka bär! Främst då blåbär och hallon!!


En överlycklig dotter över att vi har plockat ca 6 liter blåbär!! Ett synligt resultat av blåbärsrensning, blåa fingrar!!!


"På TV visar de dig hur tvättmedel tar bort blodfläckar hur lätt som helst. Jag tror att om du har
en T-shirt med blodfläckar överallt så är inte tvätten ditt största problem."  /
 Jerry Seinfeld

dan

Levande helikoptrar!

Det har väl inte ungått någon att jag är fascinerad av trollsländor. Denna stora slända lyckades jag fota i flykten idag!!


Blågrön mosaiktrollslända (Aeshna cyanea) är en art i insektsordningen trollsländor som tillhör familjen mosaiktrollsländor. Fotad i flykten när den "brummade" förbi!


Samma trollslända några ögonblick senare när den var på väg bort!! Läs om den Blågröna mosaiktrollsländan HÄR!

"Hacka inte på onani, det är sex med någon jag älskar!"  / Woody Allen

dan

Näckens ros!


Svarttjärn 3 augusti 2009, vit näckros i sin fulla prakt! Läs om näckros HÄR!


Samma vita näckros, men nu har jag lekt lite i PSP (Paint Shop Pro)

"Nu har jag tränat två pass i veckan. Varje dag!"  / Thomas Brolin

dan

Thunder Mr Angus Young!!!

I love him!!!!


Snacka om energi!!!!

Musik, inte sex, gör mig upphetsad!   /Marvin Gaye

dan

Fjärilslarver är vackra!

Fjärilslarver är faktiskt lika fantastiska som de färdigutvecklade fjärilarna, men på ett annat sätt! Deras oftast otroliga färger och dessa fantastiska utsmyckningar i form av taggar, behåring eller gälla varningsfärger. Tyvärr så får den färdiga fjärilen nästan all uppmärksamhet. De har alltid betraktats som bland det vackraste man kan se i insektsvärlden. men jag tycker faktiskt att deras barn, larverna alltså, är nog så vackra! Nu har jag inte bilder på både larv och den färdigutvecklade fjärilen, men det får bli ett av mina framtida många mål med mitt naturfotande. Men se på dessa bilder och fundera kring det jag sagt. Då kanske ni ändrar lite av er inställning, eller inte?


Liten grön larv. Kolla barret framför huvudet så förstår ni storleken. Vilken art det är vet jag ej!!


Samma gröna larv som ovan men i ny posé!


Vacker taggig larv!


Samma taggiga larv. Arten okänd!


Så här stor är taggiga jag!

 
En del larver är håriga som den här. Art okänd! Ofta så är både behåring och taggar preparerade med något "gift" som smakar illa de djur som försöker käka upp dem. Djuren som äter larver lär sig med tiden vilka som inte smakar bra och dessa får då leva i en något lugnare tillvaro!


Om någon skulle känna till vilka fjärilar som döljer sig bakom dessa larver, så kan ni väl kommentera detta. För övrigt ska jag fördjupa mig lite i den svenska fjärilsfaunan. Om jag då får klart för mig vilka fjärilar jag visat här, så återkommer jag med det, absolut!!! 

Skönheten sitter i betraktarens öga!   / Ukraina

dan


Hjälp världens barn!

Vi har sedan en tid valt att hjälpa "Världens barn" genom UNICEF! Det är en sådan liten gest man kan göra för att hjälpa något eller några av alla dessa olyckliga barn på vår jord. Vi har det så otroligt bra och många gånger känner jag skuld för att "varför just jag" ska få ha det så här bra! Jag vet inte om det är för att döva mitt samvete eller något annat, men det skiter jag i och handlar istället. Det kan du också göra!!! Gå in på UNICEF;s hemsida och anmäl dig redan idag som världsförälder till "världens barn"! Ett litet bidrag på 100 kr i månaden är ingen katastrof för din ekonomi. Men det gör faktiskt underverk för en del och dessutom så känns det riktigt jäkla skönt att få hjälpa till, tro mig!!!Fatun, 9 år (Utdrag från UNICEF;s hemsida)

Nioåriga Fatun, Etiopien © UNICEF  

Nioåriga Fatun hämtar vatten från en vattentank tillsammans med sin lillebror nära staden Gode i sydöstra delen av Etiopien. Här bor de i ett läger med 450 andra flyktingar. Fatuns föräldrar tvingades flytta med hela familjen och alla deras djur när svår torka drabbade området där de bodde. Över fyra miljoner etiopier saknar tillgång rent vatten.

Gå in på http://www.unicef.se/ och gör en insats du med, helst idag!!!       

Det finns bara två bestående gåvor vi kan skänka våra barn. Den ena är rötter, den
andra vingar!
  /Hodding Carter

dan


Flickslända i motsol!


Flickslända på tallbarr i motsol!

Ett enda ögonblick, just när trasten drar upp den ur jorden, märker masken
hur vacker världen är.    /
 Stig Johansson

dan

Sov så sött!


Ida och Gibson sover så sött i bilen på väg till Örnsköldsvik och Solvägen, från Umeå! Ida, svärmor Bodil, mamma Ingela, Samuel och Lina har städat ur Ida och Samuels lägenhet (f.d.) inför deras flytt till Skövde. Så inte undra på att Ida är trött! Gibson då? Jo han har varit ute och gått ganska mycket med husse, så han verkar trött han me!!!

En hund är den ende i världen som älskar dig mer än du älskar dig själv!   / Josh Billings

dan

RSS 2.0