Skogsödla!

Var upp till Svarttjärn en sväng idag och skulle fotografera fler Trollsländor. Svarttjärn ligger i Själevad strax utanför Örnsköldsvik. Till min glädje så fann jag en Skogsödla! En liten en på så där en två år kanske? Det var en liten hane, det ser man på buken eftersom hanens buk är rödorange. Skogsödlan är fasligt snabb i denna värme och det är oftast bara tur att man hinner se dem. Kolla in bilderna så får ni se en vacker liten Skogsödla!


Där låg den i mossan och solade sig!


Ett vackert djur tycker jag! Vad tycker ni?


Bukens färg talar om att det är en hane. Honornas buk är vitbeige med svarta fläckar. Notera vad liten ödlan är i jämförelse med mina fingrar

.
Skogsödla (Zootoca vivipara, tidigare Lacerta vivipara). Du kan läsa om Skogsödlan HÄR!

Ni glömmer väl inte bort att titta på Smallville på kanal 6? För om inte så missar ni något bra!! Glöm heller inte att det är "Morden i Midsomer" ikväll!! En sommar utan Barnaby är ingen sommar!

"Varför kan inte bara araberna och judarna sätta sig ner och lösa det här
som goda kristna?"
/Arthur Balfour

dan

Böcker, musik och Smallville

Nu är det riktigt varmt och sommar på högtryck!! Nu blir det mycket av böcker, musik och Smallville! Smallville är en serie om Clark Kent alias Stålmannen, kanonbra även för en gubbe som jag!! Den serien går i 6.an och visas dagligen 14.45 med repris dagen efter klockan 09.40, kolla själv så blir ni fast!!


Så här ser han ut, Clark Kent i Smallville!! Läs HÄR om Smallville!


Just nu läser jag "Gåtornas palats"! Har läst de tre populära böckerna, "Da vinci koden", "Änglar och demoner" och boken "I cirkelns mitt".Jag har funnit dem alla underhållande och förväntar mig därför att denna också är det! 

 
Detta är min sommarfavorit, har så goda minnen med den!!! Men för övrigt blir det nog allt från Metallica och Slayer till "bruset" från radion. Men som sagt lyssna på Red Hot Chili Peppers och njuuuut!!!

Förresten glöm inte bort sommarpratarna på P1, dagligen klockan 13.00. Det är konstigt vad man kan ändra uppfattning om människor! Lyssnade på Kjell Lönnå häromdagen. Jag har av någon oförklarlig anledning aldrig gillat den mannen, men han var fantastisk att lyssna på och jag medger att jag hade dumma förutfattade meningar om honom. Jag ber om ursäkt Kjell!!!

Förutfattade meningar blir fördomar först om de inte kan ändras när de ställs inför nya
kunskaper!
  / George Bancroft eller George Bancroft. (Jag är inte säker på vem det är av dem som sagt så!)

dan

Pippi på Trollsländor!

Javisst, jag har pippi på trollsländor! Det är något visst med dessa insekter som likt en helikopter äger luftrummet där den befinner sig. Jag har alltid fascinerats av dessa märkliga djur som faktiskt fanns redan på dinosauriernas tid, helt otroligt tycker jag! var ut en sväng igår, upp till Svartjärn som ligger i Själevad strax väster om Örnsköldsvik! Där kryllade det av dessa luftens akrobater. Om jag trivdes, ja vad tror ni själva? Kolla in skörden av bilder!


Märkligt sätt att para sig på! Men så här gör faktiskt Sjöflicksländan då det är dax för parning. Det är hanen som är blå och sålunda har fäst sin bakdel strax bakom honans huvud. Märkliga djur är det!!

Klicka på bilderna och se dessa fantastiska insekter i närbild!

         

         

Hela världen är en rad av underverk, men vi är så vana vid dem, att vi kallar
dem vardagsting!
  / H. C. Andersen

dan

Ur Tumme-Lisas synvinkel!

Detta skulle kunna vara som taget ur Tumme-Lisa! För henne skulle då en Skogsfräken upplevas som en stor tall. Dessutom skulle en spindel som är bara 5 mm lång upplevas som en katt, eller något i den stilen!


Skogsfräken (Equisetum sylvaticum). Läs om Skogsfräken HÄR!


Kusligt lik Svarta Änkan!? I Tumme-Lisas värld skulle denna obetydliga spindel upplevas likt ett monster!!


Ensamheten är ett trevligt ställe att besöka, men ett dåligt ställe att stanna på! /Josh Billings
(Med tanke på Tumme-Lisa)

dan

Michael Jackson död, ännu en borta!

Ännu en av de stora är död! Michael Jackson blev endast 50 år och har därmed anslutit sig till den långa raden av stora musiker som lämnat musiken alldeles för tidigt!! Musikvärlden har mist en popikon av stora mått!! Det känns ledsamt och jag kan bara jämföra med hur det kändes när Elvis eller John Lennon dog. SUUUURT!!!!


Enligt många den störste av dem alla inom POP!! En av min son Kristoffers största idoler när han var yngre! Bilden hämtad på internet, adress; http://www.clusko.net/store/.

Kolla in denna världsartist, här tillsammans med en annan stor man, gitarristen Slash.

Helt sjukt braaaa!!!

Nu är det helg och semester för många!!! Ha det gott i värmen och försök att släpp lite ansvar och lämna alla måsten i garderoben! Semestern är till för att vi ska få slappna av från all stress vi annars lever i! Släng hammare och såg åt h-vete och njut nu, det är ni värda och hör sen!!!!

Älska och gör vad du vill!  /Aurelius Augustinus

dan

Gibson myser!


Hittade denna bild i min kamera! Den har Ida tagit på sig själv och Gibson förra gången hon var hemma. Visst ser Gibson ut att mysa!? Han reagerar ytterst glatt när man nämner ditt namn Ida, så han längtar nog efter dig!!!

Vänskap utan förtroende är som en blomma utan doft!   /Laure Conan

dan

Dagsländornas dans!


Lomsjön den 22 juni 2009, dagsländorna dansar en yster kärleksdans! Läs om Dagsländor HÄR!


Ingen dansar nykter, såvida han inte är vansinnig!  /Marcus Tullius Cicero

dan

Sjöflickslända igen!

Är bara tvungen att återkomma till Sjöflickslända igen. För visst känns det som de är kommen från en annan planet när man ser dem i närbild? Snacka om Science Fiction! En liknande insekt på en meter skulle nog skrämma livet ur de flesta. Som tur är så är de bara omkring 6 cm stora och det är väl tur det! Men vackra och samtidigt egendomliga kan man nog säga att de är! Se själva.


Sjöflicksländans vingar uppvisar ett häftigt rutmönster!


Kolla in vilka enorma ögon! Man kan se att dessa insekter är bra hjälp vid pollineringen av växter, lägg märke till frömjölet på dess ben. Läs om Sjöflicksländan HÄR!!


Noak var världens första byråkrat. Han arkiverade två exemplar av allt!  /Okänd (och det var ju tur det /Min egen reflektion)

dan

Vad det gör ont!

Vad vi har det bra i Sverige!! Här råder demokrati och i stort sett alla har det bra. Jag blir så oerhört ledsen för alla dessa miljoner människor här på jorden som knappt vet vad demokrati är, för de har aldrig upplevt det. Jag tänker i dessa dagar främst på Irans folk. Det som nu händer i Teheran är så skrämmande likt det som hände i Peking 1989. Hoppas nu att förnuftets väg får råda!!


Vad det gör ont att se hur Iraniernas längtan efter demokrati så brutalt slås ner!!!


Om en människa talar eller handlar i ondo, så följer henne smärta, precis som hjulet följer den människa som drar kärran!   /Dhammapada 

Sädesärla!


Kroksta 22 juni 2009, en Sädesärla letar insekter på gräsmattan! Läs om Sädesärlan HÄR

"Det största förstoringsglaset i världen är en mans ögon, när de betraktar
den egna personen!"
  /Alexander Pope

dan

Vad är detta?

Kan ni lista ut vad detta föreställer??


Vad kan denna ludna boll vara?


Klicka på bilden så får
du se vad det är!

Läs HÄR om "bollen"!

Från fanatism till barbari är det bara ett steg!  /Denis Diderot  (Appropå det som nu händer i Iran!!)

dan

Grodan Boll i växthuset!

Dagens stora händelse får man nog konstatera, Grodan Boll i vårt växthus! Där satt han eller hon i all sin ro och filosoferade. Jag tog givetvis några kort på min nyvunne vän och släppte sen ut den i frihet. Hoppas du får en trevlig och fin sommar med din vän Kalle Stropp, sa jag till grodan då jag släppte ut den! Så här såg det ut!


Där vid gurkplantan satt helt plötsligt Grodan Boll!


Får jag presentera Grodan Boll för er!!


Håll med om att det är ett vacker djur, vår vanliga groda!? Det är svårt att skilja vanlig groda från åkergrodan som också är en brungroda; det enda säkra kännetecknet är fotrotsknölen vid basen av den innersta tån på bakfoten, som är högst 1/3 av tåns längd (tydligt längre hos åkergrodan). Läs HÄR om Vanlig groda!

Man väljer inte sin tid, lika lite som man väljer sina föräldrar, men man kan försöka handskas med den på ett så meningsfullt sätt som möjligt!  /Clemens Altgård

dan


Nu är det sommar!

Nu är det sommar för min del! Varför då då?? Jo nu är Olivträdet utplanterat på framsidan och Gurk- och Tomatplantorna sitter nerbäddade i växthuset, då är det sommar för mig. Jag vet de som tycker att det är sommar först när de kokat den första "sommarsaften". Men för mig är det framförallt när Olivträdet planterats ut som den riktiga sommaren börjar, och nu är den här!! Tråkigt nog så firar jag midsommar och den första riktiga sommardagen med att vara förkyld. Så plantering och andra utesysslor får Ingela sköta ensam, men det fixar hon så bra utan mig! Kanske rent av bättre!! Det enda jag gjort idag är att fixa lite Nässelvatten. Man fyller en halv hink med nässlor, sen så fyller man på vatten och avslutar med locket på. Efter en vecka så har man ett effektivt gödsel till sina växthusväxter. Man blandar 1 del nässelvatten med 4 delar vatten. Nässelvatten är perfekt till framförallt gurkor som mår bra av kväverik näring.

Nä nu är det dags för TV-soffan igen, men kolla in hur det blev!!


Tomat- och gurkplantorna är på plats!


Nu står det där bredvid vår lilla fontän vårt Olivträd! När Olivträdet har acklimatiserat sig här ute så är det dax att beskära det.


När man en stilla sommarnatt tycker sig höra gräshopporna spela,
då är det kanske blixtlås!
  /Wolfgang Gruner

dan

Midsommarafton!

Nu är det Midsommarafton, kärlekens och förförelsens tid! Vi befinner oss nu under den ljusaste delen av året, kanske är det den allra vackrast tiden! Utnyttja gärna så många timmar som möjligt av detta dygn, strunta i allt vad alkohol heter och hänförs och njut istället av midsommarnattens magi. Det ger dig lugn och ro och dessutom så slipper du baksmälla på Midsommardagen!!!

Vandra ut i den blommande Midsommarängen!


Låt sen Midsommarnatten hänföra dig!!


Jag önskar er alla en riktigt skön Midsommarafton!!! Förhoppningsvis blir det bra väder men skulle det vara så att det regnar så kan man ju alltid använda regnställ! Så det så!!


Låt äktenskapet präglas av humor, inte humör!  /
Erik Arbin
 
dan

Sjöflickslända


Sjöflickslända (Enallagma Cyathigerum) hane, honorna är bruna. Läs om Sjöflicksländan HÄR!


Få vet hur bra de har det; alla vet hur bra de kunde få det!
   /Frithiof Brandt

dan


Knölsvanarna på ägg!

Nu har jag med egna ögon sett att Knölsvanarna i vår vik ligger på ägg!!! När jag var på väg ner till sjön såg jag på långt håll att en av Knölsvanarna höll på att täcka över något i sitt bo. Därefter flög den iväg tvärs över viken och började beta i det grunda vattnet där. Jag skyndade mig ner till boet och fann då att Knölsvanen hade täckt över tre ägg, någorlunda bra. Jag tog två kort och skyndade mig därifrån. Jag såg sen, också på håll, att en av svanarna återkom till boet, bökade undan det den täckt över äggen med och la sig till rätta. Skönt att veta att det bara var en liten matpaus i ruvandet. Jag ska fortsätta att hålla koll på de vackra svanarna och återkommer med mer information. Förhoppningsvis med bilder på ungarna simmandes omkring i viken. Kolla in äggen deras!!


En tidigare tagen bild på en av de ruvande föräldrarna. Lägg märke till Dagsländan som flyger ovan huvudet!


De tre äggen delvis övertäckta med dun och gräs.


Stora vackra ägg de har Knölsvanarna!

Barn föraktar sina föräldrar tills de själva fyllt fyrtio. Då blir de plötsligt likadana som sina föräldrar. På så sätt bevaras systemet!  /Quentin Crewe

dan

Mås!

Jag har i motsats till många i min omgivning, alltid gillat måsar av olika slag! Deras flykt i luftrummet och deras hesa skrin, känns så lockande och befriande! Därför blir dagens tema Mås, där en bild tillsammans med några rader ur en dikt jag funnit på "nätet" får bli stommen!!

 

Sanden rinner sakta

mellan mina fingrar

Stranden oändlig

Havet ändlöst

Tiden

flyger med måsarna

Sanden varm

mot min nakna kropp

Måsarna flyger

högt över havet

Måsarnas skrik

mot den bleka himlen

Hade jag

varit mås

hade jag också skrikit   /Slutet på dikten "att vara tonåring" av
Malin Mårtensson (http://malinerika.se/blogg/ eller http://www.malinerika.se/)


Unga män tycker att gamlingar är narrar. Gamla män vet att ynglingar är narrar.  /George Chapman

dan


Sommarnattens leende!

Det ser lovande ut inför midsommarnattens drömmar! Men att plocka sju olika blommor och lägga under kudden är nog för den som inte stadgat sig! Jag törs nog inte eftersom jag är gift! För tänk om man drömmer om grannfrun!!?? Ooops vad gör man då??? Men ängen är fin i alla fall, eller hur??
Jag vill förstå med hjärtat och känna med hjärnan!  /Elmer Diktonius

dan

Jungfruslända!


Flick- eller Jungfruslända, är inte så hemma på dessa Trollsländor så vilken specifik art det är vet jag inte. Men ni kan läsa lite mer om dem HÄR!

Klicka på bilden!

Samma som ovan men
större!

"Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan, helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt populärt där i Afrika."  / Britney Spears

dan

Sommar i motljus!


Försommarkväll i solnedgång! Tid för en romantisk promenad, om det inte vore för myggen!!


I försommarens motljus kan man skåda Fjädermyggornas klassiska balett ovan vattnet!


Timotejen står givakt likt englska Beefeaters i den ljumma kvällningen!


En Vitklöver tittar på förföriska solnedgången och hurrar för att sommaren är här!!


Hela världen är en rad av underverk, men vi är så vana vid dem, att vi kallar
dem vardagsting!
    /H. C. Andersen  (Hans Christian)

dan

Bertil 60 år!!

Jag vill på detta sätt uppvakta min svåger Bertil Edlund som fyllde 60 år den 11 juni!!! Vi ska dit och uppvakta honom nu, i deras sommarstuga uppe i Nordmaling!!

TUSEN GRATTIS Bertil!!! Hoppas du får en bra dag idag!!!! Här får du en liten blomma i förskott!!
Så här ser han ut, svågern min, här tillsammans med vår kära svärmor Gerd!!!

Ungdomen skulle vara ett idealiskt tillstånd om den kom lite senare
i livet! 
 / Herbert Henry Asquith (Earl of Oxford and Asquith)

Hemligheten med att förbli ung ligger i att leva hederligt, äta långsamt
och ljuga om sin ålder.
   / Lucille Ball

dan

Sädesärla!


Stötte på ett par Sädesärlor när jag rastade Gibson! De vaktade nog sitt väl dolda bo, för de var riktigt aktiva och gjorde allt för att få bort oss från en liten dunge.


Här ska en av dem jaga bort oss och störtdyker ohämmat mot fienden!!! Läs om Sädessärlan HÄR!!

Att inte försvara en person kan kanske vara förlåtligt, men att missköta ett försvar
är brottsligt!
  / Marcus Tullius Cicero

dan

Skolavslutning!

Jamen nu är det gjort! Nu har jag haft min sista stund med mina elever som dess klassföreståndare. Jag har haft dessa fina ungdomar i fyra år, från sexans småväxta barn till nians nästan vuxna herrar och damer. Det känns alltid tråkigt att skiljas från elever som man haft så länge. Men jag är samtidigt glad och stolt för att jag vet att alla dessa juveler kommer att stå på stadiga ben framöver!! Tack så mycket mina underbara "ungar" för den tid som varit! Kom sen ihåg att aldrig glömma vad jag brukat säga till er "när ni ska göra något eller ta ett beslut så gå på magkänslan och på vad hjärtat säger" samt "glöm inte att fortsätta att vara lite barn, hur gamla ni än blir, det underlättar, jag lova för jag om nån vet!!"


Hela avgångsklass 9B samlad tillsammans med mig och min klassföreståndarkollega Maria.


Ha det gott och sköt om er Robin, Elin, Therese, Sofia och Madeleine! Jag kommer att sakna er!


Ni med Lisa, Jimmy, Oskar och Benita!


Ha det gott du med Amanda!!


Till sist ska ni med ha det gott Emma och Rasmus. Rasmus se nu till att ta en plats i Björklövens A-lag inom tre år!! Jag tror på dig!!

Till sist så vill jag önska er all lycka och framgång i livet!! Sköt om er och njut nu av ett välbehövligt sommarlov!! En kram till er ALLA!!!

Det är så roligt att leva, för då får en se hur det går!    / J. A. G. Acke (Johan Axel Gustaf)

dan

Inga höftledsproblem här inte!


Gibsons favoritställning när han ligger och myser. Inga problem med höfterna här inte!!


Glädje är själens hälsa!  / Alf Ahlberg

dan

Parti med humor!

Riktigt rolig bild Miljöpartiet fått fram här, kolla in!!


Jag hoppas att Miljöpartiet fortsätter att vara en vagel i ögat på etablissimanget för lång tid framöver! Fast det bästa vore ju att alla vaknar när det gäller att värna miljön!!


En del politiker är som bildäck, så nerslitna att de inte längre har någon profil!  / Ralph Boller

dan

Athos och Paddan!

Idag fick vår innekatt Athos träffa en stor och fet Padda! För oss är alla paddor Kerstin oavsett kön eller storlek! Så här såg mötet ut!


Paddan Kertin!


Men vad kan det här vara? Ätbart?


Luktar ganska gott ändå!


Känna litegrann!!!


Näää nu är jag less!! Hej då Athos!!


Sex är som pengar - bra att ha men vulgärt att tala om!   / Tonia Berg

dan

Luftakrobat!

Här kommer bilder på insekternas okrönta luftakrobat nummer one!! Trollsländornas flygteknik är imponerande och får många gånger fantasin att jämföra dem med helikoptrar. På bilderna ser vi en Brun mosaikslända, tror jag!! I vilket fall som helst så är denna Trollslända nyckläckt vilket man ser på de glänsande vingarna, vilka blir matta efter några dagar.


Brun mosaikslända (Aeshna grande)


Brun mosaikslända (Aeshna grande) Man ser på de blanka vingarna att denna individ nyss har kläckts från larv.


  
Samma bilder som ovan men större än dessa om ni "klickar" på dem!

För människan finns blott tre stora händelser: att födas, att leva, att dö. Hon vet ej om att hon föds, hon lider av att dö och hon glömmer att leva.  /Jean de la Bruyére

dan

Brunfläckig pärlemorfjäril

Var ut en liten sväng i skogen efter att jag avgett min röst i EU-valet. Elljusspåret i Själevad ger en angenäm och lättsam promenad, vilket är bra för min rygg. Humlorna surrade och en och annan Trollslända dök mellan grankvistarna. Många Bruna Pärlemorfjärilar fladdrade omkring i den flödande försommarsolens strålar. Du kan läsa om B. Pärlemorfjäril HÄR och du kan se hur de ser ut här nedanför!Brun Pärlemorfjäril, Boloria selene


Man kan inte säga annat än att de är vackra, eller hur?


Gick det bra att rösta idag? För rösta har ni väl? Fy skäms annars!!!! Rösta är en demokratisk rättighet som vi ska slå vakt om, så därför bör alla röstberättiga göra det. Man tror att ett lågt valdeltagande beror på motståndet mot EU. Men då är det väl bättre att man går och röstar på ett EU-kritiskt parti än att framhärda valdagen på sofflocket!! Eller hur?? Jag hoppas verkligen att ni röstade på ett parti som står för solidaritet och miljötänk. Solidaritet kan vi alla komma att behöva en dag då allt kanske har gått fel här i livet. Det sägs i vissa kretsar att "ensam är stark". Det där är bara SKITSNACK eftersom ens liv och leverne ofta hänger ihop med andras beslut och förehavanden, tänk på det ni!!!

Det är de utpräglade egoisternas natur, att de kan sätta eld på ett hus bara för att steka sina ägg!  /Francis Bacon

dan

Rösta klokt, nej till EU!

Som jag ser det så finns det bara två partier som man kan välja i dagens EU-val! För mig är solidaritet och miljö en ledstjärna i tillvaron. Tyvärr så har alla partier utgett sig för att vara ett "miljöparti", så här i valtider. Men synar man dem så finns det bara ett riktigt miljöparti med avseende på kampen mot global miljöförstöring och det är Miljöpartiet! När det gäller solidaritet sätter jag V främst!! Självklart ska vi vara solidariska med varandra! Höj skatten för de som kan betala mer, jag kan gärna betala mer skatt för att gynna skola och omsorg! Vänstern är heller inget dåligt "miljöparti" ska ni veta!!

Som sagt, något av dessa två partier ska du rösta på om du värnar miljö och solidaritet!!

 


Förvisso så skulle detta pati också gå bra med avseende på solidaritet och miljö. Men tyvärr så är de inte lika EU-kritiska!


Jamen vad blir det då för min del då??? Det lutar nog åt det solidariska hållet!!! Att bry sig om varandra och ta hand om varandra ligger mig varmt om hjärtat!! Men å andra sidan gör ju miljön det också!! Nä, det får bli magkänslan jag går på när jag står där bakom skynket!


Demokrati är det samhällssystem i vilket du säger vad du vill och gör som du blir tillsagd.  /Gerald Barry

Människor ljuger aldrig så mycket som efter en jakt, ett krig eller före ett val!  /Otto von Bismarck

dan

En vecka som herr och fru!

Tänk vad tiden går fort! Det har redan gått en vecka sen min dotter Ida gifte sig med sin Samuel. Bröllopet med efterföljande fest är en god karamell att suga på! Det är ju det, som goda och speciella minnen är till för. Tänkte ta er med, tillbaka till Vännäs By den 30 maj 2009!


Gästerna uppmanade brudparet till en kyss på stolen inför alla!!


Dessutom fick de tävla mot varandra i dans, och vilken dans det blev!!!


Mycket stolta mödrar med sina fantastiska "barn"!! Samuels Bodil till vänster och Idas Ingela till höger.


Paketen hanns ej med på bröllopsdagen, så det fick bli dagen efter.

 
Alla var nöjda men trötta dagen efter bröllopet. Idas bror Kristoffer passade på att vila efter storstädningen i församlingshemmet.

Till sist så vill jag ge Ida och Samuel en Beatelslåt att ta med på den gemensamma resan genom livet, "I Want To Hold Your Hand"! Tänk på lyckan att ha någon att hålla i handen, det är inte alltid så självklart!!Nu är det helg! Dessutom så är det vår Nationaldag, det ni! Ta varandra i handen och vandra ut i den prunkande försommaren, bättre kan det nog inte bli! Men kom ihåg att det blir aldrig bättre än vad man själv gör det till!!!

När en människa handlar med god avsikt, följer henne lyckan såsom en skugga
genom livet!
  / Dhammapada

dan

Sommargrönt!

Finns det något vackrare än en Svensk sommaräng? I detta fall en äng full med gräs och smörblommor!


En promenad på en av hästar upptrampad stig. En stig genom ett gröngult hav av sommar!!

Rik är den som har så mycket att han inget mer önskar.    /Cicero

dan

Det är röven som spökar

Kolla in denna otroliga man! Han är ju bara så braaa! Jag säger bara Magnus Betnér!!!!

 
Lyssna på det han säger, helt sjukt bra tycker jag!

Sex är Guds sätt att skämta med människorna!  / Bette Davis(Ruth)

dan

Kan konsten att slappa!

Här är en som kan slappa!!! Men man kan lugnt påstå att Gibson är kontrasternas hund. Ena stunden 100% OFF dvs slappa,  sen vid minsta lilla vink om att leka eller gå ut och springa, så blir det 150% ON!! Så är det bara och så lär det ska vara med rasen Border Terrier! Kolla in:


Skönt att slappa på soffan hos kristoffer och Maria i Umeå!


Skynda långsamt!   /Augustus (Romerska rikets förste kejsare)

dan

Tirpitz!

När jag och Kristoffer besökte Norge sommaren 2006 så åkte vi till ett koncentrationsläger från Andra Världskriget, strax norr om Trondheim. På vägen dit passerade vi den ankringsplats som den Nazisttyska marinens stolthet, slagskeppet Tirpitz, hade i Fættenfjord den 16 januari 1942 till 11 mars 1943. Så här såg det ut;


Här kan man se resterna efter Tirpitz ankringsplats i Fættenfjord strax norr om Trondheim.


Så här såg det ut när det begav sig, hemska tanke!!

I krig finns inga segrare utan alla är förlorare, vilken sida som än tillskriver sig segern!  / Neville Chamberlain

dan

Snart val!

Snart är det dax! Tänk efter före!!!
En del människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter
övertygelse för sitt partis skull.
    /Winston Churchill

dan

Äppelkriget!

Kanske läge för äppelmust, äppelpaj eller rent av Äppelkrig till hösten. Vem vet?


Blir det äpplen av alla blommorna så får vi det vi gör!De är vackra och doftar himmelskt!

Livet ger oss åter det vi ger åt andra!  /Ivo Andric

dan

Redemption song!

Ännu en av de stora som dog en för tidig död!! Texten i denna låt är helt sanslöst bra!! Lyssna och njut!Old pirates, yes, they rob I;
Sold I to the merchant ships,
Minutes after they took I
From the bottomless pit.
But my hand was made strong
By the hand of the Almighty.
We forward in this generation
Triumphantly.
Won't you help to sing
These songs of freedom?
'Cause all I ever have:
Redemption songs,
Redemption songs.

Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our minds.
Have no fear for atomic energy,
'Cause none of them can stop the time.
How long shall they kill our prophets,
While we stand aside and look? Ooh!
Some say it's just a part of it:
We've got to fulfill the Book.

Won't you help to sing
These songs of freedom?
'Cause all I ever have:
Redemption songs,
Redemption songs,
Redemption songs.
---
/Guitar break/
---
Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our mind.
Wo! Have no fear for atomic energy,
'Cause none of them-a can-a stop-a the time.
How long shall they kill our prophets,
While we stand aside and look?
Yes, some say it's just a part of it:
We've got to fulfill the book.
Won't you have to sing
These songs of freedom? -
'Cause all I ever had:
Redemption songs -
All I ever had:
Redemption songs:
These songs of freedom,
Songs of freedom.

Idag behövs inget citat, hela texten får stå för det!!!

dan

Sommaren är här!


Gäddorna har lekt färdigt, sommaren är här!


Snart anländer badgästerna!


Canadagässparet hälsar sommaren välkommen!

Vi tänker för mycket och känner för lite!  /Charlie Chaplin

dan

Dave Clark Five - Glad All Over

Detta var min absoluta favoritlåt någon gång under 1964! Jag var 7 år då och helt oförstörd, kan ni tänka er det?!!?
Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns!  /Elmer Diktonius

dan

Större hackspett!


Större hackspett (Dendrocopos major), vuxen hane. Läs här om arten! 

"Män kan visst vara bra, problemet är bara att de är bra på en sak i taget."   / Michelle Lovric

dan

Ett ögonblick!


Vännäs kyrka den 30 maj 2009, klockan 16.44. Även små fötter väntar på brudparet!


Vännäs kyrka, belägen i Vännäs By!


Korset vid kyrkogården i Vännäs By!

När du ber så låt hellre ditt hjärta vara utan ord än dina ord utan ditt hjärta! /Okänd

dan

Nu är de gifta!

Nu har min dotter Ida och hennes Samuel gift sig! Förhållandena var helt sagoligt perfekta. Kanonväder, kanonmat, kanonfest och kanon-allt!!! Ja det blev ett mycket lyckat bröllop!

Hur gick det då för mig och mitt tal till brudparet? Jo det gick faktiskt ganska bra. Men när jag skulle läsa det sista utdraget ur en dikt så råkade jag titta på min dotter och se lyckan i hennes ögon, då brast det! Men det är ju så stort och till dessa fina ord av Nils Ferlin så blir det ju känslosamt, dessutom när det gäller sitt barn som gifter sig!

"Kärleken kommer och kärleken går, ingen kan tyda dess lagar.
Med dig vill jag följa i vinter och vår och all min levnads dagar.
Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din, din lycka är min och gråten är min när du gråter."

Nu till några bilder från bröllopet!


En "De Soto" stod och väntade utanför kyrkan! Årsmodell okänt för mig, kanske någon som vet?


Båda ser riktigt nöjda ut, eller hur?


Både nöjda och lyckliga vill jag påstå!


Dax för en rundtur i väntan på middag och bröllopsfest!!!


En verklig vän är en själ i två kroppar!  / Aristoteles

dan


RSS 2.0