Kram som musfälla "åsså" PIM!

Torsdag 5 mars 2009

Kan ni tänka er att ibland kan en kram bli en dödsfälla! För en del så är det verklighet, kolla in bilden så förstår du vad jag menar. Varning för känsliga djurvänner!!!! 

Klicka på den om du törs!


Har försökt att sitta på lovet och jobba med en C-uppsats i matematik, som jag har ogjord. Jag har med hjälp av enkäter frågat barnen/ungdomarna inom Ängetskolans gamla RO, om vad de tycker om matematik. Eftersom jag har frågat elever i spannet åk 1 till åk 9 och enkäten består av ett 15-tal frågor så tar det tid att sammanställa. Sen har jag ju så himla svårt för att sitta, på grund av mina ryggproblem som ni vet. Ibland så står jag, ibland sitter jag och ibland så står jag på knä framför datorn. Min tidplan är att bli klar med rapporten innan sista April.

Jag har dessutom gjort klart med min andra inlämningsuppgift i PIM. PIM står för "praktisk IT- och mediekompetens" och är en kombination av handledningar på Internet, studiecirkel och hjälp i vardagen. I vår kommun ska alla lärare i skolan genomgå PIM.
 
Med den pressade situation som råder för i stort sett alla lärare så tycker jag PIM är på tok fel upplagt i denna kommun, det blir för tufft för många! PIM i sig är det inte något fel på utan innehåller en hel del matnyttigt. Men behöver man allt som kursen innehåller, NEJ säger jag! Nu har jag ganska stor vana av datorer efter 12 år på Hägglunds och ettt egenintresse av datorer. Därför vet jag att man inte lär sig bestående kunskap i datahantering om man inte jobbar med det frekvent.

Det vore bättre om man fick välja ut två områden som man skulle vilja fördjupa sig i, exempelvis skriva och presentera. Då kunde man välja det man vet och tror att man behöver i sin lärarvardag. Som det är nu så hinner man inte och kan inte lära sig allt, framförallt om man inte ser vinsten med det. Jag tror att de flesta lärarna vill förkovra sig i det som de har nytta av i sina ämnen och med sina elever. Det vill i alla fall jag. 

Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss, om vi insåg hur lite de faktiskt gör det!          Ethel Barret

dan

Kommentera bloggen här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0