Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Snart är de här!

Publicerad 2009-03-15 18:00:13 i Djur och natur,

Söndag 15 mars 2009

Snart dyker de upp våra flyttfåglar! Varje vår så kommer de flygande som levande vårtecken, till glädje för oss alla som fortfarande känner oss "vintersömniga". Som genom ett trollslag så blir dagarna längre, soligare och varmare. De första husflugorna börjar surra vid husväggen och smältvattnet droppar från taken. Vilken förväntansfull tid våren är!

Har ni det endaste lilla intresse av att titta på fåglar så gå och köp en kikare eller en tubkikare, om ni nu inte har en redan. Med en kikare får man chansen att studera dessa vackra fåglar på lite närmare håll. Om några veckor så börjar mängder med fåglar samlas vid Öfjärden där man kan sitta i fågeltornet och titta på dem. Öfjärden ligger strax norr om  Örnsköldsvik närmare bestämt i Arnäs, strax öster om E4:an. Packa en matsäck och åk dit, ni kommer förmodligen inte att ångra er. Här följer några bilder på fågelarter som snart lär dyka upp!


Sångsvan (Cygnus cygnus)


Bergfink (Fringilla montifringilla). Den kommer snart eller kanske redan är här.


Lövsångare (Phylloscopus trochilus). Är en sommargäst som dyker upp först i maj.


Nu är helgen snart slut och en ny arbetsvecka tar vid. Men försök att inte bara leva för helgernas ledighet, utan ta tillvara på de guldkorn som vardagen också kan ge. De finns där, men det gäller bara att lägga märke till dem!


Lev i nuet och känn att du har tillfredsställelsen just där du är - inte runt knuten!   /Okänd

dan

Kolla in andra Ö-viksbloggare:  http://bloggkartan.se/registrera/17595/oernskoeldsvik

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela