Svartvit tjuv!


Skatan sitter där på pinnen och kontrollerar om det finns något att stjäla! Men är verkligen skatan tjuvaktig??


Skata (Pica pica). Läs om skatan HÄR!!

Banditen kräver dina pengar eller livet; kvinnan vill ha bägge två. /Samuel Butler

dan


Tiden rusar på, minnen består!!!


Här är jag bara omkring 1,5 år, så året måste vara -58 - 59 ungefär. Kvinnan
i den prickiga klänningen är min mormor som jag kom att växa upp hos!!!
Som sagt, tiden rusar fram och man märker knappt att målsnöret
närmar sig!!!

Minnet är den dagbok vi alla bär med oss. /Oscar Wilde

dan (som orkade blogga lite till idag!)
i rask takt


Leder kiss ström?

Med feber i kroppen och en rygg som värker som ett "kärnkraftverk" är det svårt, nära nog omöjligt, att sitta och komma på något att blogga om. Dessutom har jag inga nya bilder att visa då kameran stått orörd i snart en vecka! Därför så får det bli en repris från fredagen den 27 februari 2009, som en del av er förhoppningsvis inte läst än. Håll till godo!!

Idag hittade jag en bild jag tagit på kor, i min fotosamling på datorn. Då drog jag mig till minnes en liten episod som tilldrog sig för länge sen. Det var på den tiden då allt var spännande och inga måsten tyngde, det var i min barndom.

Denna lilla berättelse utspelade sig en sommardag när jag var 12 år och gick i femman. Jag gick i skolan i Själevad, ett litet samhälle strax utanför Örnsköldsvik. Jag och min kompis Stefan, som är ett år yngre, var ute på den dagliga upptäcktsfärden i Guds sköna natur. Den dagen kom vi att hamna vid en kohage med några fina svartvita kor idisslande gräs i den behagliga sommarsolens grönska. Det var då som jag kom på att vi måste testa om kiss leder ström. Det blev en obehaglig överaskning, i vart fall för Stefan! 


Vad bilder kan få en att minnas!

Som sagt så var jag och Stefan ute och kollade in djur i den varma sommarsolen. Det var framförallt insekter vi skulle kolla på denna dag. I vart fall så hamnade vi vid en kohage. Denna kohage hade ett stängsel runt omkring och detta stängsel var strömförande. Det var då jag drog mig till minnes något jag lärt mig i skolan på OÄ timmarna. OÄ (orinteringsämnen) var på den tiden det ämne spände från natur över till historia och samhällskunskap. Idag är ämnena i skolan uppdelade i SO, samhällsorienterande ämnen, och NO, naturorienterade ämnen. Nåväl! När vi stod där så kom jag ihåg vad min lärare, Ulla Lundberg, lärt mig, att saltvatten leder ström eller var det tvärtom? Som vi alla vet innehåller kiss salter och detta fick mig att komma på idén att testa min lärdom. Nu skulle jag få svar på frågan som jag inte hade något entydigt  svar på, leder kiss stöm eller är det tvärtom. Sagt och gjort så övertalade jag Stefan att vara med i mitt lilla expriment för att få klarhet.


Jag tycks minnas än idag att korna i hagen log åt vårt lilla expriment. Kanske de log åt min feghet?

Vi drog ner våra byxor och vände oss mot elstängslet. På tre skulle vi samtidigt kissa på eltråden. När vi unisont kom till tre så sviktade mitt mod, med det gjorde inte Stefans. Han kissade med den påföljden att han stöp som en oxe. Han helt enklet föll raklång baklänges som en fura medan kisstrålen likt en glänsande stråle påminde om en liggande Manneken Pies. Ni vet den lilla pojken som står fontän i Bryssel. När Stefan låg där till synes livlöst kissandes mot skyn, vad gjorde jag då? Jo jag sprang, jag sprang utav bara den och jag stannade först när jag kommit på ett betryggande avstånd från den kissande livlösa kroppen. När jag vände mig om såg jag att Stefan började röra på sig och så småningom satte sig upp. Jag ropade och frågade hur det gick och när han kvicknat till så pass att han förstod vad som hänt uppgav han ett hjärtskärande skrik som övergick i ett rasande vrål, blandat med gråt. I ett huj kom han upp på benen och satte fart mot, ja just det, mig! Jag vände på klacken och sprang allt vad jag orkade och hann nätt och jämt hem för att i trygghet låsa in mig på mitt rum.

Slutar min berättelse här? Nä inte riktigt. Senare på kvällen så blev det rätts- och skiparting! Både Stefan och hans mamma kom på besök hem till oss och jag fick stå till svars varför jag lurat den unga Stefan att göra som han gjorde. Jag som var ett år äldre skulle väl veta bättre, tyckte Stefans mamma. Jag minns inte vad jag sa men bannor fick jag och be om förlåtelse fick jag också göra. Några dagar senare ringde jag Stefan och frågade om vi skulle göra något tillsammans och det skulle vi, allt var som glömt. Ilska gick fort över när man var ung och det var ju tur för mig denna gång.

Mycket roligt kan man minnas från sin ungdom. Framförallt så kommer minnena fram när ser saker som man känner igen eller ibland bara av att man känner vissa dofter. Sen är det ju så att vissa saker kommer för alltid att etsa sig fast i minnet och denna lilla historia hör sannerligen till en av dem, framförallt för Stefan!


Jag och Stefan letar småkryp. Jag är den främre av oss.

Alla behöver sina minnen. De håller betydelselöshetens
varg utanför dörren.
  / Saul Bellow

dan 


Nördigt!

Att vara förkyld eller ha influensa och ha feber som jag har, är tråkigt och smått deprimerande. TV;n går varm och stigen mellan den, datorn och sängen är väl upptrampad. För att få tiden att gå så går det ju alltid att fjolla sig, som att ta foton och blogga lite strunt. Nördigt kan tyckas, men roligt är det trots feber i kroppen!! Heja MODO!!!


Jag sa ju att det var nördigt!!! Men alltid gläder det ett och annat MODO-fan!!!

Jag har gjort många dumheter, och det tänker jag fortsätta med.
Det är det som är kryddan i livet!
 / Brigitte Bardot


dan 
Höstmörkret lägrar sig!

Härom kvällen kunde man se en riktigt spöklik kvällshimmel från vårt köksfönster! Hösten med sina stormar och oväder är här och för en del väntar en tid av höstdepression med ångest och trötthet. Jag personligen gillar hösten och känner mig inte alls trött och deppig, snarare tvärtom. Däremot är våren den tid då jag känner mig både trött och kanske lite deppig, men hösten inte alls!! Kolla in bilden på en läcker kvällshimmel härom kvällen, som tagen ur en skräckfilm!!!


En underbar kvällshimmel som sätter igång fantasin!


Höstdikt


Den nakna träden står omkring ditt hus
och släppa in himmel och luft utan ända,
de nakna träden stiga ned till stranden
och spegla sig i vattnet.
Än leker ett barn i höstens gråa rök
och en flicka går med blommor i handen
och vid himlaranden
flyga vita silvervita fåglar upp.
    /Johan Ludvig Runeberg

Våren är naturens sätt att säga, "nu är det fest"!   /Robin Williams

dan


Foppa is back!!!

Saxat från Aftonbladet idag lördagen den 26 september 2009!!


Foppa tystade
Hovet i sudden


Det är ju helt underbart att MODO åker ner till Stockholm och spöar Djurgården på deras hemmais! Det brukar MODO ha enormt svårt för så det är bara att gratulera. Grattis MODO!!!!!!!!!!!


Den här herren har jag visat förut då jag spekulerade om en kungsboa kunde vara MODO-fan! Visst kan en orm vara MODO-fan, det kan väl allt och alla!!!

Då sa jag till domaren på ren svenska. Go home!  /Christer Abrahamsson (Fd hockeymålvakt)

dan


Vår hund är less!

Nu när vi är indisponibla av förkylning/influensa så blir det mindre ork och tid över till våra fyrbenta vänner Gibson och Athos. För katten Athos går det väl bra eftersom katter är så pass självständiga och klarar sig mest själva. Men för lilla Gibson är det sämre! Hans dagliga promenader har nu uteblivit i två dagar och det märks! Han är rastlös och ofta framme och puffar på oss för att få igång lite bus, eller så traskar han fram och tillbaka här i huset. Jag ska försöka att gå ut en liten sväng med honom så att han får springa av sig lite nere på ängen och sen ska jag klippa hans klor. Något mer orkar jag nog inte med idag så han får nöja sig med det. Men det är ju klart, han får gå ut på egen hand och kissa på tomten emellanåt. Tog några bilder på de fyrbenta vännerna idag, kolla in dem!!


Athos älskar att ligga på min mage när jag läser, även denna dag!!!


Här ligger man framför "tussen" i hopp om att någon ska komma och leka med mig, men icke!!!


Jag får väl sova en stund i soffan istället!!!

Ha en bra lördagskväll och hoppas ni slipper förkylningar, influensa och en borgerlig valseger 2010!!!

Endast kattälskare känner till lyxen av pälsklädda, välljudande
varmvattenflaskor som aldrig kallnar.
/Susane Millen

Du tror att hundar inte kommer till himlen? Jag kan tala om för dig att
de kommer dit långt före någon av oss!
  / Rober Louis Stevenson

dan


Fredag = feberdag!!!

Både jag och min fru är fökylda! Men jag har det ganska lindrigt mot henne som har ca 39 graders feber!! Så det är sängen som gäller för henne och TV-soffan för mig då jag inte passar up henne eftersom min feber är förhållandevis låg. Nog för att vi "killar" har det mycket värre än ni tjejer när vi är förkylda! Ni som knappt känner av en förkylning, möjligtvis likt en ljum sommarbris. Men det är ju klart, jag är ju en krigare av rang så mig bekommer aldrig en förkylning något, så det så!!Men nu innan idol och annat sevärt på TV så vill jag ändå önska er en trevlig fredagskväll och en bra början på denna helg!! Men glöm inte att det är dumt att göra sig av med hela lönen denna första helg om du nu inte tänker köpa något fint till din älskade vän, för då kan det få kosta katastrofalt mycket pengar och hör sen!!!Alla helgon har ett förflutet och alla syndare har en framtid! / Oscar Wilde


dan


Alla dessa Trollsländor!

Trots att det i min blogg kryllar av trollsländor så måste jag ändå få visa denna vackra "sak". En Kungstrollslända (Cordulegaster boltonii). Faktiskt Sveriges största med ett vingspann på uppemot 11-12 cm!! Bilderna är tagna på en äng, gränsande mot Lomsjön här i Örnsköldsvik. Kolla in bilderna!! 


Visst är den vacker Kungstrollsländan (Cordulegaster boltonii)!? Läs om den HÄR!


I närbild ser Kungstrollsländan ut att komma direkt från en film om utomjordiskt liv! Fantasieggande utseende med imponerande stora ögon och en gigantisk kniptångsliknande käft! Trollsländan flyger ofta omkring i jakt på andra insekter som den fångar med hjälp av sin snabba flygteknik och griper med sina hullingförsedda ben. Imponerande insekt tycker jag!!

Samma bild som ovan

fast större om du klickar på den!!

På fredagen blir den late flitig! / Finskt ordspråk

dan

MODO-förlust, men glad ändå!!

Mitt kära MODO förlorade premiären hemma mot Frölunda, tråkigt. Men vad jag förstår så var Frölunda det bättre laget så det är ju bara att gratulera Göteborgarna, GRATTIS! Men man kan ju vara glad ändå, livet är ju inte bara hockey! Till er som inte är speciellt glada ikväll kommer här en liten lustighet. Allt för att kanske muntra upp en smula!!!Skillnaden i kärlek är att mannen älskar bilen, kvinnan
älskar parkeringsplatsen!
 / Jean-Paul Belmondo

dan

Sveriges bästa hockeylag!?

I KVÄLL ÄR DET DAX!!!!!!


MODOS officiella sida kan du besöka HÄR!!

"Det är det svåraste som finns för målvakter att hålla tätt mellan benen." /Pekka Lindmark

dan


Tröstlöst!!!
När jag ser ett ljus i slutet av tunneln, är det från ett tåg
som kommer emot mig!
/Robert Lowell

danPå torsdag är det dax!!!


MODO har hemmamatch mot Frölunda i premiären, nu på torsdag den 24 september, spännande!!!!!!!!!!!!!

Hade han fått upp den i nättaket, så hade det varit mål.Bo Berglund (var faktiskt landslagsforward en gång i tiden...)

Nordberg måste ha en sådan kort klubba. Annars når han inte ner till isen med den...
 / Bo "Bulan" Berglund (TV4 under den tredje final matchen i hockey mellan Luleå och FBK.)

dan

Aerosmith och Arwen!

Det finns en del kändisar där både förälder och barn är kända. Här presenterar jag Steven Tayler sångare i rockgruppen Aerosmith och hans dotter Liv, mer känd som Arwen i Sagan Om Ringen-filmerna. För övrigt så är pappa Steven ansedd av många som en av världens snyggaste män. Vad tycker du? Däremot så tycker jag att Liv är utomordentligt vacker!!


Steven Tayler, bland de snyggaste i världen och sångare i Aerosmith!


Liv Tayler, amerikansk skådespelare!

Avslutar med att visa ett klipp med Aerosmith och låten "I Don't Wanna Miss a Thing" för övrigt
ledmotivet i filmen Armageddon i vilken Stevens dotter Liv medverkar!! Att bli far är inte svårt, att vara det är svårt!  / Wilhelm Buch

dan

Smallville bloopers!!

Jag älskar Smallville! Denna typiska ungdomsserie om Clark Kent alias Stålmannen har väckt mina ungdomliga sinnen fullt ut!! Försöker att se serien varje dag klockan 14.45 och om jag missar så ser jag reprisen på morgonen efter 09.40! Jag har ju inte så mycket annat jag kan göra än att ligga stora delar av dagen, med denna eländiga rygg!!! Kanske är det så att jag fastnat för denna serie för att jag innerst inne när en dröm om att få vara en riktig hjälte, superstark, omtänksam och vänlig???


Så här ser några av huvudrollsinnehavarna ut, med Clark Kent längst fram och Lex Luthor som är den skalliga bredvid Clark!!

Här nedan kan du kolla in lite härliga bloopers från inspelningar av serien, håll till godo!!!
Vilken skada att erfarenheten kommer först vid den ålder då krafterna sinar.  /Eugène Delacroix

dan

Ut i skogen ska vi gå ....

I dag tog vi en sväng upp på Åsberget, det var kanonväder! Jag hade klätt mig varmt med både t-shirt, skjorta och vindjacka. Varför då då? Jag vet faktiskt inte själv, men varmt blev det så det var bara att klä av sig lite. Vi satte oss att fika en stund men det var så skönt att det inte blev bara en stund utan vi satt/låg och njöt i solen nästan i en timme, grymt skönt!! Hemma nu och bytt om. Ikväll efter kockan 18.00 ska vi iväg och rösta i lillkyrkan i Gullänget. Eftersom jag är med i svenska kyrkan så tycker jag att det är min skyldighet och förmån att få rösta. Det finns nog med länder runt om på jorden där de förtryckta folken aldrig får en chans till detta!!!


Ingela sågar till några krokiga torra trädgrenar som vi snygga till och använda som handtag på bastudörren.
 


Det var så himla skönt så det blev en liten vilostund där uppe på berget!! Vilken underbar natur vi har! Att vi dessutom får vistas fritt i den tack vare allemansrätten gör ju inte saken sämre. Det är ganska unikt för Sverige och Norden, det här med allemansrätten. Kommer man utanför Norden så kan man få ett skott i arslet om man är ute och traskar i naturen så här!!

Det finns de som tror att allemansrätten också gäller den mänskliga naturen! /Stig Johansson

dan


Alla surfar på vågen!

Snart nog alla typer av människor surfar på internet! Kolla den här tjejen!!!Texten tillhör bilden och sålunda inte skriven av mig!!!

Den stora faran är inte att datorerna ska börja tänka som människor, utan
att människor ska börja tänka som datorer.
  / Sydney J. Harris

dan

Minns du ljuva sommar!


Sommaren 2009, utflykt till Ar på norra Gotland! I bakgrunden ser man Falholmen som är ett fågelskyddsområde. Det fanns värsta mycket fossiler att plocka på denna strand, helmysigt!!!


Sommarbild från Fårösund på Gotland. Stora fina sommarmoln hopas över Fårö!!!

Nu är det helg och två lediga dagar väntar för er som jobbar! Själv ska jag festa med lite extra glass ikväll, för att fira att jag ska få åka till Strängnäs och fixa min rygg!! I morgon så ska det bli solig och varmt!! Passa då på att gå ut i naturen och upplev och njut av höstens omtumlande färger och lukter! Plocka lite svamp, fika eller sitt bara och njut. Vad ni än gör, så gör det som känns rätt och bra i magen. Magkänsla är något som funkar för mig. Prova själv nästa gång du ska göra något, känn efter vad magkänslan säger dig. Det funkar jag lovar!! Ha en störtskön fredagskväll och glöm inte att pussa på någon du tycker om, vem eller vad helst det nu än är så avgör du det bäst själv!!!

När man en stilla sommarnatt tycker sig höra gräshopporna spela är
det kanske blixtlås!
  /Wolfgang Gruner

dan


Lite strunt!


Här kommer lite onödig fakta som du kan briljera med vid fredagsfikat, ifall du vill?!

Visste du att:

ca 52% av de svenska kvinnorna mellan 25-55 år onanerar minst en gång om dagen!

kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.

ca 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en penna i halsen.

det är fler, per år, som träffas av blixten, än som åker fast för fildelning.

om du skriker I 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräcklig energi för att värma en kopp kaffe?

om du fjärtar oavbrutet I 6 år och 9 månader kommer du att producera tillräckligt med gas till en atombomb?


hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt I kroppen att det kan spruta 914,40 cm ?

en gris orgasm varar I 30 minuter?

en struts öga är större än dennes hjärna?

sjöstjärnor har ingen hjärna!

Har ni otur så kommer det fler onyttiga vetanden framöver!!!


På trafikskolan 1963, 6 år gammal!

Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.
   / Jevgenij Jevtusjenko

dan


Vår herres "practical joke" med oss män, näshår!! (repris)

Här kommer en repris publicerad måndagen den 19 januari 2009, håll till godo!!!

En tanke slog mig när jag efter mycket trevande och stånkanden tog mig till toalettspegeln. Varför näshår? Jag vet ju att näshårets funktion är att skydda andningsvägarna från damm och annat luftburet. Men det jag inte förtår är den förändring som uppstår någon gång mellan 45 och 50, då näshåren ändrar karaktär. Vad i anatomins utveckling gör det gällande att näshåren måste bli tjocka och styva likt tandpetare, spretandes flera millimeter utanför näsöppningen? Problemet verkar vara större hos oss män än hos kvinnor. Likaså ögonbryn och öronhår genomgår denna metamorphos. Varför? Minns för några år sedan, på ett arbetslagsmöte, då en kollega till mig skulle, i vänlighetens namn, plocka bort ett dun eller dammtuss, som hon trodde, ur mitt ytteröra och till sin förvåning upptäckte att det satt fast. Pinsamt Dan!! Sedan den dagen bevakar jag både näshår, ögonbryn och nämnda öronhår. Min slutsats efter att ha funderat kring problemet, för ett problem är det, är att vår Herre spelat oss män ett ytterst försmädligt spratt! Kanske för att i viss mån väga upp de månatliga "problem" som kvinnor dras med och som vi män lyckligtvis är förskonade ifrån! De problemen skulle vi dessutom aldrig klara av!!


Så här kan det ju bara inte få se ut!!!


Som tur är så finns det ju lösningar på nästan (näsan) allt!!!


Varför är människan ung vid en ålder då hon inte
får ut något av det!
/George Bernard Shaw

dan

Gräsulv!

Har jag bara de "rätta ögonen" på kopplade så finner jag alltid en massa nya bekantskaper när jag är ute och rastar Gibson. Kolla här på denna håriga Gräsulvslarv!!


Hårig och med illavarslande färg kryper den där ibland mossa och blåbärsris! Den guloranga färgen talar om för rovdjur att den inte smakar så vidare gott, att den kan vara lite giftig alltså!  


De här små gynnarna rullar alltid ihop sig när man rör vid dem.


Benen är utrustade med en form av sugkoppar. Kan upplevas otrevligt när de kryper på en och det känns nästan som att de fastnar!


Att vara lycklig är att ha ett gott humör!  / Herbert Tingsten

dan

Hösten är här!

I natt drog kylan ner i från norr, hösten har kommit! Nu får man passa på att njuta av all den färgprakt som breder ut sig i vår natur! En annan skön sak med hösten är den "höga" klara luften som är så lätt att andas. Så nu det är bara att klä på sig och ta kamera och fika med sig och ta sig ut i vår underbara natur. Jag tar naturligtvis med mig en pappersåse om några fina kantareller eller trumpetsvampar skulle dyka upp.


Hösten har gjort sitt intåg och något mer badande i viken blir det inte för i år! De vackra färgerna börjar skönjas!


Så här såg det ut en oktoberdag 2005, fantastiska färger!!!


Så här ser löven ut nu. Om någon vecka eller två så är de helt gula!


Hösten vidgar horisonten. Man ser längre mellan de nakna träden än
mellan de tunga bladmassorna.
   / Bo Bergman

Hösten är en andra vår, där varje löv är en blomma!  / Albert Camus

dan


Nu blir det Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs!

Fick ett helt suveränt besked idag från kirurgmottagningen på Örnsköldsviks lasarett, jag ska remitteras till Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs!!! Det är så himla skönt att höra så jag tror nästan inte att det är SANT!! Kliniken i Strängnäs är ju ledande i landet då det gäller ryggkirurgi. Alltså det är rena "högvinsten" jag fått, KANON!!!! Vad jag önskar mest av allt just nu är att jag så snabbt som möjligt ska få åka ner till Strängnäs, drygt två års konstant mer eller mindre outhärdlig värk räcker gott för mig. Så snabba gärna på där nere är ni snälla!!! Med andra ord så kanske man kan börja jobba inom en ganska snar framtid, men oj vad skönt rent av STÖRTSKÖNT!! Har längtat och längtar så!!  


En bild från 2007 då några av mina härliga arbetskamrater uppvaktade mig för mitt inträde i de "mognas förening"!!

På det förgångna ska du inte tänka och inte heller slösa tankar på framtiden - njut av nuet
och de glädjeämnen som oväntat kommer och går.
  / Bhartrihari

Där glädjen är stor, där har den också kostat bekymmer.
  / Aurelius Augustinus

dan


Avgå Mona Sahlin!

Allt fler som jag pratar med säger samma sak, nämligen att Mona Sahlin är ett hot mot en valseger för de röd-gröna i valet 2010. Det tror jag med, därför att Sverige fick nog av Göran Perssons arroganta översittarstil som Mona Sahlin så perfekt kopierat. Dessutom har hon visat sig nog så blek i de debatter hon varit med i. Socialdemokraterna behöver en partiledare som kan föra fram partiets politik på ett förståeligt och övertygande sätt, som det svenska folket kan ta till sitt hjärta, som de kan lita på och känna stort förtroende för. Till allt detta känns inte Mona vara den rätta!! I det fallet har Moderaterna lyckats överraskande bra och just Reinfelt-effekten är påtaglig. Vi har sett detta tidigare i både Bengt Westerberg för Folkpariet och Alf Svensson för KD. Så jag tycker att Mona Sahlin bör träda tillbaka till förmån för någon folkligare partiledare med stort kunnande och med en ödmjuk framtoning!!


Mona Sahlin behövs säkert för andra viktiga funktioner inom partiet, men NEJ inte partiledare!! Bilden hämtad HÄR!Jag tror att denne man besitter de egenskaper som en bra partiledare skall ha, nämligen Tomas Bodström! Bilden hämtad HÄR!


Gudrun är inte ensam. Riksdagen är den enda arbetsplats
där man kan vara full varje dag.
   / Bert Karlsson

Alla vill äta vid regeringens bord, men ingen vill diska.  / Werner Finck

dan


För två år sedan!

Vad gjorde jag i september för två år sedan, tror du? Klicka på bilden så ser du!

 
Jo jag var i Björnrike! Ditbjuden av Ingelas syskon för att få fira mitt inträde i övre meddelåldern!

Att åldras är inte att bli visare, inte heller att bli dygdigare,
bara att förändras till det sämre!
  / Pierre Charron

dan


Bambi!

Jag och Gibson stötte på en Rådjursget med hennes två killingar för några dagar sen. Nu när jag fått den nya datorn så kan jag redigera bilderna jag tagit under de två förfärliga veckorna utan.


Titta Bambi med hans mamma och syster!!! Läs om rådjur HÄR!

"Statistiken om mental hälsa säger att en person av tio lider av någon sorts mental sjukdom. Tänk då på nio av dina vänner. Om de är helt okej, så kan det vara du!"  / Rita Mae Brown 

dan

Otrohet!


Vilken miss!! Svårt att svära sig fri från detta fru höna!! Bilden kopierad från internetadress:
http://www.roliga-bilder.org/roligabilder/6951/15-11-37-38-190531780


Kloka kvinnor hämnas på sin man för hans otrohet med en villkorslös trohet!  /Alec Guinness

dan


Fler fjärilar!


Amiral (Vanessa atalanta). Trots att dennna individ har en lite "skabbig" vinge så är Amiralen en av Sveriges vackraste fjärilar. Läs om den HÄR!


Sorgmantel, (Nymphalis antiopa) tillhör precis som Amiralen praktfjärilarna. Trots ett något illavarslande namn så är det här en otroligt vacker fjäril, eller hur? Läs om den HÄR!


Nässelfjäril (Nymphalis urticae eller Aglais urticae), en av Sveriges vanligare och färgstarkare dagfjärilar. Har tidigare haft med den i min blogg men ville ha med den nu för att påvisa likheten med nästa art! Läs om nässelfjärilen HÄR!


En fjäril som påminner en del om Nässelfjärilen är Tistelfjärilen (Cynthia cardui) är en art i familjen praktfjärilar (Nymphalidae). Denna art är en utpräglad migrant som i Europa under våren vandrar norrut från medelhavsområdet. Enstaka fjärilar når ända till Sverige på försommaren. Arten är funnen i hela Sverige, men kan inte övervintra här. Det är alltså en ganska ovanlig fjäril häruppe i norr. I sommar har jag faktiskt sett åtskilliga av denna art på ängarna runt om i Kroksta! Läs om den HÄR!

Alla är som fjärilar, i början är vi alla fula och obekväma, sedan utvecklas vi till vackert graciösa fjärilar som alla älskar.   / Drew Barrymore 

dan


Bättre en huggorm i handen än .....!

Var upp till Åsberget med min moppe häromdagen. Åsberget, cirka en halvmil från Örnsköldsviks centrum, är ett idealiskt ställe för huggorm! Vet man bara var man ska söka så kan man hitta flera stycken inom samma område. Det är inte många gånger som jag stött på nästan svarta huggormar, men denna gång gjorde jag det. Dessutom så hittade jag flera små ungar så återväxten är god. Speciellt en liten fjolårsunge var lugn och beskedlig och helt oaggresiv. Jag rekommenderar er att inte ta upp en huggorm i handen som jag gör här nedan. För det första så är jag van att handskas med huggormar. Men för det andra så kan en orm bita oavsett om den ser snäll eller lugn ut och trots vana att handskas med ormar. Nu är ju en huggormsunge inte lika giftig som ett vuxet djur (att ungar skulle vara giftigare är bara en myt) eftersom de har så mycket mindre giftkörtlar. Men trots det så är det ganska dumt att ta upp en unge så här, inte bara dumt utan kanske rent av korkat! Kolla in bilderna på den nästan svarta huggormen och ungen!! Ha sen en bra söndagskväll!!!


Nästan svart huggorm (Vipera berus). Läs om huggorm HÄR!


Så här liten är en fjolårsunge, visst är den söt?


En vacker liten rackare!


Jag har gjort många dumheter, och det tänker jag fortsätta med.
Det är det som är kryddan i livet.
/ Brigitte Bardot

dan


Från LD-lössnus till "Trumpet"!

En av mina stora passioner är att plocka svamp! En annan är, som ni redan vet, att snusa! Härom dagen förenades dessa båda passioner i en vällustig kombination när jag i skogen sjönk ner på knä för att plocka Svart trumpetsvamp samtidigt som en stor prilla gjorde sitt under läppen!!!! Kolla in!

 
Svart trumpetsvamp, av många ansedd som den bästa matsvampen och jag håller faktiskt med! Läs om den Svarta trumpetsvampen HÄR!


Den som äger en trädgård och en boksamling saknar intet!   /Marcus Tullius Cicero

dan

 


KLÜFT vs GOLLUM!

Satt och bläddrade på lite humorsidor, då fick jag se denna bild!


Hittade bilden på följande adress: http://www.farbrortorsten.com/bildsamling/samliv/samlivstart.php

Skönhet är en makt med vilken en kvinna förtrollar en älskare och
förskräcker en äkta man.
  /Ambrose Bierce

 dan


Första med nydatorn!


Nu har jag börjat jobba med nydatorn! Fattas bara Paint Shop Pro (PSP) så att jag kan redigera mina bilder, sen så då rackarns!!! För övrig är det en trollslända på bilden såklart. Återkommer till namn och art så småningom!


Där glädjen är stor, där har den också kostat bekymmer! / Aurelius Augustinus

dan

Appropå dansbandsnoja!

Min svärson Samuel tycker att jag har haft med så mycket om dansband på min blogg, den senaste tiden. Det kan väl inte vara så att den notoriske dansbandshataren Dan har gått och blivit omvänd, funderar han. Men det ska jag säga att ni kan vara lugna, det har jag absolut inte! Värre skräp kan man inte hitta inom musikvärlden tycker jag!! Smöriga sångare med ett vibrato som man kan stämma blod med, nej fy för det!

Men nu är det så att Samuel har gjort en liten grej av min ironi på dansband och prövat sina vingar inom bildredigeringskonsten! Resultatet ser ni nedan och det bevisar helt klart att hans "vingpennor" inte hunnit växa ut än, ja kanske några mm på sin höjd. Men man växer säkert med uppgiften och får han bara "klippa och klistra" lite mer så blir det nog bättre! Så kolla nu in dansbandet Jonzzonz. Med hela familjen plus han i mitten där bak som för övrigt påminner om redigeraren själv!!  


Dansbandet Jonzzons med hela familjen. Samt längst bak i mitten Samuel look á like. Vill ni titta på Samuels blogginlägg om Jonzzonz så klicka HÄR!

För övrigt så åker Samuel och Ida tilsammans med två kamrater till Thailand idag! Ha det så kul nu på er bröllopsresa och glöm inte att sköta om varandra!!!


Skrattet är det kortaste avståndet mellan två människor!   /Victor Borge

dan


Äntligen ny dator!

Nu har vår nya dator anlänt! Det blev en HP Pavilion SP6120sc. Det ska väl vara en rätt okey stationär PC med AMD Phenom X4-processor, 4GB RAM och 1TB hårddisk. Nu ska jag bara fixa den så att jag kan börja använda den i morgon fredag. Jag ska då börja med att gradera upp Windows Vista till Windows 7, hade jag tänkt. Sen ska en del program laddas in så att jag bland annat kan redigera lite bilder, skriva, få kontakt via First Class och så vidare. Så här ser det ut hos oss just nu!!! Just nu, vill jag leva, just nu. Just nu, vill jag känna, just nu! Känna luften i mina lungor. Känna blodet som pulserar. Känna ljuset i mina ögon. Känna tiden som passerar .... (skitlåt av Ledin för övrigt! Varför jag nu tog med den??? Konstigt!!)


Jag har dessutom köpt en dockningstation så att jag kan ta reda på det jag behöver från de två hårddiscarna i den gamla datorn, alla bilder och allt skolmaterial och så vidare. Kolla in den svarta fina HP-datorn, det ni!!!!


Angående piratkopiering: Jag har aldrig varit förbannad, jag laddar
ju själv ner så mycket!
   / Timbuktu

dan


Snus äckligt? Nejdå inte alls!

Jag snusar och jag gillar det! Att  efter maten få lägga in en "fet prilla" under läppen, slicka av de smetiga fingrarna och få njuta, det är mumma det!! Nu finns det ju de som bestämt hävdar att snus är äckligt, inte alls säger jag! Snus består av nedmalda blad av tobaksplantan, vegetariskt alltså, vad är det för äckligt med det? Är spenat som fastnat mellan tänderna äckligt? Är en salladstallrik äckligt? Nej då, men jag tycker att snusets belackare ska tänka på det när de nästa gång sätter i sig stuvad spenat eller en smetig Guacamole. Sen att det skulle lukta illa ur mun på en snusare fulladdad med snus är ju rent förtal! Hur luktar det efter en maträtt med vitlök i?

Sen finns det ju de som vill bättra på sin image genom att använda sig av påssnus. Till dem vill jag bara säga, börja snusa på riktigt och släng de där "ekorrbindorna"! Påssnus är som att äta kola med papperet på och hur gott är det? Dessutom så är lössnus miljövänligare än påssnus. Lägger man ut en lössnus vid vägkanten så förvinner den efter nästa regn ner i backen och återgår i det naturligga kretsloppet. Påssnus däremot ligger där månad efter månad, år efter år som små monument över en illa vald snuskultur! Kolla in bilderna och se hur gott det framstår att snusa lössnus, eller?!!


Oj oj oj vad manligt det ser ut med en "prilla" under läppen!!(?)


Den ligger där som ett "smäck" och avger gudomlig arom och doft!!(?)


I närbil kan man riktigt se hur härligt och gott det är, inte ett dugg äckligt, eller hur???


Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant. / Albert Engström

En lögnare tror man inte, även om han talar sanning. /Marcus Tullius Cicero

De sanningar som vi inte vill höra är oftast nyttigast för oss. / Okänd

dan

Hur låter då ett dansband?

Här kommer Gert & Lennie, håll till godo!!!
Ironi är det lilla saltkornet som gör det som serveras smakligt!   /Johann Wolfgang von Goethe


dan


Dansbandsnoja!

Dansbandens tid var nästan förbi för något år sedan och genren var döende på grund av de dansantas bristande intresse. Idag är saken helt annorlunda och folkparksdanserna har blivit populära igen, och i och med det har dansbanden börjat poppa upp ur sin dvala, etableringen är i full gång. Kanske är det så att just dessa gamla "godingar" börjat damma av sin instrument och tänker göra comeback? Den som lever får se!!!  
Många fröjdiga band med mustiga grabbar/gubbar som dansbandspubliken kanske väntar på?!


Du må vara kung eller gatusopare, men när liemannen bjuder
upp så måste du dansa.
/Robert Alton Harris 

dan


Sjukvård A´la 1700-tal!


Denna rullator/rullstol fanns att skåda på Bungemuseet i Bunge i närheten av Fårösund på Gotland!


Man kan förstå vilka uppoffringar det var att leva i detta århundrade. Trots de problem jag genomgår med dagens svenska sjukvård, är jag ändå glad att jag inte behöver leva mitt liv på 1700-talet!!! Kolla in träbenet i bakgrunden!


Vår resekamrat Anders kunde inte låta bli att testa träbenet, till hustrun Bodils fasa!!!


Ett sjukhus är inte en plats för att vara sjuk på!   /Samuel Goldwyn   

dan

Where Have All the Flowers Gone?
Säll är den som har till rättesnöre att man bör tänka efter före.  / Tage Danielsson

dan


Politisk dekadens?Vad kan dölja sig bakom Sverigedemokraternas "frisserade" framsida? Många missnöjespartier runt om Europa har visat sig vara mycket främlingsfientliga! Vart står Sverigedemokraterna? Vi vet ju hur det gick på 30-talet i Tyskland! Låt oss slippa det för Guds-skull!!!


I maktens väsen ligger också missbruket av den!  /Immanuel Kant (1724-1804)

danGibson njuter!

Igår var vi ut en liten sväng på vår dagliga rastningspromenad. På väg tillbaka kom ett kraftigt slagregn som motades med regnkläder och paraply. Men stackars Gibson hade ju inget skydd så han blev genomvåt vilket i och för sig inte bekom honom så värst mycket. Men när vi kom hem så såg han så ynkligt blöt och deppad ut, så för att pigga upp så blev det hans stora passion, torkfönen!!! Han formligen älskar ät få värma och torka sig med Ingelas torkfön, kolla in!!


Oj oj oj vad skönt matte, fortsätt!!!


Gå härifrån med kameran, jag njuter och vill inte bli störd Husse!!!Ps! Fick veta det igår att min ryggspecialist flyttar hem till Kroatien för att vårt sjukhus ska spara pengar och sagt upp hans kontrakt, det var hans personliga anledning det!! Jag förbannar vårt landsting, sjukhus, regeringen och snart rent av allt!!! Ds!

”Ju mer man ser av människorna, desto mer uppskattar man sin hund.” /Madame de Staël

dan


Mörka tider!

Aldrig får man vara riktigt glad! Jag skulle in på operation idag för fortsatt ingrepp och undersökning av min rygg. Jag skulle ringa till OP igår eftermiddag för att få en exakt tid att infinna mig idag. Då får jag veta att ryggspecialisten från Umeå lassarett hastigt och lustig slutat (just igår) och skulle flytta tillbaka till Kroatien av familjära skäl! Snacka om mörker!!! Nu står jag mer eller min på ruta ett igen! Ringde nu på morgonen till kirurgen och undrade vad som ska hända och de kommer att höra av sig då de vet. Jag kommer att kräva att få bli skickad till något sjukhus där kompetensen finns, för här på Örnsköldsviks sjukhus verkar den då inte finnas.

I början av nästa år så blir jag utförsäkrad från "kassan" och sen är jag då utan pengar. Men det är dock inte det värsta utan det absolut värsta är att jag nu gått i drygt två år med nästan outhärdliga ryggsmärtor och än ser jag ingen ljusning i tunneln, det är rent förbannat! Nu är jag ju inte en sådan som brukar skrika och bråka mig fram till resultat utan väntar tålmodigt på att den svenska sjukvården ska göra sitt. Tycker för övrigt inte man ska få skrika och bråka sig till företräde utan patienternas problembild ska vara prioritet ett!!!

Jag önskar att den borgliga regeringen slutar med tal om att sänka skatterna, för att främja de redan välbeställda. Nej, höj skatten istället för de som tjänar mest och lägg pengarna på skola, sjukvård och omsorg. Vi kommer annars att få ett segregerat samhälle där de rika och välbeställda kan köpa sig till god vård medan låg- och medelklassen får köa i flera år för en allt mer medioker allmän sjukvård. Nu är ju risken obefintlig att högern skulle komma på idén att höja skatten för att trygga vården, de måste ju ge tillbaka något till de som röstar på dem! Då får vi väl göra det enda riktiga i ett solidariskt och demokratiskt samhälle nämligen rösta i nästa val på de partier som sätter tryggheten, skolan och omsorgen före bredvilligheten att öka på de rikas redan överfyllda bankkonton!!!


Kapitalismens rätta ansikte!! När ska vi svenskar fatta vart vi är på väg??

Ps Agolli ska inte flytta, Öviks sjukhus ska spara pengar!!! Ds

Orättvisa någonstans är ett hot till rättvisa överallt!  /Robert F. Kennedy

dan (men mycket besviken och ledsen!)


Svininfluensans ansikte!

Vaknar du en morgon och ser denna spegelbild i badrumsspegeln, då vet du nog vad du drabbats av!!"Den medicinska forskningen har gjort så enorma framsteg,
att det praktiskt taget inte finns någon frisk människa längre."

/Aldous Huxley

dan


Trattisar!

Nu är det snart dax att börja skörda höstens trattkantareller! Några dagar till så är de stora och fina och färdiga att plockas, härligt!! Det är en av mina lyckostunder när jag får plocka trattkantareller. Just ögonblicket när man hittar dessa små "troll" som står där i mossan och ropar "här är vi!", det är kanon!! Tänk er sen en smaskig trattkantarellsoppa på färsk svamp, mums!! Var ut en sväng igår och hittade några som snart är plockbara, kolla in!!


Där står de en av skogens många "guld" och ropar lockande till en!

En mans rikedom är det goda han gjort för sina medmänniskor!  /Mahatma Gandhi

Rik är den som har så mycket att han inget mer önskar.
  /Cicero

dan

 


Inte privat!

Jag tycker inte att skolor och vårdinrättningar skall få drivas i privat regi! Vi ska inte kunna göra profit på utbildning och sjukvård! Allt för många exempel har visat på vanvård och oacceptabla villkor inom den privata omsorgen! Nu har ett av Örnsköldsviks privata gymnasium gått i kk, m.a.o. det är inte vinstgivande längre. Jag tycker att kommuner, landsting och staten ska sköta om skolan och omsorgen! Det borgar för en någorlunda likvärdig service i hela landet. Däremot bör inte den "Blå" regeringen sänka skatten utan hellre öka skattebördan, framförallt för de högavlönade, så att vi får en rättvis och god skola, vård och omsorg!!! Solidaritet har hela landet fördelar av, för alla går i skolan och alla blir vi gamla och vårdkrävande en dag!

Saxat ur Örnskoldsviks Allehanda 1 och 2 september 2009.

"Skolan har fått oförtjänt dåligt rykte!"
Örnsköldsvik:
John Bauergymnasiet i Örnsköldsvik lägger ned. Sistaårseleverna får gå kvar medan Örnsköldsviks kommun tar över årskurs 1 och 2.
– Skolan har fått oförtjänt dåligt rykte, säger Christoffer Edlund, elev på skolan.

John Bauergymnasiet lägger ner i Örnsköldsvik!

Örnsköldsvik: Efter sex års verksamhet stänger John Bauergymnasiet i Örnsköldsvik. Kommunen börjar ta över eleverna med start vårterminen 2010. 

Slut på citat ur Allehanda


Jag tycker dessutom att man inte ska behöva ta dyra privata försäkringar för att få en god vård i detta land, det är skamligt och smaklöst!!!!


Ingen kan allt. Alla kan något. Tillsammans kan vi ännu mera!  /Carl Scharnberg

dan

Funderingar!

Som sagts tidigare så hittar jag en massa tokigheter på Internet. Dessa tokigheter samlar jag i en liten "fil" någonstans uppe i huvudet. Tyvärr så är de inte alltid tillgängliga när jag behöver dem, vid en fest eller så, det blir så ofta discerror i minnesdelen ser du! Men lite djuplodande funderingar har jag funnit och kommer ihåg, så här kommer några av dem samt några egna funderingar.

Har du aldrig funderat över detta, så säg???

- Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan?

- Varför beställer folk en dubbel ost hamburgare med stor pommes frites och Cola light?

- Varför köper vi hot dogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

- Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?

- Vilken färg får en smurf i ansiktet när de rodnar?

- Varför är inte ordet förkortning kortare?

- Varför heter det rusningsrafik när bilarna nästan står stilla?

- Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

- Varför trycker vi hårdare på TV-dosan när batterierna börjar ta slut?

- Varför finns det inte kattmat som smakar mus?

- Varför står det på hundmatburken "ny bättre smak", vem har testat detta?

- Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?

- Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?

- Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?

- Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten?

- Varför använde Kamikaze -piloterna hjälm?

- Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" ut till mitten av gräsmattan?

- När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?

- Har arbetarna på Lipton kafferast?

- När jag köper en ny bumerang hur blir jag av med den gamla?

- Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås? 


- Varför kan inte jag få ha en frisk rygg? 


Dina tankar har tagit dig dit du är; dina tankar ska ta dig dit du ska!
   /James Allen

dan


Bonanza!

Tänk vad mycket skoj man kan hitta på Internet! Satt och bläddrade på YouTube och fann klipp från westernserien Bonanza. Den serien var oehört populär och visades i svensk TV från slutet av 60-talet och fram till 1973! Den serien var min stora favorit i mitten och slutet av 60-talet!

Som barn så var ju TV-utbudet av filmer och serier väldigt begränsat. Film visade man bara på fredag eller lördagskvällarna. Men när väl helgen kom så var det alltid "fest"! jag brukade lägga mig på golvmattan under TV-rumsbordet, med en liten påse ostkrokar och en Guldus för att spana in Bonanza. Vilka hjältar, vilka strider, vilka actionscener! Attraktionen blev så mycket större när de visades film bara på helgkvällarna. Idag kan man se film dygnet runt och frågan är om det är så bra? men det är en annan fråga! Men helt klart blir man lite full i skratt när man idag ser ett avsnitt av Bonanza eller den andra mycket populära westerserien på den tiden, High Chaparral. Filmtekniken var ju inte speciellt avanserad om man jämför med dagens filmindustri med datorer och allt. Men med den tidens mått mätt så var ju Bonanza bra gjord och mycket avanserad, producerad med den tidens senaste teknik.

Kolla in introt till Bonanza, välkänt för alla 50+, samt en snutt från ett avsnitt!


Introt till Bonanza!


Little Joe Cartwright var alla tjejers älskling i slutet av 50-talet och framåt!


Barndomen är en lycklig tid i efterhand!  / Dorothy Parker


dan (en nostalgisk gammal 50-plusare!)


RSS 2.0