Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Bra självförtroende och fredag!

Publicerad 2010-08-27 12:11:17 i Funderationer!,

Nyss hemkommen från jobbet där jag haft min klass på klassråd och en timmes arbetspass. Satt på lektionen och funderade kring innebörden av orden självförtroende och självbild. När det gäller självförtroende så har vi inom skolan till uppgift att ingjuta det, så gott det går, i eleverna. Jag vet av egen erfarenhet att eleverna gör stora framsteg då deras självförtroende ökas från i stort sett noll till ett bra. Minns de som lyckats mycket bra i matte, helt enkelt för att deras självförtroende ökat. Tror man inte på sig själv så blir det omöjligt att nå de mål man ställt upp, man misslyckas helt enkelt! För visst känns det bättre med ett gott självförtroende, men inom rimliga gränser?

Hur är det med vår självkänsla då? Man kan ju ha ett gott självförtoende men sakna stora delar av självkänsla, och tvärt om. Men jag tycker nog att de två hänger tätt ihop, för visst är det lättare att bygga upp ett gott självförtroende om självkänslan är god?! Alltså behöver vi inom skolan jobba med att stärka elevernas självkänsla också, eller hur? Nu är det ju så att skolan är först och främst en instutition för inlärning, alltså vi ska först och främst lära eleverna en massa inför vidare studier på gymnasiet! Men börjar vi inte med att jobba på att öka deras självkänsla och självförtroende så skoltiden mer eller mindre bortkastad. Ni kan ju tänka efter själva, har ni ett gott självförtroende och en bra självkänsla så kan ni förfluytta berg och ni blir dessutom en trevlig "prick" att umgås med! Ja ja, det är många ideer som snurrar runt i skallen när man möter eleverna i skolan, var och en en självständig individ med sina behov och sitt sätt att se på livet och världen.



Så drastisk som mannen på bilden är behöver man inte vara. Men ett gott självförtroende är är då så jädrans gött å ha, så det så!!!

Men nu är det ju fredag och fredagarna betyder en liten historia! Se till att få er en riktigt mysig fredag nu! Har du ett gott självförtroende och en bra självbild så möter det inga större problem. Säg någe fint till den eller de du gillar mest! Du kanske rent av kan köpa en liten blomma eller någe annat fint, en bubbelpool kanske eller en Trocadero?!

Ha det så gott nu, ni ska se att det blir nog ett litet blogginlägg imorrn med!!!

Efter ett långt äktenskap:


Efter 20 års äktenskap tittade han på sin fru och tänkte tillbaka på deras liv tillsammans. Sedan sa han:

- Älskling, för 20 år sedan bodde vi i en billig lägenhet, sov i en för liten säng, hade knappt mat i kylen och ingen TV, men han gick till sängs med en otroligt het, villig 20-åring! Nu har jag ett hus för flera miljoner, en bil för flera hundratusen, en stor dubbelsäng, kylskåpet är sprängfullt och jag har en 42 tums plasma TV. Men jag går till sängs varje kväll med en trött kvinna på 42 år! Så vitt jag kan se det är det bara du älskling som inte följt utvecklingen i vårt förhållande!

Hans fru var en förnuftig kvinna så hon svarade bara kort:

- Älskling? Hitta du bara en het villig 20 årig kvinna så ska jag snabbt se till att du får tillbaka din billiga lägenhet, din lilla säng, ett tomt kylskåp, och ingen TV.


Ingen kan få dig att känna dig mindervärdig utan ditt samtycke!  /Eleanor Roosevelt

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela