Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Det var bland det dummaste!!!

Publicerad 2010-08-09 15:11:46 i

Hörde och läste lite om Jan Björklunds sommartal i Marstrand. Framförallt hakade jag upp mig på den lag han vill införa som innebär att föräldrar till bråkiga barn ska sitta med i skolan. Det är bland det dummaste jag hört!!! Hur tror han att relationen mellan hem och skola blir då? Hur känns det för eleven? Risk för mobbing föreligger! Det märks att inte herr Björklund jobbar i skolan.

Denna typ av bestraffningar kanske funkar i det militära men inte i skolan. Relationen mellan barnen, föräldrarna och skolan måste vara förtrolig och bygga på ömsesidig respekt. Man fångar inte "bråkiga" elevers tillit genom hot och straff, vet inte skolministern det så bör han sluta omgående!!! Däremot behövs det fler peronal i dagens skola! Satsa på det istället Herr Minister!!!

Jan Björklunds förslag för tanken tillbaka i tiden, man kan nästan tro att klockan vridits tillbaka till 1800-talet!



Här kommer delar ur artikeln från igår som jag läste. (tar med det om tvingandet av föräldrarna)


Aftonbladet den 8 augusti 2010, artikelförfattare Olof Jönsson

Föräldrar tvingas sitta med i skolan, Jan Björklund lovade ordning och reda i tal

I dag höll Folkpartiets partiledare Jan Björklund sitt sommartal i Marstrand.

Under kristallkronorna i Societetshusets lokaler lovade Björklund att föräldrar till bråkiga barn ska tvingas sitta med i skolan.

Utbildningsminister Jan Björklund fokuserade i sitt tal inte helt oväntat på skolfrågor. Ett förslag Björklund lade fram är att föräldrar till bråkiga elever ska tvingas sitta med i klassrummet.

– Jag är rätt övertygad om att Kalle som spelar Allan och ska vara cool i klassrummet kommer att uppföra sig betydligt bättre om mamma eller pappa sitter på en stol längst bak i klassrummet.

Ska kompenseras

Enligt förslaget ska skolan och föräldrarna först och främst nå en frivillig överenskommelse. Om föräldrarna vägrar och skolan bedömer det som nödvändigt ska kommunens utbildningsnämnd kunna besluta om obligatoriskt deltagande.

Björklund tror att tvingande beslut bara kommer att användas bara i ett fåtal undantagsfall och föräldrar som deltar ska ersättas för förlorad arbetsinkomst.

Skolan är de vuxnas sammansvärjelse!  /Frans Kafka

dan (lärare ma/no från åk 6 till åk 9)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela