Sista natten med SRS och Spinal Stenos!

Nu är det snart dax att sova, för i morgon ska jag äntligen få hjälp med min rygg! Äntligen måste jag säga efter snart 3 års väntan. Ingen ska behöva vänta så länge på att bli behandlad för eller emot sina sjukdomar eller skador, en skandal det är, tycker jag! Men den kritien återkommer jag till vid ett senare tillfälle.

Nu ska jag bara se klart på herrarnas femmil i OS och sen hockeyfinalen mella Canada och USA, sen blir det "bingen". Ni ha det så bra och sova gott, förhoppningsvis så drömmer ni något vackert eller mysigt! Vi får se när jag blogar nästa gång, nästa helg hoppas jag?! GOD NATT PÅ ER!


Den, som sover i det eviga bruset, vaknar av tystnaden!  /William Dean Howells

Ps Middagen var KANON!  DS

dan


The Heart Of Hockey!

Det är helt underbart att få bli uppmuntrad av MODO så här före min operationen i morgon. Att de vann mot Färjestads BK med 10 - 3 är ju helt absurt bra!!! Hoppas nu att det håller i sig och att de klarar av att nå slutspel, det skulle ju vara så himla sköj!!! Men vet ni vad!? Nu rackarns börjar det kännas att det snart är dax, det pirrar liksom lite i magen! Men förväntningarna är stora och förhoppningarna många!


Yyeeeaaah MODO!!!!

I besvikelsen ser man bäst vad man förväntade sig!  /Frithiof Brandt

Ps Ser fram emot middagen. Varför då då? Jo det är ungsstekt fläskfilé med champinioner och potatisgratäng samt dessert!!! Oh lala la I love you baby ...!  Ds 

dan


Ja se tjejer!

Idag har det inte hänt så mycket mer än att jag varit ute en sväng och promenerat i snövädret samt ätit två fantastiska måltider! Middagen som jag just avslutat bestod av viltgryta, bandpasta, färska grönsaker, Creme Fraiche, mackor samt saft och kaffe. Suveränt god måltid som avrundades med vaniljglass, bärkompott samt chokladsås (hemkokt). Mätt och nöjd drar jag mig nu tillbaka till sängen och de Olympiska Spelen.

Tanken med dagens blogginlägg var att bejubla de svenska curlingdamernas fantastiska spel, som efter stor dramatik ledde till ett nytt OS-Guld, fantastiskt. Jag valde dagens rubrik "Ja se tjejer!" just av den anledningen att de tog guld! Killar är bra på många sätt, men tjejer är banne mej fantastiska. Det står jag helt och hållet för och om ni inte visste det sen tidigare så är kocken här nere, ja just det en tjej!!! Sov gott och må din GUD gå med dig, vem han eller hon än är!!!


Svenska damlaget i curling! OS-mästare för andra gången i rad, GRATTIS tjejer!!!

Ett nederlag man överlever är mer upplyftande än segern!  /Carl Erik Soya

dan


Lidelsens fredag!

Fy tusan för att vara på sjukhus! Jag känner mig mycket sjukare än vad jag är, bara lukten får mig att falla in i ett sjukdomsbeteende! Jag känner mig trött, orkeslös, deppig och grinfärdig, förutom denna evinnerliga värk förstås. Nu har jag i och för sig mer ont idag efter alla tester och tryckningar som gjordes igår, men ändå, sjukhusmiljön påverkar mig negativt. Detta ställe skiljer sig dock på en punkt från ett allmänt sjukhus eller åtminstone från Örnsköldsviks sjukhus, maten är fantastisk. Idag var det torsk till lunch, medelhavsfisk kallades rätten och den var helt tokigt god. Alla möjliga slags medelhavskryddor möjliggjorde detta! Det är nästan bissart att man kan få mat och framförallt fisk att bli så god. Nu gillar jag i och för sig fisk, men alla vet ju hur illa fisk kan tillagas många gånger. Efterrätten till dagens luch var en välkomponerat chokladkladdkaka med vispgrädde till, olalaaa!!! Får nog gå i enbart mjukisbyxor då jag kommer hem.


Tänk att man kan få denna fisk att smaka så gott om man kan eller bara vill!

Idag har jag träffat en hel radda med medicinmän och medicinkvinnor! Det har varit allt från sjuksköterskor, sjukgymnast, ryggspecialist, narkossköterska och narkosläkare, och alla hade de lite information att ge om vad komma skall. Alla var de eniga på en punkt, detta är en stor operation, en av de större typerna de gör här på kliniken. Jag är faktiskt grymt förväntansfull men samtidigt lite "byxis", måste jag erkänna. Nä nu får det vara nog med rapportering från sjuksängen.

Nu är det snart mat och det vill jag ju inte missa förstår ni väl. Sen är det ju fredag och helgen är här. Vem ska jag nu vara snäll med? Jag kan ju inte springa runt och besvära personalen, för då åker jag väl ut till slut. Nä jag får sitta här och tänka på mina nära och kära och det funkar nog rätt bra det med. Men speciellt ska jag tänka på min kära fru, men i och för sig så gör jag ju det för jämnan ändå! Ha det gött nu och sköt om er, kanske bloggar jag imorrn me, vem vet? Nu dax för en fredagsfräckis!!

Två små killar satt i sandlådan och skröt om vem
som hade den tuffaste pappan.

Kille 1 sa:
- Min pappa är polis och han kan ta din pappa.

Då sa kille 2:
- Min pappa är brevbärare och han kan ta din mamma!!!

Den var så kort så här får ni en till!

I en liten by i Irland fanns ett värdshus om hette - The Unsatisfied Woman.
Irländarna som lustigt nog är mycket pryda ansåg att namnet var väl vågat
och döpte därför om värdshuset till - The Half Way Inn...

Det är svårt nog att stå ut med sin egen självgodhet - än värre med andras!  /Elias Canetti

dan


Känner mig som en nåldyna!

Framme efter flyg till Arlanda och Taxi hit till Strängnäs. Svårt att sova inatt då det susar och schåsar från fläktar och annat hyss! Folk som går i korridorerna och telefoner som ringer. Dessutom så fick jag inte inta smärtstillande igår kväll och får inte ta några förrän sista testerna är gjorda i eftermiddag, så jag hade och har riktigt mycket ondare än vanligt i natt och NUUUUU!!!! Som tur var så var det ju OS hela natten så jag hade något att göra, tragiskt nog så gick inte Tre Kronor vidare. Men men, då är ju Foppa med i lördagens match mod Färjestad istället så inget ont som inte har något gott med sig.

Hela förmiddagen idag har jag genomgått prover med stick, sprutor och annat elände över hela ryggen, det känns som det i alla fall! Ett tag måste jag ha sett ut som en levande nåldyna! Det är riktigt otrevliga de här testerna så jag kan inte ligga och berätta historier när det pågår, det gör det alldeles för ont för. Men någon liten "fuling" till historia ska jag försöka att klämma in nu i eftermiddag då testerna fortsätter. Ha det bra alla ni som läser detta! Få se när jag hör av mig nästa gång, i morgon skulle jag tro! Glöm inte bort att livet bara är så roligt som man själv gör det till! Ha det!!


På måndag ser det nog ut så häringa när jag ligger där på britsen!

Var alltid bara dig själv, då blir du heller aldrig tagen för
att vara någon annan!
  /Dan Jonsson

dan


Nu är det dax för ingrepp!

Jajjamän nu är det dax att dra till Strängnäs! Klockan 15.50 går planet till Arlanda och sen blir det taxi till kliniken. Jag slapp tåg och buss denna gång och det är jag otroligt tacksam för! Nu kommer det ju inte att bli någe bloggande från min sida på ett tag. Men jag lovar att så fort jag är tillbaka och kan  stå eller sitta, någorlunda vid datorn, så ska jag berätta hur det var. Men som sagt, det tar ett tag eftersom jag inte är hemma igen förrän tidigast lördagskvällen den 6 mars, förhoppningsvis 2010.


Här ser ni en interiörbild från Strängnäs ryggkirurgiska klinik, med de fantastiska redskap de har slipat och gjort klara för min skull, he he!!!

Jag måste få avsluta detta inlägg men en rolig historia, ja rolig vet jag inte men ändå. Den visar i alla fall på hur rekordeliga kvinnor vi har här uppe i Norrland!!!


Tre tuffa grabbar!

Tre män satt och skröt över vilka uppgifter och krav de hade på sina fruar. Den första mannen hade gift sig med en kvinna från östkusten och han hade bestämt ställt krav att hon skulle sköta disken och städa huset. Det tog ett par dagar utan att han såg något, men på tredje dagen kom han hem till ett rent hus med disken diskad och undanställd.

Den andra mannen berättade att han hade gift sig med en kvinna från Skåne. Han hade gett frun tydliga order att det var hennes uppgift att sköta all disk, matlagning och städning. Första dagen såg han inga resultat, andra dagen såg han att det blivit lite bättre. Tredje dagen såg han att huset var välstädat, disken klar och det stod en vällagad middag på bordet. 

Den tredje mannen hade gift sig med en kvinna från norra Sverige. Han hade sagt till henne att hennes plikter var att hålla huset välstädat, diska, klippa gräsmattan, sköta tvätten och varm mat skulle stå på bordet varje dag.

Han sa att första dagen såg han ingenting, andra dagen såg han heller ingenting. Men på den tredje dagen hade svullnaden lagt sig såpass att han kunde se lite på det ena ögat. I alla fall nog för att fixa en macka och fylla diskmaskinen.

Så där ska en slipsten dras tjejer!!!!

Håll fast vid dina drömmar, för om drömmar dör så är livet en fågel med brutna vingar
som inte kan flyga. Håll fast vid dina drömmar, för om drömmar försvinnar så är livet
ett naket fält, fruset av snö!
   /Lanston Huges

dan


How NOT to pull your car out of the snow!

Tänk er för när ni ska hjälpa grannen att dra lös bilen från snödrivan. Gör inte som grabbarna på filmen, utan fäst bogserlinan på rätt ställe!!! Kolla in!Det är en stor konst att kunna skratta åt sin egen olycka!  /Danish Proverb

dan

Nu vill vi ha sol och milt!

Nu är jag less på denna kalla vinter! Vi har mycket snö och vi har haft det ovanligt kallt en lång period. Nu har alla vinterfantaster fått sitt, så nu vill vi andra ha töööööööööööööö!!! "Det är Robin Hood jag vill ha", sa kungen i den tecknade Robin Hood, men vi säger istället unisont Det är vår vi vill ha!!!


Det är denna typ av väder vi vill ha, eller hur? Bild från Visarberget (Brännmon) i Själevad strax väster om Örnsköldsvik.

PS Nu är det bara två dagar kvar till det att jag åker till Strängnäs för min operation, det blir roligt det och inte ett dugg skrämmande, för jag är ju en modig och stark Gladiator!!!

- Nu tar vi nog om det där! (säger genast mitt "Bättre Jag")

- Okey då!  ..., det blir spännande och nervöst det och oron gnager i mitt bröst!!!

- Bättre sådär Dan, nu var du duktig.

- Det var väl tur det då, om det nu ska vara ska vara så viktigt att tala sanning i alla lägen, din "fjolla"!  DS

Om du inte kan sova, gå upp och gör någonting istället för att ligga och vara orolig. Det är oroligheten som kommer förstöra dig, inte bristen av sömn.  /Dale Carnegie

dan


Remarkabla sångare!

Kolla in de här American Idolsångarna. Nog saknas det en hel del självinsikt hos dem, eller vad tycker du?Ambition: den misslyckades sista tillflykt!  /Oscar Wilde

dan

Svar på bildgåta 2!

Här kommer svaret på bildgåtan  som presenterades den 16 februari! Jag funderar på att i framtiden låta den som först gissar rätt erhålla ett litet pris. Någon liten finurlig och rolig sak bara, men ändå. Men det får bli efter det att jag kommit ur den ekonomiska rävsax som jag sitter i just nu på grund av den borerliga regeringens socialpolitiska förnedring!


Så här såg bildgåtan ut.


Här har ni svaret! Ett litet område av en Kalles kaviartub. Lätt va? Javisst, om man vet om det innan ja!!!!

Jag börjar känna mig rejält orolig och nervös inför den stundande operationen. dagarna bara rusar fram och strax är det den 1 mars, Hujeda mig!!! Oro är inget bra att bära på, så jag tar hjälp av några citat, hoppas bara att det hjälper en smula!?

Oro är som gungstol, den ger dig något att göra men den tar dig ingenstans! /Leo F. Buscaglia

Oro är lika onödigt som ett handtag på en snöboll.  /Mitzi Chandler

dan


Veckans fräckis och det närmar sig!

Fredag igen! Tiden rusar fram och min operation närmar sig med stormsteg. Jag flyger nämligen nu på onsdag klockan 15.50 från Örnsköldsvik och beräknas vara framme i Strängnäs vid 18.30-tiden. Sen blir det då två dagar med undersökningar och förberedelser inför operationen, måndagen den 1 mars. Uppriktigt sagt så börjar jag bli riktigt nervös nu. Men jag kan ju inte ha det som jag har nu, så det finns inga andra alternativ. Jag kommer givetvis att delge er mina erfarenheter från Strängnäs här på bloggen. Men det lär nog dröja ett tag!

Nu är det fredag igen och i kväll är det hockey. Sverige möter Vitryssland och vi alla minns säkert  hur det gick för Sverige förra gången de mötte vitryssarna i ett OS, huuuvaaaligen!!! Det var 2002 i Salt Lake City som dåvarande målvakten Tommy Salo hoppade och flaxade och schabblade in ett mål i baken, vilket betydde förlust och slut på det roliga. Det var alltså samma Tommy Salo som blev hjälte 1994 i Lillehammer. Vem minns inte hans straffräddningar och "Foppas" sagolika straff på den Canadensiska målvakten Corey Hirsch! Men när det gäller Vitryssland i detta OS så finns det inte en chans i universum att Tre Kronor ska förlora i kväll! Det tror jag i alla fall.

Som sagt, nu är det fredag och några dagars ledighet för de flesta. Det känns nog härligt det. Köp något gott att käka samt lite onyttigt att mumsa på till Let's Dance. Sen när det blir hockey så vill i alla fall inte jag smaska på någe godis, det är jag alldeles för nervös för! Ha en kanonbra fredag, men glöm inte bort att visa era nära och kära hur mycket ni tycker om dem. Säg det gärna rakt ut, det värmer! Slutligen så kommer då veckans fräckis, håll till godo era små snuttefjun!!!Veckans fredagsfräckis!

Bonden och pigan hade varit med kon hos tjuren för att få henne betäckt. På hemvägen sneglade bonden på sin unga piga och sa:

- Vad säger du, Anna. Får jag göra som tjuren?

Pigan rodnade och svarade:

- Gör som du vill. Det är ju din ko!

"Börje, han är så jävla dålig att man vill dra på han en smäll, det
är säkert det"
/Peter Forsberg efter finalförlusten mot Malmö 1994

dan

Utförsäkrad, fattig, arg och sårad!

Som sagt, nu är jag utförsäkrad trots att det bara var 2 sketna veckor kvar till min stora ryggoperation! Nu ska jag istället gå på träffar på arbetsförmedlingen och arbetsrehabiliteras några timmar i veckan på mitt ordinarie jobb. Hur kul är det att gå på möten eller till sitt jobb när man har så ont så att man bara vill gräva ner sig. Dessutom så har jag feber nästan varje dag på grund av de inflammationer som uppstår i ryggen då jag rör mig för mycket.

Jag ska ner till Strängnäs för tester och operation den 24 februari, alltså på onsdag nästa vecka. Efter rehabiliteringen som följer ska jag återgå till mitt arbete. Varför var det så förbaskat viktigt att utförsäkra mig för dessa två veckor? Kontentan av utföräkringen blir att jag kan bli sjukskriven igen först efter 3 månader, jag tillhör alltså arbetsförmedlingen fastän jag har nyopererat mig, en normal sjukskrivning efter en sådan stor operation är tre månader. Helt sjukt!! Men det sjukaste är, att under tiden som jag är utförsäkrad, så förlorar jag ytterligare 4000 kr i månaden. Jag har alltså totalt sänkt min månadslön med 8000 kr (efter skatt) från det att jag jobbade till idag, då jag är utförsäkrad.

Sven Otto Littorin är en kvacksalvare när han står och säger att de flesta som blir utförsäkrade kommer att få mer i börsen än tidigare, skitsnack säger jag! Så många som 75% av de utförsäkrade får sänkt peng. Inte nog med att jag har fruktansvärt ont, feber och mår psykiskt riktigt dåligt, utan jag ska också straffas med att få 8000 kronor mindre i månadspeng! Hur kan någon rösta på något så osolidariskt? Jag bara undrar! Empati är nog inte något som förekommer i borgerlighetens finrum!
   
Sven Otto och Dag Otto! En av dem spelar dum medan den andre är dum, gissa vem som är vem? 

Dumhet är en egendomlig sjukdom. Den sjuke lider inte utav den, utan bara
hans omgivning!
/Paul-Henri Spaak

dan


Vad döljer du under masken Reinfeldt!

Kolla in denna bild! Så här ska visst vår statsminister se ut när han kommer hem på kvällen och demaskerat sig. Aahaaa säger jag, en utomjording! Då förstår jag varför det är som det är i Sverige idag!!!Politik är konsten att leta efter problem, hitta det, feldiagnotisera det och sen ge
det fel botemedel!
   /Groucho Marx

dan

Kan ni gissa detta då?


Detta borde ni väl kunna lista ut vad det är?

Diskussion är utbytandet av kunskap; argumentation ett utbyte av ovetande! /Robert Quillen

dan

Alla fiser, även Drottningen!

Kan ni kolla in dessa två videor utan att skratta så gör ni det bra! Framförallt när andra skrattar så har jag svårt för att hålla mig för skratt. Kolla in!

Hemligheten med humor är överaskning!  /Aristoteles

dan

Happy Valentine's Day!Rynkor är smilgropar i älskarens ögon! / Kinesiskt ordspråk

Allt du behöver är kärlek. Kärlek är allt du behöver. / John Lennon

dan


Solig februaridag och snart Valentin!

Äntligen en helg med riktigt bra väder! Här i Örnsköldsvik har det varit strålande sol hela dagen och en behaglig temperatur följde i solens spår. Vi var ut och gick en liten sväng i det vackra vädret och det gav näst intill en berusning. Kolla in!


Härligt väder och en promenad ner till Lomsjön. Kan man begära mer?


Gibson får syn på en Labrador en bit bort, därav intresset.


Vänta!! Snön är så djup om man inte går i skoterspåren.


Efter promenaden kom den traditionsenliga apelsinen fram.


Snart övergår vintersolen till att bli en varm och skön vårsol!!!

I morgon är det "Alla Hjärtans Dag"! Jag hoppas att du har fixat en överraskning åt den du har kär eller åt din bästis. Om inte, skäms på dig!!!

Kärlek är vänskap som tagit eld!  /Jeremy TaylorDu finns i mitt hjärta....Oavsett vad de säger...Så finns Du här i mitt
hjärta. För alltid!
  /Usher

dan


Fredag och att älska miljömedvetet!

Idag har jag varit på jobbet en sväng. Helt kanon att få träffa sina arbetskamrater några timmar om dagen eller då jag kan. Igår torsdag hade jag för ont för att kunna ta mig dit. Jag blir så himla sugen på att börja jobba med mina elever och det känns som en evighet att måsta vänta tills höstterminen startar. Men men så är det och det är bara att acceptera.

Inatt låg jag och funderade, som jag så ofta gör på nätterna då värken hindrar mig från att sova. Jag kom då att tänka på alla de modeord och modenycker som kretsar runt i samhället och som är såååå märkvärdiga. Till exempel kan nämnas, personlig coach, personlig utveckling, kvalitétstid, skriva loggbok, KASAM, paradigmkifte, social kompetens, management. Jag skulle kunna räkna upp hur mycket som helst, men stannar där. Är man inte fiiin nog eller "inne", så kan man ju alltid slänga sig med fina ord eller så startar man en karriär som personlig coach, frilansande "Headhunter" eller något annat konstig "innejobb". Naturen och hur vi förstör den är ju en het potatis och på modet idag. Det kan man ju förstå när man vet hur det ligger till i vår natur idag, isarna på Arktis och Antarktis är bra exempel. Men visst är det mycken rök utan eld? Det är mycket snack och lite handlande tycker jag!

Det var när jag låg och funderade på dessa saker jag kom på att jag kanske ska bli ekologisk kärlekscoach! Vilket skulle innebära att jag kan få folk att förstå hur man ska älska med så liten miljöpåverkan som möjligt. Hur skulle då några av de råden se ut (nu kommer vi till själva essensen), jo man bör inte duscha för varmt och för länge före och efter, lära sig älska med släckt lyse, använda ekologiska kondomer och återanvända dem, enbart köpa kondomer som är rättvisemärkta, om massageolja används ska den vara miljöcertifiserad, ja listan kan göras längre men det räcker för tillfället. Kanske detta vore något i denna tid då alla vill bli berömda och får sitta i morgonsoffan hos Malou tillsammans med alla dessa kändisar och innefolk, som exempelvis Mia Törnblom, det ni!!


Återanvändning av kondomer ett bra miljalternativ, eller?

Nä, nu ni är det fredag igen och då blir det fest i Kapernaum! Ni får inte ta så allvarligt på mina coachplaner jag beskrev här ovanför, för jag kan ändå inte börja än för mina ryggproblem. Jag måste ju kunna sitta still en stund när jag är på besok i TV.soffan hos Malou!! Nej men numåste jag sluta att svamla för nu är det dags för fredagshumor, ha det!!!!

Fredagens roliga historia

En polisbil rullade sakta fram utanför O´Learys i Gällivare precis efter stängningsdags. Precis då vinglade Pekka ut genom dörren, praktfullt på lyset och med bilnyckeln i högsta hugg. Polisbilen stannade och konstaplarna betraktade med häpnad hur Pekka beslutsamt kämpade sig fram mot parkeringen, där han provade nyckeln på inte mindre än fem bilar innan han hittade sin egen och mödosamt tog sig in bakom ratten.

Där satt han sedan alldeles stilla i tio minuter, varpå han startade vindrutetorkarna (det var en vacker sommarkväll och inte ett moln på himlen). Därefter tände och släckte han strålkastarna några gånger, tutade och slog på och av varningsblinkern. Sen startade han motorn och la med ett skrapande i en växel. Bilen tog ett kort skutt framåt och motorn dog. Han försökte några gånger till, alltmedan parkeringen tömdes på bilar.

Till sist, när han var ensam kvar, lyckades han få bilen att börja rulla framåt, tog sig ryckigt ut på gatan och satte kurs norrut. Poliserna, som väntat tålmodigt, slog nu på sirener och blåljus samt körde fram och stoppade Pekka och bad honom blåsa. Dom trodde knappt sina ögon när apparaten inte gav något utslag!

-Du får lov att följa med oss och ta ett blodprov, det måste vara fel på apparaten, sa en av poliserna.
-Tvivlar jag på, flinade Pekka. -Det är jag som är lockfågel ikväll!

Sex är som snö, du vet aldrig hur många centimeter du kommer att få eller
hur länge det varar.
  /Woody Allen

dan


Svar bildgåtan!


Du hade rätt Ida det var min mobil!!!

"Sprängämnen kan ligga bakom explosionen." /Artikel i Expressen

dan

"Funny Pranks" Invisible Rope Prank!

Kolla in det här! Bevisligen kan man lura folk med små medel.Att alltid vara en smula barn - det är att vara verkligt vuxen!   /Jevgenij Jevtusjenko

dan

Ny bildgåta!

Eftersom flera stycken av er har önskat sig fler bildgåtor så kommer här en till. Jag ska försöka att återkomma med fler bildgåtor lite nu och då!


Vad tillhör detta hörn för något?

Något som man måste uppskatta hos småbarn är att de inte går omkring och visar upp fotografier av sina föräldrar.  /Tage Danielsson

dan


Svar på bildgåtan!


Så enkelt var det, del av en äggskärare! Undra hur många av er som hade rätt? Ingen av de få som skrev något hade rätt. Synd att inte fler av er provade på att gissa, det är ju inte farligt och man kan ju vara anonym i fall man nu är rädd för att ge fel svar.

Allt enkelt intresserar mig alltid.  /David Hockney

dan


Tears in heaven!

Var på jobbet idag i två timmar och var social! Det är det jag ska göra nu fram till den 25 februari, alltså vara social på mitt arbete i några timmar i veckan. Man kan tycka vad man vill om de nya reglerna i sjukförsäkringen, men helt enkelt sjukt är det, tycker jag!

Sorgligt nog fick jag höra att en kollega inom vårt skolområde dog i natt. Alltid sorgligt när folk dör för tidigt, han skulle gå i pension nu i maj!!! Han fick alltså inte njuta frukterna av sin ledighet efter ett helt liv i arbete, jag tycker att det är ett hån. Spelar en sång för dig Janne och alla ni andra som gått bort alldeles för tidigt. Det blir Eric Clapton och "Tears in Heaven"!Döden är inte den största förlusten i livet. Den största förlusten är vad som dör
inuti oss medan vi lever.
  /Norman Cousins

dan


Vad är detta?


Är det någon som kan se vad detta är för något? Kom igen nu och försök att gissa och kommentera. Inga fegisar eller "har ingen lust" -mentalitet nu, så kom igen! I morgon får ni se vad det är för något!!!

Fantasins kvalitet ska flöda, inte frysa!  /Ralph Waldo Emerson

dan


De ä måånda morgon ...., äähh!!!

Illa illa, så det kan gå!! Sitta i bil från Umeå och hem hit till Kroksta är ingen hit. Så idag har jag i stort sett inget annat jag kan göra än att ligga å trycka och tycka synd om mig själv. Men men, det kommer alltid sol efter regn som det så int heter, men det vete f..! Det finns fler som ligger, kolla bilden! Inte för att det på något sätt liknar min säng eller kropp men jag ville visa den ändå. Sexigt? Näää inte ett dugg!! Det likanr mest en bit kassler.


Bara att skaffa en sån här hängmatta tjejer, men behåll kläderna på!

Jag måste få tipsa er om en kanonbra film som jag sett idag, den heter "Law Abiding Citizen". Filmen handlar om en vanlig man, spelad av Gerard Butler, vars fru och dotter mördas i deras eget hem. Han sätter en manipulativ hämndplan i verket när den ena gärningsmannen kommer lindrigt undan. Men hämnden innefattar inte bara mördaren, utan också åklagaren och hela rättsystemet. Den andra huvudrollen innehas av Oscarsvinnaren Jamie Foxx. Filmen släpps på DVD den 24 februari, gå och köp den då eller så går ni och se den på bio redan idag! Om den nu går här i vår lilla stad?


Bland de bättre filmerna jag sett i denna genré!! Ni kommer att gilla den, förutsatt att ni gillar action med våld och död.

Vi håller effektivt på att förstöra oss själva genom våld maskerat
som kärlek! 
/R. D: Laing

dan


Söndag ä de' idag!

Snacka om besvikelse, MODO fick stryk mot Djurgården igår! Men som jag sa igår så är det dom själva som kan fixa det här, och igår var alltså motståndarna för bra eller kanske MODO för dåliga?

Nu är vi hemma i kära Örnsköldsvik igen. Det blev mycke Ö-vik på TV i helgen då både "På spåret" och Schlagerfestivalen kretsade i och kring vår lilla stad. Nu ska jag lägga mig framför TV:n och vila min rygg! Kolla in ”Kommissarie Gently”, ikväll det är en kanonkriminalare! Sänds klockan 21.00 så ni kanske inte orkar eftersom det är jobb i morgon. För mig går det bra för jag kan nog inte börja min arbetsträning före onsdag, har för ont så till det blir jag nödd och tvungen. Kanske jag ska prova och ge er en söndagshistoria likväl som fredagsfräckis? Jamen okey då, det gör jag väl då så nu kör vi!!

En del människor kommer till kyrkan bara tre gånger i sitt liv: När de döps, när de gifter sig och när de dör. Men det är egentligen inte så konstigt. För varenda gång så kastas något på dem. Först vatten, sedan ris och till slut jord!

Inte så himla kul så jag provar en till!

En man kom inspringande till en affär.
- Hur hög kan en pingvin bli?
- Jaa... ,sa expediten, en halv meter kanske.
- Oj oj ojdå, då var det nog en nunna jag körde på.


Så det kan bli!!!

Det finns bara en väg till himlen. På jorden kallar vi den kärlek!   /Oscar Wilde

dan


Snart dax för operation och heja MODO!

I skrivande stund är jag och Ingela i Umeå och hälsar på sonen Kristoffer! Det är alltid lika mysigt att åka hit upp till Västerbottens metropol. Om jag inte ska bo i Örnsköldsvik så ska jag bo här uppe i Umeå, så det så! Ingela och Kristoffer är nu ute och shoppar medan jag stannat hemma i Kristoffers mysiga lägenhet på Haga. Har för ont för att följa en gång till ut på "byn". Ikväll är det något som jag ser fram emot, nämligen matchen Djurgården - MODO ikväll klockan 18.30 i Globen eller på Hovet (ä skit samma). Hoppas nu att de kan visa att de är värda en plats i slutspelet. De har bara sig själva att förlita sig till och missar de slutspel så är de väl inte bättre än så!! Men hoppas kan man ju alltid, eller hur??? Det är ju också schlagerfestivalen ikväll och ser jag på den så är det bara för att det går av stapel i Fjällräven Center i Örnsköldsvik! För schlagermusik kan jag inte förlika mig med.

Men vet ni vad! Jag fick ett mycket glädjande besked igår, nämligen att jag ska till Strängnäs för operation den 25 februari! Det är ju bara drygt tre veckor dit, så nu börjar jag bli lite "byxis" inför ingreppen. Mer om det lite närmare dagen D!Håll tummarna alla MODO-fans! Även ni som håller på "Löven" kan väl hålla på MODO, jag håller i alla fall på Löven som andralag!!!


Nu får föreningen ta och satsa lite. Björklöven behövs i elitserien som motpol till Skellefteå och Luleå. Kom igen nu Löven!!!

Jag spelar golf för att vara i form när jag möter Gud!  /Billy Graham

dan


Fredagssvammel!

Ja men tusan åxå, äre inte fredag nu igen?! Man hinner bara skölja ner söndagsfikat innan det vankas fredagmys igen! Kan vi inte byta namn på fredag och måndag? Då blir det inte så jobbigt längre, för då tröstar man sig på söndagen med att det är ju fredag i morgon och på fredagen, nej jag menar måndagen, då blir man ju glad på eftermiddagen då man förstår att det är helg nu!! Kanonbra va, eller kanske inte det inte?! 

På måndag så är jag då utförsäkrad från sjukassan och överförd till arbetsförmedlingen! Jag ska då arbetspröva, jo ni hörde rätt, på min egen arbetsplats i 25%! Verkar det mycket för en som nästan inte kan gå emellanåt? Nu är det så att 25% är ett önskemål men allt beror på vad jag kan och orkar. Klarar jag inte av mer än en timme i veckan så är det OK! Så nu har jag tagit tjänstledigt från mitt arbete, detta för att kunna få pengar motsvarande A-kassan. Jag ska även delta i vissa samtal på arbetsförm. efersom jag nu ingår i deras intoduktionsprogram. Väl inskriven i detta så ska jag bland annat lära mig söka jobb, skriva CV etc. Ni hör väl hur helt crazy det låter! Jag som redan har ett jobb sen 12 år tillbaka och inte tänker byta, sjukt! Men det mest sjuka är att fastän jag är överförd till arbetsförmedlingen med allt vad det innebär, så är det fortfarande sjukkassan som betalar min månatliga peng!! So what!!! Hade jag inte kunnat vara fortsatt sjukskriven i några veckor till, då det är dax för operation? Det är helt sjukt och jag undrar hur många miljoner extra hela denna cirkus kommer att kosta???

Men som sagt, nu är det snart helg! Kom då ihåg att det blir aldrig roligare än vad man själv gör det till, så är det! Lockas inte med av all skit som sägs på nyheterna, strunta i allt allvarligt för en liten stund. Se till att ta vara på varandra, det är ju det som egentligen betyder något i det långa loppet!!! Blir det Let's Dance ikväll? Jag har ett bättre förslag! Slå av TV;n och spela ett spel istället, drick lite Cola och käka lite godis. Ett roligt spel som ger många roliga stunder är kortspelet "Skip-Bo", köp och spela det vet ja. Trevlig Fredag på er!!! 


Oj då!!!


Även de Bibliska personerna ville ha roligt ibland! Det är jag övertygad om, för om inte så varför gav då Gud oss humorn?

Veckans historia!

Den unge mannen stoppade bilen på en enslig skogsväg och började tafsa på flickan.
- Hörru, vänta lite, sa flickan. I själva verket fnaskar jag, och om du vill fortsätta får
du allt vackert betala 500 spänn! Han var upphetsad och pilsk, så han betalade henne.
Efteråt satt han bara och stirrade ut genom vindrutan.
- Ska vi inte köra iväg nu? undrade hon.
- Nej, i själva verket är jag en taxichaffis och en körning tillbaka till stan kostar 500 spänn
...

Det blev faktiskt två historier denna gång

En svensk och en finne sitter på krogen och skryter om sina framgångar hos det täckta könet.
Båda anser sig var ena riktiga potenshejare och lär hinna med så många nummer per
natt att skrytet börjar knaka i proportionerna. Så småningom kommer de med förslaget
om en privat landskamp. Sagt och gjort. De skaffar var sin villig flicka, tar en taxi
till ett hotell och hyr var sitt rum.

Innan de skiljs gör de en överenskommelse att skriva resultaten på svarta tavlan i
hotellvestibulen. Svensken går ut hårt. Men efter tre vändor är hans ork slut. Han
tassar ner till vestibulen och antecknar tre raka streck, återvänder till rummet och sussar.

På morgonen kommer finnen nedför trappan med skakande knän och svår andnöd.
Han går fram till tavlan för att skriva sitt resultat. Vid åsynen av svenskens tre
prydliga ettor utbrister han bestört,

- Etthundraelva! Perkele..!!!
- Slagen med fyra...

Mannens erektion beror på ett överdrivet intag av persilja, sparris, kronärtskockor
och skaldjur
  /Aristoteles

dan


Sunny Girl och Metal!

Tänk att jag gillade Hep Stars så skarpt när jag var tonåring. De var ju så kass så att det räckte och blev över, tycker jag nu i alla fall! Man ändrar smak och inriktningar ständigt, men för min del kommer jag aldrig att sluta älska METAL!!!Här nedanför kan du kolla in den musik jag gillar numera! Jag börjar med Metal!Och avlutar med Pop, sjung med vet ja!!!!What's money? A man is a success if he gets up in the morning and gets to
bed at night and in between he does what he wants to!
   / Bob Dylan

dan

Kors då!


Korsspindel redo att kasta sig över fångat byte. Bilden har visats tidigare men inte fullt så förstorad. Läs om korsspineln HÄR!

Vår rädsla för saker står i proportion till vår okunskap om dem!  /Christian Nevell Bovee

dan

Kvällning!

Vilket underbart sken det kan bli en kväll i januari! Så här såg det ut kvällen före det stora ovädret, med snö, kyla och blåst, drog igång. Med andra ord, förebådar detta sken oväder? Är det någon som vet?Ljuvlig himmel den 19 januari 2010, klockan 17.30.

Om du inte gillar vädret, vänta en stund!  /Mark Twain 

dan

Soldier singing barbie girl!

Kolla in den här Amerikanska soldaten när han sjunger "Barbie girl". Men håll också ögonen på han som sitter bredvid, han ser både förväntansfull ut och samtidigt orolig!!!Humor har alltid en smula sanning i sig. Har någon någonsin hört ett
skämt om en svärfar?
  / Dick Clark

dan

Spring break mishap!

Amerikanska ungdomar åker på en riktig blåsning eller man kan säga en väldigt stor överraskning!!! Förvisso en reklamfilm, men ändå!!Sex är intressant, men inte helt nödvändigt. Jag menar att det inte ens är lika (fysiskt) viktigt som att bajsa. En man kan gå i sjuttio år utan att komma till, men han kan dö inom en vecka om han inte får tömma tarmen. /Charles Bukowski

dan


Hjälp! Vad hänger utanför byxlinningen?

Ve och fasa! Vad är det som de senaste månaderna vuxit fram vid min linning? En del säger att det är lyckoringar, en del säger bilringar. Vissa personer tolkar det som kärleksringar att hålla fast sig i vid speciella tillfällen. Sen finns det de som påstår att det är lagrad energi eller muskler i vila. Vad vet ja? Det enda jag vet är att denna "limpa" blir större och större för varje månad jag inaktivt ligger eller sitter här hemma och väntar på min operation!! Kanske det är kopplat till allt tröstätande jag ägnar mig åt?


Dra på trissor, nu börjar det se bedrövligt ut, hum hum!!!

Hälsa är saken som får dig att känna att just nu är den bästa
tiden på året!
/Franklin Pierce Adams

dan


Troops in the Royal Dragoon Guards, Amarillo!

De Brittiska soldaterna i Irak gör en del annat än att bara kriga. De brukar även hinna med att dansa och sjunga. Tänk om det vore bara det, danstillställningar istället för krig. Det vore helt enkelt ljuvligt!!! Kolla nedan så får du se!!! Förövrigt så var detta också en av de låtar jag lyssnade till under det -70-tal då jag förförde tjej på tjej och kvinna på kvinna, ha ha det ni!!!
 


Till sist segrar sädesfältet alltid över slagfältet!  / Theodor Fontane

dan


RSS 2.0