Edison Lighthouse, minns ni dom?

1970 var jag 13 år och hela livet låg framför mina fötter. Denna låt "Love Grows" var listetta då och en av mina favoritlåtar. Det måste ha hänt många positiva saker i mitt liv detta år, eftersom jag känner en sådan eufori när jag nu hör låten igen! Jag kan minnas känslan jag hade som trettonåring med alla de drömmar och planer jag hade inför den stundande vuxenvärlden. Det var helt enkelt en strålande och rolig tid för min del och jag skulle lätt ge min vänstra hand för att få tillbaka den optimism och framtidstro som präglade mej då, för 40 år sedan!!! Den vackraste gåvan människan fått är förmågan till glädje!  /Luc de Clapiers

dan


Rättvist tycker jag, vad tycker du?

Matchen mellan MODO Hockey och Frölunda Indians slutade 1 - 1. Riktigt rättvist, fastän MODO hade lite fler klara chanser. Men sett över hela matchen var lagen helt likvärdiga och då är det mest rättvist att de delar lika dela på kakan!!!

                  


Härligt att se Foppa snurra upp motståndarna. Han är så bra så att det räcker och blir över!!!

Det är vid gränsen av smärta och lidande som männen skiljs från pojkarna!  /Emil Zatopek

dan
  


Barn i sekter!

Låg nyss och lyssnade på P4-radio. I en programserie från UR (UtbildningsRadion) som heter "Barnaministeriet" fick man följa den 15-årige Joakims kamp att komma bort från familjen och Jehovas Vittnen. En mycket omskakande dokumentär som grep tag i mig hårt. Tänk att tvinga i sina barn i något de absolut inte vill, hur kristet är det? Nu när han försöker bryta sig loss, så ser familjen och församlingen honom som antikrist. Det är ju fullständigt horribelt och oacceptabelt att något sånt här ska kunna pågå i vårt land idag! Snacka om psykisk tortyr, fy för det!!!! Så här står det på Sveriges Radios hemsida angående programmet.  

– Jag orkar inte mer gå på nåt man blir rädd för, säger Joakim, en tonårskille som nu vill lämna den sekt hans familj är starkt involverad i. Han har sedan ett tag slutat att gå på gruppens möten men det är svårt – pressen är stark. Drömmen är att slå sig fri och få en egen lägenhet med socialt stöd. Barnaministeriet dokumentär följer honom en bit på vägen ut.

Vill ni höra programmet så klicka på denna länk; Barnaministeriet dokumentär


Det är väl så här man vill att relationen mellan den kristna tron och människan, i det här fallet barnen, ska vara! Inte tvång, hot och repressalier, det hör någon annan till!!!


Så här hade några skojfriska Örnsköldsviksbor gjort på stadens "Rikets Sal". Som jag ser det efter att jag har hört dokumentären, så finns det ingen anledning att ändra tillbaka namnet!

De flesta människor har något slag av religion, åtminstone vet de vilken kyrka
de ska undvika!
/John Erskine

dan

Åter fredag och veckans historia!

Japp nu är vi där igen, fredag denna för många sköna dag. Nu vankas det helg och två dagar ledigt! Det är ni värda hela bunten efter en veckas slit. För oss "oarbetande" så blir det en dag som alla andra. Fast det så klart, nu är ju frugan ledig så då slipper jag sitta här ensam och rucka på min lösa tand, he he! Som alltid så ska ni ju komma ihåg att komma ihåg era nära och kära. Har ni inga så gå ut och skaffa, det finns många som heller inte har några nära vänner. Gör ett försök vet ja! Som sagt spara inte på krutet utan kör hårt och gör det du alltid längtat efter att göra, för du vet aldrig när kruten blir fuktigt och då är det för sent!!


Nytt CD-ställ?

Veckans historia!

Lilla Kalle satt och lyssnade medan de andra barnen berättade vad deras
pappor jobbade med, polis, advokat, brandman osv.
Fröken frågade Kalle vad hans pappa gjorde.

- Jo, min pappa dansar på en bögbar och får en snopp i röven.

Fröken tog Kalle åt sidan och fråga om detta verkligen var sant.

 - Näee..., sa Kalle skamset, men han spelar hockey i TIMRÅ IK, och det är
ju så fruktansvärt pinsamt...

Ha Ha Ha Heja 

Hellre hånas än håna!  /Talmud


Dan


Så underliga saker det finns!

Det är otroligt vad mycket konstigt man kan se i macroperspektiv. Att fota olika saker, då framförallt djur och i synnerhet insekter, är himla kul. När man kommer riktigt nära så stiger man in i en helt anna värld, det blir rent av lite science fiction eller fantacy av det hela. Kolla in Amiralfjärilen här nedan!


På nära håll så ser man hur hårig denna fjäril är. Inte ser man det när de flyger förbi eller sitter en bit bort på en blomma. Dessutom så lägg märke till "nosen" som ser ut att tillhöra en näbbmus!


Samma Amiralfjäril suger nektar från en Tagetesblomma, lägg märke till det långa sugröret den sticker in i blomman.

 
Här ser man verkligen den roliga "nosen" som för tankarna till en fågel eller näbbmus. Sen kan man se hur antennerna hela tiden vibrerar en aning för att fånga upp lukt och annat.

Alla är ansvariga inför alla för allt som sker på jorden! /Dostojevskij

dan


Bra film på fredagskvällen!

Jag vill gärna rekommendera en film så här inför fredagskvällens mys i soffan. Fast i och för sig så är det ju ingen mysfilm, däremot en mycket bra film som berör i själ och hjärta, på sitt sätt! Filmen heter kort och gott "Harry Brown".

Som i stort sett alltid när Michael Cane medverkar så blir det en bra film, vilket "Harry Brown" bevisar! Filmen handlar om Harry som är en äldre herre och som ser hur hans bostadskvarter mer och mer förfaller i händerna på områdets yngre slödder. Områdets boende vågar inget annat än att hålla sig hemma så fort mörkret faller. När Harrys nära och kära samt vänner får sätta livet till för det lokala barnrumpsgänget med skarpladdade pistoler, bestämmer sig Harry en dag för att en gång för alla slå tillbaka med samma medel som detta ungdomsgäng använt i området. Det är en mycket välspelad film och med en bra handling. Jag vill starkt rekommendera Harry Brown när nu Michael Cane återigen visat var skåpet ska stå i denna filmvärld.Denne Michael Caine är en genial skådespelare!

Att vara skådespelare är en underbar och överbetald hobby för barnasinnen!  /David Niven

dan 


Mycket snö - jobbigt för vår hund!

När det kommer så här mycket snö så blir det himla svårt för våra hundar. Framförallt för de små och medelstora raserna. När jag skulle släppa ut Gibbe (Gibson) i morse så blev han nog lite chockad. Kolla in bilderna på vår fyrbente "snögubbe"!


Så här ser baksidan ut, växthuset brakar snart ihop. Eftersom det har stormat en del så är det på sina ställen över en meter snö, medan de på andra ställen knappt finns någon snö.


Snopet va!! Den vanliga stigen är borta!


Bäst att ta fart för att komma över vallen!


Nu vill jag in Husse, och det nuuuuuuu!!!

En del morgnar när hunden tittar på mig, är jag glad att den inte kan tala!  /Gunilla Dahlgren

dan

Minns ni The Moonkees?

The Monkees amerikansk musikgrupp som bildades 1966 och som under en kort period sålde fler skivor än självaste Beatles. Medlemmarna i gruppen var Davy Jones, född 30 december 1945, Micky Dolenz född 8 mars 1945, Michael Nesmith född 30 december 1942 och Peter Tork född 13 februari 1944. The Monkees var också namnet på den TV-serie som sändes en gång i veckan här i Sverige, sammanlagt sändes 58 stycken 25 minuter långa avsnitt av TV-serien. Jag såg dom alla och älskade dem högt över allt annat, förutom Bröderna Cartwright så klart!

Det är ju så himla dödsskönt att finna sådanahäringa gamla musikgodingar som man i stort sett har glömt bort. I min musiksmak idag så återfinns inte The Monkees, kan jag lova, men då jag var 10-år så var de KUNG! Så det kan bli!

Vi kommer inte ihåg dagar, vi minns ögonblick. Livets rikedom ligger i de
minnen vi har glömt!
  /Cesare Pavese 

dan


Är Sverigedemokraterna rumsrena?

Det har sagts att Jan Guillou tycker att Sverigedemokraterna är ett "rumsrent" parti och definitivt inte rasistiskt! Då tycker jag att ni som sagt eller tror det, ska läsa denna artikel publicerad i Aftonbladet 2010-01-03.  /dan

Vill fyra procent rösta på ett rasistiskt parti?

Affärsidén var smygrasism.
När Bert Karlsson och Ian Wachtmeister startade populistpartiet Ny demokrati i början av 90-talet fanns ingen tvekan om att det var xenofobin, främlingsrädslan, som var grundbulten i partiets program. Allt det där andra, kul shownummer med staplade ölbackar för att argumentera för lägre skatt för Bert & lan själva, var utanverk. Det förstod alla.

Strategin gick ut på att då och då göra enstaka främlingsfientliga uttalanden för att påminna om partiets verkliga avsikter. Bert hade funderingar om att alla flyktingar var snyltare, lan bekände gripande att i hans Sverige fann inga moskéer. Å andra sidan värjde sig båda indignerat mot varje anklagelse om rasism eller främlingsfientlighet med den vanliga ramsan: ”I Sverige får man inte säga flasklock om invandrarna utan att kallas rasist”.

 

Strategin fungerade. Vad skulle en stackars rasist rösta på om inte Ny demokrati? Och eftersom partiet inte var öppet rasistiskt så kunde man också proteströsta på det för att röra om i grytan, sätta fart under galoscherna eller ställa till förtret för de etablerade partierna.

Ny demokratis smygrasistiska taktik fungerade och man kom in i riksdagen. Men när det blev kris inför nästa val, 1994, spelade Ny demokrati desperat ut det öppna rasistkortet. Den nya partiledaren Vivianne Franzén domderade på valmöte efter valmöte om ”muslimska ritualmord på barn” och hotade med att de svenska skolbarnen snart skulle tvingas ligga vända mot Mecka vid morgonbönen. Då svek väljarna fullständigt. Ny demokrati utplånades.

Den här historiebeskrivningen hade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson god koll på. I februari förra året följde jag nämligen med honom under nästan en veckas tid på resa runt i partiorganisationen. Den bild jag fick av partiet var klar och entydig.

 

För det första att det var smygrasism som gällde. Alla medborgare måtte förstå att är man mot invandrare skall man rösta på Sverigedemokraterna. Däremot var alla öppet rasistiska yttringar strängt förbjudna i partiet. Disciplinen var god. Jimmie Åkesson och hans ledargrupp hade ägnat flera år åt att systematiskt och med hårda nypor utesluta eller jaga bort alla öppna rasister. Visst var ”massinvandringen” det största svenska problemet, men snarare ur någon sorts nationalekonomisk aspekt än som fara för ”rasblandning” eller ”främmande element i vår svenska kultur”, som det hette i partiets nazistiska ursprung. I partiprogrammet fanns inte en enda rasistisk formulering. Det var därför Mona Sahlin gjorde en så slät figur när hon skulle ”ta fajten” med Jimmie Åkesson i tv. Det gick inte att kalla honom rasist när han hade ett ickerasistiskt partiprogram – som han själv i huvudsak författat – i ryggen.

Kring sitt underförstådda, smygrasistiska, fundament byggde så Sverigedemokraterna en sorts kristdemokratisk centerpartistisk nationalromantisk kuliss. Dalahästar och midsommarstång är fint. Sill och brännvin är svensk kultur. Astrid Lindgren är en riktig Sverigedemokrat, vi skall alla tillbaks till Bullerbyn.

 

Det var så vitt jag kunde se en smart strategi, mycket bättre än Berts och Ians. Och mycket folkligare, inga krav på lägre direktörsskatter där inte. Och fortfarande gäller att vad ska en stackars rasist rösta på om inte Sverigedemokraterna?

Men precis åtta månader efter att jag publicerade min rapport om resan med Jimmie Åkesson trädde han själv fram i Aftonbladet och kastade masken. Hans debattinlägg i tidningen den 19 oktober var häpnadsväckande nog öppet rasistiskt och, i och för sig inte så överraskande, helt inriktat på en enda sorts utlänningar eller invandrare. Jimmy Åkesson presenterade ”muslimerna” som den största faran för Sverige sedan Nazityskland. Och till stöd för den tesen åberopade han en rörig blandning av rent nys, som att muslimerna, ligger bakom de flesta våldtäkterna i Sverige, våra skolor hotas av segregerad simundervisning och att muslimerna snart kommer att införa religiös lagstiftning i Sverige, förutom att de är terrorister.

Hade Mona Sahlin haft den debattartikeln att tillgå när hon mötte Jimmie Åkesson i tv-debatt hade hon gjort intellektuell slarvsylta av honom. Och den förutsättningen består och gäller från och med den 19 oktober alla politiker från de demokratiska partierna. Därför var det alldeles strålande att Aftonbladet kunde publicera Jimmie Åkessons artikel. I all fortsatt politisk debatt kommer nu Jimmie Åkesson att kunna hanteras som öppen rasist.

 

Frågan är då varför. Det är inget fel på Jimmie Åkessons intelligens. Och han var väl medveten om vad som hände med Ny demokrati när de snubblade ut ur rasistgarderoben. Och visserligen förklarade han för mig när vi träffades att Dansk folkeparti (som är öppet rasistiskt) var föredömet för Sverigedemokraterna. Men han förklarade också att Sverige inte ännu var moget för en såpass renhårig och öppen politik. I det läget, i en tågkupé i Mellansverige i februari, föreföll den slutsatsen helt riktig för oss båda.

Den stora frågan är alltså vad som fått Jimmie Åkesson och hans ledningsgrupp att ändra uppfattning. Hans öppet rasistiska utspel den 19 oktober kan ju inte gärna ha varit en tillfällighet eller en nyck.

De måste alltså ha kommit fram till att Sverige nu verkligen är ”moget” för hårdare tag och helt öppen främlingsfientlighet, som i Danmark. De är ju inga dumskallar så de vet att de nu kommer att vara under konstant attack för sin ärligt deklarerade islamofobi. Och i kalkylen ingår alltså att de kommer att tjäna på det, inte gå under som Ny demokrati.

 

Jag tror de resonerar som med stenkastarna från AFA och liknande ”vänstergrupper”. Stenkastarna gjorde Sverigedemokraterna till martyrer, förföljda av allt och alla, från stenkastare till ”media” därför att Sverigedemokraterna ensamma bar på den fruktansvärt farliga sanningen (med massinvandringen går Sverige under) och det tjänade partiet på. Sant, så var det.

Men nu måste kalkylen vara att samlade attacker från hela ”etablissemanget” för den öppet deklarerade rasismen skall fungera på samma sätt. Och dessutom befästa partiets roll mitt i den politiska debatten ända fram till valet.

Det finns en logik i det taktiska upplägget. Men jag tror att Jimmie Åkesson och hans hejdukar har misstagit sig på en avgörande punkt. Ord är mycket farligare än stenar. Och utan den skyddande hinnan av smygrasism har det nu blivit skamligt att rösta på Sverigedemokraterna. Hade de suttit stilla och hycklande i båten hade de säkert kommit in i riksdagen. Men vill verkligen fyra procent av befolkningen rösta på ett idiotparti som förklarat sig öppet rasistiskt? Det tror jag faktiskt inte.

Jan Guillou

Totalt mörker!Ont så jag vet snart inte vad jag ska göra? Ovanpå det så har jag nu
dragit på mig ngn form av förkylning med feber, fy för det!Men allt är ju inte svart, nej då för den 8 februari så är jag utförsäkrad från
sjukförsäkringen, jippi!!! Man vet inte om man ska skratta eller gråta.
Ett vet jag dock, jag kommer aldrig att rösta på ett borgligt parti i
framtiden, inte för att jag har gjort det tidigare heller.
De borgerliga partierna är bara till för de rika, friska
och så storfinansen såklart!


Konservativa är nödvändigtvis inte inkompetenta, men de flesta
inkompetenta människorna är konservativa!

/John Stuart Mill

dan 


Ibland kan det vara magiskt!

När jag och min fru Ingela var på Gotland så var vi till ett ställe som heter Lergravsviken naturreservat. Storleken på reservatet är 6,9 hektar. Den innehåller ett cirka 800 m långt raukfält vackert beläget invid stranden av Lergravsviken, ca 6 km SO Rute k:a, på nordöstra Gotland, ca 10 km söder om Fårösund. Flertalet raukar, bl.a. den höga "Madonnan med barnet" och den valvformade "Lergravsporten", står i sluttningen nedanför Lergravsbergets östra klint. Hela Gotlandsresan var magisk och fylld med otaliga överraskningar. Åk gärna dit, ni kommer inte att ångra er!
 


Informationsskylten som sitter vid parkeringen.


Här går Ingela in i "Lergravsporten".


Mäktig formation som liknar inget annat vi sett!


Raukar fanns det gott om här i Lergravsviken. För övrigt så kryllar det av raukar på Gotland! Läs om raukar HÄR.

PS  Hur kommer det att gå för MODO ikväll, ja man kan ju undra?  DSNog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen som är mödan värd! /Karin Boye

dan


Äntligen blir det något?Frölunda - MODO  2 - 3Bästa människan är den som gläder sig när det går bra för andra!  / Leo Tolstoj

dan

Framtida försvar?

Besparingar i all ära, men börjar det inte gå för långt nu?Militär intelligens är en självmotsägelse.  /Groucho Marx

dan

Funny fish!Gränsen mellan att fiska och  att bara stå på stranden och
se ut som en idiot, är hårfin. 
/ Stephen Wright

dan

Lyteskomik - ska man skratta eller gråta?

Kolla in den här filmen med de två dvärgarna som Tai-boxas. Människan har i alla tider älskat att visa upp medmänniskor med handikapp eller lyten som det kallas. Kungahusen höll sig ofta med narrar, vilka ofta var dvärgar. I Sverige var man tidigare snabb på att åka rund med "Håriga damer" eller de med olika missbildningar, smaklöst tycker jag! Men nu till filmen, när du har sett den så kan du fundera om man ska skratta eller gråta? Ja vad egentligen tycker du?Det största misstaget man kan göra i livet, är att hela tiden oroa
sig för att göra ett!
  / Elbert Hubbard

dan

Apropå sova framför brasan!

För några dagar sedan bloggade jag om att vi brukade mysa och sova framför braskaminen här hemma, se inlägget HÄR! Men nu ska ni få se att det finns många fler som kan mysa tillsammans, dessa till exempel!! 


Visst påminner bilden en hel del om min fru och våra husdjur, hunden Gibson och katten Athos!

Hellre en liten eld som värmer än en stor som bränner!  / Thomas Fuller

dan


Vad är det alla måste, även på en fredag?


Ha ha ha! Det är väl för crazy alltså!!! Men perfekt skivomslag för idag fredag!

Fredag igen och förkyld har man nu blivit åxå! Det är så att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Jag blir så förb..., äh skit samma, nu ska jag inte bara gnälla! Nej det är ju fredag med allt vad det innebär runt om i Sverige, fylla, otrohet, slagsmål och misshandel. Ser man på fredagkvällen utifrån dessa aspekter så skulle man nog kunna ha måndag hela veckan. Men nu är det ju så att alla i Sverige inte går så bryskt fram utan beter sig lite mer civiliserat. De kanske bryr sig om sina nära och kära, köper presenter och förgyller tillvaron för sin älskade En del kanske bjuder in grannen på lite fika och glädjer på så sätt en medmänniska. Ja ni, det finns alla typer av människor, som pysslar med allt möjligt en vanlig fredagskväll som denna. Men en sak har de alla gemensamt oavsett ålder, vänlighet, politisk inriktning, kung eller drottning, name it. Vet ni vad det är? Jo alla måste de BAJSA!!! Kolla in YouTube-klippet här nedan!


Det är inte MaxRogers som är med på videon, vilka det är! ???

Som sagt nu är det helg. Luta dig bakåt i soffan och fundera lite grann på ditt liv. Jag är helt övertygad om att du kommer fram till att du har det riktigt bra! Så sluta gnäll och njut istället. Kanske det är dax att bry dig lite mer om andra och i slutändan inse att du skulle må ännu mycket bättre om du just idag skickar ett bidrag till Haiti-hjälpen

Fredagsskrattet:

En cowboy kom ridande in i staden och stannade utanför saloonen. Efter att
han stigit av hästen lyfte han på hästens svans och kysste den i baken.
Detta såg bartendern och han frågade cowboyen varför han gjode så.

- Jag har så nariga läppar, svarade cowboyen.
- Jasså, hjälper det mot det? frågade bartendern.
- Nej, men inte fan slickar man sig om munnen efter det!

Humor förebygger en person från att bli en tragisk figur trots att han/hon är
involverad i tragiska händelser!
   /Aristoteles

dan


Utökat snustest!

Nu har jag snusat upp de tre dosor jag fick tillsänt mig från SNUSBOLAGET strax före jul. Det var tre nya smaker som jag fick prova. Vill ni kolla in den förra testen innan ni börjar med att läsa detta så klicka HÄR!


En snusande MODO-it som beter sig som ett barn på julafton när snustestet anlände!

TESTRESULTATSå här säger tillverkaren: Oden's Classic Lös är ett skandinaviskt snus som har en relativt unik smak. Unik i det faktum att det är en av  få sorter som är smaksatt av ren tobak. Tobaken som har valts ut i Oden's Classic har naturligt jordnära undertoner och en viss sötma. Med en tillsatt sälta får den en traditionell svensk snussmak. Inga konstigheter, med andra ord. Relativt grovmald konsistens. Dosan har en attraktiv design, inspirerad av nordisk mytologi.

Så här tycker jag: En helt okey snus som för tankarna till Ettan. Upplevdes dock torr trots att det var långt kvar till bäst före. Dessutom har den en doftarom som inte tilltalar mig, notabelt är att doften spelar en stor roll. Men om den inte vore så torr och man kan förbättra doftaromen, kan Oden's Classic lös bli en favorit bland traditionella Ettanfans!

Betyg: 3 av 5 dosorSå här säger tillverkaren: Oden's Classic Extra Stark Lös är skandinaviens starkaste snus! Smaken är mjukt avrundad, trots dess styrka. Den utvalda tobaken i Oden's Extra Stark Lös har jordnära undertoner och en viss sälta. I Konsistensen relativt grovmald för att hålla bra.

Så här tycker jag: En riktigt bra snus, rent av kanon! Bra konsisten, god smak om än lite av den negativa doftaromen. En snus med mycket smak som ger valuta för pengarna!!!

Betyg: 5 av 5 dosor
Så här säger tillverkaren: Oden's Kanel Lös har smaksatts med kanel för ett nytt grepp på smaksatt snus.  Den något kryddiga smaken av  kanel finns hela tiden med i bakgrunden, men blir aldrig överväldigande. En i grunden bra blandning av tobakssorter gör att Oden's Kanel lös får en balanserad smak av kanel och tobak utan att vara för söt. I konsistensen relativt grovt mald, för att hålla formen bra.

Så här tycker jag: En rent av bedrövlig snus! Jag fick lite av samma smak i munnen som när man varit hos tandläkaren, lite kryddnejlika alltså. Doftar inte dåligt men påminner om en blandning av Björnsklister och dynamit. Nej snus ska lukta snus!!! Bra konsistens.

Betyg: 1 av 5 dosor

Vill ni besöka SNUSBOLAGETS hemsida för att kolla in och jämföra priser, tryck då HÄR!

Innan du helar andra, hela dig själv!   /Mahatma Gandhi

PS Ikväll möter MODO Timrå hemma, Oj Oj OJ det blir tufft! Men vi får hoppas på det bästa för MODO!  DS

dan


Att sova framför brasan!

Bland de bästa investeringarna vi gjort i vårt hus är vår braskamin! Skön att ha då temperaturen ute kryper ner mot -30 grader. Oräkneliga är de gånger vi i familjen har grillat korv på den öppna elden. För att inte glömma alla de gånger man frusen lagt sig framför kaminen för att efter någon timme upptäcka att man sovit en stund. Det är dessutom en favoritplats för Hunden Gibson och katten Athos. Så här kan det se ut när någon av oss lägger sig framför brasan, denna gång tjuvknäppta bilder på Ingela tillsammans med djuren.
Athos verkar ha gjort det till en livsuppgift att hålla Gibson ren. Tvärtom sker ibland dock sällan.

Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget
roligt väntar!
  /Magnus von Platen

dan


Apokalypsens fyra ryttare!

Nu ska jag berätta en liten berättelse om ett litet blomstrande land som förföll till misär och elände.

Det var en gång ett land uppe i norr som hette Utopi. Det var ett relativt välmående land där alla togs omhand så gott det gick ovasett de var gamla, sjuka eller arbetslösa. Så en dag bestämde sig Apokalypsens fyra ryttare att gå ihop i en allians, de ville börja bestämma i landet Utopia. Eftersom alla fyra saknade förnuft och påhittighet så kallade de sig rätt och slätt för "Alli". De fyra ryttarna delade upp olika politiska områden de skulle få bestämma över. En tragisk septemberdag så tog "Alli" makten i landet Utopi och de fyra ryttarna kom att visa sitt rätta jag för folket.Först ut var det ryttaren på den gulbleka hästen, han var Döden och han ville bestämma över allt och alla. Han var dessutom bäste vän med de rika och ville att de skulle få bli ännu rikare på de fattigas bekostnad.

Sen kom ryttaren på den vita hästen, han var Kriget och bråkade med allt och alla! Han ansåg sig själv som bäst och tyckte bara om att höra sin egen gnälliga röst! För honom skulle allt vara i ordning och reda.

Sen kom ryttaren på den rödbruna hästen, han var Pesten och han hatade alla sjuka och alla pensionärer. Är man sjuk eller gammal så kan man lika gärna dö, var hans motto.

Sist men inte minst kom ryttarinnan på den svarta hästen, hon var Svälten. Allt som är Utopiskt ska läggas ned var hennes motto!!! Att folk blev utan jobb och pengar, sket hon fullständigt i!

Hur gisk det då för landet Utopi? Det är väl inte svårt att räkna ut! Det rådde länge svält och död bland de fattiga, medan den rika adeln fick det bara bättre och bättre. Det gick så långt att folket gjorde uppror men eftersom Utopi sedan länge var en polis och militärstat så slutade det med att landet utplånades. Man kan således säga att det var en riktigt rejäl Apokalyptisk dans som De Fyra Ryttarna bjöd upp till. Må frid råda över det område som en gång var landet Utopi, Amen!

En del politiker är som bildäck, så nerslitna att de inte längre har någon profil.
  /Ralph Boller

dan


Att vara munk för en dag!

Appropå mitt hår, med eller utan pannband, så hittade jag några bilder från 2007. Så här kan man ju åxå se ut i håret. Verkligen inte snyggt med munkfrisyr, men kul att göra!


På väg mot munkfrisyren.


Kanske rent av en Abbott, eller?

Det är sannerligen en stor plåga att vara en alltför vacker man!  /Titus Maccius Plautus

dan

Därför ska inte killar ha pannband!


Trots en suddig bild så talar den suddiga bilden sitt tydliga språk, killar ska inte ha pannband, definitvt inte "gubbar!!!


Som sagt, tunnhårig man, pannband nej nej!!! Överhuvutaget pannband på killar, NEJ!!!

Medelåldern är den känsliga perioden när Fader Tid börjar komma
ifatt Moder Natur.
  / Harold Coffin

dan

Ser Johan Falk!

Kan, som sagts tidigare, inte göra så mycket annat än att titta på film eller lyssna på ljudböcker. Just nu så ser jag en polisserie som heter Johan Falk. Ska ni se en hyfsat bra svensk polisserie, så titta då på denne Johan Falk! Två avsnitt har visats på TV, förra söndagen visades "Gruppen för särskilda insatser" och igår söndag "Vapenbröder". Det finns 4 st avsnitt efter dessa två nämligen "National target", "Leo Gaut", "Operation Näktergal", och "De fredlösa". Tidigare avsnitt med Johan Falk, som gjordes på slutet 90-talet och i början av 2000, var inte alls lika bra utan rent dåliga, dessa var "Noll tolerans", "Livvakterna" och "Den tredje vågen" Som sagt, de är väl värda att titta på de 6 senaste avsnitten eller delarna av Johan Falk, tro mig! Läs om filmerna HÄR!


DVD-omslaget till filmen "Leo Gaut".


Johan Falk gestaltas av skådespelaren Jakob Eklund.

Vi håller effektivt på att förstöra oss själva genom våld maskerat som kärlek. /R. D. Laing

dan


Läge för striptease?


Ingen bra dag idag heller. Men trots det så bjuder jag er på en
liten striptease!!!
Sex är det största ingenting genom tiderna!   /Andy Warhol

dan

Horisontell sporthelg!

Idag är ryggen en riktig riktig plåga. Det känns som om någon har satt mig i ett stort tving och skruvat åt rund nedre delen av ryggen. Nu börjar jag bli riktigt förtivlat less, bu huu buhuuuuuu!


Precis så här känns det!!!


Det är en himla tur att det är skidsport hela dagen, med framförallt skidskytte! Tittar jag på något som väcker intresse så är det som att jag känner av "tvingen" lite mindre.

Den sjuke blir snart varse att han/hon lever i en annan värld än de friska och att de två
inte kan kommunicera med varandra.
    /JessamynWest

dan


Fredag och full koll!

Fredag igen, himmel och pannkaka! Bara att hålla i sig och hänga med. I mitt fall kan det innebära att jag lyssnar på en CD-bok, bloggar lite, käkar, ser Let's Dance och sen Kommisarie Frost, Puuuh jobbig kväll va? Såhär är i stort sen alla dar ut sen ryggen pajade, förutom de dagar som jag inte kan kliva ur sängen. Jag väntar bara på att få liggsår. Men det värsta är att jag inte känner mig nöjd eftersom jag inte gjort något annat än en massa "skit". Det är viktigt att få känna sig behövd och det gör jag inte just nu, så känns det i alla fall. I onsdags fick jag ett brev från kirurgliniken i Strängnäs, oj oj oj vad glad jag blev, äntligen ska jag få en tid för operationen. Icke då, det var bara en kopia på min journal som åxå skickats till överläkaren på Ö-viks lasarett. Så min glädje förbyttes till ledsamhet och självömkan, fy tusan. Nä sluta och gnäll nu Dan, det finns faktiskt de som har det mycket värre. Okey, då säger vi så! Det blir ju inte bättre av att ligga här och tycka synd om sig själv. Nä in med några värktablett för att lindra värken en smula och sen är det bara att gasa på, det är juuuu freeedag!!! Du, försök att vara lite snäll nu. Pyssla om den eller det du älskar mest av allt, frugan, grannfrun, pojkvännen, flickvännen eller dig själv. För ser du, om man är snäll mot andra så får man 100-falt igen, tror jag i alla fall, så det så!


Sådan far, sådan dotter! Det sägs ju att äpplena inte faller så långt från trädet, stämmer nog en del.

Dax då för en liten fredagsfräckis:

Tolv män hade läst till präst, och sista provet var att bevisa
att dom skulle klara att leva i celibat, inte falla för "frestelser.

Alla tolv fick därför ställa sig på en rad och klä av sig nakna
och en lite bjällra knöts fast på ....lemmen.... på var och en.

Så kom en underskön, lättklädd och mycket sexig kvinna in
och dansade utmanande framför var och en. Den första mannen
reagerade inte. Hon dansade vidare till näste man, samma sak,
ingen reaktion. Så fortsatte det med alla män.

Men när dansösen kom till siste man, kunde han inte hålla sig och
det började ringa i bjällran som var fastknuten så att han tappade den.
Han gick fram och böjde sig för att plocka upp bjällran.....

Då började plötsligt dom andra 11 bjällrorna att ringa....!"


Ja inte kan han ha ormfobi i alla fall!!!

Med skratt kan du ändra smärtsamma situationer. Ser du humor i allt, till och med
fattigdom, så kan du överleva dem. 
/Bill Cosby

dan


The Riddle!

Ännu en 80-tals låt som jag minns med en positiv känsla i magen!Jag sov och drömde att livet var underbart; Jag vaknade och kom
på att livet var en plikt.
  /Ellen Sturgis Hooper

dan

Med solen i blickfånget!


Solnedgång vintertid, orginalbild såsom kameran återgett den.


Samma bild som ovan men jag har kontrasterat upp den och lagt lite mer rött i den.


Ytterligare kontrast och rött.


Solnedgång med lägda framför. Har ökat på den blå nyansen och ökat kontrasten en aning.

Här nedan ser du en samling av motljusbilder där jag laborerat lite med kontrast, skärpa och färger. Hur jag gjort? Ja det du! Laborera själv det är den bästa skolan. Inte för att jag är något proffs, mycket långt därifrån, men däremot så är det så hysteriskt kul. Kom sen ihåg att om man själv är nöjd så räcker det gott! Klicka på bilderna nedan så blir de större! 

    Har man inte solen så får man göra en!  / Victor Hugo

danDärför sjönk Titanic!


Var man för pryd på den tiden för att säga som det var och därför skyllde på ett isberg? Man kan ju aldrig veta då händelser i historien förfalskats otaliga gånger! Bilden kopierad från http://media.photobucket.com

Lita aldrig på en man som inte tappar huvudet när han ser ett par vackra
kvinnobröst!
/Auguste Renoir

Ps  Knappast vackert det man ovan kan skåda!  Ds

dan


Forever Young!

Man måste ändå tillstå att 80-talet hade en hel drös med bra låtar. Denna med Alphaville gillade jag skarp på den tiden, bland en hel drös med andra!


En annan kanonlåt som jag fortfarande får ståpäls av är följande låt:


Slutligen kommer här en hel radda med bra 80-talslåtar, lyssna och njut!


Tänk att allt som var bra i dåtid får en sådan fantastisk glans och aura kring sig när man blickar tillbaka. Njuter vi inte tillräckligt av nuet eller måste det först bli minnen och sedan likt ett gott vin få mognat? Ja säg!

Vi är sexig pop. Nu är det en trend, men vi var de första som gjorde det!  / Justin Timberlake

Min musik slåss mot det system som lär ut att leva och dö!  /Bob Marley

dan

Tänk att få bada naken!


Tänk att få vakna tidigt en morgon, solen skiner det är varmt. Att då få gå ner till stranden klä av sig naken och känna sanden mellan tårna på väg ut i det sköna vattnet. Ja tänk! Bilden tagen vid Skillingsjön som ligger i Örnsköldsviks kommun.

Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är
att njuta av det!
  /Samuel Butler

dan


Betydelsen av riktiga vänner!

Det går nästan inte i ord att beskriva hur stor betydelse vänner har. Framförallt nu när jag är mer eller mindre invalidiserad har jag förstått hur mycket de betyder för mig. Idag har vi fått hjälp min svåger Bertil (gift med Ingelas syster) med att hämta och lasta in ved! Det var helt uteslutet att jag själv tillsammans med Ingela, skulle kunna fixa det. Så Bertil ringde häromdagen och erbjöd sig att hjälpa till nästa gång det var dax att fixa ved, det blev just idag det. Det är så fantastiskt snällt gjort så jag finner nästan inga ord. Jag hoppas bara att jag en dag får möjlighet att hjälpa honom med något. Tack så jättemycket Bertil du är dagens hjälte i våra hjärtan!


Nu är veden hemma och det är bara att lasta in! Bertil hade både egen bil och släpvagn, snällt va?!


Ingela och Bertil börjar lasta av veden de lastade på ute i Ström för en halvtimme sen.


Alltid lika glad och finurlig, en riktig Uppfinnarjocke är han ska ni veta.


All ved på plats! Nu har vi så vi klarar oss några månader till! Hallelujaaaaa!

Att känna tacksamhet och inte uttrycka det är som att slå in en present i ett paket
men utan att ge bort det.
   / William Arthur Ward

dan


Livet och kärleken är det vackraste!Morgon

När morgonens sol genom rutan smyger,
glad och försiktig,
lik ett barn, som vill överraska
tidigt, tidigt en festlig dag --
då sträcker jag full av växande jubel
öppna famnen mot stundande dag --
ty dagen är du,
och ljuset är du,
solen är du,
och våren är du,
och hela det vackra, vackra,
väntande livet är du!

Av Karin Boye, "Moln"

dan

Athos julgransplundring!

Igår var det dax att plocka bort julgranen. Det är inte samma sak nu för tiden som förr då barnen var små. Då var det "plundring" med en massa godis och skoj, nu är det bara att plocka bort sakerna utan fest och ståhej. Men en av oss hade lite fest ändå nämligen Athos!!! Som ni nog redan vet så älskar den katten när det händer något och helst då lådor eller pappåsar är inblandade! Det var det igår och för Athos blev det rena rama julgransplundringen eller julgransplockabortmys, härligt ord förresten! Kolla in Athos:


Får jag ligga här matte?


Jag ryms och här är det kanonmysigt!!!


Här skulle jag kunna ligga hur länge som helst eller kanske tills en ny låda eller kartong dyker upp!


Slutligen en liten hälsning till IDA från "Gibbe"!

Om du önskar något innerligt, så ha modet att övervinna hindren
för att nå det!
  /Brendan Francis

dan


Äntligen ute!

Det var kanonväder idag och jag har kunnat gå ut en liten sväng, kanooooooon!!! Gick i sakta mak en liten sväng ner till sjön och en liten tur på isen. Sagoligt bra väder och både jag och Gibson njöt fullt ut. Få se i morgon om jag har gått för långt idag för då blir jag liggande. Men det kan gå bra åxå så det så!! Här kommer lite bilder från dagens lilla promenad!


Strax före jul så la jag ut en bild från exakt samma ställe. Men då var det ganska mörk och murrigt och det snöade lite. Nu går vi en skön tid till mötes med längre dagar och varmare dagar, ha ha ha vad glad man blir!!


Appropå Samer! Idag så liknade jag mer en Eskimå eller hur? Men de båda folken är ju nära släkt så det passar ju mig som handen i handsken!!!


Ute på isen sken solen för fullt, men än så står den ganska lågt på himlen. Men nu går det fort att vi får längre och längre dagar, så fort att det märks från dag till dag!!!

Skönhet återfinns i betraktarens öga!   /General Lew Wallace

dan


Samer in action!

När jag ändå är inne på filmer om urbefolkningar, så måste jag nämna en annan film som jag sett, nämligen "Kautokeino-upproret". Det är en okey film och filmen ger en liten vink om hur samerna hade det en gång i tiden. Ni kommer att bli upprörda även av denna film!!! Men kom ihåg att en film sällan återspeglar vad som hände till 100%!!!


Filmomslaget. Se gärna filmen som ren underhållning!

Jag anser att människans främsta mål i livet är att förverkliga sig själv. Att förverkliga sig själv genom njutning är ädlare än att göra det genom plåga!
  /Oscar Wilde

dan


Utrota alla infödda!

Har sett filmen "Bury My Heart At Wounded Knee" och mår illa! Inte för att det var en dålig film tvärtom en av de bästa indianfilmer jag sett. Men jag mår illa över hur indianerna blev behandlade en gång i tiden och det mest sorgliga är att det är inte mycket bättre idag. Filmen bygger på fakta men är också Inspirerad av Dee Browns hyllade bestseller. Filmen visar visar USA från sin sämsta sida!!! Det har utkämpats många slag mellan indianer och vita och det slag som troligtvis ledde fram till massakern vid Wounded Knee var Slaget vid Little Bighorn!


Omslag till filmen "Bury My Heart At Wounded Knee"!

Slaget vid Little Bighorn, det mest kända slaget under indiankrigen i USA, ägde rum 25 juni 1876 i närheten av floden Little Bighorn i Montana. Slaget innebar en stor förlust för USA:s styrkor. Förlusten var inte den största i indiankriget, men den mest kända.

Den 25 juni 1876 blev general George A. Custer och hans fem kompanier från det sjunde kavalleriregementet helt utplånade av siouxer och cheyenner i en strid vid Little Bighornfloden i sydvästra Montana. Resten av regementet, en bataljon bestående av tre kompanier under major Reno, led först ett förkrossande nederlag i en kort och intensiv strid i Little Bighorndalen. Under resten av dagen, och under större delen av nästkommande dag, blev Renos och Benteens bataljoner, regementets återstående sju kompanier, belägrade av indianerna.


Slagfältet vid Little Big Horn, numera ett nationalmonument!

Detta kom att bli Custers sista strid. Siouxindianerna leddes av sin hövding Crazy Horse och indianerna dödade såväl Custer som samtliga 235 soldater i hans 7:e kavalleri. Indianerna hävde belägringen sent på eftermiddagen den 26 juni och lämnade sedan slagfältet. På morgonen den 27 juni blev de överlevande undsatta av styrkor under generalerna Terry och Gibbon. 1890 hämnades 7:e kavalleriet genom att massakrera en grupp siouxindianer vid Wounded Knee.


Den mest utmärkande hövdingen under slaget var Crazy Horse. Indianerna trodde att kulor inte bet på honom och fick större mod genom detta!!

Wounded Knee, by i indianreservatet Pine Ridge i South Dakota, USA.Den 29 december 1890 ägde en massaker rum i Wounded Knee, vid bäcken Wounded Knee Creek (Chankpe Opi Wakpala), där en grupp indianer av stammen Minneconjou-Lakota (Sioux) samlats under ledning av hövdingen Si Tanka (av engelsktalande kallad Big Foot). Indianernas andedans, ett inslag i en messiansk rörelse ledd av Wovoka, oroade myndigheterna, och militär inkallades. Vid ett försök att avväpna indianerna (som vägrade) uppstod tumult, och närmare 300 indianer, de flesta kvinnor och barn, dödades. Händelsen innebar i praktiken ett slut på det krigstillstånd som rått mellan USA och Lakota-indianerna sedan Grattanmassakern 36 år tidigare.


Här ligger Siouxhövdingen Si Tanka (av engelsktalande kallad Big Foot) efter slagets slut då drygt 300 indianer, män, kvinnor, barn och gamlingar dödades.


Vy över slagfältet strax efter att massakern slutat!

Men hur är det då med våra egna Samer? Jo vi har behandlat dem lika dåligt som USA;s regering behandlade och behandlar sina indianer! De hade i princip inga rättigheter en gång i tiden. De fick inte tala sitt eget språk eller utöva sin egen religion! Samerna ansågs helt enkelt vara en lägre stående ras än "svenskarna"! Känns det igen? Under andra världskriget mördade nazityskland drygt 6 miljoner judar, samt ett stort antal romer, ryssar, utvecklingsstörda etc. Då ansåg nazisterna att arierna var de starka och det folk som skulle styra världen! Kan tyckas sjukt men så var det!!! Hade samerna levt i Tyskland på den tiden så skulle de nog hamnat i samma situation som judarna!

Jag har samiskt påbrå då min farfar var 1/2-lapp som det kallades! Då är jag alltså en 1/8-dels lapp vilket förklarar min ringa längd. Men det är också kanske därför jag känner mig hemma i naturen, vad vet jag? Men jag är i varjefall stolt över att ha samiskt blod i mina ådror, så det så!!!

Slutligen vill jag säga, se gärna filmen "Bury My Heart At Wounded Knee", det är en mycket bra film, men bered er på att ni blir upprörda, mycket upprörda!!! 


Svensk Samekvinna och några barn i bakgrunden.

Skjutvapen är behändiga små saker, är de inte? De kan döda extraordinära människor
med mycket liten ansträngning.
  /John W. Hinckley, Jr (Den man som försökte döda USA:s
president Ronald Reagan 1981) 

dan


I'm fuckin' it


Så här tycker jag om snabbmat! Just det, FUCK IT!!!!

Champagne skall vara torr, kall och gratis!  /Winston Churchill

dan

Stackars Kakmonstret!

Nu är det helg igen!!! Helgerna står en nästan upp i halsen!!! Men men för ni som jobbar känns det säkert skönt efter några dagars arbete! Vad ska ni då göra ikväll? Tja inte vet jag, men ni kan ju roa er med att se Let´s Dance om ni inte har något roligare för er och det har ni ju säkert. Men som sagt nu är det fredag så då kan ni ju i alla fall käka något gott, spela ett spel, umgås och kela lite grann! Det där med kel är nog så viktigt då vi människor har ett stort behv av att känna närhet och känna sig sedd och uppskattad!!! Du kan också ringa någon som du inte har pratat med på länge, det uppskattas alltid! Ska jag säga som är jättedålig på att höra av mig till mina släktingar och bekanta, fy skäms!!! Men vad ni än gör så visa dina kära och nära hur mycket du tycker om dem! Alla medel är tillåtna inom rimliga gränser!!! Ha en bra fredagskväll och ni kan ju börja med att kolla in Kakmonstret här nedan:


Stackars Kakmonstret!!!

Vi blir inte kära i en persons utseende, vi blir kära i personens inre! /Anne Heche

dan


Förtrolighet mellan lärare och elever!

När jag inte kan jobba så sitter jag här och tittar på lite bilder från min skola! Det känns så jäkla trist att inte få träffa mina elever, fyyyy!!! Men medan jag sitter här och tycker synd om mig själv så hittade jag en mycket talande bild. För att lyckas som lärare i skolan så måste man bygga upp ett förtoende, med bra relation och stor tillit mellan läraren och dennes elever. Kan man som lärare fixa den biten, ja då funkar det hur bra som helst! Kolla in bilden nedan ska du få se!!  


Det här är min arbetskamrat Per Öhman, han är matte och NO-lärare på min skola Ängetskolan! Här ser man honom i full gång med att hjälpa eleverna under en teknikvecka om brobygge, i årskurs åtta. Har man de rätta kvaliteerna som lärare, ja då får man en bra relation med sina elever. Pär har de kvaliteerna så det räcker och blir över. Bilden talar sitt tydliga språk tycker jag!!!

Ett kriterium på en bra lärare är inte hur många frågor han kan ställa sina elever
och som de snabbt kan svara på, utan på hur många frågor han inspirerar dem
till att fråga honom och som  han finner det svårt att svara på.
  /Alice Wellington Rollins

dan


Längtar uuut!

Det är fantastiskt fina dagar nu, om än kallt som bara den!!! När temperaturen går ner mot -25 grader så är det inte så roligt att vara ute. Nu kan jag ju ändå inte gå ut utan hoppar omkring här hemma på kryckor och försöker se nöjd och glad ut. Men oj oj oj vad jag längtar ut i skogen! Att få åka lite skidor i ospårad terräng eller promenera i ett hårt och fint skoterspår, skulle vara ren lycka för mig. Tänk att få packa lite fika, kikare och kameran och dra iväg ut i vår härliga natur, SUCK!!! Jag får nöja mig med att titta på lite bilder från förr och drömma mig bort en stund. Nästa vinter är jag med igen och kan göra mina utflykter igen, får jag hoppas! 


Svarttjärn en marsdag 2005!!


Brännmon vid Visarberget i Själevad 2 mil utanför Örnsköldsvik!


Brännmon igen!! Härliga skoterspår som hller för att gå på, suveränt!!!


Svartjärn igen i mars 2006 på eftermiddagen då eftermiddagssolen lyser upp skogen som en fond.


Längtar att få komma ut i skogen så det nästan gör ont!!!

När din längtan är stark nog kommer du utveckla övermänskliga krafter
för att uppnå!
  / Napoleon Hill

dan


Blöta pussar!


Att våran hund Gibson är en "pusshund" kommer härmed att bevisas. Tror ni inte att bilderna talar sanning om hans pussintresse, då är ni hjärtligt välkomna hem till oss på ett par provpussar!!!


Tungan ska va med annars ingen riktig Gibbepuss!


Ibland kan det bli lite för mycket blötpussande från Gibbe, därav Idas ansiktsuttryck!!!

Att kyssa en rökare är som att äta från ett askfat!  /Helle Broberg Nielsen

Ett liv utan kärlek/kyssar är som en Pizza utan botten!!
  /dan

dan


Kaj eller Kajsa?


Så här kan det se ut på höstkanten strax innan eller just då snön kommer. En stor flock med Kajor och en del Kråkor! Kajan är en fågel som trivs att leva i kolonier och flera kolonier samlas på hösten och bildar en jättestor flock. Man kan nog påstå att kajan är en fågel som gillar gemenskap!!!


En kaja sittandes på ett bord utanför Medeltids Museet i Visby, i väntan på att något gott att äta ska dyka upp!! Kanske heter kajan Kaj eller Kajsa? Hur som helst så kan du läsa om kajan HÄR!

Vad kan de unga göra med sina liv idag? Många saker, uppenbarligen. Men det mest
kärleksfulla är att skapa stabila gemenskaper i vilket den hemska
ensamhetssjukan kan botas!
    /Kurt Vonnegut Jr.

dan


Minnen av ett Bröllop!

För ett år sedan så var planeringen i full gång inför bröllopet mellan vår dotter Ida och hennes Samuel. Tänk vad tiden går fort, redan ett år! Sitter och tittar på bilder och kommer ihåg vad mycket det fixades och donades inför den stora dagen. En av de saker som gjordes var den stora väggmålningen som skulle placeras på väggen bakom brudparet. Kolla in bilderna på hur den kom till!! 


Ett lakan, en overheadprojektor, oveheadbild av de två, färg och slutligen en "konstnär". Det var vad som behövdes för att få det gjort. Ingela är duktig på att både måla och teckna så för henne blev det inga problem, men mycket jobb var det!!!


Så här blev slutresultatet, KANON tycker jag!!!


Slutligen så kom målningen på plats och vilken succe det blev!!!

Kärlek föds ur glädjen att se på varandra, får näring ur behovet av att vara tillsammans
och fulländas av det omöjliga i att vara åtskilda!
/ José Marti

dan


Black Bird!


Mot himlen som bakgrund ser Kråkan svart ut! Läs om Kråkan HÄR!

Det passar sig inte för svanar att gå i Tranedans!! / Peder Syv

dan

Långt till vår!


Nu börjar dagarna bli längre för varje dag som går. Men än dröjer det innan vi setta scenario!

Våren är vackrast en vinterdag!   / Carl Hammarén

dan

Boktips!

Har under Jul och Nyårshelgen tillbringat extremt mycken tid i sängen. Eftersom jag inte orkar läsa själv på grund av mina ryggsmärtor så har jag istället lyssnat på ljudböcker! Jag har märkt att det är helt avgörande vem det är som läser in boken. Funkar inte inläsaren enligt mitt tycke så blir tyvärr bokens innehåll bedömt som skralt, tycker jag i alla fall!!! Två uppläsare som jag fastnat för är Tomas Bolme och Katarina Ewerlöf. Jag har lyssnat klart på två deckare av Mari Jungstedt, "I denna ljuva sommartid" och "Den inre kretsen" och håller på med den tredje "Den mörka ängeln". Alla tre var bra men betyget sjönk betydligt för "Den inre kretsen" eftersom det är Anders Ekborg som läser. Jag vill väl inte påstå att Anders är helt kass men han kommer inte på långa vägar upp i samma klass som Katarina Ewerlöf som läser de andra två!!! Så mitt tips till er är att läsa eller lyssna på kriminalromaner av Mari Jungstedt. Det är god underhållning det!!!!De svar som man får från litteraturen beror på de frågor man ställer!    /Margaret Atwood

dan


Det svänger om MODO!!!

Man kan på rak arm påstå att det svänger om MODO nu. I en match mot Brynäs vinner de med 4 - 1 för att  i nästa mot Skellefteå förlora med 2 - 6. Det kallar jag svajigt eller svängigt om ni så vill!!!


MODO leder efter andra perioden mot Södertälje med 6 - 1!!!! Hoppas nu att de kan hålla detta!!!


Vi får hoppa på att MODO vinner och inte åker på en riktig baksmäll (a)!!!

MODO vann ju till slut med 6 - 3!!! KAAANOOOOOONNNNN!!!!!!!!!!

Förvänta dig seger så kommer du att segra!  /Preston Bradley

dan

Nyårsdagen 2010!

Till de av er som vaknade denna morgon med torr mun och bultande huvudvärk, helt enkelt ni som har det jobbigt denna dag, vill jag muntra upp med en liten bild!!! Stackars er!!! Kom ihåg till nästa gång ni festar, att myntet har en baksida åxå!!!Jag tänker inte på allt elände utan på allt underbart som återstår!  /Anne Frank

dan


RSS 2.0