Svaret på bildgåtan och ny bildgåta!

Här kommer svaret på förra bildgåtan. Som tidigare så var Marianne (Maran) snabb att svara och denna gång så var svaret helt rätt! Så Marianne, jag skickar en trisslott under veckan. Men för att underlätta för dig Marianne så skrapar jag den innan. Ha ha, skoja ba!!!


Så här såg bildgåtan ut!


Javisst Mariianne var det en lågenergilampa!


Den nya bildgåtan ser ut så här!!! Gissa nu och vinn en Trisslott, kanske du blir miljonär!

Om min rumpa inte är för stor för att bli fotograferad, borde den inte vara för stor
för mig heller!
  /ChristyTurlington

Ps I morgon så åker jag på återbesök till Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs! Det blir spännande att höra vad de har att säga. Ser det bra ut eller ser det inte bra ut? Ja det är frågan! Ds 

dan


I love Queen

Queen var ett av mina favoritband när jag var yngre! Med ett stort antal hits, som blivit odödliga, så kommer de för alltid att ha en plats i rockhistoriens finrum som ett av de allra största banden. Sen kan man ju bara inte låta bli att älska denne Freddie Mercury och hans röst och scennärvaro!!! I love Queen!!!
Jag är bara en musikprostituerad, egentligen!  /Freddie Mercury 

dan

Gammal kärlek rostar aldrig, åsså fredag!

Nu är det ju helg igen, bra va? Men vädret kunde ju va lite bättre kan man tycka! Sverige fick inte någon finalist till Schlagerfinalen på lördag och det tycker jag var helt okey. Inte för att jag tycker att låten eller Anna är dåliga, nej då det, beror helt enkelt på att nu slipper jag bli lurad att sitta och se spektaklet! De sista åren har schlagerfestivalen urartat, både den svenska men framförallt den internationella. I Sverige har det blivit ett mångmiljonjippo som genererat allt färre låtar av klass. Nej lägg ner skiten tycker jag!

Hoppas vi inte alla att vi ska få ett friskt och långt leverne? Tänk att få åldras med sin käresta och få bli bårtåt 80 år och fortfarande vara friska tillsammans. Men en fråga som är både lite känslig och lite genant är den om gamla människor ska eller bör ha sex!? Vad tycker ni om saken? Är det något man inte pratar om eller? För oss 50-plussare så är det väl bara att vänta drygt 30 år för att se hur verkligheten blir. Till dess så kan får ni se en bild som visar att allt går om man bara vill, även sex för äldre, mycket äldre!!! 


För alla gamlingar så hoppas jag att hemtjänsten är så här pass initiativrik i alla kommuner!

Som sagt nu är det fredag och hela helgen ligger framför våra fötter. Trots att ryggen min värker som bara den, så måste jag försöka göra något hyggligt roligt i helgen. Ikväll får det bli det "Så ska det låta" samt filmtajm "Dear John" heter filmen vi ska se, läs här om den! Den ska visst vara riktigt bra har jag hört! Lät det som en rolig fredagskväll? Njaaa men det får väl duga denna fredag! Ha nu en riktigt tung fredagskväll med mycke mat å godis och en hel massa vänlighet!

Då så, nu är det dax att växla över till veckans historia. Denna veckas historia har ungefär samma tema som bilden här ovan, håll till godo!!!

Sex mot ett staket!
Ett äldre par satt och firade sitt guldbröllop på samma restaurang som de åt sin bröllopsmiddag för 50 år sedan.
Mannen lutar sig över bordet och viskar till sin fru:
- Kommer du ihåg när vi hade sex för fösta gången för 50 år sedan? Precis bakom denna restaurang och älskade mot staketet? Frun svarar:
- Det kommer jag mycket väl ihåg! Mannen fortsätter:
- Ok, vad bra! Vad säger du om att köra en omgång nu, för ett långt äktenskaps skull? Frun svarar: Åhh Henry, din fuling, det låter som en bra idé!

En polis sitter vid bordet bredvid det gamla paret och har hört allt de sagt. Han tänker:
- Det här måste jag se, ett äldre par ha sex mot ett staket. Bäst jag håller ett öga på dem så inget händer. Han följer efter dem när de går ut från restaurangen. Paret haltar fram och stöder sig på varandra när de går runt knuten till baksidan. Efter mycket om och men kommer de fram till staketet. Frun lyfter upp sin kjol och tar av sig sina underkläder och lutar sig mot staketet. Mannen närmar sig frun och plötsligt börjar jucka frenetiskt mot varandra, den iakttagande polisen har aldrig sett något liknande. Dom hoppar och studsar som ett par i 18-års åldern skulle göra, och de håller på i över 40 minuter!- Frun skriker ”Åhhh vad skönt” och mannen håller i sig för glatta livet i hennes höfter. Det är den mest atletiska sexakt som polismannen sett, otroligt tänker han för sig själv. Till slut faller både frun och mannen till marken, helt utmattade. Polisen är överväldigad, han har fått en helt annan syn på hur bra sex ser ut!

Efter att ha legat på marken i en halvtimme reser sig paret vacklande upp och börjar klä på sig igen. Polismannen tänker för sig själv: Det där var helt otroligt, han höll på som ett tåg! Jag måste fråga vad hemligheten är! När paret går förbi polismannen säger denne:
- Det där var något jag aldrig sett förut! Ni hade sex i minst 40 minuter! Hur lyckas ni med det? Ni måste ha ett underbart liv tillsammans, vad är hemligheten? Mannen svarar:
- Nej du, det är ingen hemlighet, det är bara det att för 50 år sedan var inte staketet elektriskt!

Min flickvän skrattar alltid under sexakten – oavsett vad hon läser!  /Steve Jobs (Founder, Apple Computers)

dan


Hemska tanke!
Vilket scenario, hemska tanke!!! Bilden är hämtad från www.bonton.se, en mycket rolig sida med serier om olika ämnen, kolla själv HÄR!

Vi närmar oss valet och jag hoppas att det Svenska folket tar sitt förnuft till fånga och röstar på den sida som tänker mer på de sjuka, fattiga, åldriga och arbetslösa än på de välbesuttna! Jag menar alltså de "Röd gröna" m.a.o. oppositionen!!!

Aldrig ljugs det så mycket som före ett val, under krig och efter jakt!  /Otto von Bismarck

dan

Vem ska man tro på?

Nu fejas det frenetiskt runt om i våra trädgårdar och på våra villor! Det köps mossmedel, mossplockare, gödning, ogräsmedel e.t.c. och husen skrapas och målas med färger och rengöringsmedel ur ett sortiment som liknar en myrstack. Det ena medlet är bättre än det andra och när det gäller färger så finns det ingen gräns för hur bra vissa märken är i förhållande till andra, allt enligt tillverkarnas reklam. I en stor test som Folksam har gjort har det konstaterats att endast 7 färger av 45 får godkänt, av Sveriges vanligaste utomhusfärger. 21 utomhusfärger har efter två år möglat så mycket att Folksam helt avråder från köp. Resterande 17 färger har en långsammare mögelpåväxt, men är ändå tveksamma köp för den som ska måla om huset. När det gäller färgen till våra hus så kan man ju alltid läsa Folksams rapport. Du kan läsa den HÄR!


Vad man än gör så finns det alltid någon som tycks veta bättre!

Hur är det med allt annat vi köper och öser över våra trädgårdar och villor? Hur ska vi som konsumenter på lekmannanivå, veta vad som är bra eller dåligt eller helt enkelt onödigt? Går man till återförsäljarna så får man ju olika svar och förslag från dem alla. Så slutsatsen måste bli; vad ska man tro och vem ska man egentligen lita på?Det jag med säkerhet vet är att det är en skitdag för min rygg idag! Ska ner till Strängnäs på måndag så då få jag förhoppningsvis veta hur det står till med min rygg efter operationen!

Att dölja ett fel med en lögn är som att ersätta en fläck med ett hål! / Ferdinand von Schirr 

dan


Humlan!


Jordhumla (Bombus lucorum). Läs om den HÄR!

Sagan om humlan
av Bo Setterlind

Det är tidigt på morgonen.
Solen har ställt sitt tält
i en skogsbacke,
Och du går dit. Ser du våren.
som går omkring och sätter små blommor överallt
för att hälsa sommaren välkommen?
Dånande kommer solens vän,
den första humlan,
Han känner att sommaren nalkas.
Yrvaken är han
och svänger ostadigt framför tältet.
"Han har så bråttom,
att han glömt ta av sig pälsen,"
fnittrar en viol.
De andra blommorna stå häpna och se.
De undra alla, vad det kan vara
för ett stycke flygande mossa.

Känslan av min litenhet och obetydlighet håller mig alltid gott sällskap!  /Pope John XXII

dan

Full luftfärd!

Kolla in det här skämtet! Fejkat i och för sig men roligt ändå!Det är bättre att ta en sup själv än att reta upp sig på att andra gör det!  /Nils Kjaer

dan

Lördagsutflykt till Bölesholmarna!

På lördagen företog vi en liten promenad till och runt Bölesholmarna i Umeå söder om Umeälven, vid Teg. Man kan nästan säga att de ligger mitt i stan, vid den södra älvstranden. Ett perfekt mål för en kort och enkel utflykt, lätt tillgängligt. Det blev en jätteskön promenad med lite fika och skön avkoppling. Jag ångrade dock att jag inte tog stavar eller kryckor med mig då det blev lite väl långt för min onda rygg, men shit happens!!! Så här mysigt hade vi det:


Sköna promenadvägar med vatten på båda sidorna och en grön och lummig skog runtom - det är Bölesholmarna det!


Helt klart ska man ha med sig fika ut i det gröna!


Succé, blåbärsbutterkaka. Muuuums!


Samuel var fiskesugen men hade svårt att bestämma sig för vilket drag som skulle passa.

 
Efter utflykten så var det dax att fixa maten och uppvakta Ida. Det blev kallskuret med grönsaker, frukt och potatissallader.

Så gör det nästa gång ni är i Umeå en fin sommardag och har lite tid över, ta en promenad på Bölesholmarna. Men du, glöm inte fikat!!!

Vänskap utan självintresse är en av de mest sällsynta och vackraste
sakerna i livet!
  /James F. Byrnes

dan


Fredag idag och gissa bild!

Idag är det fredag och solen och värmen fortsätter att vara generös! Jag ska åxå vara generös, för ni ska både få gissa på en bild samt få er en liten historia till livs.

Skönt med helg igen tycker många och jag kan bara instämma, egentligen så skiter jag i det eftersom jag är sjukskriven, men för er alla andra så instämmer jag. Vi åker upp till Umeå i eftermiddag för att uppvakta vår dotter som fyller år! Umeå, björkarnas stad, är en riktigt trevlig stad och skulle jag bo någon annanstans än i Örnsköldsvik så skulle det nog bli just Umeå. Nä nu ska jag packa mina prylar för resan och sen ska jag käka.

Glöm inte bort att ge varandra den uppmärksamhet som behövs för att man ska känna sig sedd och omtyckt. Det behövs inga speciella arrangemang för det, bara några snälla ord och ett leende! Det kan få berg att skälva, tänk på det!!! Nu till fototävlingen. Eftersom Maran inte ville få en Trisslott efter förra tävlingen då hon tyckte att det var fel att vinna på fel svar, så finns Trisslotten kvar till denna gång. Så kom igen och gissa nu! slutligen trevlig helg på er!!!


Vad kan detta foto visa på?? Ja gissa det ni!!

Veckans historia!

Hämnden är ljuv... Bedragen. Utkastad.

Hon tillbringade första dagen med att packa sina tillhörigheter i kartonger och väskor.
Andra dagen kom flyttfirman och hämtade sakerna. Tredje dagen satte hon sig för sista gången ned vid deras vackra matsalsbord med levande ljus, satte på lite lugn bakgrundsmusik, och festade på ett halvkilo räkor, en burk kaviar och en flaska Chardonnay. När hon ätit färdigt gick hon runt i varje rum och stoppade försiktigt in halvätna räkskal, och droppade i kaviar inuti alla gardinstänger!!! Sen rengjorde hon köket och lämnade huset.

När maken återvände med sin nya flickvän var allt lycka och glädje de första dagarna. Sen började, sakta, huset att lukta. De försökte allt, dammsög, torkade, tvättade golven, vädrade med fönstren vidöppna. Ventilationskanalerna kollades för att hitta eventuella döda gnagare, mattorna kemtvättades och luftrenare och doftblock hängdes upp överallt.

Anticimex kallades in och satte in gasbekämpningsmedel varvid det nu inte så lyckliga paret tvingades flytta ut några dagar. Till slut revs de dyra tapeterna av ull ut och ersattes. Inget hjälpte. Folk slutade komma på besök...
Hantverkare och reparatörer vägrade arbeta i huset. Hembiträdet slutade. Slutligen stod de inte ut med stanken längre utan beslöt sig för att flytta.

En månad senare hade de inte fått huset sålt, trots att de halverat priset. Ryktet gick och till sist vägrade de lokala fastighetsmäklarna att svara på deras telefonsamtal. Till slut var de tvungna att ta ett stort banklån för att betala sitt nya hus. Exhustrun ringde en dag mannen och frågade hur allt stod till. Han berättade hela historien om det ruttnande huset.

Hon lyssnade artigt och sa att hon saknade sitt gamla hem förskräckligt mycket och skulle kunna tänka sig att köpa huset. I tron att hans exfru inte visste hur pass illa huset luktade gick han med på att sälja till henne för tiondelen av marknadspriset, på villkor att hon skrev på samma dag. Det gick hon med på.

En vecka senare stod mannen och hans flickvän leende och såg flyttfirman komma och hämta allt för transport till den nya bostaden.
Inklusive gardinstängerna...

Sex i ett förhållande av längre varaktighet är konsten att hela tiden få repriser att
likna premiärer!
/Jeanne Moreau

dan

Skolan behöver lärare inte byråkrater!

Det blir allt mer som inte har med undervisning att göra för de svenska lärarna. På de 12 år som jag jobbat inom skolan så har det det administrativa jobbet ökat enormt. Jag hittade i Corren en debattartikel om just detta, se och fundera.


Min kollega Pär Öhman på Ängetskolan, handleder elever i årskurs 8 i tekniken att bygga broar. Bild från augusti 2005.

Bara hälften av grundskolans resurser går till undervisning. En stor del av den andra halvan går till att försörja en svällande byråkrati. Sedan skolan kommunaliserades 1991 har antalet anställda inom de kommunala administrationerna växt explosionsartat, till skillnad från andelen lärare.

I december presenterade tankesmedjan Timbro en rapport som visade att mellan åren 2001 och 2007 ökade antalet administratörer inom kommunal förvaltning med hela 29 procent, medan antalet anställda inom de kommunala kärnverksamheterna vård, skola och omsorg bara ökade med 9 procent. Statens ambitiösa satsningar på välfärdens kärna i form av generösa statsbidrag till kommunerna har gött en svällande byråkrati snarare än skolan, vården och omsorgen.

Det är illa ställt med den svenska skolan idag. På gymnasiet är det individuella programmet, som var tänkt som ett stöd för dem som inte kvalificerat sig till ordinarie gymnasieprogram, rikets största. De som idag börjar studera på universitetet har i många fall kunskapsnivåer som de som började på gymnasiet hade för trettio år sedan.

I stor utsträckning handlar detta om den kunskapssyn som sedan 70-talet varit förhärskande i samhället och dess konsekvenser i form av pedagogiska experiment och sänkta ambitionsnivåer för kunskapsinhämtningen. Men det hänger också samman med hur resurserna fördelas. Lärarnas riksförbund skriver i en ny rapport att i OECD-länderna läggs i genomsnitt 63,6 procent av grundskolans totalkostnad på undervisningen medan motsvarande siffra i Sverige är 50,1 procent. 9 400 kronor per elev läggs varje år på administration.

Lärarnas riksförbund menar att det finns ett stort utrymme för att minska byråkratin inom grundskolan. Genom att skära ner på den centrala administrationen skulle kommunerna tillsammans kunna spara 4,5 miljarder kronor som istället skulle kunna läggas på undervisningen. Det skulle innebära 5 000 kronor mer per elev och år.

Om Sverige ska kunna hävda sig i en globaliserad värld har vi inte råd att slösa bort undervisningsresurserna. De satsningar som regeringen gjort på grundskolan och den nya gymnasiereformen är viktiga led i återupprättandet av skolan som kunskapsförmedlare. Det är genom höjda kunskapsnivåer som den svenska arbetskraften kommer att kunna konkurrera internationellt. Det är också i skolan som förutsättningarna skapas för dem som grundar och arbetar i framtidens företag.

Om Sverige ska kunna bli det kunskapssamhälle som ofta påstås ha ersatt industrisamhället har vi inte råd att slösa bort skolans resurser på en svällande administration. Det är lärare vi behöver för att få Sverige på fötter, inte byråkrater!

Länk till artikeln HÄR!

Artikelförfattare/Lars Anders Johansson

Tillsammans har vi insett att för de flesta är rätten att lära överskuggad av plikten att
gå i skolan!
  / Ivan Illich

dan


Vindögd kirurg orsakade problem med bröstvårtorna!

Kolla in den här bilden, skämtet. Jag förstår varför kirurgen är så frågande inför problemet!!!


"Saxat" från SkrattNet, adress = http://www.skrattnet.se/media/bild.php?sub=138&id=2622

Den första flickan du går i säng med är alltid vacker! /Walter Matthau

dan

Dirty Mischief!

Dirty Mischief is a rock band from Umeå, a town in the northern part of Sweden, and home to many great bands such as Refused, Cult Of Luna, Khoma, Meshuggah and Naglfar.

Dirty Mischief was formed in late 2003, as a reaction to the "MTV Rock" that is way too popular these days. This band wants to bring the rock music back to its basics with a raw and dirty sound, simple song arrangements and lyrics that don't say "my-girl-left-me-and-I-want-to-slit-my-wrists". Our lyrics is all about sex, drugs and rock'n'roll, the way it is supposed to be! Saxat från http://www.myspace.com/dirtymischief


Dirty Mischief! Från vänster Kristoffer, Petter, Erik Jr och Erik.Vi är sexig pop. Nu är det en trend, men vi var de första som gjorde det!  /Justin Timberlake

dan

Ronnie James Dio är död!

Ännu en av de stora rockikonerna är borta! Black Sabbaths & Heaven and hells sångare Ronnie James Dio har avlidit i magcancer. Sjukdomen som nyligen tvingade Heaven and hell-sångaren att ställa in spelningen i Sverige förlorade i går morse till slut kampen mot cancern. Han blev 67 år. Ronnie James Dio hade en enormt bra röst och helt perfekt för hårdrock, närmast att likna med Bruce Dickinsons sagolika röst! Han sägs vara den som förde "horntecknet" till hårdrocken, nog så stort det. En hel hårdrocksvärld sörjer en stor artist!!!Dio började sin karriär som basist i bandet The Vegas Kings, bildat 1957. Snart blev han även sångare i bandet, som bytte namn till i tur och ordning Ronnie and the Redcaps och Ronnie Dio and the Prophets. Bandet upplöstes 1967. Dios andra band blev Electric Elves som senare döptes om till Elf (1970-1975). Dio gick senare över till Rainbow (1975-1978), där han var med och gjorde klassiska låtar som "Long Live Rock and Roll", "The Man on the Silver Mountain" och "Tarot Woman". Han lämnade bandet när Ritchie Blackmore ville ändra bandet mot en mera populär stil. Efter detta gick han vidare till Black Sabbath där han gjorde tre album, Heaven and Hell, Mob Rules och Live Evil. Han stannade i tre år innan han slutade i bandet eftersom de andra medlemmarna i bandet påstod att Dio under arbetet med skivan Live Evil hade höjt volymen på sin egen röst. Dio åkte sedan till Storbritannien där han startade sitt eget band, Dio, vilket slog igenom stort hos hårdrocksfans med skivorna Holy Diver och The Last in Line. 1992 sjöng Dio på Black Sabbath-skivan Dehumanizer.

År 2006 medverkade Ronnie James Dio i filmen Tenacious D: Världens bästa rockband såväl som på filmens soundtrack. I slutet av 2006 återförenades Dio med Tony Iommi, Geezer Butler och Vinny Appice från Black Sabbath, nu under namnet Heaven and Hell. Det var medlemmarna i Black Sabbath som gjorde skivorna Mob Rules och Dehumanizer. Dio gjorde horntecknet populärt inom heavy metal, något han säger sig ha lärt sig som barn av sin farmor. Tecknet brukas ofta av skrockfulla italienare. Igår den 16 maj 2010 avled Ronnie James Dio efter en tids kamp mot magcancer.
 


Lev som om du skulle dö imorgon. Lär som om du skulle leva för alltid! / Mahatma Gandhi

dan


Kolla in killen, en ny manlig "Gaga"?

Kolla den här grabben, Greyson Michael, som framför Lady Gagas låt "Paparazzi"! Have a good time!!!Film är ett av de tre universella språken, de andra två är matematik och musik!  /Frank Capra

dan

Den värmer både själ och hjärta!

Igår fredag var det en fantastiskt fin vårdag här i Örnsköldsvik med omnejd. Det var näst intill att likna med en varm sommardag. Så igår var det svårt att föreställa sig att det faktiskt haglade för drygt en vecka sedan då det kändes som ett riktigt aprilrusk. Det är verkligen skönt med solen, denna himlakropp som är ett villkor för livet på vår jord. Det har formligen exploderat av växtkraft och gräsmattorna har övergått från brunt till grönt på bara några dagar, härligt!!! Vi hoppas nog alla på en solig och varm sommar detta år!!!


Så här såg det ut för drygt en vecka sedan utanför vårt hus!


Lägg märke till de stora haglen, kolla bland annat vid pilen.


Ängen har börjat bli grön och björkarna ståtar i ett grönt skimmer. Nu exploderar snart naturen i prakt och skönhet, smaka på det ni! 


Att komma sig ut på en liten picknick är inte fel. Här sitter jag och Gibson och njuter av den sköna utsikten!

Sol invictus (Den oövervinnerliga solen)  /Latinskt ordspråk

dan


Nya familjemedlemmar och freeeda!

Ni minns kanske att den senaste medlemmen som anslutit till vår familj, var en fågelspindel! Men det är ändrat nu! För nu har två nya dykt upp i vårt hus!! Kolla in!!!


Här de senaste hyresgästerna på Solvägen 50, nämligen två Majsormar. En hona och en hanne!!! Lämpligt till första mötet här hemma så fick jag ett "nyp" av tjejen. Hon ville nog visa vart skåpet skulle stå!!


Två vackra Majsormar. Nu har hon släppt sitt tjuvnyp som ni kan se. Läs om Majsorm HÄR eller HÄR!

Blev ni avskräckta för ormar nu när ni såg att en av dem bet mig? Förmodligen så hanterade jag dem lite bryskt när jag skulle fota. Jag har hanterat ormen flera gånger efter bettet och då har det aldrig hänt. Så felet var nog mitt och vem skulle inte klappa till en som far fram bryskt mot en???

Jajamen nu är det fredag och helg! Man har knappt svalt ner grillmaten från"Kristi Himmelsdagen" igår, innan det är dax för att tända grillen igen! Men det gör ju inget för grillmat är gott och några extra lediga dagar gör er som jobbar bara gott. Ett tips! Köp ett kortspel som heter Skip-Boo det är skitkul, jag lovar. Nu till veckans historia.

Veckans historia

Tre män sitter i väntrummet på förlossningen och väntar på att deras respektive barn ska födas. En är från Norrland, en från Stockholm och en kommer från Nigeria. De är naturligtvis väldigt nervösa, som är så vanligt i sådana här situationer. Plötsligt slås dörrarna upp och ut kommer doktorn. - Mina herrar, jag har en god och en dålig nyhet. Den goda nyheten är att era fruar har frambringat tre välmående och friska barn.” Männen i väntrummet skrek och hoppade av lycka. Men vad är den dåliga nyheten, frågar stockholmaren.

- Jo, säger läkaren, barnen föddes samtidigt och vi har olyckligtvis blandat ihop dem. Nu är det så att vi skulle vilja ha er hjälp i identifieringen av barnen. Så att allt får ett lyckligt slut, avslutar läkaren. Norrlänningen springer som en dåre till rummet där de nyfödda barnen ligger. Väl inne i rummet, tar norrlänningen upp en mörkhyad pojke med svart krulligt hår och säger:
- Ingen tvekan om saken, den här lille krabaten är definitivt min.
Läkaren tittar förvånad på Norrlänningen och utbrister:
- Personligen tror jag att detta barn tillhör nigerianen. Norrlänningen skakar på sitt huvud och säger:
- Kanske är det så, men ett av de andra två barnen, är en Stockholmare och jag vill inte ta den risken.De som alltid låter sina barn göra som de vill har fullständigt missförstått begreppet frihet. Det är direkt fegt att säga till sina barn "gör som du vill"!  /Astrid Lindgren

dan


Lady Gaga, svårt att inte imponeras!

Jag har onekligen svårt att inte falla för denna tjej! Helt underbar låt och videon är helt sjukt bra! I love it!!! Bra med otämjd girlpower i denna värld av gamla förtorkade patriarker vid rodret. Stå på er alla tjejer världen över, ung som gammal!Alla en mans resonemang uppväger inte en kvinnas instinkt!  /Francois de Voltaire

dan

Att vara Tärna!

Var en liten sväng ner till sjön idag. Gibson var förstås med och sprang runt som om han hade en torped i rumpan! Vid vattnet så såg jag två fisktärnor, som jag fotade. Jag undrar hur det egentligen är att vara en Fisktärna? Funderar de aldrig över livets viktiga (tråkiga), mycket fisk, lite fisk, rovdjur eller parning? Näää det är faktiskt bara vi människor som oroar oss över sådan skit, tror jag i alla fall!!!


Ett vacker Fisktärnepar. Lägg märke till ringmärkningen på tärnan till vänster.


Vackra fåglar med en enastående flygteknik. Lär om fisktärnan HÄR!

Hemligheten med att flyga är att kasta sig mot marken, och missa!  /Douglas Adams

dan


Livet suger just nu!

Just nu känns allt så inni h..vete hopplöst! Trodde väl aldrig att jag skulle ha så här ont två och en halv månad efter operation. Men men det är väl bra att hålla i sig och göra sitt (mitt) bästa av situationen. Tycker dock synd om min fru Ingela som måste dras med mig!!!
Trots eländet med ryggen så måste jag få visa lite humor, känns lite bättre då!!!

smärta är en så obekväm känsla att även en liten bit av den kan förstöra
varje njutning!
  /Will Rogers

dan


Det sväller!

Idag är det ingen bra dag! Jag gjorde nog för mycket igår, så ryggen är eländig idag. Det sväller vid såret och det gör vansinnigt ont när jag rör mig. Har knappt sovit något inatt och dagen känns gå som i en dimma. Den stund jag somnade, så drömde jag faktiskt att jag var i Strängnäs på återbesök. Min läkare sa att jag måste göra om hela operationen. Hemska tanke!!! Vet faktiskt inte om jag skulle klara det, men men, nu är det ju inte på det viset så det är bara att gilla läget. Jag får nog försöka att inte gå för fort fram med träningen. Men när det gäller att svälla, så är det så att hela jag sväller åxå! Så länge jag inte kan göra annat än att ligga i sängen eller sitta vid TV;n, så sväller jag. Olyckligtvis så gillar jag att äta och tanken att svälta mig bort från överkilon skrämmer mig fasligt!! Men det kan jag lova er, att den dag jag är bra, så blir det full rulle med träning och kroppslig ansträngning!!!
Vid pilarna kan man se hur det har svullit! Det gör grymt ont och det känns nästan som om något vill ut ur ryggen.

Rädsla är någonting man måste arbeta sig igenom, inte något att vända
sig bort från! 
  /Peter McWilliams

dan

Äntligen huggormsjakt!

Idag tog jag en tur med mopeden! Vilken lycka det var!!! Mycket försiktigt och långsamt tog jag mig upp till Åsberget för att kolla in huggorm. Jag fick köra väldigt sakta där det var gropigt för annars kändes det som om det kördes in en kniv i ryggen för varje gupp. Hoppas de få gupp som jag körde för fort i inte på något vis äventyrar min ryggs tillfrisknad.

Men som sagt målet var att hitta huggorm men jag fick vända åter utan en enda bild på detta fantastiska djur! Men nu vet jag att jag är kapabel att ta mig dit, så flera försök kommer. Tills dess får ni nöja er med bilder från förra året och från samma plats och förmodligen med samma huggormar som jag kommer att stöta på denna säsong!


Huggormsunge som ligger och lapar i sig den varma vårsolen i maj 2009.Så här liten är en huggormsunge som är ca 1 år! Fotot taget i maj 2009.

Med fruktan begynner det som slutar med vördnad!  /Elazar Benyoëtz

dan


Golf med rörligt hål!


Idag ses inte detta bus med blida ögon! Men kanske det vore något? Alltså golf med rörliga hål! Man vet aldrig men i en fjärran framtid så ...

Golf är roligare än att gå runt naken på ett främmande ställe, fast
inte mycket!
  / Buddy Hacket

Anledningen till att människor spelar golf är att de kan ha på sig kläder de annars skulle ha skämts över!   / Roger Simon

dan

Pinsamt roligt practical joke!

Kolla in detta doldakameraklipp och kolla då speciellt på hur de reagerar när de tror att de blivit tagna med "fingrarna i kakburken"!Nu är det fredag igen och fint väder! Trots att jag har riktigt ont i ryggen idag, så känns det bra skönt med sol. Nu är det dax att bege sig till TV-soffan och ratta in "Så ska det låta". Glöm inte bort vad jag brukar säga, att vara rädda om varandra och inte för varandra! Sköt om er nu och se till att njuta av solen i helgen!!!

Tre saker i ett människoliv är viktigt: det första är att vara snäll; det andra är att vara snäll; och det tredje är att vara snäll!    / Henry James Jr.

dan


Praktisk och billig bikini?


Kan detta vara något för kommande badsäsong???

Det är inte för att saker är svåra som vi inte vågar - det är för att vi inte vågar
som de är svåra!
      / Seneca d.y.

dan


Can't Stop Laughing - Pinsamt!

Här kommer några programledare som råkar i pinsamheter! Kan ni hålla er för skratt, nej kunde just tro det!!

Eskimån: "Om jag inte visste något om Gud eller synder, skulle jag då hamna i  helvetet?"
Prästen: " Nej, inte om du inte visste om det."
Eskimån: " Varför berättade du om det då?"
  /Annie Dillard

dan

Simply the best!

Dax att återknyta bekantskapen med våra fyrfota vänner här hemma! De är så trevliga och sköna så jag kan bara inte låta bli och visa er lite bilder! Athos vår katt har vuxit upp med hundar så han är mer eller mindre hundpräglad, vilket medför att han i mångt och mycket gör som hundar och framförallt som Gibson gör. Men trots allt finns katten där bakom hörnet och det visar sig många gånger när de två brottas och busar! Men nu till några lugna och sköna bilder på två som kan "chilla" rätt bra!!!


Vad gör man inte för att ligga nära "Matte"Ligga i "Mattes" famn är underbart!


Ligga på "Mattes" knä är kanon!!!


Efter en hel dags bus med Gison så är det skönt att få sova en stund!!

Om vi ska bygga vår vänskap på säker grund, måste vi älska våra vänner för
deras skull och inte våran egen!
   /Charlotte Bronte

dan


Att vara vänner!

Ibland så kan man fånga ögonblick av vänskap även hos sina husdjur. För visst ser det ut som riktig vänskap när Athos och Gibson sitter och tittar intresserat på vad som händer på gårdens baksida. När man sen ser dem busa runt i huset som inga andra än de kan, då förstår man att det är riktig vänskap mellan de två!!!


Men vad är det som väcker deras nyfikenhet?


Jo det är ju Matte som fixar och donar i trädgården!

Då inget är mer värt än att ha vänner, missa aldrig en chans
att skaffa dem!
  /Francesco Guicciardini

dan


Gillar du kräldjur? Se då V!

Gör du som jag, gillar ormar och ödlor? Då ska du absolut se den nya TV-serien V! Den är spännande och otäck och svår att slita sig från. Men trots det så blir den distanserad av den gamla V som sändes 1983! V från just -83 kommer att sändas på nytt i sommar med start den 5 juni, så håll i er och era lurviga husdjur!


Två av huvudrollsinnehavarna från 1983-års serie!


Anna! Commander för ödlorna i nya V!

Främlingar är bara vänner du ännu inte känner!  /Ani diFranco

dan
 


1:A Maj 2010!

Sjung för full hals mina vänner ty rättvisa, ödmjukhet och solidatitet, det är grejer det!!!

Internationalen

Upp trälar uti alla stater,
som hungern bojor lagt uppå.
Det dånar uti rättens krater,
snart skall utbrottets timma slå.
Störtas skall det gamla snart i gruset.
Slav stig upp för att slå dig fri.
Från mörkret stiga vi mot ljuset,
från intet allt vi vilja bli.

Upp till kamp emot kvalen!
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär.
Upp till kamp emot kvalen!
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär.

I höjden räddarn vi ej hälsa,
ej gudar, furstar stå oss bi.
Nej, själva vilja vi oss frälsa
och samfälld skall vår räddning bli.
För att kräva ut det stulna, bröder,
och för att slita andens band,
vi smida medan järnet glöder
med senig arm och kraftig hand.

Upp till kamp ...

I sin förgudning avskyvärda,
månn' guldets kungar nå'nsin haft
ett annat mål än att bli närda
av proletärens arbetskraft?
Vad han skapat under nöd och vaka
utav tjuvar rånat är,
när folket kräver det tillbaka,
sin egen rätt det blott begär.

Upp till kamp ...

Båd' stat och lagar oss förtrycka,
vi under skatter digna ner.
Den rike inga plikter trycka,
den arme ingen rätt man ger.
Länge nog som myndlingar vi böjt oss,
jämlikheten skall nu bli lag.
Med plikterna vi hittills nöjt oss.
Nu taga vi vår rätt en dag.

Upp till kamp ...

Till krigets slaktande vi dragits,
vi mejats ner i jämna led.
För furstars lögner har vi slagits,
nu vill vi skapa evig fred.
Om de oss driver dessa kannibaler,
mot våra grannar än en gång,
vi skjuter våra generaler
och sjunger broderskapets sång.

Upp till kamp ...

Arbetare, i stad på landet,
en gång skall jorden bliva vår.
När fast vi knyta brodersbandet,
då lättingen ej råda får.
Många rovdjur på vårt blod sig mätta
men när vi nu till vårt försvar,
en dag en gräns för dessa sätta,
skall solen stråla mera klar.

Upp till kamp ...


Konservativa är nödvändigtvis inte inkompetenta, men de flesta inkompetenta
människorna är konservativa!
  /John Stuart Mill

dan

RSS 2.0