Bara så vackert!


Vad vackert det kan vara på vintern!!! Brännmon i Själevad februari 2004.

Smärtan passerar, men skönheten kvarstår!  /Pierre-Auguste Renoir

dan

Kurerar mig med utomjordisk kraft!

Igår hade jag så pass ont så att något bloggande orkade jag inte med. Idag känns det lite bättre och det medför att jag liksom kan göra lite mer saker. Tänkte ett tag att jag skulle ta och dammsuga, men den tanken slog jag snabbt bort. Kanske jag borde ta det lite lugnt de första dagarna efter en riktigt dålig ryggdag. Kanske dammsugningen funkar i morgon istället.

Nä nu går jag och lägger mig igen och kollar på Arkiv-X. En trevligt och lite "spoki" underhållning. Men det får dagarna att gå och vem vet, jag kanske blir bättre i ryggen av allt oförklarligt utomjordiskt som döljer sig i serien. Kanske ryggen inte krånglar ändå? Jag kanske helt enkelt har något utomjordiskt i mig?? Ja ja vi får se, eller den som lever den får se, som det heter! Jag har ju en del avsnitt på mig att utreda detta faktum, närmare bestämt 9 säsonger med ca 24 avsnitt i varje och det blir ca 216 avsnitt. Om då varje avsnitt är ca 40 minuter långt så vet jag lite mer om ca 8500 minuter eller 144 timmar!


Bra underhållning med många inslag av det okända, passar mig som handen i handsken!

Blir ni sugen på att se X-files eller Arkiv-X, som det heter på svenska, så finns DVD-boxarna att köpa för riktigt bra pris på ONOFF-online! Säsong 1 (box 1) till exempel, kostar bara 88 kronor och det är billigt det för en så bra serie. De övriga säsongerna kostar 229 kronor och det är förhållandevis billigt det med i jämförelse med konkurrenterna. Vill ni inte betala så kan ni ju alltid ladda ner säsongerna på er dator, men det ni, det är inte lagligt det, bara så ni vet!!! Ha det!!!

En dag kommer kanske maskinerna att kunna tänka, men fantasi får de aldrig!  /Theodor Heuss

dan


Olle får mig att längta!

Satt och tittade på idol igår och kom på mig att jag längtade tillbaka till Gotland! Varför då då, undrar ni kanske? Jo det är ju bara det att en av de numera 3 kvarvarende idolerna kommer från just Gotland, närmare bestämt från Visby. När jag hör den underbara dialekten så är det kört, Gotland nästa!!! Ni har säkert förstått att det är Olle jag menar, eller hur? Men som jag tidigare sagt i min blogg, åkt för "tusan" till Gotland, Sveriges svar på Grekland, ni kommer inte att ångra er!!! 


Sommaren 2009, utflykt till Ar på norra Gotland! I bakgrunden ser du Falholmen som är ett fågelskyddsområde. Ååååhhhhhh vad jag längtar dit. Framförallt nu när temperaturen här utanför börjar falla mot -15 grader, burrr burrr!

Ett tips om ni vill titta på TV ikväll och gillar deckare. Klockan 21.00 på nian isas serien "Lewis" som bygger vidare på den kända serien "Morse". Lewis är alltså assistenten till den nu döde kommisare Morse. Otroligt bra tycker jag. Ha nu en bra lördagseftermiddag och kväll, och kör försiktigt!!!

En resa mäts bäst i antalet vänner, snarare än i kilometer!  / Tim Cahill

dan


Alternativ-medicin och fredag!

Jag får många förslag, från min omgivning, på hur jag ska bli av med min ryggvärk. Det är allt från massage, örter, värme, akupunktur, Jesus eller homeopati. Jag hade stora besvär med min armbåge ett år innan ryggen "pajade". Då fick jag också alla dessa förslag och jag har provat dom alla utan att det hjälpte. Med en riktig diagnos och en kunnig ortoped så tog det mig bara tre veckor att bli bra i armbågen efter ett års ständig värk. Så därför tror jag faktiskt mest på läkarvetenskapen och att det är den, med hjälp av skickliga läkare, som ska hjälpa mig nu med. Då alla de uppräknade botemedlen inte hjälpte mig tidigare eller nu, så fortsätter jag med mitt knaprande av "painkillers" och hoppas att den nu sända akutremissen till Umeå lasarett ska förkorta tiden till operation!!!

Men nu är det ju fredag och fest å glamman i varje hus och hem!!! På söndag är det dessutom den 1:a Advent och den underbara juletiden är här. Tänkte skriva att den härliga julefriden är här men december innebär tyvärr allt annat än julefrid, men det återkommer jag till. Nä, ha nu en bra kväll med mycken värme och en hel del mys med era kära. Ikväll kan ni ju alltid titta på Idol och heja fram den fenomenale Jay! Ska ni dessutom ha det helmysigt så ta er ett glas samarin!!! Nu till veckans historiaVeckans historia

Mannen kommer hem från jobbet en dag och ser frugan sitta och kolla på ett matlagningsprogram.
Han skrattar och frågar:

- Varför kollar du på matlagningsprogram när du ändå inte kan laga mat?

Hon svarar:

- Vadå då.. Du kollar ju på porrfilm!Finns detta på Apoteket tro???

Doktorer är personer som skriver ut medicin som det vet lite om, för att bota sjukdomar de vet mindre om, till människor de inte vet något om!  /Voltaire

dan


Bortskämd hund!

Vår hund blir rätt bortskämd, faktiskt! I varje fall när han är tillsammans med vår dotter Ida. För ett tag sedan var vi i Umeå och hälsade på Ida och Samuel. Som alltid när Gibson träffar Ida så blev han som tokig. Jag har nog aldrig sett en hund som uttrycker glädje så energiskt som vår lilla Gibson. Vilket fall som helst så tycker Ida att när Gibson hälsar på i Umeå så kan han gott få bli lite bortskämd, och det tycker vi med. Om det nu är att bli bortskämd eller älskad, det senare vill jag nog säga! Vad hände då senaste gången vi var i Umeå? Jo, kolla in det här:


Mysigt att få sitta här medan du fixar mat Ida, tycks Gibson tänka!


Vad är det som luktar så gott???


AAAAHHH va smaskigt det var, får jag mer!!! Ja ni ser själva att nog blir han lite bortskämd alltid, nästan som hemma med Husse!!!

Om du inte äger en hund, åtminstone en, är det inte nödvändigtvis något fel på dig, men det kan vara något fel med ditt liv!  / Roger Caras

dan


Ofrivilligt sängliggande !Eftersom min rygg blir bara sämre och sämre och jag blir mer och mer liggande, är nog detta vad jag kommer att behöva om det får fortsätta tillräckligt länge! En tänkbar julklapp kanske? Ha ha haaaaaaa

Vandringen är den samma när du går och letar efter din sorg
som när du letar efter din lycka!
  / Eudora Welty

dan


Akut remiss och Poseidon!

Jag har just pratat med överläkaren på Örnsköldsviks sjukhus, Torgil Boström om varför jag inte får genomföra operationen i Strängnäs, vilket skulle ske före jul. Fick veta då att han ville få en uppffatning av mina problem från någon annan än Strängnäs. Det kanske inte hjälper mig med operation utan kan i sämsta fall bara bli sämre. Ja va tusan kan jag veta, inte ett dyft, utan det är bara att acceptera läkarvetenskapen! Men Torgil lovade i varje fall att skriva ut en akutremiss och skicka genast till ortopeden på Umeå universitetssjukhus. Så nu bör jag få kallelse före jul mot tidigare i februari. Skulle det visa sig i Umeå att jag behöver opera ländryggen igen och de kan göra det där uppe så opererar de. Men klarar inte Umeå av det så skickas jag till Strängnäs. Tänk vad ett telefonsamtal kan åstadkomma.

För övrigt så är allt som vanligt, ont så jag vet inte vad jag ska eller kan göra. Men Ingela är hemma idag eftersom hon är förkyld och det underlättar en hel del och det blir ju framförallt roligare i min tillvaro. Vi har nyss suttit och sett en film, SOS Poseidon från 1972. Trots att filmen snart är 30 år gammal, så är den spännande och jag rekomenderar de varmt till de som gillar katastroffilmer!!!


Här ser man en av huvudrollsinnehavarna som hjälper de andra! Känns han igen? Det är en 30 år yngre Gene Hackman, en strålande skådespelare!


Orginalaffischen från 1972.

Behandla alla katastrofer som om de vore trivialiteter, men behandla aldrig trivialiteter som om de vore katastrofer!  /Quentin Crisp

dan


Liten och svår att se!


På denna tallstam så sitter det en fågel! Kan du se den? Vad är det? Denna fågel är på några meters avstånd i det närmaste omöjlig att se.


Inte den bästa bilden man kan få med dock ser man fågeln lite bättre i förstoring. Den här lilla krabaten är en Trädkrypare!

Trädkryparen är en fågel som finns i stort sett över hela Sverige. Det lustiga med den är att den lever sitt liv på trädstammar, där den kryper nerifrån och upp i jakten på mat. Däremot kan trädkryparen inte krypa nedför en stam som vissa andra arter kan ex.vis Nötväckan. Läs mer om Trädkryparen HÄR!

Dvärgen skiljes lätt från jätten, se´n man omsorgsfullt mätt´en!  / Falstaff Fakir

dan


Hälge!


Kan detta vara humorns pris, när ingen ser?!

Skrattet är det kortaste avståndet mellan 2 människor! /Victor Borge

dan


Lördag!


Ha ha haaaa! Lite skoj trots allt!!!Den sjuke blir snart varse att han/hon lever i en annan värld än de friska och att de två inte kan kommunicera med varandra!
  / Jessamyn West

dan

Dålig fredag!

I dag så har jag ingen bra dag! Vaknade klockan 11.30 efter en sömnlös natt. Ryggen är elakare än vanligt idag och någon promenad i det fina vädret är uteslutet! Jag kommer heller inte att köra någon fredagsblogg i vanlig bemärkelse utan "this is it"! Men, glöm inte att vara snälla med varandra! Som avkoppling ikväll så kan ni ju alltid lägga er ner i soffan, med armarna om varandra eller ni som inte har någon kär liten vän kan ju alltid ta er lilla gossegrej, och titta på Idol. Ha en bra fredagskväll!!!!Kan dock inte låta bli att sätta in denna lilla bild!


Ha ha visst påminner tanten Olofsson om en duracellkanin?! Nästa gång du ser henne
på TV så kommer du att tänka på detta, så är det bara!!!!

Smärta är en så obekväm känsla att även en liten bit av den kan
förstöra varje njutning!
  /Will Rogers

dan


Sveriges minsta!


Denna lilla söta Kungsfågel är vår minsta fågelart i Sverige! Fotad vid Kastoberget, Myckling Själevad 2008.

Kungsfågel (Regulus regulus) är en liten fågel, tillhörande familjen kungsfåglar. Den är Europas minsta fågel med en längd på 9 centimeter, och en vikt på 5-6 gram.

Kungsfågeln väger endast 5-6 gram. Den har oansenlig grågrön dräkt men pryds av ett brett gult hjässband kantat med svart. Hanen har dessutom orange stänk i det gula. Ungfågeln har inte teckningen på hjässan, men den totala avsaknaden av ljust ögonbrynsstreck, litenheten samt att den har ljus ögonring och ljusa kanter på framförallt vingtäckarna skiljer den från exempelvis lövsångaren. Längden är 9 cm, vingspannet 14-16 cm.

Sången är mycket fin och ljus, vilket gör att många äldre personer har svårt att höra fågeln. En sångstrof kan beskrivas som tre höga toner, som sedan höjs med ett halvt tonsteg allteftersom.

Kungsfågeln förekommer i merparten av tempererade Eurasien. I Sverige häckar den allmänt i skogsmark med gran men förekommer mer sparsamt i de nordligaste delarna och saknas nästan helt i den nordvästra halvan av Lappland. Kungsfågelpopulationen i Sverige är till stor del stannfågel, men många flyttar också till Mellaneuropa under hösten. Den återkommer till Sverige i april. Oavsett om de flyttar eller stannar kvar är det många av dem som dör under vintern.

Kungsfåglarnas taxonomi är omstridd. Tidigare räknades den ibland till familjen mesfåglar men idag delas de istället in antingen som den egna familjen kungsfåglar (Regulidae)(Sibley-Ahlquists taxonomi) eller som underfamilj (Regulinae) till familjen Sångare (Sylviidae)(klassisk taxonomi).

Boet är byggt av mossa och lav. Det brukar fästas på grangrenar cirka tio meter över marken. Kungsfågeln brukar lägga 7-10 ägg. Äggen är gulvita och ganska diffust fläckade i rostrött. Honan ruvar ensam äggen i ca 15 dygn. Båda föräldrarna matar ungarna. Två årliga kullar är inte ovanligt. Födan består främst av insekter och spindlar. (saxat ur svenska Wikipedia)

Det passar inte en sparv att gå på svanedans!
  /Peder Syv

dan


Att ringa datasupporten!


Känns det igen eller ...??

Datorer är de klokaste idioter som finns!  / Norman Mailer

dan

Underbar tid!

Nu blir dagens ljusa del bara kortare och kortare för att framåt juletid vända. Men när den lågt stående vintersolen lyser och snön gnistrar så är det fantastiskt vackert ute i naturen. Idag var det just en sådan dag och jag hade förmånen att få promenera en liten sväng med Gibson i den fantastiska novemberdagens strålglans. Ta vara på de få timmar som det är ljust och gå ut och upplev själva det vackra i vår svenska natur!
De vackaste sakerna i världen kan inte ses eller ens beröras
- de måste kännas av hjärtat!
  / Helen Keller

dan


Limpa ska heta limpa och inget annat!Ett bra namn är det bästa man kan ärva!  /Pubilius Syrus

dan

Hemliga armén!

I torsdags fick jag hem ännu en leverans från CDON. Denna gång hade jag beställt första säsongen av "Hemliga Armén" och första säsongen av "Dexter". Jag tänkte blogga lite om den förstnämda, alltså "Hemliga Armén". Serien tilldrar sig i Belgien, närmare bestämt i Bryssel under Andra Världskriget. En organisation som kallar sig för "Livlinan" har specialiserat sig på att hjälpa nedskjutna piloter från det Engelska flygvapnet, Royal AirForce (RAF). Gillar man filmer som utspelar sig under 2;A VK så är det här en serie för er. Sen att den är över trettio år gammal och inte har den absolut bästa bildkvalitén, gör inte så mycket eftersom det är en bra story och med bra skådespeleri, med några få undantag. Läs mer om serien här nedan! Serien "Dexter" har jag inte börjat se än, så den återkommer jag till i ett nytt blogginlägg vad det lider! 


Så här ser DVD-omslaget ut för den andra säsongen.

Hemliga armén

Hemliga armén (Secret Army) är en brittisk dramaserie, skapad, av Gerard Glaister, ursprungligen sänd i BBC One under perioden 7 september 1977 – 15 december 1979. Serien handlar om den belgiska organisationen Lifeline med bas i det av Nazityskland ockuperade Bryssel, som räddar nedskjutna brittiska RAF-flygare undan nazisterna och tillbaka till England under andra världskriget. Sammanlagt producerades det 42 avsnitt av serien (16, 13 respektive 13 för respektive år). Ett 43:e inspelat avsnitt sändes aldrig i TV.

TV-seriens vinjettmelodi är komponerad av Robert Farnon och är särskilt minnesvärd. Serien visades tre somrar i rad i SVT 1981 – 1983; i SVT visades dock bara 39 avsnitt. Sommaren 1983 visade därefter den fristående fortsättningen Kessler. Alla tre säsongerna av serien finns utgivna på DVD. Det finns även en TV-serie med namnet 'allå, 'allå, 'emliga armén, men det är en parodi på den riktiga Hemliga armén.

Varje säsong kostar 199 kronor per styck på CDON, www.cdon.se!

Jag anser krig vara avskyvärt, men de som hyllar det utan att delta
i det avskyr jag ännu mer!
  / Romain Rolland

dan


I väntans tider!

Som många av er tidigare vet så har jag en "moppe". Jag har en scooter av märket SYM. Jag är otroligt nöjd med den och har kört en hel del sen jag köpte den i slutet av maj 2008. Då jag jobbar kör jag den till och ifrån jobbet och emellanåt tar jag en tur bara för att det är så himla mysigt och skönt Men nu är det så att många ungdomar har dessa "moppar" och tyvärr så händer det ganska många olyckor vilket medfört att försäkringspremien är otroligt hög. Därför har jag köpt mig en motorcykel och inte vilken som helst. Nej nej, det blev en SYM-scooter 125, härligt vaaaa!!! Den ser exakt ut som min "moppe", bara det att den är röd istället för orange. Försäkringspremien är löjligt låg i förhållande till den för "moppen". Motorcykeln helförsäkrar jag för 800 kr per år medan "moppen" kosrar 2500 kr per år halvförsäkrad, vilken skillnad det är! Vad gör jag med moppen då? Jo eftersom flera i familjen gillar att köra den så blir den kvar och kommer att försäkras under sommarmånaderna. Alltså kan jag eller de andra som tillhör familjen fara ut en raggartur under sommaren, great va?!


Just hemkommen efter en åktur med min kära "moppe" i hällande regn!


Så här ser den ut, mitt blivande fortskaffningsmedel, motorykel SYM 125 cc. Jag är så stolt och mallig så det räcker och blir över!!!

Eftersom detär lördagkväll så måste jag få avsluta detta blogginlägg med något roligt. Avgör själva om det är roligt eller ej. Ha en trevlig lördagskväll mina vänner! Ha ha ha ha haaaaaaaa!


Hoppas nu att min fru inte resonerar likadant den dag jag blir lika "skruttig"!!!


Stolthet gör oss konstlade och ödmjukhet äkta!  / Thomas Merton

dan


Freeeeeda igen!

Hej på er bloggläsare! Så var det helg igen! Ett andningshål i vardagen, en egen lite ö i den snabbt förbirusande tillvaron! Som jag tidigare sagt så är just det här med att få helg något som jag saknar väldigt mycket, nu under min sjukskrivning! men skit samma det bryr vi oss inte om just nu utan gläds med alla ni/de som går hem från jobbet idag, till helgledighet!

Igår var jag ju på jobbet och visade ormar för en sjätteklass, kul som bara den. Men idag så får jag betala och det rejält. Kunde somna först omkring 02.30 inatt, på grund av den inensiva värken i min rygg. Väl vaken så har dagen gått i plågans tecken, men det har funkat ändå. Det som fått mig att, trots extra mycke ryggont, se på dagen med glädje var att jag skulle följa med Ingela ner på Fjällräven Center och MODOS;s souvenirbutik. Kuuuuung säger jag! Det är alltid lika kul att gå omkring där och kika på alla olika varor med den mycket vackra MODO-loggan på. Jag letade bland annat något passande att köpa till min chef som är LHC-fan (Linköping HC). Han är en trevlig prick den gode Magnus, trots att han håller på helt fel lag. Men som ni vet så urholkar ju vattnet stenen till slut och förr eller senare så blir han ett fan av det rätta laget, han med. Jag har ju en annan arbetskamrat, med samma tilltalsnamn, som tyvärr håller på TIMRÅ, stackars sate. Han har jag försökt påverka i snart 10 år utan att lyckas, så han är nog förtappad den stackars killen. Men något fint från den rätta souvenirbutiken ska de få båda två vad det lider. Det blir kul att få muntra upp de båda stackarna, då deras "egna" lag har så evinnerligt fula loggor och matchdräkter, arma stackare!!!

Nä nu är det fredag och fräckistajm. Innan fräckisen vill jag bara att ni ska tänka på att vara extra "gosiga" med era "keldjur" ikväll. De är de förmodligen värda och har ni tur så kan ni ju faktiskt få lite kel tillbaka, kanske rent av så blir det lite hum hum åxå, alltså lite varma nypoppade popcorn!!! Nu till fräckisen!!!Pensionärsträff

En gammal man var på pensionärsdans. Hans problem var att han inte haft sex på väldigt länge. Han hade dansat med alla gamla damer men han hade inte fått napp. Frustrerad gick han fram till en dam och sa:
- Skulle du vilja rulla runt i sänghalmen med mig? Du får 200 kronor.
- Okej, svarade damen. Jag är inte den som säger nej till 200 kronor. Med färdtjänst begav de sig hem till mannen. Efter ett kort förspel drog de sig in i sängkammaren. Mannen njöt verkligen av sexet, men förundrades av hur välbehållen damen var trots sin ålder. Efter akten sa han:
- Om jag vetat att du varit oskuld skulle du fått 500 kronor.
- Om jag vetat att du verkligen kunde få stånd hade jag tagit av mej trosorna.

Ha nu en jättehärlig fredagskväll! Är det så att ni har något problem av något slag så tänk då på att det alltid finns något i din omgivning som kan göra dig glad, det gäller bara att vara uppmärksam efter de små guldkornen, för de finns där, tro mig! Ha det!!!

Många människor försummar den lilla lyckan medan de förgäves
väntar på den stora
 / Pearl S. Buck

dan


Verkan av Viagra!


Bra verkan , men så fel det kan bli!!

Det funkade!!!! Jag kunde fara på skolan idag för att visa ormarna och spindeln för eleverna. Det blev mycket uppskattat, vilket det alltid blir då man visar ormar! Det är faktiskt så att ormar, ödlor och spindlar är mycket tacksamma att förevisa och prata kring för elever i grundskolan. Tyvärr så glömde jag kameran hemma och kan därför inte visa några bilder från visningen, surt! Men kul var det och bara att få vara en stund med eleverna var sanslöst mysigt! Jag går på moln!!!

En del mediciner är värre än sjukdomen!  / Pubilius Syrus

dan


Nu är den här!

I natt kom den då, den av barnen så hett eftertraktade och efterlängtade snö! Jag tycker åxå att det är skönt när den första snön kommer. Det blir ju så mycket ljusarre och så mycket mer ombonat, för att inte tala om så mycket vackrare. Sen slipper man ju det förskräckliga slasket, om nu det inte blir tö vill säga! Jag och Gibson var ut en liten sväng idag för att få känna på årets första snö!


Härligt med den första nysnön!!!

I morgon så ska jag försöka att ta mig till mitt jobb en sväng. Jag har lovat min kollega Per Öhman att jag ska visa några av mina ormar för en sjätteklass på deras NO-timme! De jobbar just nu med att läsa om djuren och det blir ju ett trevligt inslag för dem nu när de läser om just reptiler. Jag tror faktiskt att jag ska ta med mig min fågelspindel, som ett led i deras faktainsamling om insekter. Hoppas nu att jag är så pass bra i min rygg i morgon bitti, så att jag orkar ta mig ner till skolan och genomföra en lektion. Bärhjälp är det inga problem med då Per har lovat att fixa den biten. Utan bärhjälp inga ormar, detta eftersom jag inte får lyfta och bära tungt och den stora boahonan som är 2,5 meter väger i alla fall bortåt 15 kg, så hjälp behövs!!!

Jag frågar folk varför de har hjorthuvuden på sina väggar. Dom säger alltid för att
det är ett sånt vackert djur. Där har du det. Jag tycker min mamma är attraktiv,
men jag har fotografier av henne!
   / Ellen deGeneres

dan


Say no more!


Hur tänkte du egentligen Tina???

Jag insåg inte att jag var en slav förrän jag förstod att jag inte
kunde göra de saker jag ville!
  /Frederick Douglass

dan

Mössa på hund!


Vad är det ni ser Ida och Gibson?? Kläder på djur, njaee! Inte riktigt rumsrent alla gånger. Men kul kan det se ut och i det här fallet så satt han där med mössan på en lång lång stund och brydde sig inte ens!!!

Med rätt träning kan en människa bli en hunds bästa vän!  /Corey Ford

dan

Dags att flytta!


Nu drar det ihop sig för flytt mot varmare breddgrader!


Kanadagåsen flyttar ner till snöfria områden såsom södra England, Holland, Frankrike med flera. Läs om Kanadagåsen HÄR!

Om jag flugit i mina dar? Jag har varit på nästan lika många flygplatser
som mitt Bagage!
/ Bob Hope

dan

Ska chefen få på nöten?

Ikväll spelar MODO mot Linköping HC (LHC). Skulle sitta fint med ytterligare en vinst då MODO;s läge i tabellen inte är så där himla bra. Dessutom skulle det va gött eftersom min chef håller på LHC, vilket jag skrev om igår. Så kom igen nu MODO!!!


Med risk att få sänkt lön och andra repressalier så sätter jag ändå in detta i bloggen!!!

Fantasi är det enda vapnet i kriget mot verkligheten! / Jules de Gaultier

dan


The "man" och fredag!

Idag är det fredagen efter den stora presskonferensen! En inte allt för vältalig man i jaktkläder fick oss svenskar att undra, ja just det undra!!!


Dagens svensk, mannen med de väformulerade talen!!!!

Men för övrigt så är det dagen efter det att MODO krossat TIMRÅ IK, nere i TIK;s egen hemmaarena. Det var kanon, väldigt mycket kanon!!! Fortsätt så nu, så kanske ni spöar Linköping HC (LHC) i morgon hemma i Fjällräven Center! Det skulle sitta fin fint eftersom min närmaste chef Magnus håller på LHC eftersom han kommer från den delen av vårt land där flertalet är just LHC;are.Men fredag betyder ju ett par dar ledigt åxå och just denna helg så ska vi minnas våra avlidna vänner och släktingar. Men jag säger då det, bry er först och främst om de vänner som fortfarande lever och ta er an de döda sen. Kanske lite frankt att just jag säger så, eftersom jag är riktigt riktigt dålig på att höra av mig till allt och alla. Men hörrönini, njut nu av fredagskvällen och försök att finna glädjen i det lilla, som t.ex. Idol eller MittNytt, ja kanske rent av i Bolibompa!!! Nu över till veckans historia.

Den diskrete mannen!

En liten diskret man kom insmygande i kyrkan efter gudstjänsten och ville bikta sig.
– Det är nämligen så att när min hustru böjde sig fram över frysboxen, gled hennes kjol upp. Då brast det för mig. Jag drog upp kjolen, ner med trosorna och satte på henne allt jag orkade.
– Det är ingen synd att ha det trevligt med frun, helt naturligt, svarade prästen.
Gubben tackade och gick lättad därifrån. Efter en stund kom en försynt gumma och även hon ville ha syndernas förlåtelse.
– Jo, igår när jag böjde mig fram över frysboxen kom min gubbe och satte på mig. Jag skäms så.
– Det är inget att skämmas för, svarade prästen. Din man har nyss varit här och jag sade att man måste ha trevligt inom äktenskapet.
– Så då är vi fortfarande välkomna i kyrkan?
– Javisst, svarade prästen.
– Det var skönt att höra, sa gumman, för på ICA är vi inte välkomna längre.

"Ämnet för dagen är brännskador."
/Konungen vid invigning av läkarkonferens om stelkramp 1985

"Sultanen har en kolossal närhet till folket", "jag upplever det som
ett mer öppet land än något annat man kan tänka sig."
  /Konungen
om Brunei och dess diktator, under ett statsbesök i landet 2004

Tack å hej blomkålspastej!!!

dan


I väntan på kaffe!


I väntan på fika! Dan före midsommarafton 2005 tältade jag och Ingela vid Skillingsjön i Gideå norr om Örnsköldsvik. Det var en sådan där magisk sommarkväll, som är väldigt skön att minnas.

Människan är naturens enda misstag!  /William S. Gilbert

dan

Filmtips: Svärdet och spiran!

Jag har just sett klart en serie gjord för TV som heter "Pillars of the earth" översatt till svenska så har det blivit Svärdet och spiran. Serien bygger på den omåttligt populära mastodontboken med samma namn, skriven av Ken Follet. Jag tycker att det var en kanonserie och mycket värd att se. Är man dessutom intresserad av historia och riddare, ja då är serien som fisken i vattnet. Men filmen vänder sig inte bara till de historieintresserade utan till alla som gillar lite romantik, spänning, svek, fantastiska miljöer och bra filmdialog. Det är dessutom en mycket bra rollbesättning som märks i seriens välspelade karaktärer. Som grädde på moset så har Ridley Scott haft ett finger med i spelet och det är väl ingen som har ungått några av hans storfilmer såsom "Alien", "Gladiator", "Bladerunner", "Kingdom of heaven" och "Robin Hood" samt många många fler! Här nedanför kan ni läsa en liten recension av boken (filmen).


Här ser ni några av karaktärerna i filmen.

Svärdet och spiran
skriven av av Ken Follett.

Boken är en värld i sig. Den är en episk tegelsten, som är mycket lätt att läsa. Händelserna kretsar kring katedralbygget Kingsbridge i England på 1100-talet. Många personer figurerar, men det mesta kretsar kring en handfull individer. Det är överblickbart och lätt att hänga med.

Några av de mest fascinerande personerna i berättelsen är dock personer som finns i periferin. Som den sluge, spindelliknande biskopen Waleran Bigod. Han framstår som mycket levande. Nämnas bör också den enfaldige och omogne grevesonen William Hamleigh, med stark rädsla för helvetet i bjärt kontrast till hans infernaliska beteende. Han känns mycket realistisk, dock otäck.

Men berättelsen kretsar ändå i stor utsträckning kring personer som Prior Philip, som leder klostret i Kingsbridge, Tom Byggare, som blir hans allierade och vän och som leder byggandet av katedralen; Ellen, som blir Toms kvinna, och hennes son Jack, vars uppväxt och liv vi får följa genom hela romanen. Aliena, grevedottern som får uppleva sin beskärda del av elände får vi också följa från ungdom till vuxenhet.

Svärdet och spiran
är en berättelse om svek på svek på svek. Men också om hopp som inte låter sig nedslås. Ränkerna är legio och planerna för att motstå ränkerna likaså. Boken består av mängder av subintriger som bygger upp berättelsen som helhet.

Det märks att författaren, som han beskriver i sitt förord, är djupt fascinerad av katedraler. Terminologin är teknisk, men bidrar till känslan av verklighetsförankring. Berättelsen känns verklig. Levnadsvillkoren och den allmänna miljön känns verklig. Historiska personer skymtar fram och stärker vidare den historiska känslan i boken.

Svärdet och spiran
är utmärkt avkopplingslitteratur. Den är brutal såsom livet då förefaller varit brutalt. Det är död och förstörelse. Svält och lidanden. Och allmänmänskliga känslor: vrede, hämndvilja och girighet. Men också kärlek, tillit och värme.


Detta är en fantastisk bok och TV-serie, tro mig!!!

Att läsa utan att reflektera är som att äta utan matsmältning!  / Edmund Burke

dan


Är det "fjolligt" att gråta?

Ska man skämmas för att man gråter? Nej säger många och menar att det är mänskligt att gråta. Ja säger andra som menar att en riktig karl gråter inte. Jag har gråtit många gånger sen jag fick mina problem med ryggen. Kanske för att jag tycker synd om mig själv eller kanske för att jag har så outhärdligt ont. Många gånger har det berott på att jag saknar mitt tidigare liv med arbete, arbetskamrater och möjligheten att röra mig hur jag vill! Är jag en fjolla då som saknar manlighet? Jag vet inte, men ett vet jag nämligen, att det varit skönt att gråta emellanåt och det har hjälpt mig när det varit som svårast!


Kanske man ska planera sin gråt så man slipper gråta vid fel tillfälle? Nääjdå, låt det komma när det behövs, tycker jag!

Hur är det med dig, gråter du ibland och varför? Skriv gärna en kommentar och beskriv vad som får dig att gråta! Men du kanske inte vågar göra det för att inte folk ska tro att du är en "fjolla" och inte en riktig man eller att ni tjejer är ett gråtande nervvrak. Men kom ihåg att ni kan ju alltid vara anonym! Kom igen nu!!!

Tårar är sorgens tysta gråt!  / Voltaire

dan

Ps Snälla MODO vinn över Brynäs ikväll, snälla!!! Ds


Snacka om äckligt!

Här kommer lite fakta som du med säkerhet kommer att tänka på nästa gång du är på stan och gör ärenden eller vid andra vanliga tillfällen både till fest och till vardags!

Sanna data frán Smittskyddsinstitutet:


Om du simmar en timma i en allmän simhall, har du fått i dig 1/2 liter urin.


Under en genomsnittlig dag, har dina händer varit i kontakt med minst 15 penisar (genom att ta i dörrhandtag, dörrar etc.)


Ett genomsnittligt intag av snabbmat innehåller minst 12 hár.


Under ett år har du svalt ned minst 14 insekter medan du sov!!!


Varje år har du tagit i hand med minst 6 män som nyss onanerat UTAN att tvätta händerna efteråt.


Under en normal bröllopsbankett, har du 1 chans på 100 att få munherpes av de andra inbjudna vid kindpussar.


Du inandas dagligen 1 liter av andras anala gaser.

Jag önskar dig en fin dag...

Renlighet är det bästa smycket! /ordspråk från Jylland

dan

RSS 2.0