Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Från grönt till brunt!

Publicerad 2010-10-31 18:27:06 i Djur och natur,

Hösten kan vara väldigt vacker, på sitt vis! Skogen med alla dessa färgnyanser i rött, gult och brunt. Ja hösten är mycket  generös och har mycket vackert i sitt sköte! Men de allra flesta tycker nog att sommaren är den allra skönaste årstiden. Visst kan det vara så, med all sin prunkande blomkraft och allt det gröna och sköna! Men för mig har varje årstid sin tjusning och jag skulle absolut inte vilja bo där det knappt är några årstidsväxlingar. Nej, hurra för de svenska årstiderna som ger oss sådan variation! Kolla in lite skillnad mellan sommar och höst!


En typisk sommarbild på en svänsk äng, fullständigt invaderad av de vackra maskrosorna. Efter maskrosorna tar de övriga ängsblommorna över och skänker oss en mångfacetterad färgupplevelse.


Samma äng på ungefär samma plats. Det prunkande gröna har övergått till en mer dämpad grön/brun och röd/brun nyans. Dessutom så tar trädens löv över färgprakten från ängsblommorna under hösten alltmer kalla och mörknande dagar!


Men visst ger hösten även ett varmt och ödmjukt intryck i betraktarens ögon? Dessutom är den svala och "höga" luften så skön att andas!

Färger är naturens leende!  /Leigh Hunt

dan

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela