Från grönt till brunt!

Hösten kan vara väldigt vacker, på sitt vis! Skogen med alla dessa färgnyanser i rött, gult och brunt. Ja hösten är mycket  generös och har mycket vackert i sitt sköte! Men de allra flesta tycker nog att sommaren är den allra skönaste årstiden. Visst kan det vara så, med all sin prunkande blomkraft och allt det gröna och sköna! Men för mig har varje årstid sin tjusning och jag skulle absolut inte vilja bo där det knappt är några årstidsväxlingar. Nej, hurra för de svenska årstiderna som ger oss sådan variation! Kolla in lite skillnad mellan sommar och höst!


En typisk sommarbild på en svänsk äng, fullständigt invaderad av de vackra maskrosorna. Efter maskrosorna tar de övriga ängsblommorna över och skänker oss en mångfacetterad färgupplevelse.


Samma äng på ungefär samma plats. Det prunkande gröna har övergått till en mer dämpad grön/brun och röd/brun nyans. Dessutom så tar trädens löv över färgprakten från ängsblommorna under hösten alltmer kalla och mörknande dagar!


Men visst ger hösten även ett varmt och ödmjukt intryck i betraktarens ögon? Dessutom är den svala och "höga" luften så skön att andas!

Färger är naturens leende!  /Leigh Hunt

dan


Äntligen!Äntligen så vann MODO efter fyra förkrossande förluster på rad! Man slog Södertälje (SSK) med 4 mål mot 3, omän i förlängning men skit samma. Nu har dessutom måltorkan, efter fyra matcher och en period utan mål, kommits över. Uuuunderbaaaarrrt!!!!! 

Bara det att det finns glädje är en källa till glädje!  /Hjalmar Bergman

dan


Fredag och historiedax!


Det verkar vara med regeringnen som med Robin Hood fast tvärtom! Men jag måste genast förklara för er i moderaterna, ja även för er moderatlakejer i Alliansen, att Robin Hod sägs ha tagit från de rika och gav till de fattiga, konstigare är det inte. Men det är väl för nobelt för Alliansen som sitter dräglande vid storfinansens och de bemedlades matbord!!!

Nu är det fredag och det ska bli skönt att ha frugan här hemma de två kommande dagarna. Det blir ju så olidligt långtråkigt att behöva genomlida film efter film i ensamhet. Men som sagt nu är det då helg och det betyder historiedax, så jag övergär genast till vackans historia!

Leka bonngård

Pelle kommer hem alldeles lerig och hans mamma utbrister:
- Men herregud, så du ser ut! Vad har ni hållit på med?
- Pelle:
- Vi har lekt bondgård och jag var gris. Men du skulle sett Knut, han var höna och värpte i byxorna.

Garderob från IKEA

En kvinna köper en garderob på Ikea. Hon kommer hem och sätter ihop det och ställer det i rummet. Efter en stund kör en buss förbi utanför fönstret och då faller garderoben ihop. Förvånad sätter kvinnan ihop skåpet och ställer det i hörnet. En buss till kör förbi och skåpet faller ihop igen. Kvinnan blir förbannad och ringer Ikea varpå Ikea skickar dem en snickare till hjälp. Snickaren sätter ihop garderoben och väntar, en buss kör förbi och då faller skåpet ihop. Snickaren blir jätte förvånad och undrar vad problemet är. Han sätter ihop skåpet igen och säger till kvinnan:

- Vet du vad? jag går och ställer mig i skåpet och hoppas att en buss ska köra förbi, då får vi se vad som inte stämmer.
 
I samma stund kommer kvinnans make hem och ser garderoben. Han går fram, öppnar dörren och får syn på snickaren. Snickaren blir stum av förvånad men efter en stund säger han till maken:

- Du kanske inte tror mig, men jag väntar faktiskt på bussen...

Det gick ju inte sådär himla bra för MODO igår! Men men den som väntar på något gott väntar aldrig förgäves, sägs det ju! Så jag får hoppas att vändningen kommer i morgon borta mot Södertälje! Det är ju först i slutspelet som MODO ska spela som bäst, men då gäller det ju att komma dit åxå!!!Ha det nu bra ikväll och glöm inte att krama om din allra käresta och tala om hur mycket han eller hon betyder för dig!!!

Kärlek är den oemotståndliga längtan efter att vara oemotståndligt åtrådd! /Robert Frost

dan


Röd Regnbågsboa!

Idag så fick familjen Jonsson tillskott i skaran av djur. Då fick jag nämligen hem 2 stycken Regnbågsboor! En av dem, hanen, är ca ett år gammal och honan är född i augusti i år. Dessa ormar är och blir ännu vackrare som vuxna. Jag har köpt dem av en Henrik från Bollnäs som åkte upp idag till Örnsköldsvik för att bada i Paradisbadet och senare på kvällen titta på MODO;s match mot Färjestad. Hoppas nu att de vinner, då ett stooort MODO-hjärta ända från Bollnäs är på besök!!!


Så här ser den lilla Regnbågsboahonan ut.


Så här ser hanen ut. Visst är de vackra??

Regnbågsboan är en kort men kraftig boa med ett smalt huvud. Den finns i flera olika färgvarianter men är vanligast i bronsbruna nyanser, ljusare på undersidan. De flesta exemplaren har mörka ringar på kroppen. Det mest anmärkningsvärda kännetecknet hos denna vackra art är iriseringen på fjällen, speciellt strax efter skinnömsning. Under vissa ljusförhållanden kan man se alla regnbågens färger, nästan som en tunn oljefilm på en vattenyta, den saknar de värmekänsliga gropar på överläppen som kungsboan har. Regnbågsboan som uppdelads i tio underarter finns från Costa Rica i norr till Argentina i söder. Den lever i fuktiga tropiska skogsområden, ibland i klippiga områden.

Skönhet är värre än vin! Den berusar både brukaren och betraktaren!  /Aldous Huxley

dan


Man får aldrig vara riktigt glad!

Idag fick jag ett brev från ortopeden här i Örnsköldsvik. Jag väntar på att de ska ge klartecken ner till Strängnäs, att de betalar för en ny operation på mig. Så här stod det i brevet, "Utifrån de åtgärder som är gjorda och de fortsatta besvär du har påtar vi oss inte den kostnaden i nuläget utan jag har därför utfärdat en remiss till ryggortopederna i Umeå för en second opinion. Du kommer således att få en kallelse därifrån framöver."Vad innebär nu detta, jo en ännu längre väntan på att få min ryggproblematik åtgärdad! Nu när jag efter många tvivel och en hel massa om och men, bestämt mig för att göra den andra operationen i Strängnäs, så blir det inget av. Inte i första taget i alla fall. Nu blir det ju så att jag kan få vänta på kallelsen från Umeå i minst 3 månader. Sen ska jag då dit och röntgas och undersökas. Efter det tar det nog ett antal månader innan beslut tas. Då kan det bli så mina vänner, att de bestämmer sig för att göra den andra operationen där uppe i Umeå. Då kommer kallelsen till den operationen att ta minst 3 månader, mot några veckor för Strängnäs. Alltså kan det komma att dröja bortåt 7 - 8 månader, i bästa fall, innan jag får min rygg åtgärdad. Jag som knappt står ut idag, hur i hela friden ska jag orka det??!! Dessutom så känns det inget roligt att någon annan ska rota i min rygg än min ortoped i Strängnäs som kan och vet mina problem. De i Strängnäs anses ju bäst i Sverige på ryggkirurgi och därför vill jag ju gärna fortsätta därnere! Jag säger bara det, hur i himlens dagar ska jag orka med detta nu då?????Men jag får väl försöka fortsätta att tänka positivt för att överleva. Om jag tänker riktigt riktigt positivt så kanske att kallelsen till Umeå kommer redan nästa vecka. De på otropeden i Umeå ser och förstår problemen snabbt och säger sig själva inte kunna åtgärda problemen på ett tillfredsställande sätt. Följaktligen så får Strängnäs sina pengar i slutet av november och jag får min operation. Dessutom så blir resultatet kanonbra och jag är hemma lagom hemma  och får det som present av tomten. Jag kommer att kunna börja arbetsträna i början av mars och är fullt återställd innan sommaren viket medför att jag är tillbaka i skolan och kör för fullt i augusti!!! Tänk om det kunde få bli så. Men sådana lyckliga slut läser man nog bara om i sagorna!!!Tårar är det stumma språket av sorg! /Voltaire

dan


Att sova!

Vår Borderterrier Gibson hittar alla möjliga och omöjliga platser att sova på. Häromdagen så kom jag på honom att ha somnat när han satt och väntade på att matte skulle komma hem från jobbet. Han satt då på en stol i hallen. Kolla får ni se!!!


Kommer aldrig Matte någon gång? Jag somnar ju!!!


Nu börjar huvudet att bli tungt!


Nej nej Husse, inte har jag sovit någe, bara blundat en stund!

Hunden är en gentleman, jag hoppas få komma till hans himmel,
inte till människans!
  /Mark Twain

Ps Idag så bloggar jag inget om MODO-matchen ikväll, för de förlorar i stort sett alltid då jag gör det! Ds

dan


Ännu ett filmtips!

Här kommer ännu ett filmtips från mig i min filmsoffa. Eftersom jag i stort sett inte gör så mycket annat på dagarna än att se på TV eller film, så blir det ju en hel del "filmrullar" som passerar revy här hemma!!! Så fort jag tittar på en film om är bra så kommer jag att puffa för den här på bloggen! Även bra filmer jag tidigare sett kan jag komma att blogga om åxå!

När det gäller denna film "Lejon och Lamm", som är regiserad av Robert Redford, så är det en högst politisk film. Filmen fick inget stort genomslag i USA då den ansågs för anti-Amerikansk för sin negativa syn på Amerikas krigshandlingar i bl.a. Afganistan. Gillar ni en film med mycken bra dialog och med otroligt begåvade skådespelare, ja då är det här filmen för er!


nya militärstrategi i Afghanistan för reportern Roth (Streep). Under en militäroperation enligt den nya strategin attackeras en militärhelikopter. Två soldater (Michael Peña, Derek Luke) lämnas kvar på en bergsplatå omringade av talibaner.

Samtidigt på ett kaliforniskt college läxar läraren i statsvetenskap, Mallory (Redford), upp en skolkande student (Andrew Garfield) för bristande engagemang i skolan och samhället. Snart avslöjas det att de två soldaterna är tidigare elever till Mallory.Varje regering har lika stor plikt att undvika krig som en skeppskapten
har att undvika en förlisning!
/Guy de Maupassant

dan


Filmtips!

Här kommer två filmtips som jag rekommenderar er, så här på söndagen. Den första heter "BREACH" och är en spännande spionhistoria baserad på en verklig händelse. Gillar ni spionfilmer eller politiska filmer med bra dialog och skådespelarprestationer av världsklass, ja då är BREACH någonting för er!


Eric O'Neill är nykomling i FBI och finner sig snart inblandad i en maktkamp med sin chef Robert Hanssen, som senare blir åtalad för att ha sålt hemligheter till Sovjetunionen. BREACH bygger på en verklig händelse och är regisserad av Billy Ray, som tidigare regisserat "Shattered Glass" och som skrivit manus till filmer som "Flightplan" och "Hart's War". Rollistan innehåller bl a skådespelare som Ryan Phillippe ("Crash", "Gosford Park"), Chris Cooper ("Syriana", "Adaptation"), Laura Linney ("Love, Actually"), Dennis Haysbert ("Far From Heaven") m fl.

Den andra filmen som jag rekommenderar idag är filmen "PRIDE AND GLORY". Det är en typisk Amerikansk polisfilm. Den är rätt brutal och spännande men framförallt är den allt annat än seg och långtråkig. Dessutom, gillar ni Edvard Norton så är det här en bra rulle för er!


Med en polismördare lös sätter polischef Francis Tierney SR sin son Ray Tierney (Edvard Norton) som ansvarig för utredningen. Motvilligt tar Ray på sig uppdraget då de mördade poliserna jobbade under hans bror Francis Tierney JR och svåger, Jimmy Egan (Colin Farell). På ytan ser det ut som ett vanligt narkotikatillslag som gått fruktansvärt fel. Men allteftersom Ray gräver djupare inser han att någon måste ha tipsat om tillslaget. Någon inom polisen. Vad värre är, bevisen pekar i en otänkbar riktning: mot hans egen bror och svåger. Något som får ödesdigra konsekvenser i valet mellan sanningen och lojaliteten till familjen.

En bred filmduk gör bara en dålig film dubbelt så dålig!
  /Samuel Goldwyn

dan


Röd-vita-gröna ...!Dax att plocka fram blåställen nu MODO. Trots att MODO spöade Frölunda hemma med 6-0 så vinner de inte nere i Göteborg utan blod, svett och tårar. Så kom igen nu grabbar och visa lite "jädran anamma"!!!


Man kan ju alltid hoppas!!!

Man gör inga mål i utvisningsbåset!  / Rolle Stoltz

dan


Bildgåta och fredag!

Nej nej inte lyckades MODO med att dänga LULEÅ HF igår inte. Nädå i en tät och tråkigt tillknäppt match kunde LHF vinna med 1-0. Surt sa räven och dynga säger jag! Det är bara att komma igen MODO och se till att vinna i morgon mot Frölunda nere i Scandinavium!

Nu är det faktiskt dax för en bildfråga och denna gång så gör ni det riktigt riktigt bra om ni kan se eller gissa vad det är. Jag väntar spänt på era svar!!! Det är ju dessutom fredag idag och det är ju den dagen då många runt om i landet säger äntligen helg! Se bara till att göra nåt vettigt av de två lediga dagarna.


Låt fantasin och era erfarenheter komma till pass nu!

På grund av ryggeländet så ligger jag nästan alltid framför TV;n och tittar på TV eller film. Just nu, i skrivande stund, tittar jag på HBO:s miniserie i 7 delar om John Adams! Han var en Amerikansk politiker som var med om att skapa Amerikas Förenta Stater. Man får följa hans liv och gärningar från tidigt 1760-tal och fram till sin död 1826! Han blev för övrigt Amerikas förste vice president under George Washington och själv Amerikas andre president 1797-1801! Är ni intresserad av historia så är denna serie ett måste och att dessutom HBO har producerat den, ja det borgar för kvalité!


Så här ser DVD-omslaget ut till serien jag njuter av just nu!!!

Nä nu är det väl dax för veckans historia tycker jag. Jag bjuder på två från skolans värld.

Veckans historier

Klass 4:b hade klassråd och fröken hade tänkt lite på det där med självkänsla och
mobbing och tänkte ta det som dagens diskussionsämne.
Hon vände sig till klassen och sa:
- Alla som känner sig dumma i huvudet ställer sig upp.
Klassen satt tyst men ingen ställde sig upp.
Fröken står där och väntar och efter en lång stund ställer sig till slut Olle upp.
- Men Olle, varför ställer du dig upp? frågar fröken.
- Jo, för jag tycker så synd om fröken som får stå upp alldeles ensam...

Det var en pojke som frågade sin fröken:
- Fröken, kan man få skäll för nåt man inte har gort?
- Nej, sa fröken.
- Bra, för jag har inte gjort läxan!!!

Alla har så brottom med att undervisa så ingen hinner lära sig något!
 /Agnes Repplier

dan


Till Luleå, mot nya segrar!?


Det är bättre att skjuta löst på mål än hårt utanför!  /Rolle Stolt

dan


Saknar jobbet!

Oj vad jag saknar mitt jobb på Ängetskolan! Att få jobba med eleverna och med mina arbetskamrater är helt crazy underbart. Nu när man ligger här hemma med extremt värkande rygg och inte kan mycket annat än att äta värktablett, se film och tycka synd om sig själv, ja då längtar jag ännu mer efter jobbet! Kommer på mig själv att jag ganska regelbundet sitter vid datorn och tittar på gamla bilder från skoldagar som gått. I och för sig så gör det ju inte saken bättre, snarare tvärt om, längtan blir liksom större då! Här följer några bilder jag tagit under åren som gått.


Min klass 6/7B som bestod av både sexor och sjundeklassare. Här har vi en NO-timme då eleverna får titta på en Kungsboaorm som äter en mus (död mus alltså)!


En åttondeklass som jag guidade in i de vattenlevande insekternas förtrollande värld! Intresset var stort och inte någon av eleverna visste innan hur oändligt många insektsarter vi har i våra insjöar!


På utflykt efter Gula leden med sjuor och åttor. Vid Åsberget, här i Örnsköldsvik, så har vi en fantastiskt fin led där man bland annat kan se många tydliga spår efter inlandsisens framfart.

Kunskap är inte mer bestående än fisk!  /Alfred North Whitehead

PS Om det blir en ny operation så kommer jag att bli mycket bättre i ryggen, säger min läkare i Strängnäs. Men förvisso så sa han ju det innan den första operationen med! Jag säger som Dileva sjunger, vem ska man tro på tro på ...! DS

dan 


Vilken fåfänga!

Idag har jag färgat mitt alltmer grånande skägg! När jag stod där och smetatde ut kletet i skägget så infann sig en fundering. Vad är mer fåfängt, skämmas för att skägget börjar bli grått eller att färga skägget för att dölja det gråa? Förmodligen är båda alternativen fåfängda och dessutom enfaldiga då tidens tand är svår att dölja och inget att skämmas för. Samtidigt visar färgandet att jag inte vill erkänna min ålder och min vackra kropps åldrande, he he!  Fast lite fåfänga måste vi nog få omge oss med annars förlorar nog livet lite av sin krydda!!?


Så där ja!! Nu är skägget inpackat i färg och fåfängan har segrat!!!


Slutresultatet av min fåfänga och enfaldighet! Nu syns i alla fall inte de grå stråna i skägget, men inte ser jag någe yngre ut för det. Ärligt talat så var jag inte ute efter att se yngre ut, utan bara att slippa se ut som en "skabbråtta" i skägget!!!

Stolthet är den njutning som resulterar av att en människa hyser för höga tankar om sig själv! /Baruch Spinoza

dan


Den kära skogsstigen!


Skogsstigen, denna lilla autostrada som mitt i skogen leder oss fram mot känt eller okänt mål! Här nedan följer några dikter som beaktar stigen i olika sammanhang.

På stigar
går man aldrig
riktigt ensam
Fötterna har sällskap med
alla steg som
stigit
stigen fram
  /Ingrid Sjöstrand

Det skall vara obegripligt
hur det underbara sker, -
ingen väg till lyckan finnes,
ingen lycklig stigen minnes
som till lyckans lönndörr för.

Ack, att lyckans fågel jaga
är att utan vägar gå
och att utan händer taga.
Att bli kung i lyckans saga
är att dum och häpen stå.

Under vänta vi av dagen,
dagen vissnar kall och blek.
Fråga åter, trötta hjärna,
är din dröm, din lyckas stjärna,
sken och svek?
  /Karin Boije

En höstens kväll, en stormens kväll, Malena,
vart du som sörjde åter stolt och ung,
och längtan drev dig på bevingad sena
långt ut på stigen genom öde ljung.
Och samma afton gick jag ut allena
och fri och djärv som alla drömmars kung
och tänkte: Kom, låt hed och höst förena
två vilsna hjärtan som en brand i ljung.

Jag vet det väl:
du kände mina tankar
tungt som ett ankar
häktas vid din häl.
/Erik Axel Karlfeldt

För att kunna behärska naturen måste man lyda den!  /Francis Bacon

dan

Kvinnors lika villkor är olika!

Att vi i Sverige ännu inte kommit ikapp när det gäller jamställdheten mellan kvinnor och män, är ju rent av en skamfläck! Det debatteras nära nog dagligen att något måste göras. Ja men gör något då och det nuuuuu!!! Förslagsvis löneökningsstopp för alla män i tre år, medan endast kvinnorna får sina lönelyft. Ja okey då, männen kan ju få motsvarande den ev. inflationen! Nä nu måste något göra för annars blir inte Sverige ett trovärdigt land i den internationella debatten, så det så!!!


Det är nog inte så lätt att vara kvinna ur jämställdhetsavseende. Jag menar då lägre lön, färre chanser till chefsjobb, mer hemmajobb, menseländet, jobbig övergångsålder samt bära på ungar i nio månader, puuuuuhh!!! Det enda mer ansträngande vi tvingas göra är väl då kanske rakningen varannan dag, vilket slit va???


Just nu önskar jag villigt en ny operation!!!

Folk kallar mig för feminist bara för att jag ger uttryck för känslor som skiljer mig från en dörrmatta eller ett fnask! / Rebecca West

dan


Snoppmete!


Ha Ha Ha ingen dum idé, eller?


Bedrövliga rygg!!!

Ikväll möter MODO HV-71 hemma i Fjällräven center. Hur kommer det att gå? Jo tufft blir det och inga poäng om MODO viker ner sig som mot AIK i torsdags!!!


Jag gillar både MODO och Tigger (Tiger från Nalle Puh) och i min fantasivärld blir han såklart MODO-it! Fattas bara annat!!!

Mannens erektion beror på ett överdrivet intag av persilja,
sparris, kronärtskockor och skaldjur!
  /Aristoteles

dan

OBS!!! Klockan är nu 20.50 och MODO har just slagit HV-71 med 5 - 1,
ja just det, ni hörde rätt 5 - 1 alltså. KUUUUUNG!!!!!!!!!!!


Operation igen!?

Igår skickades en ansökan in till ortopeden i Örnsköldsvik med en begäran om pengar till en andra operation för min del! Så blir det ett ja så måste jag ta mig en rejäl funderare på om jag vill eller måste, men om nej så behöver jag ju inte fundera så mycket. Men ett är då säkert, blir det inte bättre i min rygg så lutar det nog mot operation!

Jajjamen nu är det fredag!!! Härligt tycker nog alla som jobbar dagarna i ända. Känns lite surt idag då MODO torskade mot AIK igår. Men så är ju hockeyn, den som gör flest mål vinner, oavsett mest skott på mål eller ett massivt övertag! Vi får hoppas att det går lite bättre i morgon lördag då MODO möter HV-71 nere i Jönköping! Nu hade jag fel, det ska vara i Fjällräven Center här hemma i Örnsköldsvik som matcen spelas, tack Bodil för din uppmärksamhet!

Ikväll fortsätter idol att fängsla många svenskar! Som skär och ren underhållning så är det rätt okey tycker jag. Men att en del av deltagarna är fullfjättrade artister med flera år i branschen tycker jag är orättvist, så jag håller på de rena amatörerna. Nu till veckans historia eller rättare sagt historier!!!


Förmodligen så blir det minst en resa till ner till Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs! På bilden ser man hur det såg ut vid min operation den 1 mars 2010.


När jag tänker tillbaka på hur extra ont jag hade veckorna efter operationen så blir jag genast betaänksam om att göra en ny. Men som sagts tidigare, jag kanske inte har något val! På bilden ser man en nyväckt Dan efter sin ryggoperation.

Glöm nu inte vad jag brukar säga, nämligen att ni ska vara vänliga och snälla med varandra. Jag säger ungefär som Toralf Nilsson i Glada Hudikteatern, varför gå omkring och vara dumma mot varandra när man kan vara snäll, man mår mycket bättre av att vara snäll och av att andra är snäll!!! Har ni inte sett dokumentärerna om Glada Hudikteatern som visats på STV, så bör ni göra det. Av dessa sköna killar och tjejer så lär man sig en hel del om värme, kärlek och livet självt!!!

Veckan historia: (Eftersom jag är inne på operationsfunderingar så kommer här några läkarhistorier)

- Doktorn, jag tror att jag är en katt.
- Hur länge har det pågått då?
- Joo sedan jag var en liten kattunge.

En till!

Doktorn till psykpatienten:
- Då har vi kommit överens om att du inte är nån strömming.
- Nej, jag är ingen strömming. Jag är ingen strömming.
Patienten lämnar läkarmottagningen, men efter några minuter kommer han springande tillbaka:
- Doktorn, doktorn! Det sitter en katt på trappan!
- Men var ju överens om att du inte är nån strömming.
- Vi, ja! Men hur ska katten kunna veta det?

Glädje är att se livet genom en solstråle!  /Carmen Sylva

dan


Dax för Hovet!Ikväll så är det dax för MODO att möta AIK IF på deras hemmaarena Hovet. Det är ett tag sedan MODO mötte detta Stockholmslag eftersom de nött på i Allsvenskan ett antal år. Men visst, jag tycker att gamla anrika Solna AIK hör hemma i Elitserien!!!

Hur det går? Det vet vi ikväll vid 21.30-tiden!!!

Försök alltid att se ut som en vinnare, oavsett hur du känner dig inombords. Även om du ligger efter, kan en utstrålning av kontroll och självsäkerhet ge dig ett mentalt övertag, som resulterar i seger!  /Arthur Ashe

dan


Oslipad hockeyreporter!

Lyssna på denna radioreporter som refererar från Nybro Vikings matcher i division 1, serie F. Jag kan ju inte direkt påstå att "killen" är sansad, nej tvärtom!!!Många av spelarna hade inte spelat en enda landskamp då de blev
uttagna i landslaget för första gången!
  /Lasse Kinch

dan

Ingen dansar som jag!Vill du se mig dansa så tryck HÄR!


Man blir aldrig för gammal för att sätta upp ett nytt mål
eller för att drömma en ny dröm!
/C S Lewis

dan


Fantastisk fotspecialist!

Kolla in den här 23-åriga Kinesen som tävlade i Kinas "Got Talent"! Vad han tävlade med? Jo fötterna!!!Musiken sköljer bort det alldagliga livets damm från själen!
   /Berthold Auerbach

dan

SD och deras politik!


Är detta den enda fråga SD kommer att jobba i med riksdagen, eller har de fler? Tvivlar på det!!!

Fascism är kapitalism plus mord! /Upton Sinclair

dan

Hur det gick!
MODO - SSK  6 - 3


KAAAANOOOOON!!! 

Det står 0-0, och det beror på att ingen av lagen har gjort något mål!  /Agne Jälevik, SVT

dan


Hur ska det gå!MODO - SSK

Hur ska det gå ikväll????

dan

Öga för öga .... och fredag!

Nu är det fredag igen och tiden den går som en grisblink!!! Hinner bara vara måndag så och strax är det fredag, snart sitter man på "hemmet" ska ni se! Denna vecka går väl främst till historien då Sverige Demokraterna kom ut ur garderoben. För övrigt har det inte hänt så mycket för mig här hemma men jag gläds ju åt MODO:s 6-0 seger över Frölunda i tisdags!!! I morgon möter de Södertälje hemma, får jag be om en repris tack!!

Det sägs ju att man kan se in i ögonen på folk för att avslöja vad det är för personer, innerst inne alltså. Kolla in dessa ögon här nedanför, kan man hitta ett väsen där inne tro? Efter ögonen så drar jag raskt vidare till veckans historia.


Tro vad du tänker lilla groda? I varje fall så ser jag solen, himlen  och fotografen där inne i ditt öga!


Herr padda, vad har du att visa då? Jo ett fönster på Solvägen med himmel och berg bakom! Samt någon dåre som står framför och fotar!

Vekans historia!

Det var en pojke som frågade sin fröken:
- Fröken, kan man få skäll för nåt man inte har gort?
- Nej, sa fröken.
- Bra, för jag har inte gjort läxan!!!

Den var så kort så det blir en till, mycket längre!

Det är en helt vanlig veckodag. En tjej är ensam hemma och hennes man är på jobbet. Det ringer på dörren och hon går för att öppna. Ute i trappuppgången står en man, kanske något år äldre än henne. Han ser lugn och trevlig ut absolut inte konstig eller avvikande ut på något sätt. Han säger inget så hon öppnar med ett:
- Ja...?
Han harklar sig och säger:
- Jo, jag kommer nu att ställa en fråga som kan verka väldigt konstig! Innan jag ställer den vill jag bara berätta att jag inte är ute efter att skada dig eller på något sätt vara dum. Det är en helt vanlig fråga! Jag tänker ställa den och sedan gå... Du behöver inte svara på den nu. Om du inte gör det nu så återkommer jag exakt klockan 17:00 i eftermiddag och ställer samma fråga igen. Då kommer jag att kräva ett svar!

Hon skruvar lite på sig och känner en stark olustkänsla men han ser verkligen inte hotfull ut. Snarare väldigt förvirrad så hon säger:
- Öhm... Jaha!?!
- Här kommer frågan! Har du ett kvinnligt könsorgan?

Hon börjar flacka med blicken och ser då väldigt rädd ut vilket mannen uppmärksammar. Han säger då:
- Jag ser att du är blev rädd och orolig. Det vill jag verkligen inte att du ska vara! Jag ber så mycket om ursäkt! Jag kommer dock tillbaka klockan 17:00 och ställer frågan igen, sade han och gick sin väg.
Hon smällde igen dörren fortare än någonsin och skyndade sig till telefonen. Hon ringde sin man och berättade allt som hänt och naturligtvis att pervot skulle komma tillbaka klockan 17. Mannen, som var av den litet tuffare skolan, lovade att skynda sig hem och till och med ta med en vän som även han var stor och stark.
Klockan blev så 17:00 och dörrklockan ljöd. Precis på slaget, precis som utlovat. Maken och makens vän trängde sig nu in för att gömma sig bakom dörren och överrumpla det "perversa psykfallet" som terroriserat hans stackars värnlösa fru.

Hon kände sig stärkt och trygg att ha en så stabil uppbackning öppnade tryggt dörren. Där ute i trapphuset stod samme man som tidigare under dagen ställt den konstiga frågan. Han såg lika snäll och trevlig ut som tidigare och han sade:
- Hej! Minns du mig? Jag var förbi tidigare idag och ställde en fråga.
- Jo, jag kommer ihåg sade hon. Skulle du inte fråga något?
- Exakt! Nu kräver jag dock ett svar... Har du ett kvinnligt könsorgan?

Hon kände sig oerhört trygg så hon svarade självsäkert:
- Jajamensan!!!

Den äkta mannen var nu så arg att hans knogar vitnade och han var beredd att hoppa fram för att ta hand om puckot. Han kom dock av sig av den okände mannens svar:
- Så bra! Hur vore det om du använde den någon gång så din man slipper vänsterprassla med min fru?!!!

Jag har sett dig i ögonen  med mina ögon. Jag har placerat
mitt hjärta vid ditt hjärta!   /Pope John XXIII

dan 


Ett hån mot demokratin, kungen och fosterlandet!

Den här bilden tycker jag på pricken symboliserar Sverigedemokraternas uttåg från slottskyrkan häromdagen! Med den handlingen bevisar dessa herrar och damer vilken ståndpunkt de har, nämligen "Att alla människor är inte lika mycket värda"! Hur kan jag nu påstå det, undrar ni? Jo det var ju just det biskopen talade om, alla människors lika värde och modet att stå upp för det. Väljer man då att vandra ut från en gudstjänst när detta budskap ges, ja då har man visat färg! Vilken färg? Jo den bruna förstås!!!


Den passande bilden är hämtad från en mycket bra blogg jag följer emellanåt, kolla HÄR!

Den verkliga tragedin består inte i onda människors handlingar
utan i goda människors likgiltighet!
/ Martin Luther King

dan


Mot himmelriket!


När kyrkorna byggdes en gång i tiden så var det viktigt att sträva upp mot himmelen dvs upp mot GUD! Varnhems klosterkyrka strax utanför Skövde, är ett exempel på det! Kyrkan byggdes av Cisterciensorden (munkorden) och starten tros vara omkring år 1150. Läs mer om Klosterkyrkan HÄR!

Av alla religioner är  kristendomen utan tvekan den som mest borde inspirera till tolerans, fastän de kristna hittills har varit de mest intoleranta av alla människor!  /François-Marie Arouet de Voltaire Voltaire

dan

Sådärja MODO!MODO - Frölunda 6 - 0

dan

Hannibal Lecter!Sitter och plöjer de tre filmerna om Hannibal Lecter! Trots att alla tre filmerna är både otäcka och bisarra så är det tre av mina favoritfilmer, mest med tanke på skådespelarnas prestationer. Om ni tål så ska ni se filmerna, men gärna inte ensamma!!!

Dr. Hannibal Lecter
även Hannibal the Cannibal, är en fiktiv psykiater, psykopat, seriemördare och kannibal, skapad av författaren Thomas Harris.Hannibal figurerade i filmen Manhunter från 1986, då spelad av Brian Cox och senare i När lammen tystnar 1991, Hannibal 2001 och Röd drake 2002, då spelad av Anthony Hopkins och nu även Hannibal Rising 2007.

Samtliga baserade på böckerna av Thomas Harris; Red Dragon, Hannibal och The Silence of the Lambs. Hannibal Lecter föddes år 1933 i Litauen. Hans föräldrar var mycket rika; hans far var greve och hans mor en välboren italienska. Hannibal Lecter hade en lillasyster, Mischa, som blev mördad och uppäten av tyska desertörer under andra världskriget, vilket försatte unge Hannibal i ett långt traumatiskt tillstånd. Hannibal själv undkom, men blev besatt av hämndbegär, och sökte upp alla männen och mördade dem.

Året 1975 blev han arresterad av FBI-agenten William "Will" Graham (spelad av edward Norton i filmen Red Dragon) och spärrades in på mentalsjukhus. 1983 blev Hannibal i När lammen tystnar förflyttad till ett fängelse i Memphis och lyckades fly - en process som krävde 5 liv. Senare i Hannibal skildras hur Dr. Lecters liv i stillhet i Florens bryts när han blir jagad av ett av sina tidigare offer (Mason Verger), som är besatt av tanken på hämnd. Clarice Starling från När lammen tystnar är en huvudkaraktär även i denna bok, men här blir det en mindre kärleksaffär mellan Clarice och Dr. Lecter, och det slutar med att de tillsammans reser runt jorden och lever tillsammans. Clarice Starling spelas av Judie Foster i "När Lammen Tystnar" och av Julianne Moore i filmen "Hannibal".

Rollfiguren Hannibal Lector sägs bygga på flera verkliga seriemördare, bl.a. Ted Bundy som intervjuades i sin cell under jakten på andra seriemördare.

Det är lätt att hata och det är svårt att älska. Det är så det fungerar. Allt gott är svårt
att uppnå; och allt ont är enkelt att få!
  /Descartes

dan

Besök i Kåta, sommaren 2010!


Ingela, Samuel (vår måg) och Gibson intar kåtan. I somras var vi på Gammlia i Umeå. Där besökte vi ett Sameviste där vi bland annat gick in i denna lappkåta. Den var hur trevlig och mysig som helst och för mig som är en 1/8-dels same så kändes det extra mysigt!

 
När ska egentligen eländet med min dj...a rygg börja lätta?! Just nu har jag i snart en vecka gått med någon form av influensa i mig. Det har medfört att jag har haft feber till och ifrån, men mest till faktiskt! Dessutom så värker ryggen och underlivet ännu mer när jag har feber, konstigt va?

Mario Ruis, min läkare i Strängnäs, föreslår en ny operation men det från framsidan. Man går alltså in via buken och stabiliserar kotorna framifrån med lite plåtar skruv o dyl. Han ger mig i bästa fall 80% garantier att jag blir bättre än vad jag är nu. Men jag tvekar det är en betydligt svårare operation med fler risker och ser man det negativt så är det ju faktiskt 20% risk att det inte blir bättre eller rent av sämre!

Jag kan ju inte mer än att kämpa på och få dagarna att gå och samtidigt tro att det en dag ska vända och bli bättre! Konstigt nog så finns det alltid positiva saker i ens omgivning trots värk och elände, det gäller bara att se dem och ta till sig dem!!!

De starkaste har sina stunder av utmattning!  /Friedrich Wilhelm Nietzsche

dan


Vad gjorde morfar i sin ungdom?Skryt är alltid ett rop av förtvivlan, förutom när man är ung
då är det ett rop av hopp!
/Bernard Berenson

dan

Självklart gillar vi olika!


Det är väl fullständigt självklart att alla på vår jord är lika mycket värda oavsett hudfärg, religion eller sedvänjor! Det är också självklart att vi i Sverige ska ta emot de medmänniskor som behöver skydd och stöd, konstigt och omänskligt vore det väl annars!!!

Stöd aftonbladets kampanj mot främlingsfientlighet genom att köpa en "knapp" HÄR!!!

PS Ikväll så möter MODO Färjestad i deras hemmarink i Karlstad! Hoppas på seger och på att vi slipper straffar denna match DS

Vi må ha olika religioner, olika språk, olika hudfärger men
vi tillhör ändå en och samma ras!
/Kofi Annan

dan


Lagom och fredag!

Vart tog det svenskaste uttrycket av dem alla vägen? Är det glömt idag? Jag menar naturligtvis ordet LAGOM! Förr så skulle allt vara så himla lagomt, det fick inte sticka ut på något sätt. Ordet lagom passade på något sätt väldigt bra ihop med den svenska avundsjukan och med jantelagen. Kom inte här och tro att du är något, nej nej va lagomt stöddig du! Nu är det ju inte så att jag saknar ordet LAGOM, nej tvärtom, men jag bara undrar? Åsså direkt över till veckans historia, inget svammel alltså!!!


Arne Anka verkar tänka på samma ord, lagom alltså!

Karl kastar sig in i baksätet på en taxi för att åka vidare till ett möte. Det går väldigt långsamt och Karl känner paniken komma smygande och bestämmer sig för att be chauffören snabba på lite. Han knackar föraren försiktigt i ryggen för att påkalla hans uppmärksamhet. Denne får dock panik! Han kör upp på trottoaren, välter en papperskorg och kör rakt in i ett skyltfönster.

"Ursäkta mig, jag skrämde dig visst med min knackning, det var inte meningen sa Karl förtvivlat.

"Åh, det är inte ditt fel" sa chauffören. "Detta är min första dag på jobbet som taxichaufför. De senaste 25 åren har jag kört likbil."
  (Lagom rolig va????)

Att analysera humor är som att analysera en groda. Få är intresserade av
det och grodan dör antagligen!
/E. B. White

dan


RSS 2.0