Länsderby, det blir fart det!

I kväll så smäller det här i Västernorrland! Då kommer nämligen Timrå IK på besök i Fjällräven Center. Då får man hoppas att MODO kan ta sig samman och spela ut! Om de vinner? Det återstår att se! Men helt klart vore det kul och MODO finge ett behagligare läge i tabellen! Dessutom så skulle det bli lite tystare på en viss "grabb" från Sundsbruk, som arbetar på min arbetsplats! Men om MODO förlorar då? OJ OJ hemska tanke!!!!
Ryggen är lika ond som vanligt, om inte värre!! Men det kan ju bero på att jag har någon skit i kroppen, typ influensa eller något annant ointressant!!!

Den som är ödmjuk vet det inte själv! /Martin Luther King

dan


Att skrämma någon kan gå illa!Det enda vi har att frukta är - människan!  /Carl Gustav Jung

dan

Huggorm och Svart trumpetsvamp!

Jag avstod jobbet igår då värken på morgonen innan jag fyllt upp med painkillers, var näst intill outhärdlig!!! Men strax efter lunch, vid halv ett ungefär, så kändes det hyfsat så jag tog en sväng med moppen. Solen sken och tanken var att åka upp till mitt eldorado, Svarttjärn, och sätta mig på en stubbe och ta ett fika. De dagar jag orkar komma mig ut en stund, fastän utan promenader, känns så oerhört befriande och är raka kontrasten till att ligga hemma i sängen. Väl uppe vid Svarttjärn så parkerade jag moppen och gick en liten bit, eller rättare sagt till närmsta lämpliga stubbe. Strax innan jag skulle till att fika så behövde jag uträtta ett behov, i detta fall kissa (pissa, hälla av potatisen, pinka, strila, kasta vatten eller vad ni nu kallar behovet). Det var då jag stötte på två för mig trevliga bekantskaper. Först och främst en trevlig liten huggormshona samt en gäng Svarta trumpetsvampar. Ibland så händer det bara! Kolla in gårdagens fynd!!!


Mitt framför ögonen låg denna vackra huggormshona Det var nära att jag pinkat på henne! För den intresserade så är det bara att trycka på den HÄR länken, för att läsa om huggormen!


Där stod de, "skogens svarta guld", och ropade kom och hämta oss, vi är jättegoda (äähh nu vart det fjolligt).
Läs om den Svarta trumpetsvampen HÄR!

Guld förblindar många, kärlek förblindar alla! /Gammalt Svenskt ordspråk

dan


Så fixar man vänner, eller?

Ta en titt på denna video. Du kommer att få en massa tips på hur man fixar sig en massa vänner, förlåt jag menar naturligtvis ovänner! Kolla in!!!Sann vänskap är som god hälsa - man förstår inte värdet av den
förrän man förlorat den!
/Charles Caleb Colton

dan

Höstfika!


Igår så var vi ut på en liten promenad ner till stranden. Med i "kånken" fanns det förstås fika!!!


Det blev ett trevligt litet fika i den värmande höstsolen. Hoppas att matte tänker ge mig något gott, det ser i alla fall ut så!!

Du tror att hundar inte kommer till himlen? Jag kan tala om för dig att de kommer
dit långt före någon av oss!
  /Robert Louis Stevenson

dan

Ps Det var starkt av MODO att spela 2-2 mot Linköping igår i deras egen hemmaarena! Sen att de föll på straffar det var en helt annan sak!  Ds

Hösten har anlänt!


Höstens alla färger börjar exponeras för våra ögon. Detta färgspel som naturen uppvisar under höstarna, är ren och skär "ögongodis"!


Men än kan dagarna uppvisa sommarens charm och solens strålar värmer upp oss efter en relativt kall natt, jomenvisst är det höst trots allt!

Våren är den härliga tid då alla skyndar sig ut i det fria för att få
andas nya friska avgaser!
/ Carlo Manzoni

dan

Fredagsregn!

Har så pass ont i ryggen idag så det blir till att presentera fredagsvitsen direkt! Jag varken orkar eller ids sitta och skriva så mycket idag. Dessutom så "torskade" ju MODO mor SAIK igår och inte blir man piggare av det inte! Så nu till veckans historia!!!

Att slå en "drill"!

Det var en pojke, vars pappa hade sagt till honom att när man blev kissnödig skulle man säga att man måste slå en drill. Men pojkens mamma som var lite mer försiktig av sig tyckte inte om detta så hon sa till pojken att han istället skulle säga:
- Jag måste sjunga.
Mamman och Pappan åkte sedan utomlands så pojken fick sova hos sin mormor. En gång vaknade han mitt i natten och sa:
- Mormor jag måste sjunga!
- Nej, nej min lille vän du får allt vänta till i morgon!
- Men mormor...
- Inga men!
- Men jag är jättesjungnödig!
- I fall du är så sjungnödig, så gör det då tyst i mormors öra!
Hoppas ni får en mysig fredagskväll nu, trots regn å regn å regn å regn å ..... Men ni vet väl att efter regn så kommer det sol, förr eller senare så blir det ju faktiskt så. Ha det gött nu och var rädda om er och era nära och kära!!!

Om du vill att dina barn ska bli begåvade så berätta sagor
för dem. Om du vill att de ska bli mycket begåvade så
berätta ännu fler sagor för dem.
/ Albert Einstein

dan


Skolket i skolan!


Ett av Jan Björklunds dumma skolförslag är att tvinga föräldrarna till skolan om eleverna inte sköter sig! Hur i hela friden ska man kunna bygga upp ett ömsesidigt förtroligt förhållande mellan hem och skola om detta lagförslag genomförs. vad blir straffet om de inte hörsammar, fängelse, böter eller rent av kvarsittning? Det kommer inte att funka, så är det bara!!!

Det kanske är tänkt att eleverna ska använda sina föräldrar som ersättare vid exempelvis skolk, se ovan! Det finns en hel del korkade förslag i Herr Björklunds lilla värld!!!

Skolan är grovt sett tolv års inlärning av typ multiplikationstabellen. Är man vild och galen nog att protestera får man veta att man är MBD-skadad!
  /Bo Dahlbom, professor i ITPS Match ikväll borta mot Skellefteå. Det blir tufft det, men hoppas MODO har fått ordning på spelet så att de spelar som i de två första matcherna!!! DS

dan


Att växtfärga, en rolig syssla!

I sommar så har jag hjälpt min fru Ingela att växtfärga ullgarn! Det var både intressant och lärorikt. Nu är det ju så att vi inte har de mest idealiska och praktiska utrustningsdetaljerna för ändamålet. Men vi tog det vi hade och det gick bra det med! Syftet med färgningen var att Ingela skulle sticka och tova varma och sköna "innesockar", till oss i familjen. Jag ska med hjälp av bilder och lite text till bilderna förklara så gott jag kan, hur vi (Ingela) bar oss åt och hur resultatet blev. Häng med vet ja!


Först så började Ingela med att plocka de växter hon ska använda till färgningen, i detta fall ljung. 


Därefter så plockade hon renfana som det finns mycket gott av i många vägdiken.


Dagens skörd ljung och renfana. Ljungen färgar av sig gul/grönt och renfanan grönt. Dessutom så använde hon sig av oregano i ett kok.


Väl hemma så började hon med att koka vatten och renfana.


Blandningen av växter och vatten lät hon sen stå i den lämpliga temperaturen och dra ett par timmar. 


Sen så silade hon bort växtdelarna.


Därefter så var det dax att färga. Lämplig temperatur, 80 - 90 grader, det får inte koka! Nu använder hon sig av en liten fristående kokplatta vilket förenklar hanteringen en del.


Så här såg garnet ut innan det färgades. Grått garn var det denna gång.
Här har vi slutresultatet! Till höger färgat med ljung, i mitten färgat med renfana och till vänster med oregano.


Sen så stickade hon ett par varma "innetosser" till mig, härligt va!? Hon har blandat svart garn i skapelsen.

Jajjamen, så här gick det till när min fru färgade lite garn till husbehov. Som ni sett så behövs inga proffsgrejer, utan man tager vad man haver, samt blandar i en hel del fantasi med! I vinter så kan jag halta omkring här hemma med underbart varma fötter, tack vare min händiga fru, KANON!!!

Senare i höst så är det dax för oss att gå ut i skogen och samla tall- och grankåda. Av det ska vi göra vår "undergörande" kådsalva, mer om det kommer framöver!

Ingen är smed från födseln!  /Ordspråk från Finland

dan


En öl till tack!


Kommentar överflödig!!

Ge mig en kvinna som älskar öl och jag ska erövra hela världen!   /Kaiser Wilhelm

dan

Dagen efter, surt sa räven!

Dagen efter vaknar man trött och sliten och inser till sin fasa att en bunt gamla nynazister tagit sig in i den svenska riksdagen, suuuuuuuurt sa räven!!!Demokrati får aldrig komma till den punkten där två vargar och ett får
röstar om vad vi ska ha till lunch!
  /James Bovard

dan

Svamp, val och söndag!

Idag så är det dax för val till Sveriges riksdag! Jag hoppas verkligen att vi får ett regimskifte, för allas väl och ve. Ja ja, kanske inte alla gillar ett byte och då tänker jag närmast på landets rika personer med avseende på höjning av skatten. Men de kan gott betala lite extra för att vi alla ska få en sjukvård, omsorg och skola, värd namnet. De lär nog inte bli barskarapade utan kan fortsättningsvis vältra sig i sitt överflöd. Jag tycker till och med att man kan höja skatten för alla, det är ju faktiskt så att det kostar att ha en väl fungerande och rättvis välfärd!!! För inte vill vi väl ha ett system som de har i USA, eller vill vi?

Idag på förmiddagen var jag, min fru Ingela samt vår hund Gibson, ut en sväng i skogen. Målet var att plocka lite svamp, främst trattkantareller. Det är så fantastiskt underbart de dagar ryggen är så pass att jag klarar av att gå en liten sväng i skogen. Det underlättar mycket att trattkantarellerna är så lättplockade. De växer alltid i grupper och har man riktigt tur så kan man fylla hela korgen genom att renplocka på ett och samma ställe. Då är bara för mig att slå sig ner, göra det bekvämt för mig och börja plocka, det är KANON!! Kolla nu in vår trevliga lilla skogsutflykt!!!


Underbart väder och en skog som kryllar av trattkantareller kan man önska sig något bättre!? Jo förresten, att de rödgröna får egen majoritet i riksdagen!!!


Stora och fina som dessutom är väldigt lättplockade!


Dagens skörd av ett av skogens guld. Arbetsinsats i tid ca 60 minuter. Vi tog med en Fårticka också, att avnjuta till söndagsmiddagen!! När trattkantarellerna är färdigrensade så väntar Ingelas egenhändigt gjorda frukt- och svamptork. Vill ni veta mer om den torken så kolla in blogginlägget från den 28 augusti.


Jan Björklunds skolpolitik vill jag absolut inte ha! Det funkar nog inom det militära men i skolan ska var och en utifrån sina egna förutsättningar få växa och blomma! Blir det Alliansen som styr, så är jag rädd att det blir som bilden visar - alldeles för långa steg på stegen. Resultat, många elever kommer att känna sig värdelösa och så får det absolut inte bli!!!


Vi får verkligen hoppas att Sverigedemokraterna INTE lyckas ta sig in i Riksdagen! 

En demokrati är en stat där fritt meningsutbyte
inte leder till begravningar!
  /Winston Churchill

dan


Sådan mor, sådan dotter!


Hur är det nu man säger? Jo, äpplet faller inte långt från äppelträdet!!!

Ikväll så spelar MODO sin första hemmamatch för säsongen!!! Då kommer Stockholmslaget Djurgården på besök till Fjällräven-Center. Vi MODO-fans hoppas och håller tummarna för en upprepning av torsdagsmatchen mot Brynäs, då vann MODO med 2 - 0!!!Dotter är jag i min mors hus, men regent är jag i mitt eget!  /Rudyard Kipling

dan


Äktenskapsproblem, fredag och val!


Det skulle kunna hända den bäste! Man kan väl säga att det här var det bästa för dem båda!!!

Nu är det fredagen före vårt riksdagsval! Jag hoppas att ni tänker rösta eller har röstat rätt. Med rätt menar jag ju såklart det Röd/Gröna alternativet. Hade ni som jag råkat ut för en sjukdom eller skada och fått känna på den förnedring det innebär att bli utförsäkrad, så skulle ni aldrig mer rösta på Alliansen. Förresten, det var ju inte bara förnedringen som gjorde ont, nej det blev hål i börsen med!!! Jag känner det så här! Är man egoist och jublar när man får några hundralappar mer i börsen med hjälp av skattesänkningar, ja då ska ni rösta på Alliansen. Tänker ni lite längre än näsan räcker och känner viss solidaritet med era medmänniskor samtidigt som ni gärna låter de där hundralapparna i skattesänkning gå till sjukvård, skola och omsorg istället, ja då röstar ni naturligtvis med de Röd/Gröna! Jag hoppas innerst inne att mer än 50% av svenskarna inte bara tänker på sig själva och skiter i andra, utan mer eller mindre tvärtom!!! Nu kommer fredagsfräckisen!!

Det nyskilde mannen!

Den nyskilda mannen möter sin exfru på stan tillsammans med den nye kavaljeren och säger spydigt:
-Jasså, är det du som har tagit över det gamla slitna hålet mitt?

-Jajamäna, säger kavaljeren, men du det var bara dom tre första centimetrarna som var lite slitna. Längre in var det som nytt!

Ps
MODO vann över Brynäs med 2-1 igår och det var sanslöst bra, tycker jag!!! Ds 

När dina vänner smickrar dig för att du ser så ung ut så är det ett
säkert tecken på att du håller på att bli gammal!
  /Mark Twain

dan


Ikväll så smäller det!

Ikväll så startar elitserien på allvar. MODO möter Brynäs nere i Gävle och det brukar ju betyda tuffa matcher. Jag får hoppas att min nya MODO-mascot "MODO-Tigger" hjälper till vinst!!!


Att min vän Tiger har blivit MODO-fan kanske verkar konstigt? Men det är det inte, inte hemma hos mig i alla fall!!!

Nordberg måste ha en sådan kort klubba. Annars når han
inte ned till isen med den!
 /Bosse Berglund 

dan

Att älska i vattnet!


Dessa vanliga paddor ser ut att sväva fritt, där de ligger i vattnet och gör DET!!!

Bland män resulterar sex ibland i närhet; bland kvinnor
resulterar närhet ibland i sex!
  /Dame Barbara Cartland

dan

IT-boomen i ett perspektiv!

Utvecklingen inom IT-branschen går med en rasande fart! En liten rolig bildserie beskriver det lite närmare!!!

Att läsa datormanualer utan att ha hårdvaran är lika frustrerande som att läsa instruktionsböcker
om sex utan att ha mjukvaran!
 /Arthur C. Clarke

dan

Tre dagar kvar!

Nu är det bara tre dagar kvar till nedsläpp på 2010/11 års elitserie. Hoppas nu att MODO fått ihop ett så pass bra lag så att de minst går till slutspel!!! Vore skönt efter några magra år sen elitserievinsten 2007!!!


Detta blir din och MODO;s säsong Skröder!!! Får väl hoppas det i alla fall!

Bra genrep av Modo

I elfte timmen blev det äntligen seger för Modo med 4-2. Dessutom en rättvis sådan, eftersom hemmalaget långa stunder höll i taktpinnen.I en relativt tempostark förstaperiod tog Luleå ledningen med 1–0 i power play genom Thomas Raffl, men Modo kom tillbaka och Modos poängbäste på försäsongen, Nicklas Danielsson satte kvitteringen snyggt framspelad av Niklas Sundström. I mitten på perioden, power play, satte Niko Dimitrakos 2–1 efter att ha serverats ett friläge av Byron Ritchie. Skotten: 10–7.

I andra perioden utökade Modo sin ledning till 3-1, efter mål av Per-Åge Skröder. Niklas Danielsson och Robert Rosen stod för assistpoängen. Skotten i andra perioden: 4-2.

I sista perioden gjorde Per-Åge Skröder sitt andra mål, vilket då betydde 4-1. Assist åter igen av Nicklas Danielsson, plus Niklas Sundström. Skotten i sista perioden 6-9 (totalt 20-18).

Pluspoäng i Modo till Nicklas Danielsson och målvakten Tuomas Tarkki. Den senare mycket stabil mellan stolparna.Med andra ord ett lyckat genrep inför den stundande elitserien, som för Modos del startar med bortamatch på torsdag mot Brynäs. (artikel saxad från Örnsköldsviks allehandas webbtidning 2010-09-13)

En dröm blir inte verklighet genom magi; det krävs svett, beslutsamhet
och hårt arbete!
  /Colin Powell

Ps Får veta i eftermiddag ifall jag kan gå på jobbet de futtiga 25 procenten utan att riskara att yggen blir sämra. Det vore kanon då jag redan saknar mina elever!!! Ds

dan 


Söndag, suck!

Det känns rent fördjäkligt att jag inte klarar av att gå på jobbet i morgon, men så är det!!! Har så himla ont i ryggen och är rädd att fördärva något. Därför blir jag hemma och tänker ringa till min läkare och fråga honom om vad han tror. Är det så att jag inte kan försämra något genom att jobba så blir det skolan och mina elever igen på onsdag, tisdagar har jag inga lektioner.
Vårbäck i eftermiddagsljus! Om du är riktigt tyst och tittar på bilden så kan du svagt höra vattnet som porlar i bäcken, prova men glöm ej att ha fantasin med dig!

Brinnande längtan att vara eller göra något ger oss styrka
att stå upp- en orsak att gå upp varje morgon eller att ta
oss samman och starta om på nytt efter en besvikelse!
  /Marsha Sinetar

dan


Smärtsam lördag!
Ångest och smärta, i hela min kropp
Kvävande skrik på hjälpt efter rop.

Men ingen hjälp kommer och ingen kan mig se.
Lika bra är väl det,

Jag ska dö i min smärta, dö i mina skrik,
Ångest och smärta kommer alltid förbli.

Diktens författare okänd. Men funnen på internet webbsidan
http://www.angelfire.com/dragon/psyker/dikter.html

Sorgen är sig själv nog, men för att ha fullt utbyte av glädjen måste man ha
någon att dela den med!
  /Mark Twain

dan


Snart val, men nu ä´re fredag!

Om drygt en vecka så går vi till val i Sverige!!! Jag hoppas att minst 50% av väljarkåren inser att en röst på de Röd/gröna innebär en röst på solidaritet och omtänksamhet!!! Vi alla berörs någon gång i livet av skola, sjukvård och omsorg. Så se för Guds skull till att inte rösta på Alliansen som är på god väg att rasera vår fina välfärdsstat där vi ska bry oss om varandra och inte bara om oss själva!!!


Fejkad bild! Saxad från Svenska Dagbladets nätupplaga, 2009-08-28.

Men nu är det fredag och solen skiner efter några timmar av morgondimma. Ha en trevlig eftermiddag och kväll och se till att tvätta dig bakom öronen innan du lägger dig! Nu till veckans historia. Ha det!


Om det vore så enkelt!!

Fredagens roliga historia!!!

En kvinna gick i skogen när hon plötsligt snubblade över något, som vid närmare påseende visade sig vara en sån där oljelampa. Och när hon gned den, så kom naturligtvis en ande fram.
- Får jag tre önskningar nu? frågade hon.
- Nej, svarade anden. På grund av de dåliga tiderna och devalvering och global konkurrens och sån skit så får man endast EN önskning nuförtiden. Nå, vad ska det vara?
- I så fall vill jag ha fred i mellanöstern, sa kvinnan och halade fram en karta. Ser du kartan här? Jag vill att de här länderna ska sluta slåss med varandra.
Anden kastade ett öga på kartan och utbrast:
- Men jösses, damen! De där länderna har ju krigat i tusentals år! Jag tror bestämt att det inte går att göra något åt det. Jag är bra, men inte SÅ bra! Nej du, önska nåt annat, något mer realistiskt!

Kvinnan tänkte en stund och sa sedan:
- Jag har aldrig lyckats träffa rätt man. En omtänksam och älsklig man, som är hänsynsfull, kan laga mat och som står för hälften av hushållsarbetet, som också är trogen och en bra älskare och inte tittar på sport hela tiden. Kort sagt, en idealisk livskamrat.

Anden var tyst en stund och suckade sedan.
- Få se den där kartan igen!

Det är våra val som visar vilka vi verkligen är, mycket mer
än våra egenskaper!
/Joanne Kathleen Rowling

dan


Bad Romance a cappella, sjukt bra!

Kolla in detta helt underbara klipp!!! Killarna kallar sig för "On The Rocks".Den som vill förverkliga sina drömmar måste vakna först!  /André Siegfried

dan

Woman- en kärleksförklaring!

Bland de underbaraste kärleksförklaringarna som finns är nog John Lennons "Woman", tillängnad sin fru Yoko. Tänk att få skriva och komponera något sådant till sin älskade!!! Lyssna på låten och läs texten, så förstår du nog vad jag menar!!!Woman I can hardly express,
My mixed emotion at my thoughtlessness,
After all I'm forever in your debt,
And woman I will try express,
My inner feelings and thankfullness,
For showing me the meaning of succsess,
oooh well, well,
oooh well, well,

Woman I know you understand
The little child inside the man,
Please remember my life is in your hands,
And woman hold me close to your heart,
However, distant don't keep us apart,
After all it is written in the stars,
oooh well, well,
oooh well, well,

Woman please let me explain,
I never mean(t) to cause you sorrow or pain,
So let me tell you again and again and again,
I love you (yeah, yeah) now and forever,
I love you (yeah, yeah) now and forever,
I love you (yeah, yeah) now and forever,
I love you (yeah, yeah)...

All you need is LOVE!  /John Lennon

dan

Foppa gillar Risifrutti!Är man tillräckligt begåvad så behöver man ingen motion!  /Sten Broman

dan

Boulevard of broken dreams!

Lyssna och njut till ett underbart band, Green Day! Kanonlåt med en fantastisk titel "Bulevard of broken dreams"!!!Man blir aldrig för gammal för att sätta upp ett nytt mål
eller för att drömma en ny dröm!
  /C. S. Lewis

dan


Om att sabotera en badplats!

Här där jag bor har det för länge sedan bildats en intresseförening. Bland de viktigaste den har att jobba med är vår badplats, kallat Hallonbadet. De boende har i omgångar skänkt pengar samt ställt upp och jobbat med badplatsen. Det har lagts ut viramator och körts en hel massa sand dit för att få ett bad värt namnet. Det har dessutom fixats en flytbrygga kombinerade sitt/bordsbänkar. Det har dessutom iordningställts en fin grillplats! Badplatsen är mycket uppskattad och välbesökt, inte bara av bostadsområdets medlemmar utan många utifrån badar också där, vilket är jätteroligt att se.

Men nu är det så att det finns ett antal ungdomar som inte nöjer sig med att bada, grilla och umgås på badplatsen. Nej nej, det måste tydligen förtöras en massa också!! Sittbänkar runt grillplatsen är till stora delar sönderslagna och förmodligen uppeldats. Sittbänkarna har stora huggmärken samt att ett av dem saknas, uppeldad? Skräps slängs obehindrat runt hela stranden. Dessutom verkar det vara jättekul att köra sönder hela stranden med mopparna!

Det är så himla tråkigt då alla som gillar badplatsen drabbas negativt, även de "dickhaeds" som förstör drabbas ju de med, men det verkar inte dessa ungdomar förstå. Om någon av er saböter läser detta så vädjar jag till er att sluta att förstöra!!! Ni får gärna bada och roa er men sluta upp med era dumheter. Ni förstår säkert själva, hoppas jag, hur dumt det är!!!


Av grillplatsens fyra bänkar återstår bara två! Dessutom har man slagitsönder delar av eldningsringen.


Här har vi faktisk plockat upp en massa skräp som var slängt överallt, men trots det ser det sunkigt ut!


Att hugga sönder bordet verkar fullständigt stört!


Kanske lite att göra eller så finns det nästan ingenting innanför pannbenet, eller?

En dumbom finner alltid en ännu dummare som beundrar honom! /Nicolas Boileau

dan


Sköna minnen från en ö!


Kalk och åter kalk bestod klipporna av!


Också ett sätt att fixa sig en sommarstuga, ombyggd väderkvarn!


Fårö fyr sommaren 2009.

Lika väl som minnet kan vara ett paradis från vilket vi kan bli fördrivna, lika väl kan det också vara ett helvete från vilket vi inte kan fly!  /John Landcaster Spalding

dan

Det visste ni inte om Bobbys!


Ni trodde kanske att de engleska poliserna, kallade bobby, hade speciell hjälm på sig. Men som ni ser så har de inte det, de ser ut så från födseln! Sant eller falskt, ja det ni!!!

Låt aldrig lösningen av ett problem gå före kärleken till personen!  / Barbara Johnson

dan

Vet du var dina Facebookvänner bor?


Det kanske är där inne de bor???

Det blir inget svammel idag utan raka rör till veckans skratt!!!

Grillen!

Ett par som varit gifta i 15 år håller på med arbete i sin trädgård. Frun står på alla fyra
med ändan i vädret och rensar ogräs i rabatten när maken vräker ur sig.

- Gumman, du börjar lägga på hullet, du är ju lika stor som grillen.

Som bevis måttade han över fruns ända och sedan över grillen som stod på uteplatsen
och utbrast halvskrattande.

- Vad var det jag sa, precis samma storlek!

Frun blev väldigt förnärmad av hans påhopp och beslutade sig för att han kunde
gott göra resten trädgårdsarbetet själv. Hon gick in och tilltalade inte maken mer
resten av dagen. På kvällen när de går till sängs så kryper maken intill sin fru och
undrar om de inte ska ha lite kärlek. Frun vänder då ryggen åt honom och visar
tydligt sitt ogillande.

- Men vad är det gumman ? frågar maken oförstående.

Frun svarar väsande, ironiskt och triumferande.

- Tror du verkligen att jag tänder upp den här stora grillen för en ynka liten prinskorv!!!

Att växa sig gammal är obligatoriskt - Växa upp är valbart!  /Chili Davis

dan


Sommaren är kort!


Sommaren e kort det mesta .....

Det kanske är en tröst för sommarälskaren att hösten är så vacker!  /dan

dan

Flera månader har gått, men ont ändå!

Nu är vi inne i september och idag är det precis 6 månader sedan jag opererade min rygg. Ja, jag vet att jag gnäller och klagar, men jag har så "jädrans" ont och måste få spy ur mig lite gnäll, därför väljer jag min blogg som arena för gnället!! Jag trodde före operationen att jag skulle kunna jobba halvtid redan efter 3 månader, men tji fick jag. Nu sitter jag här 6 månader efter operationen och jag kan med nöd och näppe jobba 25%. Men skam den som ger sig för med en massa "painkillers" och GUDS hjälp ska det nog gå vägen ändå.


Huvva huvva inte har jag lust med detta en gång till! Men blir det inte bättre med värken så blir jag nog tvungen ändå, uuuuuuuuurrrrrrkkkkk!!!


För er som inte sett det här tidigare i min blogg så visar jag här vad jag har i min rygg numera. Steloperationen för mig innebar att diskar avläsnades och benbitar stoppades in där de suttit, samt runt om. Dessutom har man sedan skruvat ihop hela skiten för att få stadga för läkning. Benläkningen innebär att benbitarna som läggs in ska hjälpa till att växa ihop med kotorna så att de 3 kotorna blir som en stor! Det är den benläkningen som krånglar för mig av någon anledning!

Jag har fått en hel del kontakt med andra som stelopererat sin rygg, här på min blogg, och fått lite inblick i deras rehabilitering. Jag hoppas att fler med samma erfarenheter kan höra av sig så jag får fler att jämföra med!

Smärta är ofrånkomligt. Lidande är frivilligt!  /Henry Havelock Ellis

dan 


RSS 2.0