Gott nytt 2012!


Ha nu en riktigt mysig nyårsafton och sköt om er!


Bättre å bättre dag för dag bättre å bättre dag för....

Skål för ett nytt år och en ny chans för oss att göra det rätt! / Oprah Winfrey

dan

Jul på fyra ben!


Även vår Borderterrier Gibson vill ju öppna julklappar, han med! Han har ända sedan den första julen gillat att gå och tjyva klappar som luktar gott, ur en hunds synvinkel vill säga.


Med glädje och frenesi "kastar" han sig över sitt paket!


Efter en liten stund kan man gissa sig till vad som döljer sig i paketet.


Nämen kanooon en garnnalle, nog bäst att "sjappa" och gömma mig för att bekanta mig med min nya kompis!!!

Man kan köpa en bra hund för pengar, men inte dess svansviftning!  /Josh Billings

dan

Märklig julklapp och snart morfar!


Ida (vår dotter) ficke ett märkligt paket på Julafton, undrar om någon kan gissa vad det är?

Vi har varit bortresta över julen så jag lämnade min blogg i fred och försoning några dagar. Kändes faktiskt rätt skönt att slippa "måstet" som bloggandet blivit, men kul är det åxå! Nu tar vi sats mot ett nytt år 2012 och man kan ju stilla undra vad detta nya år har i sitt sköte ......


... en sak är dock säkert och det är tilldragelsen att bli morfar. I slutet av januari är det beräknat till och jag lär ju återkomma i ämnet framgent! Men se sådan "magge" hon har!

Livet har många bra stunder. En av dem är dagen man får barnbarn! / Gudrun Vinsrygg

dan

Rätta minkboet och dan före!


Nu har jag hittat minkens rätta bo! I en höbale en par hundra meter från brunnen jag visade tidigare, har herr eller fru mink sitt bo. Här har den det torrt och fint och de många in och utgångarna visar på stor säkerhet för andra rovdjur, smart va?

I morggon så är det då Julafton, kvällen som alla har väntat på! Då får de små barnen sina julklappar runt om i Sverige, för flera hundra miljoner och vi äter så vi nästan spyr. Upp på allt vansinne så vet knappt någon varför vi firar Jul längre, ja vilken händelse i historien som vi hedrar alltså. Julen är i många fall inte vad den borde vara men trots allt så är det ju den högtid då familjer träffs och umgås och det är ju fint. Men bort med den kapitalistiska sidan av julen och börja tänka solidariskt istället. Oj oj oj vad en tusenlapp skulle göra gott i tredje världen!!!

Men just nu i skrivande stund så är det bara det att jag tänker på hur orättvist fördelat det är på vår jord, det är egentligen inte riktigt klokt! Sen finns det en annan sak jag tänker på och det är alla de barn som måste genomlida en jul i fyllans tecken, det är så tragiskt som det kan bli. Alkohol hör inte hemma på julen, det tycker jag i alla fall!!!


Stackars Tomtefar och alla barn för nu blir det ju inga klappar i år, eller!?


Jag måste ju ha med en vacker traditionell Tomtebild åxå blad de roliga, tycker ni inte?

Nu så kommer julen, nu är den här, lite mörk och kulen, men ändå så kär! /Zacharias Topelius 

dan


Julstädning puuuuuhh, å tomtefar i kris?


Men oj vad damm det var bakom rumssoffan!!! Att ha hund och katt har sitt pris ser ni. Dammsugning är en av få hushållsarbeten som jag fixar, om jag tar det lugnt. Den andra sysslan jag fixar är diskning och renhållande av diskbänk och spis, bra va?!! Men nu är julstädningen gjord så nu lägger jag mig och läser en jakttidning!


Det kärva ekonomiska läget har tyvärr även tomtefar känt av!!!

Det är skillnad på smuts och smutsighet! /Elmer Diktonius

dan


Dagens tomte!


Så kan det gå när man är tomte, det gäller att vara vaksam! Midnatt råder, tyst det är i husen, tyst i husen. Alla sova, släckta äro ljusen äro ljusen. Tipp, tapp, tipp, tapp, tippetippetipp, tapp, tipp, tipp, tapp.....!!!

Jultomten har rätt: Hälsa endast på folk en gång om året! /Victor Borge

dan 


Drygt byta gasvajer!

Det tog mig tre dagar att byta gasvajer på min SYM 125:a. I stort sett alla kåpor måste avlägsnas och det är inte det lättaste då det är lätt att bryta sönder någon av plastdetaljerna. När väl dessa är borta så ska kabelrackaren lirkas dit och fästas vid förgasaren och vid gashandtaget. Därefter måste gasvarvtalet ställas in så att lämplig tomgång erhålls, puuuuhhh! När väl det är gjort så ska kåporna tillbaka i omvänd ordning. Joodå, knöligt var det men till slut så satt allt på plats och det bästa av allt var att jag hade inga lösa skruvar och muttrar kvar. Så med andra ord, allt satt på plats som tidigare. Men varför tog det tre dagar? Jo, det beror på att jag bara kan "meka" korta stunder för sen blir det sängen eller soffan, ryggen ni vet!!!


Sista rycket var att justera gasvajern så lämligt tomgångsvarv erhölls!


Nääämeeen se så vacker dekal som pryder min fina SYM-motorcykel!!!


Nu vet ni vad tomten gör efter en hektisk decembermånad, väl unt tycker jag!!!

Oroa dig aldrig för storleken på din julgran. I barnens ögon är den
alltid 10 meter hög!
/Larry Wild

dan


Ät inte snö!


Ät inte snö, det finns en massa "skit" däri! Hörrni, nu snart kommer tomten, det är ju bara fem dagar kvar ser ni! Det blir en skojig tomtebild/julbild fram till jul, alltså!

Där det finns kärlek i hjärtat känns julen i luften! / W. T. Ellis

dan

Jägare i vardande!


Appropå att jag går jägarexamenskursen så hoppas jag att urvalet när jag jagar blir bättre än så här! Fick den roliga bilden av en kompis alldeles nyss och han vill påskina att jägaren är jag ...

Jakt är ingen sport. I sport ska båda sidorna veta att de är med i spelet! /Paul Rodriguez

dan

Här bor herr eller fru mink å fredag!


Här i den lilla brunnen bor det en mink. Den tar sig ut och in genom röret som ni se, det mynnar ut ca tiometer från brunnen. I botten ser man åxå maginnehållet från något byte som minken tagit!!!


OOoooppss! Dagens lilla rolighet eller vad man nu säger!!!

Det är fredag och snart bara en vecka kvar till Julafton. Vad har ni önskat er i julklapp? Egentligen så vill jag ha så lite klappar som möjligt. Dessutom bör de inte vara dyra utan de som ger bort dem/den ska inte behöva uppleva att vara utan pengar efter nyår, januari kan bli väääldiiigt lång och dryg!!!

Undra var Nordeachefen eller VD:n för Carema Care får i julklapp? Förmodligen någon form av bonus a'la 50 miljoner eller åtminstone en billig liten klapp i form av en bil i miljonklassen. Dramatisk kontrast till de 2000 Nordea-anställda som sägs upp i dagarna eller de gamla som vårdas av Carema Care och som ligger och dör i sitt eget piss och skit, eller framför TV:n. Jag känner mig så olustig när jag tänker på detta så jag vill bara kräkas, och helst vill jag då kräkas på ...., ja ni förstår nog vilka jag menar! Trevlig fredag på er!!!

Bitterhet är som cancer. Den äter av sin värd. Men ilska är som eld.
Det bränner allt rent!
  / Maya Angelou

dan


Trummis med sting!


Underhållande eller hur??? GOD JUL på er ......... ööhh snart alltså!!!

Jag bryr mig inte så mycket om musik. Det jag gillar är ljud! / Dizzy Gillespie

dan

Lucia, ljusets drottning i slask å rusk!

Idag är det den 13 december 2011 och visst det är Lucia! Denna tradition är lika fin år från år och vi svenskar verkar inte få nog av denna ljusets drottning. Satt och såg Luciautsändningen från i morse som var riktigt kung må jag säga. Men en snabb titt ut genom fönstret förstörde den fina stämningen här inomhus då det både regnade och blåste ute. Det är tvärt emot vädret igår eftermiddag då jag och Gibson var ute och promenerade i ett riktigt decemberväder, så jullikt som det bara kan bli, snacka om motsatser! Nej fy sjutton för kvällens väder som mest liknar vädret i Skåne och på kontinenten. Här uppe ska det vara kallt och snöigt, njae kanske inte så himla kallt å inte så jättemycke snöigt. Det får räcka med ca 5 minusgrader och max en halvmeter snö, men sedan när fick vi välja? Hon sprider ljus och värme var stans hon eller han uppenbarar sig, det är sagt så i alla fall!


Snacka om "juligt" väder!!! (Märk väl, inte jullikt utan "juligt", förstår ni?)

Om du inte gillar vädret, vänta en stund...!Mark Twain

dan


Lysande hund, lysande!

Reflexväst är kanonbra å ha när man är ute i mörkret. Både efter väg och när Gibson är ute och springer i det fria i kvällningen. Med en ficklampa så lokaliserar man sin hund så mycket bättre än utan reflexväst! Men det här är ju ingen nyhet och jag förmodar att alla som läser detta och har hund, har för länge sedan skaffat reflexväst till sin fyrbente vän!


Se så fin man är!


Å syns bra de gör ja!!!


Man kan säga "ett upplysande bus", eller hur?

Tänd hellre ett ljus, än klaga på mörkret! /Kinesiskt ordspråk

dan


Tredje Advent!


Jag önskar er en angenäm 3:e Advent!!!

Av alla religioner är  kristendomen utan tvekan den som mest borde inspirera
till tolerans, fastän de kristna hittills har varit de mest intoleranta
av alla människor!
/Voltaire  (Sa han redan på 1700-talet!!!)

dan

Trevlig kväll!


Var rädda om varandra och ha en trevlig och avkopplande fredagskväll!!!

Att leva räcker inte, solsken, frihet och en liten blomma
måste man ha!
  / Hans Christian Andersen

dan

Snö, snö, snö!


Vad kan det vara för "knickedick" som tassat här då? Jo, en räv säger husse att det är, för det tycks han veta!


Barn, hundar och vuxna "barn" blir lika förtjusta då den första snön faller! Eftersom jag i mångt och mycket är ett barn, så blev jag överlycklig i morse då jag drog upp rullgardinen! Det är faktiskt både ett skönare och lättsammare liv, om man vårdar barnet inom sig, eller hur "my friends"?!

Barn tänker inte på den tid som gått eller den tid som kommer. De njuter ögonblicket, vilket få av oss vuxna gör! /Jean de la Bruyere

dan

Hoppas tomtens bromsar fungerar den 24:e!


Oj oj ojdååå Tomten!!!


Timrå IK - MODO Hockey  1 - 4, Yaaaaaaaaaa!!!!

Humorn är som salt i soppan - men för mycket salt kan förstöra
den bästa maten!
/ Johannes Möllehave

dan

Is, is, is is!


Visst är det underbart med den första isen! Men gå någe långt ut? Näääee, det är bara att glömma än så länge!

Var till "min" ortoped Ulf idag för att han skulle få fortsätta sin undersökning av min rygg och ta del av hans funderingar. Utan att gå in något närmare på ryggproblemen så kan jag säga som så, att en andra operation är inte alls uteslutet. Ska använda mina ryggbälten frekvent fram till mitten av februari då jag ska tillbaka till Ulf. Han är förresten jägare så det blev även lite "jägarsnack"!

När det gäller jägare och jakt så var jag inte alls hemma från jägarkursen igårkväll. Fick veta av handledaren vad vi skulle gå igenom och det vill jag inte missa så jag släpade mig dit, faktiskt!!!

Om vi ingen vinter hade skulle inte våren vara så angenäm. Om vi aldrig mötte motgång skulle välståndet inte vara så välkommet!  /Anne Bradstreet

dan


Äntligen!


Isen har lagt i den grunda viken!

Äntligen har det blivit lite riktig vinter!!! Vaknade och kikade på termometern, den visade på 6 grader minus. Det har även kommit lite lite snö i natt, så pass att man kan skönja lite vitt på altanen. Klart man blir glad och lycklig efter dagar med regn och rusk som inte hör hemma häruppe i december, om nu inte den globala uppvärmningen ställt till det förstås!

Enda smolken i glädjebägaren är den förbannade ryggen, ojdå nu svär jag åxå, men så kan det bli när ryggen är som den är. Nåväl, ryggeländet är så pass besvärlig så det blir nog ingen "jägarkurs" för mig ikväll. 

Klimat är vad vi förväntar oss, väder är vad vi får! / Mark Twain

dan


Snusk, fredag och svar på bildgåtan!

Nu är det då dax att avslöja svaret på bildgåtan! Jag har inte fått in något rätt svar och det innebär att ingen vinner trisslotten denna gång. Ett av svaren var inne och "luktade" på det rätta, men var för långt ifrån för att godkännas. Nu kollar vi in svaret, så kan jag svamla sen!!!


Så här såg bildgåtan ut och så här ser svaret ut ...


Just det, det var från locket på en kanna till en kaffebryggare! Det svar som var inne och nosade på rätt svar, menade att det var, jag citerar "Kaffebryggare, den del som man pressar ner i glasbehållaren". Tyvärr så kan jag inte godkänna detta då det beskriver något helt annat än vad som var svaret. Så tyvärr du anonyme, du var inne på kaffebryggning men beskrev en detalj till en helt annan typ av kaffebryggare, tyvärr. Så nu får trisslotten vara kvar till nästa bildgåta, som jag ska försöka orka med innan jul!

Så var det då fredag igen! Vissa veckor går så fort att jag börjar undra om jag börjar bli så senil att jag inte ens minns alla dar på en vecka. Vad gjorde jag i måndags? Vad gjorde jag i tisdags? Inte den minsta aning!!! Är inte det ett bevis på någon form av senilitet!? Nä, nu blev det för mycke svammel igen. Ha nu en trevlig fredagskväll och kom ihåg att säga något snällt till den eller de som du umgås med, gärna till alla du träffar. Du ska få se hur glada de blir, å då blir du glad med!:)

Men visst ja, det där med snusk har jag ju glömt. Men å andra sidan så är det så pass vågat, snuskigt, fräckt å rått så jag kanske borde låta bli! Men himla roligt är det, så jag kan ju ta det via en länk så behöver ju ingen av er ta illa vid sig, dvs om ni nu inte tjuvkikar på länken alltså. Men då får ni väl skylla er själva, tycker jag!!!

Okey, då kör vi fredagens snuskiga men roliga inslag: Varför äldre män har impotensproblem!

Tjuvtittade du???

Allmänheten har en omättlig  nyfikenhet att veta allt, förutom det som är
värt att veta!
/Oscar Wilde

dan


RSS 2.0