Takdropp!

Äntligen så kom den då, årets takdroppe! Idag så har det varit strålande sol och flera grader varmt. hela dagen här i Örnsköldsvik. Det har varit en underbar dag och i luften kan man förnimma våren, mmmmmm vaaa skööönt!!!

Som ni kanske har noterat redan så har jag inte bloggat på ett par dagar. Det är bara så att jag har haft för ont i ryggen denna helg för att orka blogga, detta trots att jag nu har trådlöst och skulle kunna ligga i sängen och blogga. Men när man har alltför ont så orkar man inte göra annat än att ligga och slappna av och försöka sova, så är det för mig i alla fall!!! Nej nu ut i solen bildledes!!


Här har vi de, årets första takdroppe här på Solvägen 50! 


På väg ut att fylla på våra sjöar och hav!!!


En solig dag som denna, måste man bara ut en sväng för att fika och för att låta den varma solen stråla in, ända in i själva själen, sköööönt!!!


Än så länge är Lomsjön och dess skoterspår underbara att promenera en sväng på!

Stor låga följer ofta liten gnista!
  /Francis Bacon

dan


Äntligen trådlös!

Jag har köpt en trådlös router! Nu kan jag äntligen ligga i sängen och kolla internet, läsa kvällstidningr, kolla MODO:s hemsida, facebook, spela harpan eller blogga. Eftersom jag har svårt att sitta någon längre stund (10 - 15 minuter), pga av mina ryggproblem, så är det här toppen för mig. Jag kan ju inte göra så mycket annat på dagarna här hemma sjukskriven och allmänt jätteless!!! Så det här är ett välkommet inköp. Man kan ju bara undra varför jag inte köpt en trådlös router tidigare! Ja säg? Men nu är den här och det känns himla NAJS!!!


Nu ska bara Kristoffer (min son) få hjälpa mig att intsallera routern och göra ett utökat nätverk att placera den i. Det var så himla länge sedan jag skapade ett nätverk så det har jag nog glömt eller så tar det bara en massa massa tid att göra! Han är ju duktig på allt sådant här så det tar ju inte så lång tid om han fixar det.

Det finns inget skäl till att någon skulle vilja ha en dator i sitt hem! /Ken Olsen
(vd och styrelseordföranden och grundare av Digital Equipment, 1977)

dan


Guuuuuuuld, Broooooons!!!


Marcus Hellner Guld i dag i sprint på Norges nationalarena ......


.... Emil Jönsson brons i samma tävling!!! Sju sjuttons hårdbröd vad vi är bra, ja jävlar!!!!

Den som inte hoppas att vinna har redan förlorat! / José Joaquin Olmedo

Ps Ingen fredagshistoria idag, nää har för ont för att sitta och leta!!! Ds

dan

Avgå din pajas!


För folkets bästa så kall du avgå Khadaffi!!! Hur kan denne clownaktige diktator kunnat styra sitt land i 40 år, obegripligt! Men det är klart, med hjälp av våld, hot och mera våld så kan man en tid hålla sina undersåtar lugna. Men nu är det slut!! Stå på er ni frihetstörstande Lybiska folk!!!!

Icke-våld är den största av alla religioner!  / Swami Sahjanand

dan


Blood Work!

Här kommer ett filmförslag för er som funderar på vilken film ni ska se härnäst! Säga vad man vill men visst är "Clintan" en härlig skådis. Så och i denna film där han är en före detta FBI-agent som nyligen genomgått en hjärttransplantation. Han kommer tillbaka från sjuksängen och känner sig manad att leta reda på en seriemördare som just börjat döda människor med samma ovanliga blodgrupp som den forne agenten. Se filmen, den är både spännande och välgjord! äs lite mer om filmen HÄR!


Alltid lika intressant att se på film, denne Clint Eastwood.

Våld är något av det roligaste att titta på!  / Quentin Tarantino

dan


Sola med klarknapp!

Nu har den äntligen dykt upp i hyllorna på affärerna som tillhandahåller kosmetiska artiklar. Ni kanske minns att det fanns kykling att köpa där klarknappen åkte ut och markerade att kycklingen var färdigstekt, dvs den hade kommit upp i rätt temperatur! Nu går det att fixa samma sak för er kvinnor, klappat och klart innan badsäsongen. Köp en knapp och stick in den i huden på en plats som inte skyms av baddräkt, bikini eller dyligt. När huden kommit upp till lämplig brunhetsnivå "pluppar" knappen ut och man är färdigsolad för resten av sommaren. Knappen är inställningsbar vilket innebär att man kan ställa den i alla lägen från Afrika till Grönland. Det blir ett stort spann det! Skynda er att handla tjejer, det finns bara ett fåtal knappar kvar runt om i landet!!! Jag älskar vårt innovativa land!!!


Tänk er vilken syn runt om på våra badplatser! Ha ha haaa, det är klarknapp vi ska ha!!!

Jag hittar humor i mitt alldagliga liv genom att leta efter
människor att skratta åt!
  /Dan Castellaneta

dan


Vänner på Facebook, javisst!

Hur uppdaterad ska man vara på internets bloggar, twitter eller facebook? Man hinner ju inte läsa allt och det vore nog inte så roligt heller. En annan fråga som man ställer sig som lärare är, hur mycket kontakt ska man ha med sina elever på fritiden? Flera lärare som jag känner får frågan om att bli vänner med sina elever på Facebook. En del väljer att gå med på det, andra avstår. Men är det så klokt att vara Facebookvän med sina elever? För min del så har jag en hel del vänner på facebook som är mina före detta elever. Det tycker jag är ok eftersom jag då inte har lärare - elevförhållandet med dessa. Hur tänker ni?


Det kan ju faktiskt vara så här!!!

Nej men nu är det ju fredag och helgen ligger för våra fötter. Tyvärr så dras vi här hemma med någon form av magsjuka. Det är bara sådan tur att vi har två toaletter i vårt hus. Men trots det så ska vi göra allt vi kan för att göra kvällen lite mysig och inte bara sitta på "muggen"! Med tanke på vårt tillstånd så blir kvällen vigd framför TV:n. Vad välja? Kanske "På spåret", kanske "Let's dance", kanske "Ett fall för Frost", ja den som lever får se, ha ha (får se)!!! Nej men nu till en liten fredagshistoria!

Kalles toaroblem

Kalle är 35 år och har ett problem. Därför gick han till doktorn. Väl där frågade doktorn vad han hade för problem.

- Jo, jag kissar klockan sju.
Doktorn:
- Det låter normalt.
- ...och så bajsar jag klockan halv åtta.
Doktorn:
- Det låter normalt det med, vad är problemet?
- Jo, jag vaknar klockan åtta.

Det är mänskligt att fela men för att riktigt trassla in sig behöver man en dator!
  / Dan Rather

dan


Mina Malawi

Vårt akvarium, på 250 liter, är många gånger mer intressant att titta på än naturprogram om samma typ av fiskar. Jag har haft akvarium sen 10-årsåldern och det är så djupt implenterat så jag kan inte vara utan!!! Nu har jag återgått till att ha Malawiciklider, vilka i mitt tycke är de mest fascinerande av utbudet på zoo-affärer. De slår till och med saltvattenfiskar, men som sagt så är det min egen åsikt. Så åk och köp ett akvarium och inred det med växter och fisk som faller er i smaken. Ni ska se att det är så himla kul att få in ett stycke vild natur och med fina innevånare, in i ert vardagsrum eller vart ni nu ställer det!


Min kanske vackraste Malawiciklid är en hane som i affärerna kallas Ahli. Det vetenskapliga namnet är Haplochromis ahli Just det, därav namnet Ahli!


Här ser man en auratus, med det vet.namnet Melanochromis auratus. En mycket trevlig fisk där hanen färgar ut i svarta och mörkblåa längsgående fält. Läs om den HÄR!


Interiör från vårt akvarium där vi till höger kan se en Labidochromis caeruleus. Också en färgglad och vacker fisk som lyser upp akviariet med sin intensvt gula färg!!!

Så där ja, nu har jag i olika sammanhang redovisat de djur vi har här i vårt hus. Men okey då, vi har ju faktisk några insekter också, som tjänar som spindelmat. Dessa är Zoophobas (en stor mjölmask kan man säga) samt en massa syrsor. Så nu är alla levande varelser i vårt hus redovisade!!!

Ett metspö är en pinne med en krok i ena ändan och en tok i den andra!  /Samuel Johnson

PS Jag nämner inget idag om den sport och det lag jag gillar allra mest, för varje gång jag gjort det så har det bara gått på tok DS

dan


Tack för allt Foppa!

En av de störta hockeyspelarna genom tiderna har bestämt sig för att lägga "grillorna" på hyllan! I stort sett hela Örnsköldsvik mottar beskedet med blandade känslor. Bestörtning för att allt är över, lättnad för att han tänker på att kroppen kanske inte tål så mycket mer. Jag personligen tycker att han gör rätt men hade gärna sett honom i MODO:s dräkt denna säsong ut! Men nu är det som det är och jag tror faktiskt att det är Foppa själv som sörjer sitt beslut mest av alla. Tack för allt Mr 21!!!!!!


Kungen över alla här i ...


Många minns nog Foppa mest för den sagolika straffen i OS i Lillehammer 1994 då Sverige tog GULD, för övrigt Sveriges första OS-guld av två!
 


Börje, han är så jävla dålig att man vill dra på han en smäll, det är sant det! / Peter Forsberg (efter finalförlusten mot Malmö 1994)

PS Såg man finalmatchen så kan man inte annat än att hålla med Foppa, Börje var oerhört kass i den matchen! DS

dan


Svinkallt ute, varmt inne!

Vaknade i morse till kallaste morgonen hittills här hemma. Termometern visade på 28 minusgrader, buuuurrr! Inte ens Gibson ville gå ut och kissa. Efter många om och men så följde jag honom ut på baksidan och då kissade han en snabbis och sen in i ett huj!!! Väl inne så la han sig framför braskaminen där redan katten Athos låg i 25 gradig värme! Kolla in!


Kom och lägg dig här i värmen Gibson så ska jag tvätta dig, tycks Athos säga!


Varmt och skönt och kamratligt!!!

Inget avstånd i tid eller rum kan förminska vänskapen mellan dom som verkligen är
övertygade om varandras värde!
  / Robert Southey

dan


Magiskt vackert!

Nu under vintern och våren så kan man njuta av så fullständigt magiska vackra solnedgångar. Gå ut en eftermiddag efter en solig dag och njut, vet ja!!!


Snacka om tillfälle att sjunka in i sig själv och "meditera". De vackra kvällningarna underlättar, tro mig!!!


Samma motiv men förstorad och begränsad!


This is the way to Eldorado!!! Kroksta, Örnsköldsvik våren 2011.


Läggdax tycks solen säga! Vackert är det i alla fall!!!

Universums djup är oss mer bekant än djupet av vår egen själ!  / Carl Gustav Jung

dan


Badhus och fredag!

Det mest upphetsande som hände igår var nog att jag följde med min fru till Paradisbadet, som det stora äventyrsbadet heter här i Örnsköldsvik. Jag provade på att simma och på så sätt känna mig för hur ryggen skulle reagera. Det måste ha varit många vilande muskler och nerver som skrämdes till liv igår eftersom jag hade förtvivlat ont i ryggen i går kväll, inatt och nu idag. Fler besök i badet blir det, men nästa gång får jag ta det lite lugnare i "plurret"!!!


Efter bad och tvätt blir det lite go lukt!!!

Nu är det då fredag och det innebär ju helg och ledighet för de flesta. Hade tänkt gå på jobbet en sväng idag på fm, men det sätter tyvärr ryggen stopp för. Så det får bli sängen, datorn och TV:n idag. Tänker i alla fall bjuda er på en liten historia. Jag önskar er en skön fredag!!!

Lättad norrman!

En Norrman hittade en videofilm i en byrålåda. Nyfiken på vad det är sätter han den i videon och trycker på play. Han drar efter andan när han får se sin fru tillsammans med tre andra män i deras egen säng. Han sätter sig ner chockad och funderar. Efter en stund pustar han ut och säger lättad till sig själv:
- Vilken himla tur att det bara var på film!

Livet är en följd av ögonblick, att leva vartenda ett av dem är att lyckas! / Corita Kent

dan


Förtroende!

Vi har lärt vår hund Gibson att i alla lägen ta ögonkontakt med oss. Det gäller vid matdax då han tittar en i ögonen innan vi säger varsågod. Det gäller även när vi går ut genom dörren, hoppar ur bilen eller går över gatan. Det här är kanon och hunden lär sig snabbt att det är husse och matte, eller ngn annan människa, som håller i taktpinnen och således bestämmer. Kolla in bilden som visar Gibson tittandes på Ingela. Ja visst är det gulligt och förtroendefullt!?


Matte får jag komma nu? Jag tittar dig ju i ögonen nu? Bilden tagen hösten 2009 vid Hornborgarsjön.

Jag har sett en blick i hundars ögon, en snabbt försvinnande blick av förvånat förakt
och jag är övertygad om att hundar tycker vi är galna!
John Steinbeck

danVår egen Fettisdag!

Idag i strålande sol så tog vi oss oss en Fettisdag, trots att den infaller först den 8 mars!!! Stålande sol och bara någon grad kallt, ja vad mer kan man begära vädermässigt av en utlykt. Jo det var just det, en semla ska det va!!! Sagt och gjort så åkte Ingela iväg en sväng efter jobbet för att inhandla det ljuvliga tilltugget. Väl hemma så kokades kaffe och sen bar det iväg ner till vår lilla bad och båtstrand. Precis en lämplig promenad för min värkande rygg, ca 800-900 meter tur och retur. Kolla in var mysigt vi hade på den tidigarelagda Fettisdagen. Känner jag oss rätt så lär det bli fler fettisdagar!!!!


Väl nere vid vindskyddet så kastade vi oss över fikat!


Linslus som man är så var jag ju tvungen att fota mig själv, ja det ser ni ju på skuggan.

 
Även Gibson fick sig en smakbit. Det kanske syns!?!!!

Skjut inte upp till i morgon, vad du kan ha nöje av idag! /Josh Billings

dan


Fyrbent snögubbe!


Det är härligt med snööö!!!

Det är tur att vi bara har fyra årstider istället för åtta. För då skulle
ju året bli dubbelt så långt!
  /Russel Myers

dan

Cornelis den store!

I mitt tycke så är Cornelis Vreeswijk en av de största av dem alla!!! Det är väl bara Bellman som kan mäta sig med maistro Cornelis! Ser verkligen fram emot att se filmen om just denne briljanta poet, kompositör och trubadur!!! Kolla in klippen!Läs om Cornelis HÄR!
Om du fortsätter att dricka rom kommer världen snart att ha en
skojare mindre!
  /Robert Louis Stevenson

dan

På isen!


Gibson stoltserar på Lomsjöns is, en eftermiddag i januari i år!

Inte heller idag fick vi något besked från djursjukhuset angående Gibsons kisseri! Märkligt, och nu har vi lessnat på att vänta, så på måndag morgon är det jag som ringer veterinären och får klarhet. För skulle det nu vara en urinvägsinflammation så vill vi ju behandla den så fort som möjligt. Nu trodde ju inte veterinären att det är någon men ändå vill man ha ett snabbt svar, eller hur? Men vet ni vad? Jo "vovven" har inte kissat inne någon fler gång! Bra va??!

Ha en trevlig och skön fredagskväll och se till att köra försiktigt, vad ni nu än kör!!!

Hundar är bättre än människor för de vet men berättar ingenting! / Emily Dickinson

dan


Länsderby igen!

I kväll så smäller det igen, här i Västernorrland! Då kommer nämligen Timrå IK på besök till Fjällräven Center. vi MODO-fans får hoppas att MODO kan ta sig samman och spela ut! Om de vinner? Det återstår att se! Men helt klart vore det kul och MODO finge ett behagligare läge i tabellen! Så idag är det enda som gäller VIIIINST!!!


Den som är ödmjuk vet det inte själv!
/Martin Luther King

PS Inte heller idag något nytt om Gibsons kissproblematik!  DS

dan


Ät skräpat och kom i "form"!


Ja nog är han i "form" alltid. Men en kolossalt stor "form", vet ja! Så det kan bli!!!

Den förste som åt ostron var en modig man!  / Jonathan Swift

Ps Inget nytt om Gibsons kisseri ännu! Ds

dan

Till veterinären!

Vår hund Gibson har helt plötsligt, vid ett par tillfällen, kissat lite inne! Helt klart måste vi utreda det så vi var till veterinären idag. Det första vi fick göra var att med hjälp av en rondskål samla upp lite kiss när vi rastade honom utanför djursjukhuset. Var det lätt? Nja, lite pillrigt var det när jag höll i kopplet och Ingela gick bakom Gibson, redo att med en rondskålen träffa hans stråle. Det gick faktiskt mycket bättre och lättare när Ingela ensam fick ta hand om Gibson. Efter kissningen så fick vi träffa veterinären och han undersökte Gibson grundligt. Han hittade inga fel utan vi får vänta till i morgon då svaren av kissodlingen är klar. Så tills dess är det bara att re la la le laxa, som det ibland heter! Jag återkommer när jag vet mer!!!


I väntan på att farbror hunddoktorn ska komma!!!

Människan är det enda djur som har tråkigt!  / Erich Fromm

dan


RSS 2.0