Ska spara skägget!

Jag har bestämt mig för att spara mitt "hakskägg" så länge som möjligt. Varför det då? Jo för skojs skull och för att jag tycker att det ser "fränt" ut! Vad tycker ni om det???


Det tar sig sa mordbännaren, tycks jag tänka. Nu ska jag jämföra hur det ser ut om en, två, tre och kanske fyra månader. Jag återkommer med "hakskäggsrapporter" framöver!!!

Det finns ingen make-up för skönhet såsom glädje!  / Maria Mitchell

dan

Vilken baddare!


Som ni ser så skrev jag tydligen fel i rubriken, för inte ser jag ut som en badare än mindre en baddare!!!


Sådär ja! Nu ser ni alla att jag är en badare och i mina ögon en riktig baddare!!! Andra doppet för i år den 29 juli 2011, klockan 11.24.


Måste härmed erkänna att även Ingela doppade sig, det var fjärde gången för hennes del, åsså förstås "Gibbe"

Får man dränka sig var som helst eller måste man ha vattenpass! / Carl-Gustaf Lindstedt

dan 

Vi män har det inte lätt!


Ingen empati där inte!!!

Allt som männen gör är är på samma gång sublimt och skrattretande!  /Marie Luise Kaschnitz

dan

Röd och fin!


Röd gubbe så vacker som bara de kan bli!!!


Yyyaaaammmiiiii!!! Läs om jordgubben HÄR!


Leka är kul! Med Paint Shop Pro kan man redigera och göra så här, bland annat.

Lycka är en fråga om god hälsa och dåligt minne!  / Ingrid Bergman

dan

Titt ut!


Holken var full med starungar som trängdes för att sitta och titta ut i "gluggen"! På varje foto är det en ny liten rackare som tittar ut!!! Börjar med stare 1!


Starungen 2 ....


.... åsså starunge 3!!! Läs om stare HÄR!

Det är för sent att stänga buren när fågeln har flugit! / Ivar Aasen

dan

Vilka ställningar!


Vilket sätt att sova på! Men ett är då säkert, det finns inga höftledsbesvär här inte!!!


Så gulligt man kan ligga. Undrar vad han drömmer för något?

Den som är grym mot djur kan inte vara en god människa!  / Arthur Schopenhauer

dan

Magiska sommarkvällar!


Sommarkvällarna kan verkligen hänföra!!!

Åren ger rynkor i skinnet, men att ge upp
sin entusiasm ger rynkor i själen!
 / General Douglas McArthur

dan

Ska allt vara med på Facebook?

Ska man verkligen lägga ut allt man gör, har, vill och önskar på Facebook? Nej säger jag, bara det som kan vara av intresse för andra eller all form av "tillåtande" humor! Vad tycker ni? Kolla in paret här nere!!!


Fasansfullt!!!

Det finns två sorters kvinnor. Antingen är de änglar eller
så lever de fortfarande!
  / Charles Baudelaire

dan 


Dansa tjejer!


Den här dansen vill vi se många gånger ikväll tjejer! Det vore smaskigt bra för Svensk damfotboll med en seger ikväll! Kom igen nu och vinn, det är ni värda!!!

Framgångens hemlighet är att aldrig släppa målet ur sikte!  / José Joaquín Olemo

dan

Sunny day!


Solen skiner och alla är glada, ha ha haaaaa!!!

Bara det att det finns glädje, är en källa till glädje! / Hjalmar Bergman

dan

Rygghelvetet!

Idag så blev det en grovt tilltagen rubrik! Men nu är det så att jag känner det så, helt enkelt! Men nu till mina senaste ryggstrapatser!

Förra tisdagen så åkte jag till Sollefteå för att smärtläkaren skulle lägga en fassettledsblockad på mig. Att lägga blockader i mitt fall är för att utröna vart i ryggen jag har mest ont för att sen kunna behandla genom att "bränna" nerver. Så förra tisdagen så fick jag alltså en blockad i ländryggen vid diskarna L5, L4, och L3 och på vänster sida, bakifrån sett. Det absolut nedersta kotan som kommer efter L5 är S1, så då vet ni vart vi befinner oss. En blockad innebär att man med hjälp av en lång nål sprutar i bedövningsvätska till avsett område, i detta fall vid fassettlederna mellan nämnda tre kotor. Om det är så att smärtan upphör under ett par timmar så vet man att det är just där jag har mitt problem.


Här har jag märkt ut kotorna S1, L5 och L4 och således bör då L3 vara den ovanför, ja just det L4!!!

Nu var det ju så att jag märkte ingen större skillnad före eller efter blockaden. Så igår var det då dax för mitt andra besök. Jag kom dit klockan 15.00 och la mig på britsen i röntgenrummet och gjorde mig beredd på en massa smärtsamma nålstick. Efter genomlysning av min rygg samt efter en massa knackande böjande och vridande så konstaterad smärtläkaren och hans medhjälpare (en underläkare som höll på att vidareutbilda sig) att det inte fanns något att göra åt min rygg, framförallt då den förra blockaden inte gett nåt resultat. Så nu skriver han ner allt som gjorts i min journal och skickar till överläkaren på ortopeden här på Örnsköldsviks lasarett. Så nu är det bara att vänta och vänta och vänta tills jag hör något från honom, ortopeden alltså. Kanske han tillstyrker pengar till en andra operation i Strängnäs? Vill jag i så fall det? Kanske jag får ha det så här under lång tid framöver? Det är bara att vänta och se - för vänta börjar jag bli rätt bra på!!!


Dax igen att träffa Dr Mauritz Johansson!!!Suddig bild men bra ändå!!! Slutsats - jag känner mig som skiiit!!!

Ovisshet är värre än besvikelse! /Robert Burns

dan


Havsbad i Rödviken!


Ingela och Gibson svalkar sig i Rödvikens sköna vatten! Rödviken ligger i Nordmaling som i sin tur ligger i Västerbottens län.


Att ligga och koppla av i mattes famn är skönt så här efter en simtur!

Det finns tre trofasta vänner - en gammal hustru, en
gammal hund och reda pengar!
/ Benjamin Franklin

dan

En dag på soffan!

Idag har jag i stort sett tillbringat min vakna tid på soffan! Soffan finns ute under tak, så någe regn är jag inte rädd för. Som jag tidigare bloggat om så är TV:n bra å ha när ryggen är "paj", man får liksom tiden å gå då, lite bättre i alla fall! Appropå ryggen så åker jag till Sollefteå och Smärtmottagningen på tisdag. Det blir min andra resa dit på en vecka. Hur det va på Smärtmottagningen och vad det gav, ja det bloggar jag om efter tisdagens besök. Orkar inte blogga om samma sak två gånger och det förstår ni nog, det är ju sommar för arton!!!


Det är härligt med soffor, speciellt utomhus och när man har gjort något vettigt så man förtjänat en stunds vila. Men okey då, det är skönt med en soffa när man har ont åxå, men det förstår ni nog, eller? Lägg märke till loggan på snusdosan, MODO såklart! Ha haaa va braa!!!


Tv:n hjälper som sagt var, till att hålla tristessen borta, en stund i alla fall!

Den som har tråkigt ensam är inte heller rolig som sällskap! / Ben Kingsley

dan


Kvällspromenad till Ottelandet!

Ikväll så tog vi oss en liten tur ut till Ottelandet, strax söder om Örnsköldsviks stad. En varm och solig kvällning borgade för en trevlig promenad ut till vår vackra skärgård! Det passade mig som handen i handsken eftersom vi efter att ha bilat några mil fick oss en skön liten promenad på 500m, enkel väg. Men du Dan, hur gick det med ryggen då? Jo tack som frågar, för med en så pass kort promenad och i sakta mak så fixade jag det! Men hade promenaden varit längre så hade det blivit betydligt knivigare och jag hade defenetivt avstått! Nä nu till bilderna, häng med vet'ja!!!Natt och dag, vinter och sommar är den över mig-
den dragande känslan efter havet!
/ Henrik Ibsen

dan


Mina kungsboor har flyttat!


Mina trevliga Kungsboor är nu ett minne blott! Inte det att dom är döda, nej nej de är sålda och igår flyttade de till annan adress! Jag önskar de lycka till och framförallt önskar jag nye ägaren, min fd elev Jonas, lycka till!!!

Livet är mer underhållande än vad vi trodde! / Andrew Lang

dan


Sommardag!


Ängarna är gröna och solen värmer, grannen är ute och kör med sin traktor, det är en helt vanlig sommardag. Men vad har fastnat i förgrunden? Joooo en liten trollslända, vad annars!!!

Sommaren kommer springande, vintern närmar sig sömnigt! / Ordspråk från Finland

dan

Det blev fel!


Där fick du så du teg!

Gud gav oss både en hjärna och penis, men endast blod
nog för att en av dem skall fungera åt gången!
/ Robin Williams

dan

The Big Four!

I kväll klockan 18.00 så måste ni bänka er framför TV:n, för då visas en koncert som ni sent ska glömma. Hårdrockens (läs thrashmetal) fyra stora spelar live på Ullevi! Nu får ni chansen att stifta bekantskap med den musik som attraherar mig mest och kanske kanske så kommer någon av att sälla er till de många miljoner fans som diggar dessa band allra mest!!!


Här är dom, THE BIG FOUR, kuuuuuuung!!!

Musik är som flickvänner för mig, jag upphör aldrig att
förvånas över de val som andra gör!
  / David Lee Roth

dan


Ännu en trollslända!


Bred trollslända (Libellula depressa) är en art i insektsordningen trollsländor som tillhör fam. segeltrollsländor.

Ja just det ja! Jag har dille på trollsländor vilket ni som följer min blogg kan förstå! Ett speciellt problem har jag med dessa helikoptrar a'la insektsvärlden och det är att fotografera dem när de flyger. Jag har halvlyckats några gånger men väntar på att lyckas fånga en i flykt på ett skarpt foto. Det är bara att fortsätta att sitta på en strand eller äng och vänta, till slut borde jag lyckas, får jag hoppas! Men jag är faktiskt riktigt nöjd med fotot ovan, eller?

Fotografering för mig är att fånga ett ögonblick som passerar
och som är sant!
 / Jacques-Henri Lartigue

dan 


RSS 2.0