Är Sverige ett neutralt land?


Här ser vi SAAB 39 Gripen, i svenska flygvapnet betecknat JAS 39 Gripen

Jag blir så förvirrad! Är Sverige neutralt eller inte? Inte nog med att vi har stridande marktrupper i Afganistan, nu ska vi dessutom skicka ett antal JAS 39 Gripenplan till Libyen. Reinfelt säger att de ska inte anfalla elle skjuta på fientliga mål på marken, nä bara spana av. Vadå spana av??? Det kan lika väl bli så att de får fientlig eld mot sig, vad ska de göra då? Nej nej, detta hör inte ihop med Sveriges neutralitet. Det vill säga, om vi numera är neutrala? Den som lever får se!!

I krig är sanningen så dyrbar att den måste ha livakter av lögner!  / Winston Churchill

dan


Modo, hur kan det bli så här?

Här i Örnsköldsvik med omnejd så går nog de flesta med fjärilar i magen dessa dagar. Det jag syftar på är MODO:s mediokra resultat hittills i Kvalserien! Jag själv känner både ledsamhet, nervositet och Ilska. Ilskan beror på att jag anser att ett lag med den laguppställningen ska inte spela i kvalserien utan i slutspelet. Men med facit i hand så verkar inte dessa högavlönade bortskämda hockeyproffs orka eller vill inte leverera det som krävs för att uppnå resultat. Klarar MODO av kvalserien så ser jag ingen annan utväg än att sparka dessa drönare och skaffa unga hungriga hockeykrigare. Hur det än går i kvalserien så blir det nog många spelare som får en spark i ändan och får söka sig till andra lag att sova i. Så känns det i alla fall!


Idag så känner jag mig mest ledsen att det blivit så här för mitt MODO. Jag hoppas verkligen att de tar sig samman de fyra matcher som återstår!!!

Den late undviker med flit varje sysselsättning!  / Ordspråk från Nigeria

dan


Ormbo a´la Medusa!

Efter en helg då både Kristoffer, Ida och Samuel varit hemma och vi har haft det kanonkul, blir det så tomt och tyst här hemma. Det blir precis som min svärfar brukade säga, "nu när ni far så stannar klockan!". Exakt så känns det faktiskt. 

Så nu sitter jag här ensam medan frugan är på jobbet och jag kan i stort sett inte göra mer! Jo, jag har faktiskt fixat lite med mina majsormsungar. När jag tog ut dem alla ur terrariet så kom jag att tänka på Medusa, hon med ormar i håret. Det är kanske något för mig som redan har ganska långt gången håravtrappning. Alltså ha ormarna i håret, kanske ingen bra idé? Men det var ju en tanke i alla fall! Kolla in de fem här nedan. 
 

Se så små söta majsormsungar. De är dessutom till salu, så det är bara att höra av sig!!!


Här är hon den mytomspunna Medusan från den Grekiska mytoligin. Läs om Medusa HÄR!

Fantasi är konsten att se det som ännu inte finns!  / Piet Hein

dan


Frånvaro av sex kan ge problem!


Ja ni grabbar, nu vet ni vad som gäller!!!

Låt oss se sanningen i vitögat: könsorgan har ingen personlighet! / Mae West

dan


Äntligen en partiledare och äntligen fredag!

Äntligen har "Sossarna" fått tag på en partiledarkandidat! Det känns bra och jag tror att den här mannen kan göra något bra av partiet Jag tycker att det är dax att styra skutan mer åt vänster iställer för att styra mot höger. Styr man mot höger så stöter man förr eller senare på kobbar och grund och risken är stor att hela skutan går till botten. Men om man styr åt vänster så väntar solsken och öppet hav! Utan att överdriva och "dravla", som jag gjort här ovan, så känner jag att det kommer att gå bättre nu för "Sossarna". Det känns liksom i maggropen!!!


Här har vi han, mannen som ska styra Socialdemokraterna framöver. Jag önskar honom lycka till och den kraftiga mustaschen och buskiga ögonbrynen borgar för något riktigt stort. I ett historiskt perspektiv har nämligen en stor mustasch och kraftiga ögonbryn spelat en speciell roll, kolla nästa bild så förstår ni!


Han som verkligen betytt något för Socialdemokraternas etablering i Svensk politik är Hjalmar Branting och mina vänner, kolla in hans mustasch och ögonbryn!

Nej men nu är det ju helg och det måste firas, eller hur? För våran del så kommer våra barn hem i helgen och Idas man Samuel fyllde år i onsdags och det ska vi fira både med god mat, tårta samt lite presenter. Så hela helgen ska vi umgås och ha det bra! Jag hoppas att ni med får en bra helg. Men nu är det i varje fall dags för en liten historia. Ha det!!!

Men älskling...

Kalle sitter och äter frukost då hans fru kommer inrusande
och smäller till honom med en kastrull.
- AJ! Varför gör du så? frågar han henne.
- Jo, det skall jag berätta för dig! Jag hittade en lapp i din ficka med
namnet Josefin på! skrek frun ilsket.
- Men älskling, jag var ju på kapplöpning i helgen och Josefin
är namnet på hästen som jag satsade på, förklarade Kalle. 
Frun trodde honom och bad om ursäkt.
Tre veckor senare sitter han återigen och äter frukost i lugn och
ro då frun kommer inrusande i köket och ger honom ett våldsamt
 slag i huvudet med stekpannan.
- AJ! Vad är det nu då? Varför gjorde du så? Undrar Kalle och
gnider sig i huvudet.
- Jo, det skall jag berätta för dig! Alldeles nyss så ringde din häst!


Den mest framgångrike politikern är den som oftast och mest
högljutt säger det som alla tänker!
/ Theodore Roosewelt

dan


Vallat gammskidor!

Idag har jag vallat gamla träskidor av den gamla rustika sorten. Jag har alltid älskat att åka ospårat inne i skog och mark. Den friheten går aldrig att uppleva i preparerade slingor eller i andra preparerade spår. Det händer ju ofta att jag ser olika saker som jag vill utforska, ja då är det ju bara att åka dit om jag åker ospårat. Jag brukade ofta följa efter olika vinterfåglar för att kunna ta kort på dem. Det är ju mer eller mindre omöjligt i preparerade spår. då fåglar flyger dit dom vill och inte till skidspår som kryllar av motionärer. 

För någon vecka sedan gjorde min fru mig sällskap när det gäller gamla hederliga trälaggar. Hon köpte ett par gamla EDSBYN Favorit med kabelbindning och allt, förmodligen 60 eller 70-talare. Själv har jag ett par SPLITKEN Populär, de åxå 60 eller 70-talare. Snacka om kungliga skidor med 40 - 50 år på nacken och märkena har mer eler mindre kultstatus, kuuuuuuung! Kolla in dem här nedanför.


Mina SPLITKEN ser ni till höger medan Ingelas EDSBYN är till vänster, fina va?!


Klassiskt skidmärke! Dra på trissor va stöddigt jag helt plötsligt blev!!!

Sen var det ju där med vallningen, gammal hederlig grundvallning med tjära alltså. Jag är ju långt ifrån något proffs på att valla skidor med tjära och har nog bara gjort det en eller två gånger tidigare. Men det finns ju alltid Internet och Google och där finns ju allt, näst intill. Så efter att jag läst in mig på hur jag skulle göra så körde jag igång med vallningen. Så här gjorde jag:


En vanlig hederlig Gasolflaska med platt munstycke använde jag. Men det går lika bra med värmepistol.

Jag gjorde rent skidorna först. Sen värmde jag försiktigt för att få bort gammal valla med skräp i, som fanns kvar sedan tidigare. När skidan var riktigt varm så penslade jag på tjäran. Det går lättare om tjäran är lite uppvärmd (värm hela burken först). Jag värmde in tjäran i skidan (flyttade gasolflaskan fram och tillbaka hela tiden). Enligt information från internet så värmde jag skidan från mitten och utåt för att den inte skulle slå sig. Det blev små ljusa bubblor i tjäran några ögonblick just där jag värmde, det är visst ok men varmare får det inte bli, man ska inte koka tjäran eller få brännskador på träet, tjäran ska bara värmas in. Därefter så torkade jag direkt av överskottstjära med en trasa då skidan fortfarande är varm. Vid behov får man värma in mer tjära beroende på hur mycket som sugs in i skidan, den ska bli mättad. Nu var det klart och jag kände mig mer än nöjd, ja rent av stolt ska ni veta, ha ha vad jag är bra. Äntligen något vettigt som jag gjort sen operationen! 

Nu vet jag i alla fall att jag kan fixa lite pyssel här hemma trots min onda rygg, hipp huuuurrraaa va braaa det va för lille Danne Dan!!!

Stolthet är en form av välbehag som är skapat av en person
som tänker för gott om sig själv!
/ Benedict de Spinoza

dan


Youtube igen!

Visar här ännu ett tidigare visat skämt från Youtube. Men idag visar jag det främst för dig "Lippe" (Lippes blogg) för att muntra upp dig nu när du har det som ondast efter ryggoperationen. Har du. "Lippe", sett den tidigare så skit samma, den är skoj ändå! Du Lippe! Jag vet precis vad du går igenom dessa dagar och det enda jag kan säga är, bit ihop och försök att se glad ut! Trots allt så blir det bättre vad det lider, jag lovar!!! Börja varje dag med ett leende så har du det överstökat!  / W. C. Fields

dan


Youtube erbjuder en massa humor!

Jag kan inte låta bli att visa er ett Youtube-klipp som jag visat er tidigare, nämligen den 12 oktober 2009. Det är bara ett så grymt roligt skämt och jag skratter gott varje gång jag ser det! Lägg speciellt märke till reaktionen hos grabben i mitten, han som de driver med!!!Allvar utan humor är outhärdligt. Och humor utan allvar likgiltigt!  / Helle Ryslinge

dan

På badstranden!


Nej vet ni vad? Det blir nog till att vänta en 2 - 3 månader innan det blir någe bad. Men bordet går i alla fall att använda redan nu!


Det går ju alltid att spana in våren, var den nu är någonstans???

I besvikelsen ser man bäst vad man väntade sig!  / Frithiof Brandt

dan

Vilken skillnad det kan vara!

Vilken stor inverkan humöret har på min smärtförnimmelse. Vad jag menar är, då jag mår bra och är på ett jädrans bra humör så klarar jag av ryggsmärtan mycket bättre än de dagar då jag känner mig låg. Visst har jag hört och läst att det kan vara på det sättet, men när jag upplever det själv så förstår jag det ännu bättre.

Idag är det en sådan dag då humöret varit på topp och vips så orkade jag ut på en skogspromenad med fika utan att ryggsmärtan tog över och förmörkade utflykten på något vis. Men visst, smärtan finns där och är egentligen lika djävulskt besvärlig oavsett humör. Men dagar då humöret är på topp är det som att smärtan kommer i andra hand i motsatts till dagar då jag mår skit för då hänger smärtan över mig som ett svart skynke och förmörkar all min vakna tid. Det gäller alltså att försöka konservera det goda humöret och på så sätt få ha ett värdigt liv med god livskvalité. Jag tror bestämt att många runt om i vårt avlånga land känner igen sig i vad jag säger. Nog om det nu för här kommer bilder från min underbara skogsdag!!!


På väg mot något bra ställe att fika på. Fastän humöret är på topp och allt känns bra så är det ändå viktigt att jag tänker mig för och inte gå för långt, för då blir det för ont och det blir pannkaka av allt!


Åååååh så gott!!! Varm choklad och limpmackor med smör och Falukorvskivor samt lite senap, Jonnys senap förstås!!!


Åsså vare det här med motsolsbilder som jag inte kan motstå. Denna gång Ingela med Gibson i knät solbadande i det vackra marsvädret!

Allt har sin skönhet, men det är inte alla som ser den!  / Konfucius

dan   


Så det kan bli!

Ibland när man fotar uppstår konstiga effekter beroende på reflexer eller andra störningar. Som ni redan vet så är jag rätt PÅ när det gäller motljusbilder. Idag när jag rastade Gibson och solen strålade så var jag igång igen med det. Vad ser jag när jag kommer hem och laddar upp bilderna i datorn, jo ett UFO!? Jag tror att många foton på oidentifierade föremål såsom just UFO:n, snömannen eller Loch Ness-odjuret, är just effekter som har påverkat bilderna på ett konstigt sätt. Kolla in dagens UFO-bild, tagen i kroksta, cirka två mil väster om Örnsköldsvik.


Ser ni UFO:t där uppe vid solen? Hoppas att det inte landar här i grannskapet bara!!!

Att vara ovetande om sin egen okunskap är den ovetandes sjukdom!  / Amos Bronson Alcott

PS Idag vann MODO igen!!! Mot MORA borta, KUUUUUUNG vet jaaa! DS


dan


Snöbild, fyllehund och fredag!

Fredag och MODO vann igår, kuuuuung! Varför kuung? Jo, dels för att fredagen betyder helg och då är Ingela hemma och jag slipper sitta/ligga ensam här hemma hela dagarna. Sen det där med MODO är ju självklart något att glädjas åt. Men Modo måste vinna alla sina återstående matcher för att slippa Allsvenskan, huuuuuva hemska tanke!!!


Startar fredagen med en liten svårtolkad snöbild. Är det ett stort snödrev på ett berg eller är det ett litet snödrev efter en vägkant, ja säg?


Passande bild på fredagen? Tänkte på det att en hel del runt om i vårt avlånga land festar och i fyllan smäller av ikväll, tyvärr! Kanske en del av dem gör som Gibson och hamnar under bordet!? Skillnad? Jo Gibson vaknar och slipper en eländig baksmälla!!!

Men nu är det ju fredag och jag sitter och tittar på Emil Jönsson och de andra skidåkarna som åker skidor för fullt på Lugnet i Falun. Heja Sverige!!! Ha det skönt och gott ikväll och glöm inte att försöka njuta av livet trots sjukdom, smärta, Japan, Libyen och Alliansen!! Nu till veckans historia.

En ung blondin från Stockholm ville gärna ut och resa. Eftersom hon saknade pengar så gick hon ner till Skeppsbron. Då kom en snygg sjöman förbi och sa att han skulle till Amerika och att han kunde smuggla med henne på båten. Hon följde med sjömannen och smög ombord på båten på natten. Varje natt kom sjömannen med mat till henne och sen älskade de passionerat till gryningen. Tre veckor senare upptäcktes hon av kaptenen.
- Vad gör du här?
- Jag får mat och resa till Amerika mot att en sjöman får ligga med mig.
- Då har han verkligen lyckats, för det här är Djurgårdsfärjan!

Att roa sig är som en försäkring - ju äldre man
blir desto högre blir kostnaden!
  / Frank McKinney Hubbard

dan


Äntligen en liten ljusglimt!


Äntligen går MODO och vinner!!! Kvalserien är ingen gratisresa så varje vinst är oerhört viktig, så segern sitter fin fint!!!

Att vänta på glädjen är också glädje!   / Gotthold Ephraim Lessing

dan

Run baby run!


Hur mycket energi kan det finnas i en hund? I alla fall vår Gibson verkar outtömlig på energi!!!


Att springa, springa, springa och åter springa, verkar vara en av hans stora passioner här i livet!


Han kan springa i timmar för att när han kommit hem och vilat en liten stund vilja springa i timmar igen, vilket energiknippe till hund han är, vår Gibson!!!


Det gäller att ha tungan rätt i mun! Full rulle husse!!!

Oavsett hur lite pengar eller hur få ägodelar du har, att ha en hund gör dig rik ! / Louis Sabin

dan

Kärnkraft, nu får det vara nog!

Ännu en gång så visar det sig hur farligt det är med kärnkraft! Harrisburg, Tjernobyl och nu Fukushima i norra Japan! Politiker, behövs det några fler bevis på hur farligt det är? Avveckla våra kärnkraftverk så fort som möjligt och jobba för att fler länder gör detsamma. Vi har energi så vi klarar oss utan kärnkraft, sluta exportera el helt enkelt, eller hur??!


Räcker det inte nu???


Nu är det dax att säga NEJ TACK!!!

Döden är inte det värsta utan fruktan för döden!   /George Bernard Shaw

dan

I väntans tider II


Som jag redan bloggat om i november 2010, så har jag ju numera en MC. Det är bara det att vägarna här uppe i norr inte är bara än, det vill säga fria från snö och is. Så därför så väntar jag på en efterlängtad jungfrutur för mig på min ZYM 125!!!


Är den då snygg min ZYM? Njaääa, inte lika snygg som en glidarhoj kanske, men den duger gott åt en gubbe som jag. Med denna modell så slipper jag i alla fall ifrån hånet om att jag nu har min åldernåja. Den hade jag redan som 35-åring, halvsjuttio som jag på den tiden uttryckte det. Idag så låter det ungt som bara den i jämförelse med dagens halvhundraåtta-åring, fy klååån!!!

 I besvikelsen ser man bäst vad man väntade sig!  / Frithiof Brandt

dan


Fylla år och smörgåstårta!

Idag så har vi firat vår son som fyller år. Förvisso så fyller han först om några dagar, men eftersom han är hemma nu i helgen så blev det så!!!


Ingelas smörgåstårta är en favorit i vår familj, jammmyy!!!


Efter smörgåstårtan, en liten promenad med Gibson ut i det vackra vårvädret!


Kan inte låta bli att skänka er lite solstrålar!!! Dagens solväder är "grymt" skönt, eller hur?

Familjen är hjärtats fosterland!  / Giuseppe Mazzini

dan

Medicinens ansikte och fredag!

När jag var i Sollefteå så fick jag en ny värktablett som skulle vara bra för den ytliga värken. Jag fick också veta att tabletten "Lyric" har en del bieffekter! Bland annat så gör tabletten så att man samlar på sig vätska, ungefär samma effekt som cortison har, samtidigt så ökar tabletterna aptiten. För mig så har aptiten ökat så inni Norden, oj vad hungrig jag är! Igår så åt jag till frukost, 2 limpor, 2 kilo äkta smör, en och en halv korvring, 3 liter fil och till det 2 paket flingor. Till lunch så åt jag resterna av den kvarvarande korvringen, tre förpackningar pölsa, 3 kg potatis, 4 liter mjölk och slutligen 22 äpplen av märket "Garla". Till middag så blev det 9 kotletter, 6 kilo strips, två liter bearnaise, 8 pain riche samt, en tioliters hink blandad sallad med fetaost och nötter, slutligen toppade jag med 10 liter Coca-Cola. Frånsett dessa mål så fikade däremellan i stort sett hela min vakna dag. Detta har pågått sen i måndags, då jag började med Lyric och se hur jag ser ut. Men skit i det, "lyric" har gjort mig lyrisk!!!!!


Så fort jag kan sluta med Lyric så får jag nog börja med GI och hårdträna!!!!

Ja men nu äré ju fredag och det måste vi fira!! Se till att få er någé gott till middag och umgås och mys sen. För min del så blir det "På spåret", final vet ja, men först blir det tårta, 9 stycken Prinsesstårtor", det ni mina vänner, det ni!!!

Avslutar med en historia. Ha en bra kväll!!!

En präst och en pilot kom till himlen. Piloten hade inga problem med att komma in. Prästen blev otroligt förvånad och förtretad då han stoppades vid porten.
- Men vad nu då? Vad menas med detta? Frågade han Sankte Pär. Varför kommer inte jag som är präst in i himlen, då piloten gjorde det?
- Jo, du förstår, svarade Sankte Pär. När du predikade sov hela församlingen, men när han flög satt alla passagerare och bad!

Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant!
  / Albert Engström

dan


Rädsla är inte vackert!


Snacka om att bli rädd!!!!

Först när vi inte längre är rädda börjar vi leva!  / Dorothy Thompson

dan

Motsol igen!


Det är vår, mjuuum!!!

Ditt intellekt kan vara förvirrat, men dina känslor ljuger aldrig!  / Roger Ebert

dan

Till smärtkliniken i Sollefteå!

Ja, men då har man varit till Sollefteå då! Närmare bestämt till sjukhuset och dess smärtklinik. Där fick jag träffa en helt underbar smärtläkare tillika narkosläkare. Efter en genomgång av smärtanalysen som jag fyllt i, samt min s.k. smärtdagbok, gjorde han en genomgående besiktning av mig själv och min rygg.


Sjukhuset i Sollefteå i vårsolen den 7 mars 2011.

Han konstaterade att jag har två former av smärta. Den ena är den djupa smärtan i ryggraden som också strålar ner i underlivet. Den kommer från diskar eller i kotorna i det opererade området. Om det beror på att det inte läker eller att det beror på något annan orsak, kunde han inte svara på.  Det ska han utreda vid senare besök. Den andra smärtan är nervsmärta och beror nog på att min spinalstenos fick vara för länge så att bestående skada erhålls. Alltså, nerverna har tagit någon form av skada pga spinalstenosen. Sen hittade han ett ställe lite längre upp på ryggraden som genererar nervsmärta ut i bröstkorgen på höger sida. Man kan ju undra om jag överhuvudtaget har någon smärtfri zon på den här tragiska kroppen, det ska väl vara i håret då men det är ju å andra sidan borta snart!


Ja, då var man framme då!

Nu ska han sätta sig ner och fundera ut hur han på bästa sätt ska kunna hjälpa mig med min smärta. Han pratade om flera möjligheter. Dels cortison och smärtstillande eller bara cortison som sprutas in i det opererade området. Men först ska han göra tester med hjälp av nålar som han sticker i de smärtasamma området. Det gör han för att utröna var exakt den värsta smärtan genereras från och då kunna göra smärtlindringen mer exakt!! Så det var det. Sen var det bara att åka hem och väl här hemma är det bara att vänta och hoppas att nästa besök inte blir först 2012. Visst ja!!! Det var ju det också, jag fick ytterligare en smärtmedicin att knapra på morgon och kväll. Den är framförallt till för de som har epilepsi men fungerar mycket bra på patienter med nervsmärtor. De mer morfinliknande preparaten kommer inte åt nervsmärta utan är bra för den djupliggande smärtan. Namnet på den nya tabletten ger ju en liten vink av en glad och positiv verkan då den heter Lyric. Någon mer lyrisk tablett torde man nog aldrig få, i varje fall inte till namnet!!!


På väg hem ifrån Sollefteå så stannade vi halvägs vid Offersjön och fikade. Vårsolen värmde och besöket i Sollefteå var positivt så nu känner jag mig ganska förväntasfull på framtiden!!!

Vad vi åtrår innebär alltid en besvikelse; för även om vi når något som ger oss tillfredsställelse, är den ändå inte lika stor som vår förväntan!  / Elbert Hubbard

PS Ni kanske undrar varför jag inte nämnt något om mitt hjärtelag MODO! Men med handen på hjärtat vad hade  ni trott efter den här usla säsongen. Nu är det bara att hoppas att det går vägen i kvalserien, för Allsvenskan är inget alternativ. Så håll tummarna ni som gillar MODO eller lilla mej!!! DS

dan


Rolig hobby men va barnsligt!?

Jag har köpt mig en pistol! Jaha och vad i hela friden ska du med den till? Är du inte väl gammal för sån skit?? Jag förstår era funderingar fullt och fast. Men nu är det så att allt vad som heter prickskytte har fascinerat mig, ända sedan barnsben. Gevär, pistol, pilbåge, darttavla eller snöboll gör det samma, bara det handlar om att skjuta prick.

Vad är det då jag har köpt? Jo en luftpistol som drivs med tryckluft från en liten patron på 12 gram. Man skjuter med 4,5 mm stålrundkulor och magasinet rymmer 19 skott. Så nu står jag i källaren eller i garaget och bättrar på min skjutskicklighet. Jag ser det åxå som ett sätt att göra lite annat än att bara ligga och lyssna på P1 eller se på TV eller DVD. Skyttet tar ju inte på den miserabla ryggen utan det fungerar hur bra som helst. Är det lätt att skjuta mitt i prick? Nej det är det definitivt inte utan tvärtom. Sedan jag började med lite skytte så har jag blivit så mycket mer imponerad av våra skidskyttar som åkerjorden runt och vinner lite här och där. Dessutom så åker de skidor vilket medför att de i skottögonblicket är både trötta och anfådda. Strongt gjort Ferry och company!!!


Riktigt kul grej det här med skytte. Nästa steg blir ett luftgevär utan kikarsikte!

Men nu är det ju fredag och då är det dax för en liten histora. Denna fredag blir det en liten kortis men det går väl bra det med?

Pappa följer lille per till skolan första gången och säger:
- Du behöver bara gå i skolan tills du är 16 år.
Per börjar gråta och frågar:
- Då kommer du väl och hämtar mig?

Ha en trevlig fredagskväll och njut nu av den goda maten och den finfina efterrätten. Ta sedan en liten "tupplur" så att ni orkar se "På spåret eller "Lets Dance". För egen del så blir det nog källaren, det är nämligen fulladdat ikväll!!!

Det viktigaste med lyckan är inte rikedom och njutning, utan aktivitet, det fria utvecklandet av förmågor, samt vänskap med goda människor!  / Aristoteles

Ps En sådan här dag går det ju inte annat än att bocka och buga för det svenska skidlanslage (tjejer som killart)!!! Tyvärr så räckte det inte ända fram, det är Northug för bra för. Han är rent av kungarnas KUNG, den rackarns Norrmannen!!!  Ds

dan


Solbada på köksbordet!Så härligt det kan vara att "lapa" sol på köksbordet, med doften av rentvätt som extra krydda!

Jag har studerat många filosofer och många katter.
Kattens vishet är oändligt överlägsen!
  /Mark Twain

dan

Bra TV-serie, men brutal!

Som ni redan förstått så blir det mång mång timmar TV och film nu under min sjukskrivning. Nu har jag börjat se en TV-serie som heter OZ. Den är kanonbra men både brutal och ruggig. Serien har fått en massa priser för att den är så verklighetsförankrad, precis som "The Wire". När man vet att mångt och mycket i serien förekommer i verklighetens fångelsekultur i USA, ja då blir den ännu ruggigare och verkligen skrämmande!Så här skriver någon om serien på Wikipedia.

"Oz är en amerikansk TV-serie som visades på kabelkanalen HBO mellan åren 1997-2003. Serien handlar om livet på det fiktiva maximum security-fängelset Oswald State Correctional Facility, kallat "Oz", och då främst om avdelningen Cell block 5, även kallad Emerald City, en experimentavdelning som drivs av Tim McManus i försök att skapa en humanare tillvaro där fångarna ska kunna rehabiliteras. Serien skapades av Tom Fontana, som också skrev större delen av de totalt 56 avsnitten som visades över 6 säsonger. Det är även Fontanas arm som man får se tatueras med ordet "OZ" i vinjetten, dvs. inledningen till varje avsnitt.

Serien är mycket våldsam, brutala mord, lemlästning och våldtäkter hör till fångarnas vardag, vilket har lett till en del kontrovers över serien i hemlandet tillsammans med det frekventa visandet av heroinbruk och nakenscener och användande av svordomar. En av de karakteristiska sakerna för serien är att vem som helst av huvudfigurerna när som helst kan dö. Handlingen kretsar oftast kring rivaliteten mellan olika gäng, framförallt nynazister (the Aryans), afroamerikaner (the Homeboys), muslimer (the Muslims), italienare (the Wiseguys) och latinamerikaner (El Norte)."

Vi är mer rädda för våra egna känslor än för våld. Personlig, Privat känslomässig smärta är mer skrämmande än vad någon någonsin kan åsamka oss genom fysikst våld!  / Jim Morrison

dan


Vårvärmen fortsätter!

AAAHHHHH, solens strålar värmer även denna dag till en skön vårdag, våren är i sin linda!!! Då Ingela slutade tidigt idag så fick vi oss en stund ute i det soliga och fria. Vi var upp till Åsberget strax väster om Örnsköldsvik! Då det går att köra bil nästan ända fram till utkiksplatsen så passar det ju mig och min rygg som handen i handsken. Dessutom så är stället utrustad med ett mysigt vindskydd placerad så att solen är som mest generös. Det känns så förbaskat skönt att få varva mitt sängliggande med en stund utomhus. Det ger en så underbart skön och stärkande känsla i hela kroppen, insidan med!!!


Väl uppe på Åsberget så kan man sitta och mysa i vindskyddet!Härifrån får man god överblick över Örnsköldsviks stad.


Gibson formligen älskar apelsiner och mandariner, det kanske märks?


Bedårande utsikt över Åsdalen med havet och Höga kusten i bakgrunden. Berget som sluttar brant utför till höger ute vid havbandet, hetr Balesudden och är ett populärt utflyktsmål.

Alla vill tillbaka till naturen - bara inte till fots!  / Petra Kelly

dan


RSS 2.0