Vem ska man egentligen tro på?


Ja säg det, vem ska man egentligen tro på? Någon som vet???

Den nakna sanningen är alltid bättre än den bäst klädda lögnen!  / Ann Landers

dan

Ut i sol in i regn och blåst!


Hela förmiddagen så har solen lyst och det har varit en sån där underbar försommardag som det kan vara så här års. Vid lunchtid gick jag ut med Gibson på en sedvanlig rundtur. Men vad händer då? Jo, efter cirka halva promenaden, då jag var som längst hemifrån, kom det ett förbaskat otrevligt och ....


... fullständigt vansinnigt regnväder. Det regnade och blåste så även Gibson fick bråttomt hem. Helt genomsur och kall efter att det blåst och regnat som en höststorm, kom jag till slut hem. Det ironiska i det hela var att efter ca 45 minuter så var allt oväder som bortblååååst, och en klar och fin himmel uppenbarade sig utanför fönstret. Sen har hela eftermiddagen har varit strålande! Men jag tänker banne mig inte ut och gå bara för det inte. Nej nej, för ger jag mig ut så kommer säkert ovädret tillbaka, jag är 100 på det!!!

Tur eller otur drabbar vanligen den som har mer av det ena! / Francois de la Rochefoucauld

dan


I'm back!

Efter tre dagar i Umeå hos ungarna, dvs hos våra vuxna barn, är vi hemma på Solvägen igen. Umeå är en kanontrevlig stad som vi gärna åker till, både för att umgås och ha det mysigt med "barna", men också för att "bara vara" i björkarnas stad. Tyvärr så blev väl inte denna vistelsen riktigt vad vi tänkt oss då Ingela åkte på magsjuka och blev liggande hela lördagen. Något bloggande blev det inte för tiden räckte inte till och umgänget fick gå i första hand, som alltid. Men nu ä jeg hemme å nu bline till å blogga igen! Ha det!!!


Umeå, i folkmun Ume, björkarnas stad.

Hemma är platsen du som ung längtar bort från
och som gammal längtar tillbaka till.!
/ John Ed Pearce

dan


Bara dynga och fredag!

Idag har Dan Jonsson verkligen ingen bra dag! Hela ländryggen känns som en svidande och hysteriskt smärtande del av ryggen. Man kan ju undra vad fel man har gjort för att måsta ha det så här förträffligt jädrans otrevligt och smärtsamt. Kanske var jag någon ond rackare i mitt förra liv, eller? Kanske någon brottsling eller kanske rent av någon av de grymmaste av alla, Djingis Kahn, Stalin eller självaste Svarte Petter, how knows???


Här har vi han, Walt Disneys grymma storbov Svarte Petter!!!

Nu är det fredag och till allt elände med ryggen så regnar det! Ett riktigt slätregn (pissregn) som gör att vilken som helst skulle vilja krypa under täcket. Men nu ska vi inte deppa ihop för det inte, det är ju freeeedaaag!

Nä nu skiter jag i att struntprata och erbjuder er en rolig bild istället för en historia. Jag orkar nämligen inte leta någon rolig historia denna fredag heller! Bilden är kanske lite ekivok men struntsamma.

Hej hopp fredagssnopp! Vi höres!!


Oopsy Daisy så det kan bli!!!


Tycker synd om mig själv idag ....

Den största ondskan kommer från oss själva!  / Jean-Jacques Rousseau

dan


Gult, rosa och Balder!


Kabbelekan är allmän vid kärr, diken och på sanka stränder där dess saftigt gröna, grova och något klumpiga örtstånd hastigt skjuter upp från de övervintrande skotten och hinner blomma redan i maj. Den finns över hela norden, även högt upp i fjällen.


Blommorna är så vackert gula så man blir helt hänförd, det blir jag i alla fall! Läs om Kabbelekan HÄR!


Rödbläran har funnits med mig ända sedan jag var liten och plockade hem den i vackra buketter till min mor! Men då kallade vi den för Röddocka, vilket jag tycker är ett mycket mycket vackrare namn! Vill ni läsa om denna vackra växt så kan ni göra det HÄR


Som barn så kallade vi alla liknande växter för Prästkrage. Som vuxen så vet man lite mer (hmmm) och jag har lärt mig att det här är en Baldersbrå. I Eddan står det om ett vitt gräs, vitt som Balders ögonbryn, därav namnet Baldersbrå. Vill ni läsa mer om detta och om växten i allmänhet så gör det HÄR!

Blommorna på fjället är formade som klockor och stjärnor. Sägen säger
att det är för att vidden ligger så nära himlen!
  / Peder W. Cappelen

dan


Tänkte inte på det!


Det är inte lätt att möta framtiden ....!

Det bästa med framtiden är att den kommer dag för dag!  / Abraham Lincoln

dan

Att ha hund kan ibland ...!


Hundar går på instinkt oavsett ...!

Hundar skrattar också, men de gör det med svansen! / Max Eastman

dan

Vi har fått mail!


Ha ha, ja ni, det funkade på den tiden med!!!

Idag är ryggen värre än vanligt! Man ska visst inte kunna kliva upp från golvet utan att det knakar till i ryggen och man blir ännu mer oduglig efter det. Jag får nog hålla med en bekant som påstod att "ryggen din är bara en sena som håller upp arslet!", ha ha haaaa. Så kanske det är, men utan att klaga allt för mycket så är tillvaron just nu inte allt för bra, så är det bara!

Jag fick en dator när jag fyllde 50. Den kastade jag ut eller
gav till min svägerska!
/ Jesper Klein

dan


Snart är det över!

Den 4 april så handlade mitt blogginlägg om tv-serien 24 och hur jag skämtfullt levde mig in i den. Nu har jag den tråkiga nyheten att förmedla, nämligen att jag börjar närma mig det bistra slutet på den sista säsongen av denna medryckande serie. Jag är nu på säsong 8 och avsnitt 20 av de 24 timmarna det gäller. Jag har aldrig tidigare varit så PÅ för att fortlöpande få se hur det går för denna Jack Bauer i avsnitt efter avsnitt! Men som sagt, nu är det snart slut och vad i hela friden ska jag göra då på dagarna? Jo nu har jag det, jag ska givetvis ta mig ut i den sköna försommaren och njuta! Skogen, växthuset samt ogräset i kryddträdgården och mycket annat, ska jag göra. Ha ha, det ni blir kanon och jag ska, förutom skogen och ogräset, göra allt som ryggen medger.


Helt klart den bästa TV-serien jag sett! Jack Bauer är kung, helt klart!

Tidigare har jag informerat om att jag ska till Rygginstitutet i Sundsvall men det är inte så utan det har bestämts att jag ska till Smärtrehabiliteringen, även den i Sundsvall. Det är nog det rätta stället jag ska till eftersom jag har stora problem med smärta i min rygg. Det ska bli spännande att åka dit och jag kommer med all sannorlikhet att förmedla mina intryck därifrån till er. Tisdagen en den 7 juni bär det av till sydliga Sundsvall som är något av ett "TIMRÅ-land", uuurrrrk, hur ska det gå, de gick ju till slutspel medan MODO fick kvala för att slippa bli ett Allsvenskt lag? Jag får nog låta bli att vara så högljudd med att jag är MODO-it, sccchhhhhhh!

Filmer tråkar ut mig, särskilt mina egna!  /Robert Mitchum

dan


Oväderstid!


Häromdagen vid kvällspromenaden med Gibson närmade sig detta oväder.


Promenaden blev av förståerliga skäl inte så lång utan det var bara att skynda sig hem innan regnet kom!


Efter regnet så uppenbarade sig denna vackra regnbåge.

Regnet faller droppvis men bildar ändå dammar! / Ordspråk från forna Jugoslavien

dan

Svarttjärn och fredag!


Idag, trots min eländiga rygg, så då tog jag min mc och åkte upp till mitt mitt kära strövområde uppe vid Svarttjärn i Själevad. Att bara få ligga en stund i blåbärsris och ljung och blicka ut över det blå vattnet, är helt kanon.

Nu är det fredag och ledig helg väntar. Min blogg blir rätt sparsam idag och istället för att leta åt en hyfsad historia åt er så blir det en skojig bild istället! Ha nu en skön fredags kväll så får vi se om det blir någon blogg från min sida i morgon. Kom nu ihåg att släcka sänglampan när ni lägger er och sussar, miljön ni vet!!!


Vilken syn! Snacka om kärleksfull vänskap!

Ju mindre rutin, desto mer liv!  / Amos Bronson Alcott

dan


En omstridd svamp!

Stenmurklan har i alla tider varit en omstrid svamp! Vissa böcker hävdar att den är ätlig och i vissa böcker anses den för giftig för att äta. Enligt Livsmedelssäkerhetsverket så ska man förvälla svampen 2 ggr minst, men trots det så innehåller svampen en del av det ursprungliga ämnet gyromitin. Gyromitrinet omvandlas i kroppen till ett gift som lagras i kroppen. Läs mer om detta HÄR! Stenmurklan räknas trots giftet som en delikatess i till exempel såser. Kolla i stenmurklan jag fann för några dagar sedan!


Stenmurklan är faktiskt riktigt vacker, ser ut som någon form av hjärna, om nu en hjärna är vacker? Läs om stenmurklan HÄR!

Så ont som det har varit om svamp i år har jag haft i benet!  / okänd

dan


Hundskutt i frihet!


Att få springa omkring på en öppen lägda är underbart!


Livet leker!!!


Vem är det som kommer där borta??? Aaaahaa en kråka bara!!

Frihet är den källa från vilken all mening och alla värden uppstår!  / Simone de Beauvoir

dan

Ärlig säd!


Vadå dålig ordvits? Nog med det nu och över till vår natur! Sädesärlan är nog den vårfågel som gör mig mest påmind om att sommaren är på väg! Läs om sädesärlan HÄR!

Jag gick ut en sommardag för att höra fågelsång! / Nikolai Frederik Severin Grundtvig

dan

Tid att bygga bo!


Nu är många av våra vårfåglar på gång att bygga sin bon för att föda upp årets första kull. Den här Björktrasten ruvar redan sina ägg och väntar på de små!!!

Det är för sent att stänga buren när fågeln har flugit!  / Ivar Aasen


Min bannade rygg gör mig sååå ...!!!


dan

Jul i vårt hus!

Förra året, strax innan jag skulle göra min ryggoperation, fick jag en jättevacker blommande julkaktus av min svägerska Maude. Tyvärr så föll blommorna av en efter en ganska snart efter att jag fått den. Efter det så har den sett rätt trött ut och vi var nog nära på att kasta den. Men nu mitt i försommarsolens sken, så blommar den igen, men denna gång så sitter blommorna kvar. Så nu får jag njuta av de vackra blommorna två gången så tack så mycket Maude, julkaktusen värmer mitt hjärta mitt i allt trubbel med min ryggsmärta! Vad vackert vit den blommar min Julkaktus!


Vackra blommor, inte sant?

Där det är verklig vänskap, behövs inga ceremonier!  / William Shakespeare

dan


Ryggterror och fredag!

Vaknade av en rygg som terroriserar mig mer än normalt denna dag, fredag och allt. Men va ska man göra? Inte blir det någon promenad med hunden idag och dammsugningen är ju bara att glömma! Promenaden är det väl inte så mycket att säga om eftersom det regnar, men dammsugningen. När man är hemma hela dagarna så blir dammråttorna förr eller senare en fiende som man ihärdigt vill få bort. Nu får jag gå omkring här och ser dessa dammråttor "kila" omkring mellan stol och bordsben, men ärligt talat vem bryr sig det är ju världsligt!


Oh aj aj aaaaaj (buff)!

Trots smärta och sängläge så är det ju fredag. Så nu får många av er ledigt och mysigt, så ock min fru. Vi får väl se vad som händer här hemma ikväll, kanske något gott att äta eller kanske någon bra film att se. Vem vet? Det enda jag vet med säkerhet är att ryggen lär hålla mig stilla och lugn, så det blir nog inget bus för min del ikväll, tror jag? Ha nu en skön och mysig fredagskväll trots regn och rusk och trots att Erik Saade gick till final i gårdagskvällens semifinal i "eurovision song contest"!!!

Nu till fredagens historia som är en sann händelse från 60-talet!Doft - radio!

 
I ett välkänt direktsänt radioprogram på 60-talet så besökte man en skola.
Den kände radioreportern skulle då intervjua en flicka i 10-års åldern.
Han började med några inledande frågor om vad hon hette och hur gammal hon var.
Flickan öppnade inte munnen. Reportern lirkade och försökte spela ut sitt
 professionella register att få henne att svara på frågor men hon förblev knäpptyst.
Till slut sa reportern uppgivet:

- Men du kan väl i alla fall tala om hur gammal du är?
 
Flickan sa då lågmält - i direktsändning:

- Mamma och pappa har sagt att jag inte får prata med farbröder som luktar sprit!

Alkohol kan vara människans värsta fiende, men bibeln säger
ju att man ska älska sin fiende!
  / Frank Sinatra

dan


Kvällsrastning!


Vad skönt det kan vara att rasta sin hund! Efter en dag med blandat väder så blev det kanonsol nu på kvällningen. Att få promenera i en skön kvällssol är så himla mysigt och dessutom vackert. Jämför en skön promenad nu i maj med en promenad i januari vid sjutiden, definitivt inte lika mysigt och tänk va mörkt det skulle vara!!!

Hemligheten med livet är att kunna njuta av tiden som passerar! / James Taylor

dan


Kan det va så?


Vad säger ni killar (män) och tjejer (kvinnor), kan det verkligen vara så här???

Jag tror att jag fick honom att känna sig bättre i ryggen!  /Marilyn Monroe

dan

Så det kan bli med barn!


Det gäller att ha byxorna uppe!!!

Barn är enastående varelser och det är vi som ska försöka
efterlikna dem och inte tvärtom!
/ Lone Dybjaer

dan

Nu blir det Rygginstitutet i Sundsvall!

Idag fick jag veta att jag ska få åka till Rygginstitutet i Sundsvall. Det känns helt fantastiskt när man tas på allvar och man får som man vill! Det här ar andra gången på tre år som jag besöker "Ryggis". Förra gången var kanon och jag fick träna min kropp utifrån mina förutsättningar.  Dessutom så fick jag lära mig en hel del om smärtproblematik. Kan tyckas att jag redan är fullärd i fenomenet smärta, känns så i alla fall! Så på måndag vecka 21 så bär det av till Sundsvall, och där blir jag nästan fram till midsommar. Det är klart, jag får ju åka hem på helgpermis!Jag måste alltid ha ont någonstans för att känna att jag lever!  / Odd Nedrum (så kan man ju se det åxå)

dan


Utflykt till Åsberget!

OBS!!! På grund av problem hos Blogg.se, har jag inte kunnat lägga ut någon uppdaterad blogg i helgen. Men nu är problemet löst, så nu kör jag!!!


Söndagsutflykt till Åsberget! Äntligen lite sol, omän ganska kallt, men bättre det är både kallt och mulet!!!

Alla talar om vädredt, men ingen gör någonting åt det!  / Charles Dudley Warner

dan

Hoppe hoppe hare ... och fredag

Var ute och Gibson rastade Gibson då jag stötte ihop med en liten ensam hare eller kanin. Den satt där så ensam lutandes mot en vägkäpp. Jag frågade den varför den satt där alldeles ensam vid vägkanten? Han (det var en kille fick jag veta) sa att han hade trillat ur en barnvagn och nu kunde de som han tillhörde, inte hitta honom. Jag sa till honom att inte vara orolig, "för de som äger en sådan fin kanin som du, kommer att söka tills de finner dig !" Två dagar senare hörde jag hur några personer, längre upp på gatan, prata om hur lycklig deras lilla dotter var som hade återfunnit sin lilla kanin (hare)!

Var inte det en fin liten avslutning på en kall och kylig vecka så säg?! Vad kan denna lilla historia lära oss? Jo, att man finner kärleken bara man söker tillräckligt mycket! Sött va?!


Där på vägkanten satt den lilla kaninen (eller haren) och såg så övergiven ut!!!

Den härliga helgen är här! Hoppas nu att det är sol i morgon, för då ska jag hjälpa Ingela att rensa i vår lilla "kryddgård". För övrigt så ser det fortfarande eländigt ut på framsidan där grävaren jobbat med den trasiga vattenledningen. I källaren är det åxå lita av kaos eftersom vi bara har en slang liggande på golvet som förser oss med vatten i huset. Dessutom så har "vattengubben" inte gjutit igen hålet i förrådet än. Men mer om kaoset en annan gång.

Nä, nu ska vi och ni ha en lugn och trevlig helg, fylld med god mat och vänliga ord samt en och annan saltlakrits! Nu till veckans roliga historia som blev två korta denna gång

Polisarbete:

Polisen stoppar en bilist.
"Vi skulle vilja gå igenom er bil."
"Javisst, men är det inte lättare att gå runt den?"

Förfalskning?:

- Mamma, mamma, jag har hittat en falsk hundralapp!
- Hur vet du det?
- Det är tre nollor efter ettan.


Det enda vi aldrig får nog av är kärleken. Och det enda vi
aldrig ger tillräckligt av är kärlek!
  / Henry Miller

dan


Nyfiken i en strut, tittar alltid ut!


Alltid lika nyfiken och alltid först när någon kommer! Här är det grävsmaskinen som gräver upp vår trasiga vattenledning, som väcker Athos nyfikenhet. Vår Athos skänker oss både dråpliga, roliga och gulliga episoder mest varje dag! Men det är väl så katter vanligtvis är??!!

Meningen med katter är att vi ska lära oss att inte allt
i naturen har en mening!
  / Garrison Keller

dan


Att gäva en grop åt andra!

Idag var det då dax att gräva efter den trasiga vattenledningen. Men eftersom det är krökar på vattenledningen så måste de borra ett hål i väggen i källaren och slå in ett rör fram till gropen. Därefter så drar de en plastledning genom röret och ut till ventilen för det inkommande vattnet. Förstår ni? Ni behöver inte förstå så mycket idag för i morgon kommer fortsättningen!!!


Ja då är grävningen igång då!


Vattenledningen är på 2,5 meters djup, så det är bara att gräva på!


För att få slangen ut till det kommunala vattnet så måste de slå ett rör från insidan huset ut till gropen, 3,5 - 4 meter, huuuva vad jobbigt det verkar vara!!!

Jag har funnit att ju hårdare jag arbetar, desto mer ler lyckan mot mig!  / Thomas Jefferson

dan


Här bilas det!

Som ni tidigare vet så har vi ju fått en vattenläcka på ingående vattenledning! Ikväll så började rörmokaren att bila upp golvet i förrådet, för att sen kunna sticka in en slang i den gamla ledningen. Men tyvärr så gick starten inte så bra. Först så visade det sig att det fanns en elkabel ingjuten i betonggolvet. Korkat kan tyckas! Men den visste ju ingen om, så det är klart att den gick av. Därefter så råkade han bila hål på vattenledningen, vilket medförde att gropen hela tiden fylldes med vatten. Men var inte avstängningskranen ute på gården avstängd?  Jovisst var kranen avstängd, men den är 40 år gammal och håller numera inte riktigt tätt. Förtsättning följer ...


Elkabel av och vatten som kommer upp ur håle!!!

Vattnet är livets mening och vagga, mor och media. Det finns inte
något liv utan vatten!
  /  Albert Szent-Gyogyi

dan


Dagens stora händelse!

Ja just det, klippning av mig är dagens stora händelse här på Solvägen 50. Sedan då? Jo, för min del så medger inte ryggen annat än att ligga en del idag och då får det bli säsong 5 av 24 och Jack Bauer. Få se om jag kan få min förkylda fru att se avsnitt 8!!!


Saxen går!!!

Det måste vara en mänsklig rättighet att vara sjuk på ett sätt att man kan ha lite glädje av det!

Kort hår är snart borstat!  / Ordspråk från Österrike

dan


RSS 2.0