Nu börjar vansinnet!

Då var det då dax för årets vansinne! Jag tänker då på allt krims-krams och handelns vannsinnesfärd mot julafton! Alla dessa julbelysningar runt om i landet, på hus, i hus, i trädgård, ja snart sagt överallt lyser dessa tindrande ljus för att påminna oss om den lugna sköna julen! Skulle tro att det behövs minst ett av våra kärnkraftverk bara för att klara av julens belastningar!

Kan tyckas konstigt att jag "dissar" allt detta kring julens krims-krams och allt det tindrande vackra mysiga när jag egentligen älskar allt detta! För appropå "vansinnet", så var jag och Ingela ute och satte ut vår julbelysning på sönda-kväll. Redan i fredags började julstjärnor och ljusstakar pryda vårt vackra hem.  Ja visst rackarns är det konstigt, mycket konstigt, men sådan är jag!!! Kolla in söndagens strapats!


Ingela jobbar och sliter och jag står bara och tittar på. Jo men visst hjälpte jag lite, jag höll ju i skarvsladden!


Att hålla i skarvsladden var nog svårt för en som inte kan sätta på sig mössan på rätt sätt! Men än en gång, sådan är jag, bak å fram och in och ut, de ä Dan de!!!

OBS!!! Glöm inte att gissa på bildgåtan! torsdag är sista dag ni får gissa, för på fredag presenteras den eventuelle vinnaren! Det finns en av er som har gissat nästan rätt...

Ur en kommersiell synvinkel, om julen inte existerade så hade det varit nödvändigt att uppfinna den!  /Katharine Whitehorn

dan


Bildgåtan och smärta!


Bildgåtan får vara kvar några dagar till därför att jag har så pass besvärligt i ryggen idag. Jag orkar helt enkelt inte bry mig så mycket om bloggen idag, igår var det likadant, fy å blää. Men jag hoppas att några extra dagar med bildgåtan gör att fler hakar på och gissar, ni kan ju bli miljonärer för sjutton!!!


Himla skitrygg!!! Ingen som kan byta???

Smärta är en så obekväm känsla att även en liten bit av den kan förstöra
varje njutning!
/ Will Rogers

dan


Bildgåta november!

Dax för en bildgåtan igen! Denna gång står en trisslott på spel, ni kan alltså bli miljonärer, det ni!!! När det gäller denna bildgåta så behöver ni inte bry er om vilket märke det gäller utan bara vad bilden föreställer för något, förstår ni? Okey då "kör" vi, så gnugga intelligentian nu och ni har chansen att bli miljonärer!!!


Vad är detta? Kom igen och gissa nu! Av drygt 200 som tittar på bilden vaje gång, så borde jag väl få fler svar än 2-3 stycken, eller hur? Det första rätta eller någorlunda rätta svaret vinner!!!

Tävlingar är till för hästar, inte konstnärer! /Bela Bartok

dan


Dimma istället för snö!

Fy och huvva vad konstigt novemberväder vi har. Här går jag och väntar på lite kallare temperaturer och lite snö, men vad har vi? Jo, milt som i september och dimma som är tät som smog. Nej, nej, det vill vi inte ha! Jag och Gibson var ute och gick i ett dimmigt elljusspår i Själevad. Jag gick ca 1,7 km och det gick ganska bra för min rygg, men jag får väl vänta med att känna efter tills i morgon. Blir det sämre brukar det oftast komma dagen efter!

Kolla in lite bilder från vår dimmiga promenad!
Klart man måste markera lite här och där så andra hundar vet att jag varit här!!!

Välsignad är den inte förväntar sig något, han blir heller aldrig besviken! / Benjamin Franklin 

dan


Presentation av en ny "kompis"!

För några veckor sedan så fick jag en ny "kompis" här i huset. Jag fick nämligen en Chilensk fågelspindel av en tjej här i Örnsköldsvikstrakten. Spana in vår nya hyresgäst, hon är allt annat än lugn utan på hugget hela tiden. Läs om den Chilenska fågelspindeln HÄR!


Så här ser hon ut fru Grammostola rosea, jfr storleken med tändsticksasken så ser ni att hon är rätt stor.


På väg in i sin håla.


Blir hon störd så börjar hon genast att spinna en massa trådar i grottöppningen. Här ser man väl hur organen som ser ut som hon spinner trådarna med.


Nästan färdigtspunnet för denna gång. Spindlar överhuvudtaget är fantastiska skapelser anser jag, håller alla med???

Vår rädsla för saker står i proportion till vår okunskap om dem!  / Christian Nevell Bovee

dan


Stillhet och lugn!


Att få sätta sig ner och bara "sitta", det ger dig en djupare insikt och innebörd av livet! Prova på det själv någon gång, du ska få se att jag har rätt!!!

Den djupaste känslan visar sig alltid i tysthet; inte tyst, men återhållsamt!  /Marianne Moore

dan

Juholt igen!


Trots att det blåser snålt kring Håkan Juholt så ger jag ändå den mannen mitt fulla stöd och jag har faktiskt förtroende för honom! För vad är det egentligen för fel han har gjort, struntsaker tycker jag i jämförelse av regeringens brutala rån av de sjuka, gamla och arbetslösa! Fortsätt att jobba för och med de värderingar du står för, då tror jag att du med tiden får vinden att vända och seglen blir fulla!!!

Många politiker är som bebisar: De tror de kan få allt bara de
skriker tillräckligt högt!
/ Nancy Astor

Ha en jättemysig fredagskväll och sköt om er och varandra och må er GUD gå med er!!!

dan


Orättvis maktstruktur, pengarna styr!


Bilden talar sitt tydliga språk, eller hur!!!

Gör pengar till din Gud, och de vill pläga dej som djävulen! /Henry Fielding

dan

Nu byter vi bank!

Nu ska vi byta bank! Orsaken till att vi byter just nu, är Nordea fullständig omoraliska VD-lön och de andra förmånerna han, deras VD åtnjuter. Nordea är den fondförvaltare som det gått absolut sämst för, det må vara hänt, eftersom det gick väldigt bra de senaste åren. Nordeas danske VD Christian Clausen, får en lägenhet i Stockholm för 22 miljoner som sen ska rustas upp för ytterligare ett antal miljoner. Dessutom så åtnjuter han en pension på i runda slängar 100 miljoner. Efter dessa avslöjanden så får jag nog, jag får helt enkelt ett "psykbryt"! Sen vet man att Nordea ska säga upp uppemot 2000 medarbetare i Norden. Vad tycker de om hela cirkusen, det skulle jag  bra gärna vilja veta.

När sen Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos i en TV-intervju säger – Jag skulle gärna höja hans lön så att han kan köpa fler lägenheter i Stockholm om han så vill, då orkar jag inte mer utan ringer till Länsförsäkringar-bank och avtalar tid för ett första besök! Så inom en snar framtid så slipper vi denna bankjätte, som jag för drygt 40 år sedan började spara i och som då hette Sundsvallsbanken!


Så här ser han ut Nordeas VD, Christian Clausen. Titta noga, för det är inte varje dag som du får se en man som tjänar bara 10 miljoner per år och med en pension på 100 miljoner. Åååååh, vilken man han måste va!!!


Så här ser det ut, nonchalansens ansikte! 

Fattigdom vill ha mycket; men girighet, allt! / Publilius Syrus

dan


Nämen, oj vilken överraskning Samuel!


Tänk att jag fick min lille måg att bära en Peugeot-tröja, det kunde jag aldrig drömma om!!! Du ska nog se Samuel, att nästa bil ni köper blir en, ja just det, en PEUGEOT!!!

När jag kom hem väntade jag mig att mötas av en överraskning, men ingenting hände. Då blev jag självfallet överraskad! /Ludwig Wittgenstein

dan


Vår finaste!


Vår Borderterrier Gibson, är den finaste hunden i v..... njae kanske inte, för ni alla som äger en hund tycker förmodligen att just er egen hund är den finaste. Men för oss och just nu så är "Gibbe" den allra bästa och finaste av dem alla!!!

Ps Snygg va? Ds

En del morgnar när hunden tittar på mig, är jag glad att den inte kan tala!  /Gunilla Dahlgren

dan


Övergång!

I övergången mellan höst och vinter kan naturen ge ett fantastiskt uttryck för skönhet. Jag gick ut med Gibson relativt tidigt i morse och upplevde en stämningsfull och fantasikittlande naturupplevelse. Den kalla morgondimman hade lagt sig som en slöja över landskapet. Kolla in själva på bilderna, men har ni själva  möjlighet att gå ut en morgon som denna, så får ni en helt annan och djupare upplevelse av vår alltjämt sköna och föränderliga natur än några bilder på internet!!!  Alla vill gärna tillbaka till naturen - bara inte till fots! / Petra Kelly

dan


Morgontrött kompis!

Som jag tidigare bloggat om så är det guld värt att ha en kompis här hemma när jag är sjukskriven för min "taskiga" rygg. Det finns liksom någon att prata med, gå ut med eller bara det att han finns här är kung.

Det är bara ett problem, inte direkt ett problem men Gibson är så morgontrött. När jag kliver upp så vill han gärna ligga kvar en halvtimme eller mer och slöa, kolla in bilden, den är inte arrangerad jag lovar.


Kolla in min morgontrötte vän! I sängen syns ett sk. glidlakan, det är otroligt bra med ett sånt när man har ont och ska vända sig, ett tips alltså till er med ond rygg!

Vår trötthet orsakas oftast inte av arbete, utan av oro, frustration och
förargelse!
/ Dale Carnegie

dan


En till akrobat!


Även talgoxen är en duktig akrobat när den klänger omkring i trädens grenverk och på stammarna. Så talgoxen bör åxå få vara med på min blogg som duktig akrobat, då jag tidigare bloggat om blåmesens konster i träden! Läs om den lilla akrobaten talgoxen HÄR!

Äktenskapet har många likheter med cirkus; det är inte så mycket med föreställningen som det kan förefalla på affischeringen! / Edgar Watson Howe

dan


Tro dig frisk, går det eller?


Kan det vara så enkelt att om man tror tillräckligt mycket så blir man frisk och hel igen och då oavsett viloken GUD man hänger sig till? Kanske något att pröva nu när jag har så besvärligt i min rygg? Fast ska jag vara ärlig så tror jag att GUD inte har tid med sådana småsaker som min rygg eller någon ynka förkylning. Nejdå, GUD har nog fullt upp med de stora frågorna som miljön, svältkatastrofer, miljökatastrofer (nu senast i Turkiet), krig etc etc! Inte finns det plats med en sketen rygg där inte och jag hoppas verkligen att GUD faktiskt tar de "stora" hjälpinsatserna först, så det så!!!

Ps I morgondagens blogg blir det rapport från ett tunnbrödsbak!  Ds

En del kristna är mer kristna än de är människor! / Carl Erik Soya

dan


Akrobat på två ben!


Denna lilla krabat kan verkligen kallas för en akrobat. Hur han hoppar och klänger på grenar och stammar är fantastiskt roligt att se. Dessutom så är den ju vacker den lilla blåmesen


Det är ju snart vinter och då måste de små fåglarna äta upp sig för att klara kylan, därav deras akrobatiska sökande uppför stammarna och i grenverken.


Läs om blåmesen HÄR!

Svanen tar avsked och svalorna fly! /Carl Fredric Dahlgren

dan


Hemtjänsten, vårt framtida alternativ?


Kan det vara så här? Den dagen vi behöver hemtjänst så får hunden (om vi har ngn) bara äta hundmat, faktiskt!!!

En mans hem kan framstå som hans slott på utsidan, men på insidan är
det oftast en barnkammare!
   / Clare Boot Luce

dan

Framtidens åldringsvård?


Privatiseringen av snart allt offentligt har visat sig frambringa undermålighet både inom skolan och omsorgen! Jovisst förekommer det undermålig hantering i den kommunala verksamheten åxå, men jag har fått för mig att det förekommer oftare inom den privata sfären där vinstintresset styr verksamheten. Men vi struntar i det nu och siar om framtiden! Kolla in bilden ovan. Så här tror jag att åldringsvården kommer att se ut ifall Jan Björklund får bestämma, detta med tanke på hans militära uppstyrning av den svenska skolan!!!

Då jag var ung fick jag höra: Vänta bara tills du blir femti, så ska du få se. Nu är jag femti och jag har inte sett någonting! / Eric Satie

dan 


Nästa år, kanske på tallriken!


Som tur var så såg jag rådjuren före Gibson, annars hade han nog stuckit efter dem, men vem vet? Kanske att jag får tillfälle och chansen nästa år att fälla ett fint Rådjur, eller kanske inte? För vill jag egentligen skjuta "Bambi", tål att tänkas på!!!


För de är ju vackra dessa smalbenta Rådjur!

Det är här som skon klämmer, sade bonden när han fick foten i rävsaxen!  /Svenskt ordspråk

dan


Domherre i grått!


Igår träffade jag den här unga Domherren som satt på sin gren och funderade, såg det ut som. Dagarna tar på nu för våra stannfåglar som gör allt för att äta upp sig inför vinterns prövningar. Det gäller att söka mat dagarna i ända och visst ser det ut som den här lilla rackaren har funnit en del mat!

Inte ens de största av vegetarianer äter av gräsmattan! /Joachim Ringelnatz

dan

RSS 2.0