Kvällspromenad med Gibson!


Framåt kvällningen så blev det en liten promenad med "Gibbe". För övrigt så har jag tagit det lugnt idag och det har min rygg sett till, så det så! Appropå min rygg, på tisdag är det dax för mig att träffa ryggspecialisten igen, som ska ha tittat på min senaste röntgen och bör ha lite att säga till mig om läget och framtiden, hoppas jag verkligen.

Tänk på morgonen, agera på dagen, ät vid kvällningen och sov på natten!  /William Blake

dan


Svarttjärn en oas för naturälskare!


När jag känner mig lite off så åker jag gärna upp till Svarttjärn i Själevad! Här är det vackert och utan att behöva gå så långt så finner man orörd och skyddad natur. Här kan man verkligen ladda batterierna och jag ser på antalet vandrare jag möter, att jag är inte ensam om att ladda! Det enda tråkiga är att en del som fiskar/fikar här uppe har inte vett att ta reda på sitt skräp i form av godispapper, tomma ölburkar och förbrukade fiskelinor etc, utan slänger det oblygt runt om kring sig. Har man kämpat uppför den branta vägen hit upp, med ryggsäcken full, så behöver man inte slänga de tomma burkarna i vattnet eller i skogen. Jag tycker att det är bedrövlig och rätt korkat då tomma ölburkar nästan inte väger något och skulle vara betydligt lättare att bära utför än de fyllda uppför! Så jag vill uppmana de få korkade besökarna som slänger en massa "skit" runtomkring Svarttjär att: SLUTA SKRÄPA NER!!!

Att man kallar en växt för ogräs avslöjar människornas arrogans! /Jean Rostand

dan


Ska man blogga om allt?


Nej det ska man nog inte!!!

Kvinnorörelsen har inte alls förändrat mitt sexliv. Den skulle bara våga!  /Zsa Zsa Gabor

dan

Jägarexamen något nytt och spännande!


Ikväll åker jag på den första träffen! Det ska bli jättekul och jag hoppas innerligt att jag kommer att klara av kursen. Vad jag menar är min besvärliga rygg och problemet med att sitta en längre stund. Men jag får ta det som det kommer och gå de dagar jag kan och kanske kanske så blir jag en nykläckt jägare framåt maj 2012!!!

Jakt är ingen sport. I sport ska båda sidorna veta att de är med i spelet! / Paul Rodriguez

dan


Svar på bildgåtan oktober 2011!


Rätt svar har inkommit i bildfrågan så här kommer svaret. Alldeles rätt Ida Jerrevik, en batteriladdare till en kamera! Närmare bestämt en laddare till en kompaktkamer av märket Canon, men en batteriladdare till en kamera, räcker och blir över. Så Grattis Ida till vinsten denna månad!!!

Som vi alla vet är fotografering inte det minsta äkta. Det är en illusion av verkligheten med vilken vi skapar vår egen privata värld!  / Arnold Newman

Ps Nästa bildgåta har en trisslott i potten, så först av er med rätt svar kan bli miljonär, absolut kan ni det!!! Ds

dan


Bildgåtan oktober!

Nu ni, är det dax igen för en bildgåta! Jag har fått en del hintar om att saknaden av dessa bildgåtor varit stor, så okey tänkte jag, så nu kör vi!!!


Vad är detta för något? Finns nog i de flesta hem, men används flitigare hos vissa!!!

Fotografiet kan endast representera nuet. Väl fotograferat blir objektet en
del av det förflutna!
/ Berenice Abbot

dan

Kapitalism suger!

Jag vill här komma med ett litet tips! Se Michael Moore's film "Capitalism a love story" och fundera sen om vår regering är på väg att styra Sverige åt samma håll, eller inte. Helt klart är är Bankerna i vårt land är de som tjänar mest tack vare våra skulder och pensionsfonder. Låt oss inte få ett USA i miniatyr, oavsett regering, där det bara är pengarna som styr!!! Kolla in denna trailer på filmen jag tipsat om

Kapitalismens grund är girighet och avundsjuka!
/Charles Long

Ps  Den som är skuldfri, den är verkligen fri!  Ds

dan


Kissa inte på kostängsel!

Denna lilla berättelse utspelade sig en sommardag när jag var 12 år och gick i femman. Jag gick i skolan i Själevad, ett litet samhälle strax utanför Örnsköldsvik. Jag och min kompis Stefan, som är ett år yngre, var ute på den dagliga upptäcktsfärden i Guds sköna natur. Den dagen kom vi att hamna vid en kohage med några fina svartvita kor idisslande gräs i den behagliga sommarsolen. Det var då som jag kom på att vi måste testa om kiss leder ström. Det blev en obehaglig överaskning, i vart fall för Stefan!


Vad bilder kan få en att minnas!

Denna kohage hade ett stängsel runt omkring och detta stängsel var strömförande. Det var då jag drog mig till minnes något jag lärt mig i skolan på OÄ timmarna. OÄ (orinteringsämnen) var på den tiden det ämne spände från natur över till historia och samhällskunskap. Idag är ämnena i skolan uppdelade i SO, samhällsorienterande ämnen, och NO, naturorienterade ämnen, ääh skitsamma! När vi stod där så kom jag ihåg att min lärare hade lärt mig att saltvatten leder ström! Eller kan det ha varit tvärtom? Jag visste i alla fall med säkerhet att kiss innehåller salter. Nu skulle jag i alla fall få svar på frågan som jag inte hade något entydigt svar på, leder kiss stöm eller är det tvärtom. Sagt och gjort så övertalade jag Stefan att vara med i mitt lilla expriment för att få klarhet.


Jag tycks minnas än idag att korna i hagen log åt vårt lilla expriment. Kanske de log åt min feghet?

Vi drog ner våra byxor och vände oss mot elstängslet. På tre skulle vi samtidigt kissa på eltråden. När vi unisont kom till tre så sviktade mitt mod, med det gjorde inte Stefans. Han kissade med den påföljden att han föll raklång baklänges som en fura, medan den glänsande strålen påminde om en liggande Manneken Pies. Ni vet den lilla pojken som står fontän i Bryssel. När Stefan låg där till synes livlöst kissandes mot skyn, vad gjorde jag då? Jo jag vände mig om och sprang, ja jag sprang utav bara fan och jag stannade först när jag kommit på ett betryggande avstånd från min halvt livlösa kompis.

När jag vände mig om så såg jag att Stefan började röra på sig och så småningom sätta sig upp. Jag ropade och frågade hur det gick och när han kvicknat till så pass att han förstod vad som hänt uppgav han ett hjärtskärande skrik som övergick i ett rasande vrål, blandat med gråt. I ett huj kom han upp på benen och satte fart mot, ja just det, mig! Jag vände på klacken och sprang allt vad jag orkade och hann nätt och jämt hem för att i trygghet låsa in mig på mitt rum.

Slutar min berättelse här? Nä inte riktigt. Senare på kvällen så blev det rätts- och skiparting! Både Stefan och hans mamma kom på besök hem till oss och jag fick stå till svars varför jag lurat den unga Stefan att göra som han gjorde. Jag som var ett år äldre skulle väl veta bättre, tyckte Stefans mamma. Jag minns inte vad jag sa men bannor fick jag och be om förlåtelse fick jag också göra. Några dagar senare ringde jag Stefan och frågade om vi skulle göra något tillsammans och det skulle vi, allt var som glömt. Ilska gick fort över när man var ung och det var ju tur för mig denna gång.

Mycket roligt kan man minnas från sin barndom. Framförallt så kommer minnena fram när ser saker som man känner igen eller ibland av att man känner vissa dofter. Sen är det ju så att vissa saker kommer för alltid att etsa sig fast i minnet och denna lilla historia hör sannerligen till en av dem, framförallt för Stefan!


Jag och Stefan letar småkryp. Jag är den främre av oss.

Ta hand om dina minnen för du kan inte återuppleva dem!  /Bob Dylan

PS Denna lilla berättelse har tidigare publicerats på denna blogg, så det så!!! DS 

dan


På berget i kvällningen!


Gibson och matte delar på ett äpple i kvällssolen på Åsberget.

De är de fina, enkla sakerna i livet som är det äkta i slutändan!  / Laura Ingalls Wilder

dan

Heja Juholt!

Att Håkan Juholt sitter kvar i orubbat bo tycker jag var det bästa tänkbara! Herr Juholt har pekat ut en färdriktning som går åt vänster mot solidaritet och medmänsklighet vilket jag tycker är underbart och ett måste i motsats till högersvängen som prisar kapitalismen och egennyttan!

Visst är det fel att kunna ta ut fullt bidrag till bostaden då två heltidsarbetande delat på den, solklart! Men oklara bidragsregler och ett sällan skådat mediedrev har skapat en orkan i ett snapsglas. Jag är övertygad om att en granskning av samtliga riksdagsledamöters ekonomiska förehavanden skulle skapa en uppsjö av lika stora rubriker, oavsett partipolitisk färg.

Men ärligt talat, vad är Juholts klantiga felsteg mot Alliansens stora skattesänkningar som på ett tragiskt sätt gått ut över sjukvård, skola och omsorg? Jag säger inte att Juholts klavertramp är något man ska sopa under mattan nej, men det får väl vara lite proportioner på det hela!!!Jag föredrar att misslyckas med ära än att vinna på fusk!  / Sofokles

dan


Det blåser kallt!


Det är ett riktigt blåsväder dessa dagar, trots det ett strålande vacker höstväder! Varför blåser det alltid upp till höststorm? Jag vet då en sak som är bra med denna blåst! Jo vattnet i sjöar och hav rörs upp ordentligt och friskt syrerikt vatten når vattenskikten närmast botten och syresätter, ett annars ganska syrefattigt område!


Blåsten piskar upp skum som samlas på stranden.


Vem kan ha avgett sitt tassavtryck här då, kan det vara Gibson månne?

Vädret uppfanns av GUD för att motbevisa meteorologerna!  /Ralph Boller

dan


Fy va mycke smuts!

Vad jag uppskattar vår nya Electrolux Ergorapido, dvs vår lilla trevliga dammsugare. Den är så lättsam att greppa tag i och köra lite i köket och i hallen, ja där man ser att det är lite "dammråttor". Detta var nog det bästa vi köpt på länge! Jag har dammsugit lite under tre dagar och maximalt 15 minuter sammanlagt och kolla in var mycket "skit" dammsugaren har lyckats suga upp. Nu kan det ju förstås vara så att vi har det extra skitit, men det tror jag inte utan däremot så har vi både hund och katt! Så ni alla som har husdjur och inte orkar dra fram den vanliga relativt stora dammsugaren, köp er en Electrolux Ergorapido ni kommer inte att ångra er. Ved ni va? Det är lyse på den också, så dammsuga kan man göra även när strömmen gått, kuuuuuuung!!!


Så här mycke skit blir det efter några dammsugningar med den nya dammsugaren, både bra och äckligt va?!

Det är skillnad på smuts och smutsighet! /Elmer Diktonius

dan


Ryggstöd!

Idag har jag varit på ortopedtekniska avdelningen på sjukhuset. Jag fick prova några olika alternativ för att "stötta upp" ryggen. Ett av alternativen kändes väldigt bra och gav mig en känsla av att ryggen fick både stöttning och vila, kanske svårt att förstå hur det känns men skit samma! Nu tar det cirka en vecka tills de får hem ett antal "ryggstöd" eller ryggortos som det heter. Då blir det att noggrant testa och hoppas att det kommer att hjälpa mig och min eländiga rygg! Här nedanför så ser ni hur det kommer att se ut på ett ungefär, bilden är hämtat från google.


Ungefär så här kommer det att se ut runt min ländrygg framöver. Jag återkommer här på bloggen för att berätta hur det går och visa hur min nya ryggortos ser ut!

Snabb hjälp är dubbel hjälp! / Publilius Syrus

dan


Ny vecka!


Ny vecka med nya möjligheter eller problem, välj själv!!!

När en dörr stängs öppnas en annan. Men vi är ofta så upptagna med att sörja
över den stängda dörren att vi inte ser den öppna!
/ Alexander Graham Bell

dan


Fet och slapp men ett charmtroll!


Han som ska va med överallt vill ju även prova ut en babysitter när den tas fram ur gömmorna!


Alltså snacka om att mysa! Så här skulle han nog suttit kvar ett bra tag om inte vi tog ut han från hans sköna viloplats. Sån är han vår Athos!!!

Ibland är det viktigaste du överhuvudtaget kan göra, att vila!  / Ashleigh Brilliant

dan

Höstens färger!

Sommaren är slut och den blommiga och grööööna årstiden övergår till att bli en kall, regnig, sörjig, men så himla färgrann och fin årstid som vi kallar höst!


Sakta men säkert så övergår skogen i andra färger än sommarens.


Gult, grönt och rött, det är helt fantastiskt! 


Går man närmare så blir det ännu häftigare.


Det är väl häftigt med höstens färger, eller hur? Från grönt till gult på några dagar, sjukt häftigt!!!

Vi borde alla veta att mångfald skapar en dyrbar gobeläng, och vi alla måste förstå att alla trådar i gobelängen är lika mycket värda oavsett vilka färger de har!  /Maya Angelou

dan

Vad det kan gå fort och Tranströmer!

Den 20 september träffade jag ryggspecialisten Ulf Thelander. Han ville att jag ska göra en ny slätröntgen och prova ut ett brett läderbälte på ortopedtekniska kliniken. Min tanke då var att jag får nog vänta framemot 3 månader innan jag får komma och göra detta. Men döm om min förvåning när det härom dagen damp ner två brev i postlådan från landstinget.


Är det jag och Gibson?

I dessa kunde jag läsa att tisdagen den 11 oktober så ska jag till ortopedtekniska och den 13 oktober så är det då dax för röntgen. Det tog alltså 3 veckor istället för 3 månader, som jag är van! Fantastiskt va glad jag blev och är, bara nu detta håller i sig resten av min dåliga ryggperiod. Jag menar faktiskt period för jag hoppas och åter hoppas att jag ska bli så gott som helt återställd när den Svenska läkarvetenskapen gjort sitt med min rygg!!!

Att få det som fyller ens tid att också fylla ens liv, är livskonst! /Frithiof Brandt

PS Idag får vi gratulera årets nobelpristagare i litteratur, Tomas Tranströmer! Äntligen en mycket duktig svensk författare som får det finaste av fina, kanon!!! DS


Tomas Tranströmer, läs om honom HÄR!

dan


Jane Eyre!

Då har man tröskat igenom ännu en serie! Denna gången blev det en TV-serie nämligen Jane Eyre, som bygger på en bok med samma namn av författarinnan Charlotte Bronte. Här nedanför kan ni läsa all fakta om boken och de filmatiseringar som gjorts, så det går jag inte in på utan nöjer mig med att tala om vad jag tyckte om filmen/TV-serien. Ja men vad tyckte jag då om denna serie som kanske attraherar tjejer lite mer än killar, tror jag kanske. Jovars både jag och min fru tyckte att den var riktigt bra, väl värd att se med andra ord! Men hur kommer det sig att den attraherar mig trots att jag är man? Förklaringen måste vara den att jag har för lite testosteron eller för mycket av östrogen, ja vem vet??? (All fakta hämtad från Wikipedia). 

Jane Eyre är en roman utgiven 1847, skriven av Charlotte Brontë under pseudonymen Currer Bell. Boken blev en omedelbar succé och fick mycket god kritik, bland annat av William Thackeray, som Brontë dedicerade bokens andra utgåva till. Första svenska översättningen utkom 1850.

Jane Eyre är en av den brittiska litteraturens stora klassiker, och skildrar en föräldralös medelklasskvinnas uppväxt och liv som kvinna. Av central betydelse är huvudpersonens försök att skapa en självständighet som möter motstånd i samhället, i religionen, men även i henne själv då hon träffar mannen i sitt liv, mr Rochester på Thornfield, som fastän han är hennes kärlek förblir en främling. Till slut ingår hon likväl äktenskap med mr Rochester (Reader, I married him – den klassiska meningen i Jane Eyre). Romanen har tydliga drag av gotisk roman i Ann Radcliffes anda, men den är även ett första steg mot realismen och viktorianismen.


DVD-omslag till filmatiseringen från 2006, gjord som TV-serie.

Boken har filmatiserats för bio och tv ett 20-tal gånger, den första från 1910 och den senaste från 2011. En av de mer kända är 1943 års version av Orson Welles hade Elizabeth Taylor i rollen som Helen Burns (Janes älskade väninna på skolan och en av dem som dog i epidemin) samt versionen från 1996 i regi av Franco Zeffirelli med Anna Paquin i rollen som Jane Eyre som barn och Charlotte Gainsbourg som den vuxna Jane. Den senaste filmatiseringen, regisserad av Cary Fukunaga, hade premiär i U.S.A. i mars 2011. Huvudrollerna som Jane Eyre och Edward Fairfax Rochester spelades av Mia Wasikowska och Michael Fassbender. (All fakta hämtad från Wikipedia)

Starkare är den kärlek som uppstår ur längtan -än den som hålls
levande av minnen!
/Björnstjerne Björnson

dan


Sunday painful sunday!


Ska aldrig det här ryggeländet läka ihop någon gång? Jag måste ha gjort något väldigt ont i mitt förra liv, eller förrförra, som måste utstå detta helvete!!! Frågorna är så många! Blir det ny operation? Korsett? Bättre smärtlindring? Det är bara några av alla. Ha det gott så här på söndagskvällen min vänner!!!

Ärlighet är lika sällsynt som en man utan självömkan! /Stephen Vincent Benet

dan


RSS 2.0