Jag är med dammsugare!


Så här ser den ut min alldeles egen dammsugare, mer eller mindre! Den heter Ergorapido och är gjord av en ganska känd tillverkare, ingen reklam alltså hmmm. Här hemma så är det jag som sköter dammsugningen och jag älskar det i motsats till min fru! Eftersom min rygg är som den är så kommer den här lilla manicken göra så att jag kan dammsuga när det behövs, lite oftare i varje fall!!!

Lyckan knackar endast på en enda gång, medan olycka
är mycket mer tålmodig!
/Laurence J. Peter

dan


Stora och fina åsså gamla bekanta igen!


Var ut en sväng för att plocka lite trattkantareller till fredagskvällens förrätt. Hittade dessa bjässar som är bland de största jag hittat. Å då har jag plockat en hel del "trattisar" i mina dar, faktiskt!


Samma trattkantarell men från sidan och med annan ljussättning.


Eftersom ett av mina "trattisställen" är i närheten av mitt bästa huggormsställen, så är det ju klart att jag åker dit. Nära skogsbilsvägen är det åxå så direkt jobbigt för ryggen är det inte, bra va! Denna vackra huggorm har jag träffat varje sommar i 4 år, ända sedan den var liten faktiskt. Den har vuxit fantastiskt bra och är fullvuxen nu, oerhört fin tycker jag! Vad tycker ni?


Trots att jag har träffat henne i fyra år så vänder hon gärna på huvudet mot mig och väser, kom inte närmare utan håll dig på avstånd!!!


Här har vi en hane som jag inte träffat förrut, kul med nya bekantskaper. Idag så fann jag 5 vuxna huggormar på mitt speciella ormställe. Det ligger och solar flera stycken där på våren medans det på sommaren går att hitta bara någon enstaka vuxen samt några ungar. Däremot samlas de igen på hösten, vilket måste innebära att de har sitt övervintringsställe där i närheten. Ormar söker sig tillbaka till samma övervintringshåla år efter år!

Livskvalitet är allt det som ger oss innehåll att uthärda tillvaron! / John Engelbrecht

dan


Hur ärlig ska man va?


Om man nu tycker att frun är ful i jämförelse med andra, ska man då säga det till henne? Tur att man inte behöver bry sig!!!

I kärlek och politik vinner den som kan ha tråkigt med en min som uttrycker största hänryckning!  /André Maurois

dan

Krockskada på parkeringen!


Lättförtjänta pengar kan tyckas, ha ha haaaaa!!!

Den som inte hoppas att vinna har redan förlorat! / José Joaquin Olmedo

dan

Yeeeeaaah!


MODO - LHC = 3-2


Den sanna lyckan består i att kunna vara lycklig utan lycka! / Francoise Sagan

dan


Vintern närmar sig!


Vare sig du/ni vill det eller inte så närmar sig vintern med raska steg! Jag var ut med Gibson en sväng och nere vid sjön såg man hur höstens oväder hopade sig, se bild. Det är både mörkt och vått denna årstid, men ändå tycker jag att det går att göra det ganska mysigt. Tända braskamin, tända ljus eller dra en filt över sig och bara slappa! Så gå inte omkring och sura för att det är höst! Nej nej nej, försök att finna guldkornen i din tillvaro istället, kanske knyppla lite vore något att satsa på!!! Nästa bild är bara en liten återblick på sommaren som varit!


Här har vi en Brun mosaiktrollslända (Aeshna grandis) som precis stuckit ned sin bakkropp i vattnet för att hitta lämplig plats att lägga ägg på. Sommaren bjuder på en massa spännande saker och företeelser, eller hur?

Ha nu en trevlig fredagskväll åsså hjälps vi åt att hålla tummarna så de blir blåa, på att MODO vinner i morgon mot Linköping!!!

Det är inget fel med förändring, om den går åt rätt håll!  / Winston Churchill

dan


Nya arbetarpartiet, ha ha haaaa!


När jag första gången fick höra att Moderaterna kallade sig för "Det nya arbetarpartiet" hade jag svårt för att hålla mig för skratt. Kanske det inte var ett rent skratt utan något mitt emellan skratt och ilska! Att kalla sig så är en ren provokation mot Socialdemokraterna och en skymf mot de äldre "sossarna" som har varit med om att bygga upp vår svenska välfärd. Alliansen (läs moderaterna) gör istället allt för att riva ner vår svenska modell för att så snabbt som möjligt styra in oss att efterlikna USA där fattiga och sjuka utan försäkring lever ett minst sagt uselt liv! Är man då ett arbetarparti?

Det fina med Centerpartiet är att dom inte menar detsamma
om två år som dom menar nu!
/ Per-Kristian Foss

dan


Röntgen, huggorm toppat med källvatten!

Nu har jag träffat ryggspecialisten från Umeå! Dr Ulf var både en trevlig prick och en noggrann herre, han tog sig an mig och min rygg i närmare en timme! Det är det sannerligen inte alla inom vården som gör!

Kontentan av mötet blev egentligen bara att jag ska göra en ny slätröntgen för att se hur det i dagsläget är med bland annat benläkningen. Han tycker att vi ska försöka att hitta något som kan hjälpa mig och om inte det går så blir det inget annat än raka vägen till Strängnäs och operation. Men han vill uttömma alla möjligheter att hjälpa mig innan han vill skicka mig till operation. Detta eftersom en andra operation inte med säkerhet reducerar min värk, det kan till och med bli sämre!


Vid en så kallad slätröntgen så ser man i stort sett bara skelettdelarna, därför är det en sådan röntgen som behövs för mig. Kul bild förresten!!!

Innan nästa träff så ska jag prova ut ett läderbälte på hjälpmedelscentralen, för att prova om en sådan kan stötta ryggen så pass att den får "vila" lite mer. Om kotorna kan fixeras så pass av bältet så att läkningen kommer igång så vore mycket vunnet!

Om några veckor, då min röntgen är genomförd, så ska jag träffa Herr Ryggspecialisten igen och han ska då förhoppningsvis ge mig direktiv i rätt riktning. Då har jag också haft bältet ett tag och vet om det funkar bra och ger min rygg den hjälp som behövs. Han lovade att göra allt han kan för att korta tiden till röntgen så den är klar tills han kommer ner, från Umeå, om tre veckor. Risken är ju annars att det tar 3 månader innan jag får en kallelse!!!


Efter besöket på ortopeden så åkte jag raka vägen ut i skogen och kollade in lite små slingrande godingar. Den här vackra och vuxna hanen låg och solade i den värmande höstsolen. Fin va?


I närheten av mitt huggormsställe så finns det en kallkälla. Att få dricka av det goda vattnet och få höra det porla i källan är helt underbart och rogivande. Att vattnet var lite brunrött gör ingenting utan visar bara att det är rikt på järn, kanske det som saknas för god benläkning? Ja, vem fillirumpanskumpan vet!!!

Den medicinska forskningen har gjort så stora framsteg att det praktiskt taget inte finns några friska människor längre!  / Aldous Huxley

dan


Pizza, mjöd och kavel!

I fredags så åkte vi till Umeå, andra helgen i rad faktiskt. Vi kom iväg runt middagstid och hade ingen lust att fixa middag här hemma så det blev en pizza i bilen, gott som tusan och mysigt! På lördagen åkte jag och Ingela runt lite för att fördriva tiden, tills det att Ida slutade för dagen på "Glitter". Vi åkte en sväng till "Returcentrum" i Vännäsby och fyndade lite. Sen blev det att handla lite mat innan hockeymatchen mellan DIF och MODO skulle börja. En sådan skön lördag det blev med MODO:s seger som extra krydda, KUUUUUUUUUUUUUNG!!!


En kebabpizza i bilen, muuums!


Det kanske syns att den var både varm och god, ja riktigt varm och riktigt god!


På Returcentrum i Vännäsby så hittade vi lite av varje, undrar just vad Ingela ska med kruskaveln till?


Oavsett vad hon tänker ha den till så lägger jag beslag på den så att hon inte hittar den om vi skulle komma att bråka någon gång. Njaa så farligt är det faktiskt inte, så den får ligga i baklådan.


Kolla vad jag hittade, mjöd till en riktig viking, det ni!!! Men eftersom jag insåg att jag inte är någon viking utan bara en gammal gubbe med dålig rygg, så fick kruset stanna kvar på Returcentrum.

I morgon tisdag så ska jag träffa en ryggspecialist som kommer ner hit till vårt sjukhus från Umeå. Börjar bli lite orolig över mötet då jag inte vet vad som komma skall och vad jag egentligen vill. Men anser han att det bör göras en ny operation, så får det väl bli så.


Härligt!!! 4 - 1 till MODO mot DIF,
i lördags, KUUUNG!!!

Ovisshet är den mest plågsamma av alla känningar!  / Dr. Paul Tournier

dan


Solen skiner och det är fredag!

Häääärligt nu lyser solen åter igen! Det var ett tag sen men man får inte vara naiv denna tid på året för regnmolnen lurar därborta i väster eller öster eller söder eller var det i norr, äh skit samma, regn kommer var så säker på det. Som svensk så måste jag resonera så eftersom vi har det så svårt att njuta utan att oroa oss för vad som kommer, eller inte kommer. Har jag fel?

I vart fall så är det fredag nu och eftersom solen lyser så ska jag inte bli långrandig. Förutom bilden med gubbarna på en parkbänk, här nedanför, så har jag hittat en liten bild på vår statsminister iförd utstyrsel som skulle passa bättre på Rob Halford i Judas Priest! Eller kan det vara så att bilden föreställer Rob Halford? Det får ni avgöra, men ett visst attribut eller rättare sagt en symbol, avslöjar nog vem det ska föreställa. Vilket som så är det en kul bild!


För er som inte vet vad lumbago är så kan jag informera att det är typ ryggskott, ryggvärk i ländrygg, helt enkelt svår ryggvärk. Vad lambada är får ni nog ta reda på själva om ni inte vet, så det så!


Är det nu Fredrik Reinfeldt eller är det Rob Halford sångare i Judas Priest?

Japp så var det då fredag och helg och jag vill önska alla mina läsare en trevlig fredagskväll och må er GUD gå med er, ha det!!!

Oro är som gungstol, den ger dig något att göra men den tar dig ingenstans! /Leo F Buscaglia

dan


Evolution!


Med mindre och mindre kroppsarbete och mer av sittande, gör kanske detta scenario till en sanning!

Genom hårt och målinriktat arbete åtta timmar om dagen, kan du till slut bli chef och arbeta tolv timmar om dagen! / Robert Frost

dan

Lång väntan!


Omkring 7 månader får vi nog vänta, här uppe i Örnsköldsvik, innan änder likt knipan dyker upp nästa gång! Läs om knipan HÄR!

I besvikelsen ser man bäst vad man väntade sig! / Frithiof Brandt

dan

Lite sommar i backspegeln!

En sommar susar iväg i en väldig fart! Höstens blåsiga och regniga tillvaro med förkylningar lite varstans, har dragit in med full kraft! Tu är väl att man kan blicka tillbaka på de sommriga tilldragelser som sommaren burit med sig. Några av dessa har jag med i dagens blogg, så det är bara att titta in och kanske minnas ett och annat från naturen, sommaren 2011.


Renfanan likt gula kokostoppar har besök denna dag, precis som alla andra dagar.


En av våra egna rabatter med de höga och vackra Vallmo i olika färger.


Liten midsommarbukett på altanen.


Sommaräng i Kroksta ner mot Lomsjön.

Ps Ja inte är jag förkyld som min fru, med hosta, snuva och lite feber. Men nån skit är det eftersom jag har lite feber, känner mig orkeslös och har både ont i leder och muskler! I morgon ska jag iaf till mitt jobb för träff med min handläggare från fsk och min chef, angående arbetsträning. Men som det känns numera i min rygg så vette klåån om jag kommer att kunna arbetsträna. JAG VILL BLI OPERERAD OCH BRA!!! Ds

Lika väl som minnet kan vara ett paradis från vilket vi kan bli fördrivna, lika väl kan det också vara ett helvete från vilket vi inte kan fly!  / John Lancaster Spalding

dan


För mycket kyld!
Alkohol har, trots många försök, aldrig botat någon förkylning - men det har aldrig någon läkare heller!  / Winston Churchill

dan

Jag "pallade" inte längre!

Nej nej neeeej nu får det allt vara nog, jag klarar det inte längre! Vad jag syftar på är skägget på hakan. Jag hade tänkt spara detta hakskägg fram till dagen då jag blir morfar, ända till slutet av januari. Men eftersom jag redan börjar se ut som Fjodor Dostojevskij eller Grigorij Rasputin, så skiter jag i det hela och tar fram saxen, .... tror jag?!


Vill inte vänta så här länge och likna Rasputin!


Men visst tusan börjar jag se ut som "Skråbocken", som min gamle far brukade kalla allt oknytt och annat fanstyg. Ska jag ta bort eller inte, tycks jag tänka på bilden! Snacka om svag och eländig karaktär som inte löper linan ut etc etc, är tankar som snurrar runt i mitt huvud som vilsna planeter. Ska jag eller ska jag inte???


Jag gjorde det!!! Trots att modet att låta det fortsätta växa sviktade, så känns det ändå riktigt skönt!

Det kräver större mod att ändra sin mening än att förbli den trogen!  / Willy Brandt

dan


Det känns ledsamt!


Är man det minsta hockeyintresserad så är det en svart dag idag! Stefan Liv, en av Sveriges bästa hockeymålvakter genom tiderna dör i en flygolycka mitt i karriären, jag har svårt att sätta ord på det jag känner! Jag tänker naturligtvis åxå på Stefans familj och anhöriga!

Alla lyckliga familjer liknar varandra, men varje olycklig familj är
olycklig på sitt eget sätt!
/ Leo Tolstoj

dan


Medial över en natt!

Det ringde en kvinna till mig igårkväll. Hon utgav sig för att vara från Aftonbladet och sa att hon höll på att göra en undersökning angående tobak och operationer på landets sjukhus. Så idag är man kändis då mina svar publiceras i dagens nättidning av Aftonbladet! Hurvida artikeln är med i pappersupplagan eller inte har jag ingen aning om, bryr mig inte heller!!!. Läs artikeln HÄR!!!


Så det kan bli!!!

Vi journalister strävar efter att veta väldigt lite om en massa saker;
det är så vi bevarar vår objektivitet!
  / Dave Barry

dan


Idol, hur ska det gå?


Här har vi årets jury i höstens upplaga av Idol,  från vänster Anders Bagge, Alexander Bard, Laila Wahlgren Bagge och Pelle Lidell.

Nya jurymedlemmar i årets upplaga av Idol är Alexander Bard och Pelle Lidell. Den förre jurymedlemmen Andreas Carlsson återfinns inte utan har ersatts av just dessa två herrar. Ni har alldeles rätt, i år är det en kvartett istället för en trio, bravo bloggläsare!

Vem ska vinna årets idol? Hur bra kommer årets uppsättning av kandidater att vara? Blir det många som ställt upp bara för att "fjanta" i rutan? Hur kommer årets jurykvartett att klara av sitt jobb? Ja du, frågorna är många men den största frågan är nog, hur kommer det att gå för de två nya i juryn? Med en av de två så känner jag en viss oro, för man vet aldrig vad den snubben kommer att hitta på, men å andra sidan så har han ju överraskat positivt förut!!!

När jag fick min första TV slutade jag att bry mig så mycket
om att ha nära relationer!
  / Andy Warhal

dan


Gettysburg, en historielektion!

Filmen "Gettysburg" är rakt igenom en riktig historielektion. Eftersom jag är så otroligt intresserad av historia och då särskilt krigshistoria, så var det ju klart att jag skulle kasta mig över denna rulle, när jag läste om den på IMDB. Innan jag såg filmen så visste jag föga om det Amerikanska inbördeskriget, men med filmen sedd så startade min jakt på fakta. Som underhållning så är filmen rätt okey men är du inte intresserad av krig så är 4 timmar en väl så lång tid!

Kriget hade pågått i två år då slaget vid Gettysburg inträffade, året är då 1863 och vi får i filmen ta del av en segsliten maktkamp, olika strategier och slag som blev vida kända från inbördeskriget i USA. Berättelsen skildrar tre betydelsefulla dagar som kom att bli en vändpunkt i USAs inbördeskrig. Som sagt, en riktigt bra historielektion om inbördeskriget i Amerikas Förenta Stater.Ps Kan tyckas konstigt att krigshistoria intresserar mig som gjort vapenfri militärtjänst, men så ä det ba! Ds

Historien har lärt oss, att varken fiendeskap mellan nationer eller privatpersoner
kan vara evigt!
 / John F. Kennedy

dan


Heeeelg!Ibland är det viktigaste du överhuvudtaget kan göra, att vila!   /Ashleigh Brilliant

dan

Innehållsrik vardag!

Som sjukskriven så är det inte direkt mycket man kan göra av det man vill! Är man så sjukskriven för dålig och värkande rygg, ja då ser innehållsförteckningen ganska så tunn ut!

Vad kan jag då sysselsätta mig med på dagarna? Jo jag kan ligga och se på TV (1200 avsnitt av "Hem till Gården" räcker) och DVD, lyssna på radio, läsa tidskrifter, blogga, fixa lite käk tills Ingela kommer hem (då jag kan), sova länge eller gå ut med hunden.

Jamen så lite vart det ju inte, tänker ni? Men kolla då innehållet av min dag, det blir rätt enahanda efter ett tag, i varje fall så bir det så för mig!!!


Idag kunde jag promenera lite med Gibbe, kanon!!!

Ärlighet är lika sällsynt som en man utan självömkan! / Stephen Vincent Benet

dan 


RSS 2.0