Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Röntgen, huggorm toppat med källvatten!

Publicerad 2011-09-21 20:45:50 i

Nu har jag träffat ryggspecialisten från Umeå! Dr Ulf var både en trevlig prick och en noggrann herre, han tog sig an mig och min rygg i närmare en timme! Det är det sannerligen inte alla inom vården som gör!

Kontentan av mötet blev egentligen bara att jag ska göra en ny slätröntgen för att se hur det i dagsläget är med bland annat benläkningen. Han tycker att vi ska försöka att hitta något som kan hjälpa mig och om inte det går så blir det inget annat än raka vägen till Strängnäs och operation. Men han vill uttömma alla möjligheter att hjälpa mig innan han vill skicka mig till operation. Detta eftersom en andra operation inte med säkerhet reducerar min värk, det kan till och med bli sämre!


Vid en så kallad slätröntgen så ser man i stort sett bara skelettdelarna, därför är det en sådan röntgen som behövs för mig. Kul bild förresten!!!

Innan nästa träff så ska jag prova ut ett läderbälte på hjälpmedelscentralen, för att prova om en sådan kan stötta ryggen så pass att den får "vila" lite mer. Om kotorna kan fixeras så pass av bältet så att läkningen kommer igång så vore mycket vunnet!

Om några veckor, då min röntgen är genomförd, så ska jag träffa Herr Ryggspecialisten igen och han ska då förhoppningsvis ge mig direktiv i rätt riktning. Då har jag också haft bältet ett tag och vet om det funkar bra och ger min rygg den hjälp som behövs. Han lovade att göra allt han kan för att korta tiden till röntgen så den är klar tills han kommer ner, från Umeå, om tre veckor. Risken är ju annars att det tar 3 månader innan jag får en kallelse!!!


Efter besöket på ortopeden så åkte jag raka vägen ut i skogen och kollade in lite små slingrande godingar. Den här vackra och vuxna hanen låg och solade i den värmande höstsolen. Fin va?


I närheten av mitt huggormsställe så finns det en kallkälla. Att få dricka av det goda vattnet och få höra det porla i källan är helt underbart och rogivande. Att vattnet var lite brunrött gör ingenting utan visar bara att det är rikt på järn, kanske det som saknas för god benläkning? Ja, vem fillirumpanskumpan vet!!!

Den medicinska forskningen har gjort så stora framsteg att det praktiskt taget inte finns några friska människor längre!  / Aldous Huxley

dan

Kommentarer

Postat av: Lippe

Publicerad 2011-09-21 22:28:00

Nu händer det saker!! Hoppas att han kan komma på något riktigt bra!! Håller tummarna! Vore ju skönt att slippa gå genom ännu en operation.

Vad underligt att du skriver om huggormen, jag har letat efter "min" ett par dagar nu och tänkte fråga om de redan börjat vintra till sig! Men det har de alltså inte. Fortsätter att hålla ögonen öppna..

Kram

Postat av: jessica

Publicerad 2011-09-22 22:14:33

hoppas verkligen att det händer nåt så du blir bättre. Jag har snart tid i umeå, så jag hoppas verkligen att dom kan erbjuda något bra, men min benläkning är bra så ortopederna har inget att erbjuda. och operationen är ju redan gjord. bara vänta och hoppas!!! Smärtkliniken AB och deras tortyrkammare nästa...!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela