Låt Björn Ranelid vara!

Jag har aldrig läst någon av alla Björn Ranelids böcker, så jag vet inte om hans författarskap passar mig. Däremot har jag sett honom både i TV-programmet "Let's Dance" och i "Stjärnorna på slottet". Vad är det som väcker ett så stort hat mot honom? Jag förstår inte? Man ska väl kunna visa sig oavsett utseende eller klädstil utan att bli påhoppad.

Nu har hans medverkan i "Melodifestivalen" väckt enormt starka känslor runt om i Sverige. Man kan tycka vad man vill om den mannen, men att hoppa på honom med fruktansvärt stora starka påhopp på hans person är rena mobbingen. Människor skriver väldigt otrevliga saker på nätet och det är rentav en enorm känslostorm som rasar där ute. Det är otäckt. Jag kan förstå att han upplever det som jobbigt och kränkande.


Björn Ranelid och Sara Li framförde ett av bidragen i Schlagerfestivalens deltävling i Leksand. De röstades fram som ett av två bidrag till finalen i Globen. Svenska folket hade sagt sitt om deras bidrag!

Aftonbladet skriver: "Björn Ranelid har berättar hur det har beskrivits som att han ”mördat Melodifestivalen” och han känner sig nu anklagad för att vara en mördare. Författaren känner att han fått betala ett högt pris för sitt deltagande i Melodifestivalen och att kränkningarna nu gått för långt. Han skriver":

"Det är numera godkänt att kalla och benämna mig vad som helst, förtala, håna och kränka mig hur mycket som helst på bloggar, i twitter och i allsköns tidningsartiklar och krönikor. En känd artist och författare skrev att jag borde lobotomeras. En krönikör i Svenska Dagbladet anklagade mig för mord. Jag kommer aldrig mer att kommentera dessa sjuka människors hatiska lögner. Jag drar mig härmed undan och tillbaka och Sveriges yrkeshatare må välja ett annat objekt och offer för sina perversa lustar. De har aldrig skrivit ett enda relevant ord om mig, utan i stället avslöjat sina egna brister, tillkortakommanden och misslyckade liv. Jag tackar för mig.

Jag kan inte förstå vari mina brott består. Jag har i svensk press blivit sämre behandlad än terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik." / Björn Ranelid den 27:e februari 2012, klockan 21.25

Jag tycker att de som häcklar och mobbar andra personer offentligt, ska tänka efter på vad de gör och sluta med dumheterna. När det gäller finalen av den svenska schlagerfestivalen så kan ni som inte fixar att titta på Björn Ranelid ordna med fika eller gå på "muggen" när han framför sitt bidrag. Ni kan faktiskt göra precis vad ni vill, men sluta att kränka och förtala honom. Låt Björn Ranelid vara i fred helt enkelt!!!

Förtal är värre än kannibalism! /Saint John Chrysostom

dan


Drive (2011)

Jag gör ett nytt försök att ge er ett tips på en bra film, glöm gårdagens tips "ICE 2020" den är inte värd att komma ihåg! Den film jag nu vill tipsa er om heter "Drive (2011)", årtalet inom parentes står där eftersom det är gjort en uppsjö av filmen och andra filmer med samma namn. Den här versionen av filmen är hur bra som helst och väl värd att se. Den är ganska lågmäld samtidigt som den är riktigt rå emellanåt. Den stora behållningen är hur filmen är filmad och huvudrollsinnehavaren insats. Huvudrollen spelas av Ryan Gosling som hade en av huvudrollerna i den tårdrypande filmen "Dagboken", orginaltitel "The Notebook". Som för övrigt åxå är en bra och sevärd film, men om ni ska se den så glöm då inte näsdukar vid er sida. Jag tycker att ni ska se "Drive (2011") och avgöra själva vad ni tycker, jag tycker den är kanon, så det så!

Filmen handlar om en stuntförare från Hollywood som drömmer om att slå sig  fram på de professionella racingbanorna. Samtidigt som han frilansar som förare i den kriminella världen retar han upp några av Los Angeles farligaste män. Det finns bara ett sätt för honom att överleva, att göra det som han är bäst på: köra snabbt!Drive (2011)


Filmens huvudrollsinnehavare Ryan Gosling

Kvinnor kör bättre än män, för de slipper hålla ögonen på de
kurvor som sitter bredvid dem!
/Markus M. Ronner

Ps Spännande omgång i Elitserien ikväll. MODO Hockey vann ju igår mot Frölunda, så förlorar vissa lag ikväll så blir MODO:s slutspelsplats lite stabilare, om inte så skiljer det bara 1 poäng igen!!! Ds

dan


ICE 2020!

Året är 2020. Miljöaktivisten och professorn Thom Archer har efter undersökningar kommit fram till att energibolaget Halos borrningar på en stor glaciär får den att smälta. Hans varningar ignoreras, så han beger sig till Arktis för att hitta starkare bevisning. Väl där upptäcker han att hela mänskligheten hotas, så han skyndar sig hemåt för att rädda sin familj. Kort därefter kollapsar glaciären, med förödande konsekvenser.

Visst verkar den spännande? Men tyvärr, första halvan av filmen går att se, resten är rena rama natta!!!
 DVD-omslaget på filmen framställer filmen som spännande men men ...

Jag älskar miljön, men jag är snål med den! /Newt Gingrich

dan


Solutflykt och skiktröntgen!

Idag var det en sån dag att man bara måste ta sig ut i solskenet och njuta. Det känns att våren står och knackar på dörren. Fåglarna har redan börjat med sina vårsånger för att försöka imponera på sin omgivning. För mej själv och Ingela blev det en liten promenad ner till Lomsjön, för att där avnjuta fika och lapa lite sol. Det så klart, vi hade ju lilla Gibson med, för går vi ut så är han med.


Gibson ville ju också smaka och det visade sig att han gärna slickar i sig lite ljummen choklad!

Nu var det ju det här med mitt läkarbesök! Jo, det bestämdes att jag ska genomgå en skiktröntgen. Ryggdoktorn som opererade mig i Strängnäs har skickat upp en specifikation på hur de ska röntga mig för att det ska bli rätt. Sen blir det att invänta svaret och då får jag förhoppningsvis veta om skruvarna har rört sig eller inte och på hur läkningen ser ut.

Så nu väntar jag alltså på röntgentid. Det kan ju trots allt ta bortåt tre månader. Suck, som om det inte räcker med väntan för min del. Det är faktiskst snart fem år sen "smällen" då ryggeländet började. Fem år av sjukskrivning, det är en förbaskat lång tid det. Ja, och inte blir det någon förmögenhetsbringande pension för min del inte, nej nej! Men det skiter jag i, bara jag blir bättre någon gång för jag är sjukt sugen på att få känna hur det känns att vara smärtfri och på att få börja jobba igen!!!

Nu till gårdagen! MODO-hockey tvålade ju till HV å det grövsta igår och jag undrar hur en nära släkting funderar idag då hon envist håller på HV! Jag gläds iaf med de segrar MODO tar och det vore ju skönt om de kunde ta fler segrar av de fyra matcher som återstår. Tar de tre segrar så ska det nog bli slutspel. Men oron finns att de inte tar så många segrar. Då hotar kvalstrecket och kval vill man ju inte uppleva i år igen!!!


Seger med 5-1 mot HV det är inte illa pinkat!

Förnöjsamhet är de vises sten. Förnöjsamhet omvandlar
allt den rör vid till guld!
/Benjamin Franklin

dan 


Kra kra kråka kom!

Idag på den dagliga promenaden så tog jag med mig en av de lockpipor jag fick av en bekant för ett tag sedan. Se blogginlägget den 5 januari. Jag tog med den lockpipa som, enligt instruktionerna, ska locka mängder med kråkor. Jag har tränat en hel del på att låta som en kråka och tycker själv att ljudet ur pipan låter snarlikt. Så långt allt väl!


Dax att locka fram en hel "bunt" med kråkor, kra kra kraaaaaaa!

En bit ner i skogen provade jag pipan första gången, ingen kråka. Under stora delar av promenaden så provade jag pipan, men inte en enda kråka visade sig. Däremot väckte mitt kraxande, några skidåkande kvinnors intresse.


Där satt en kråka i en björk vid sidan om granan, nu skulle jag verkligen visa att pipan fungerade!

Nästan hemma finns det en stor gran vid en lagård,  där jag ofta sett kråkor sitta och kraxa. Mycket riktigt, även idag satt det en kråka där! Jag smög mig in under granen och gjorde de bästa kråkkraxande jag förmådde, för att få kråkan intresserad och kanske få fler kråkor att dyka upp. Men vad hände?


Kra kra kraaa, det bästa jag kunde skulle få kråkan intresserad!!!

Jo, kråkan drog fort som blixten. Kvar blev jag med mitt kraxande. Vad gör jag för fel? För inte verkar det fungera på kråkorna härikring. De enda intresserade tycks vara de grannar och andra som hör mitt kraxande! Det blir till att träna mer, eller rent av lägga ner mitt försök till att locka kråkor!

Ps Glöm inte att gissa på  februaris bildgåta!!! Vad sa ryggdoktorn härom dagen? Det får ni veta en annan dag! Ds

Det bästa i livet är oväntat - eftersom det inte var förväntat! /Eli Khamarov

dan


Bildgåtan februari 2012!


Vad föreställer detta? Först med rätt svar vinner!!! Men det blir ingen Trisslott vid vinst denna månad, ni får ståta enbart med äran denna gång!

Förtrollning är när en man vet att en kvinna är en kvinna! /Gina Lollobrigida

dan

Gyllne morgon, gyllne morgon ......!

Vilken fantastisk februarimorgon det var idag! Solen riktigt flödade från en så gott som klarblå himmel. Nattkylan hade fått den blöta snön från igår att frysa så det bildats en skare, tillräckligt stark för Gibson att springa på. Allt skulle vara fantastiskt skönt om inte det vore för den satans ryggen, ursäkta ordvalet, men det känns så himla hopplöst. Men frånsett ryggen så ser jag fram emot många sköna vinterdagar som den som nu övergått i kväll.


Gibson spanar in om någon räv eller människa syns ute på isen.


Skaren bär, så det går snabbt som attan för honom att springa iväg en lång sträcka från husse.


Åt andra hållet kan man skönja den dimma som täckte omgivningen tidigt i morse. Vackert är det allt, denna årstid!

Solen, denna punktliga tjänare...  /Charles Dickens

dan


Har vi frostiga relationer i Sverige?


Inte är vi svenskar direkt sällskapliga av oss, om man ska tro vad bilden "säger"! Men visst ligger det en hel del sanning i det hela?

I regel är man sällskapets medelpunkt först när man gått! /Zsa Zsa Gabor

dan

Evolution med träffsäkerhet!


Kan inte bli mer träffsäkert än så här när det gäller "me and my back", tragiskt nog!!!

Evolutionsteorin om naturligt urval är den enda teorin vi vet som i princip kan förklara komplexa organismers existens! /Richard Dawkins

dan

Konkurrens vid "matbordet"!


Idag hade vi besökav ekorren igen. Den brukar vara här och käka under några få morgontimmar. Förr i tiden kallades ekorrens grå vinterpäls för gråverk och var ett värdefullt skinn som gav bra klirr i kassan för många jägare. Idag jagas inte ekorren så frekvent trots att den är lovlig året runt och en ganska betydande predator på fågelägg och fågelungar. Men vacker är den i alla fall med sin tjocka päls och yviga svans!


En klassisk posé för ekorren! Ser man barnböcker eller andra böcker där ekorren avbildats så är det oftast i denna karakteristiska ätställning!


Konkurrensen mellan skatorna och ekorren är stenhård och det käbblas en hel del kring "matbordet"!


Det är oftast ekorren som bestämmer turordningen för ätandet, men ibland går flera skator ihop och jagar iväg "gråverket" upp i vår stora gran, där han blir sittandes en stund och bidar sin tid. Bara man stannar upp en stund och är lite vaksam så händer det faktiskt en hel del i ens omgivning. Prova, det mår du bra utav!!! 

Fri konkurrens är bra i princip, men bara i princip och egentligen bara i andra brancher än den egna, där det rent av är skadligt med konkurrens! /Gustav Olivercrona

dan


Nu ska vi jobba fram till 75!


Många ser framemot sin pension vid 65 års ålder, men glöm det! Får Reinfelt och hans moderater som de vill så ska vi nog ställa in oss på att arbeta tills vi är bortåt 75, om det nu räcker? Hur ska det då gå för ex.vis lärarna som knappt orkar jobba tills de fyllt 60???

Fantasi och fiktion utgör mer än tre fjärdedelar av våra liv! /Simone Weil

dan


Valentins dag!


Jag ger er ett hjärta jag ger er min dag ....!

På detta sätt vill jag önska alla förälskade och kära runt om i Sverige, en riktigt mysig tisdagskväll! Käka inte för mycket gelehjärtan nu, ni kan få ont i magen å då blir det ju inget pussande ikväll!!! Vet ni egentligen varför vi firar "Alla hjärtans dag" eller Valentines day som dagen också kallas? Om inte så läs följande, saxat ur Wikipedia ...

"Sankt Valentin eller Sankt Valentinus är beteckningen på åtminstone tre olika personer som led martyrdöden på 200- eller 300-talet. Det är oklart vilken av dem som gett upphov till minnesdagen den 14 februari.

Den kanske mest kända Sankt Valentin är Valentinus, en präst i antikens Rom. Han lär ha halshuggits den 14 februari 269 e.Kr., under kejsar Claudius II förföljelse av kristna. Han valde martyrdöden istället för att avsäga sig sin tro. Hans brott var att han skulle ha vigt kristna par. I senare böcker utvidgas historien. Då berättas det bland annat i Jacobus de Voragines bok om hur han har hjälpt sin fångvaktares dotter att få tillbaka synen. Som tack skulle alla i fångvaktarens hushåll ha blivit kristna.

De flesta av de traditioner och legender som förknippas med Sankt Valentin uppstod under medeltiden i Frankrike och England. Jacobus de Voragine skrev en populär bok (Legenda Aurea) cirka 1260 där detaljer om olika helgon skildras, och där bland andra Sankt Valentins gärningar beskrivs. Kopplingen till romantik och kärlek uppstod troligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Den engelske poeten Geoffrey Chaucer skrev på 1300-talet bl.a ett poem om detta:


For this was sent on Seynt Valentyne's day

Whan every foul cometh ther to choose his mate.

Firandet kring Sankt Valentin har, framför allt inom den anglosaxiska kultursfären, fortsatt in i våra dagar, och på senare år har seden att fira Alla hjärtans dag även fått fäste i Sverige
"

Många som tror sig ha ett gott hjärta, har egentligen
bara svaga nerver!
/Marie von Ebner-Eschenbach

dan 


Vårt barnbarn - MODO-it?


Snygg T-shirt du har Myra!

Vad jag längtar efter att få träffa lilla Myra igen! Att få uppleva det stora med att få barnbarn kan inte köpas för pengar, så är det bara!!!

Som ni ser så försöker jag indoktrinera vårt lilla barnbarn till att intressera sig för hockey och då speciellt för det fantastiska laget MODO Hockey! Men tänk om hon en dag, som tonåring, skulle komma på besök och ha en TIMRÅ eller BRYNÄS-tröja på sig, eller något annat elitserielag! Vad skulle jag tänka då? Nä huvvaligen, hemska tanke! Men tur är att det bara är en utopi och en gräsligt osannolik tanke. Nej, nej, hon kommer att bli MODO-it det vill jag lova, det är bara på det viset!!!

Ryggh-vetet håller mig fast i sitt grepp! Nu några dagar har det varit extra dåligt, kanske mest beroende på att jag är på väg att bli förkyld. Vilket fall som helst så ska jag på återbesök till min ryggspecialist på onsdag. Jag hör av mig efter det och meddelar hur det gick! Ha en skön onsdagskväll!

Livet är mer underhållande än vad vi trodde! /Andrew Lang

dan


Känsliga blogginlägg!


Inte läge att blogga om allt i alla lägen, eller hur???

Humor är själens solsken! /Edward G. Bulwer-Lytton

dan

Stolt morfar!


Snacka om att vara stolt morfar! Jag är så himla glad och rörd över att ha fått blivit morfar till världens finaste flicka! Att få ett barnbarn var större än jag trodde, detta trots att jag blivit så gammal så jag kallas morfar. Men åldern skiter jag i, däremot hoppas jag att ryggen blir så pass bra så att jag en dag kan åka pulka i backen med lilla Myra!!!

Det morfar eller farfar har lärt dem, bör barnbarnen gömma som en
skatt i sina hjärtan!
/Laurence Oliver

dan


Dans på fredag?


Kanske det blir dans i vardagsrummet för någon till fredan? Varför inte då till Curt Morténs? Gamla dansbandsbilder kan vara oslagbara!!!

Humor är en individuell sak. Liksom tandborstar! /Marty Feldman

dan

Ett steg närmare jägarexamen!Nu är det klart, jag klarade det teoretiska provet för Jägarexamen, det ni!!! Jag är så jädrans glad för det och glädjen för att slippa plugga inför ett omprov, är stooooor! Sen när skjutbanorna töat fram så är det dax för skjutträning och efter det skjutprov, skjutningen börjar med att träna hagelskytte!

Nu när provet är avklarat så kan jag se fram emot att för första gången få träffa mitt lilla barnbarn, i morgon tisdag! Det blir något utöver det vanliga, nästan lika häftigt som när jag blev pappa själv för en si sådär 29 år sedan! Det sägs att barnbarn är livets efterrätt och visst kan man likna det vid en efterrätt eftersom jag fortfarande är jättehungrig efter huvudrätten!!!

Jakt är ingen sport. I sport ska båda sidorna veta om att de är med i spelet! /Paul Rodriguez

dan


Lycklig morfar!Ja, då har man äntligen blivit morfar! Morfar till en liten flicka som föddes igår den 4 februari vid tretiden på eftermiddagen! Kuuuuung! Sanslöst vad jag är glaaad för det och för Ida:s och Samuels skull!!!

Livet har många bra stunder. En av dem är dagen är när man får barnbarn! /Gudrun Vinsrygg

dan

Bldgåtar får sin lösning!


Joodå Fredric, visst var det en tändare med långt skaft! Alldeles riktigt alltså! Du var först med rätt svar vilket medför att du kan bli miljonär på den trisslott jag skickar dig som pris. Problemet är bara att jag har ingen adress till dig, såvida du inte är Fredric Vestin en gång bosatt på Solvägen i Kroksta, för då vet jag din nuvarande adress. Du Fredric, vem du nu än är, kan väl kommentera så jag får en bekräftelse eller en adress!

Det är fredag nu och då innebär det ju att det är heeeeeeelg!!! Glöm bara inte bort att vänskap belönas med vänskap och ett vänligt ord värmer ett hjärta på vem som helst, nästan i varje fall!

Kärlekens lotteri är som alla andra: man kan inte spela med liten insats och vänta
sig full pott!
/Nis Petersen

dan


Pluggar för jägarexamen!

På måndag då gäller det! Det teoretiska provet för jägarexamen går av stapeln. Provet består av 70 frågor med blandad karaktär, allt ifrån jaktbart vilt till vapenlagen och andra lagstadgade områden! Av dessa 70 frågor så får man svara fel på max 10. Rackarns vad knivigt det kommer att bli! Pressen känns stor eftersom jag har gott om tid att plugga. Då ryggen känns hålla på att går av så får jag lämna stolen och förflytta mig till sängen med böckerna till hands.


Plugga plugga pluugga! Mitt stora naturintresse och bara det att jag är NO-lärare ger mig nästan alla däggdjur och fåglar gratis i fråga om kunnande, bra va?

Klarar jag inte testet så är det ju rätt så kasst av mig, då många av de andra kursdeltagarna jobbar på dagarna och trötta måste viga kvällarna till studierna. Men klara jag inte första gången så får jag göra omprov efter minst 24 timmar och jag tror att man i princip får göra om hur många ggr som helst, nästan. Men skulle jag missa första provet så kommer ni definitivt inte att få veta det, så är det bara (kanske)!!!

Ps I morgon presenterar jag vinnaren av januaris bildgåta, spännande! Ds

Studier utan eftertanke är bortkastad tid - eftertanke utan studier är farligt! /Konfucius

dan


Ännu en bra serie från HBO!


Har just sett klart en miniserie som handlar om Saddam Hussein och hans familj. Det är en mycket sevärd serie, men man får ta den för vad det är! Vad är sanning och vad är dikt, den är ju skriven av Amerikaner så vad vet man?? Den är dock producerad av HBO så det är klass på den! Så se den!!!

Film är ett av de tre universala språken, de övriga två: matematik och musik! /Frank Capra

Ps Var ut en sväng med Gibson (som vanligt) och glömt kameran hemma för första gången. Vad får jag då se? Jo två rådjur och en liten vit hare, faaaaaanken va synd, vilka foton det kunnat bli! Men livet går vidare och i morgon har jag garanterat kameran hängande runt halsen. Men men, nästa vinter kanske hagelbössan är med åxå, vem vet??? Ds

dan


RSS 2.0