Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Konkurrens vid "matbordet"!

Publicerad 2012-02-16 16:58:28 i Djur och natur,


Idag hade vi besökav ekorren igen. Den brukar vara här och käka under några få morgontimmar. Förr i tiden kallades ekorrens grå vinterpäls för gråverk och var ett värdefullt skinn som gav bra klirr i kassan för många jägare. Idag jagas inte ekorren så frekvent trots att den är lovlig året runt och en ganska betydande predator på fågelägg och fågelungar. Men vacker är den i alla fall med sin tjocka päls och yviga svans!


En klassisk posé för ekorren! Ser man barnböcker eller andra böcker där ekorren avbildats så är det oftast i denna karakteristiska ätställning!


Konkurrensen mellan skatorna och ekorren är stenhård och det käbblas en hel del kring "matbordet"!


Det är oftast ekorren som bestämmer turordningen för ätandet, men ibland går flera skator ihop och jagar iväg "gråverket" upp i vår stora gran, där han blir sittandes en stund och bidar sin tid. Bara man stannar upp en stund och är lite vaksam så händer det faktiskt en hel del i ens omgivning. Prova, det mår du bra utav!!! 

Fri konkurrens är bra i princip, men bara i princip och egentligen bara i andra brancher än den egna, där det rent av är skadligt med konkurrens! /Gustav Olivercrona

dan

Kommentarer

Postat av: Lippe

Publicerad 2012-02-17 18:07:19

Vilka fina bilder!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela