Favorit på moppetiden!

Här kommer en av de otaliga låtar som jag gillade på 70-talet, på den tiden då moppen stod i centrum. Härlig tid det!!!Vi kommer inte ihåg dagar, vi minns ögonblick! /Cesare Pavese

dan

Vår herres "practical joke" med oss män, näshår!

Favorit i repris!!! Tidigare publicerad måndagen den 19 januari 2009.

En tanke slog mig när jag efter mycket trevande och stånkanden tog mig till toalettspegeln. Varför näshår? Jag vet ju att näshårets funktion är att skydda andningsvägarna från damm och annat luftburet. Men det jag inte förtår är den förändring som uppstår någon gång mellan 45 och 50, då näshåren ändrar karaktär. Vad i anatomins utveckling gör det gällande att näshåren måste bli tjocka och styva likt tandpetare, spretandes flera millimeter utanför näsöppningen? Problemet verkar vara större hos oss män än hos kvinnor. Likaså ögonbryn och öronhår genomgår denna metamorphos. Varför?

Jag minns för några år sedan, på ett arbetslagsmöte, då en kollega till mig skulle, i vänlighetens namn, plocka bort ett dun eller dammtuss, som hon trodde, ur mitt ytteröra och till sin förvåning upptäckte att det satt fast. Pinsamt Dan!! Sedan den dagen bevakar jag både näshår, ögonbryn och nämnda öronhår. Min slutsats efter att ha funderat kring problemet, för ett problem är det, är att vår Herre spelat oss män ett ytterst försmädligt spratt! Kanske för att i viss mån väga upp de månatliga "problem" som kvinnor dras med och som vi män lyckligtvis är förskonade ifrån! De problemen skulle vi dessutom aldrig klara av!!


Så här kan det ju bara inte få se ut!!!Som tur är så finns det ju lösningar på nästan (näsan) allt!!!

De flesta män mognar aldrig, de blir bara längre! /Leo Rosten

dan


Bildgåtan januari 2012!


Vad ser ni här då? Man ser en del av något som finns i många hem! Först rätt svar vinner en trisslott! Glöm inte er adress när ni svarar!!!

Ps Ha er en trevlig fredagskväll men glöm inte att se och vara vänliga mot varandra!!! Ds

Uppfinningar, det måste ödmjukt erkännas, består inte av skapandet ur ingenting, utan ur kaos! /Mary Wollstonecraft Shelley

dan


Ljuvlig eftermiddag!


Ibland då man är ute och spatserar så bara upptäcker man hur vackert det är, ja rent av magiskt, men så var det i går eftermiddag! Vad tycker ni själva när ni studerar bilden? Det är svårt att delge en stämning eller vacker naturupplevelse med ett foto, men här tycker jag att man riktigt känner hur magiskt det var! Men det kanske är för att jag var där då, eller vad säger ni?

Ps Alldeles strax dyker bildgåtan upp! Mår min rygg hyfsat i morgon så kanske det blir redan då, vem vet? Ds

Det vackra bör vara unikt, annars kommer det upphöra att
vara vackert!
/Francois-Mari Arouet de Voltaire

dan


Spillkråka och smärtsam dag!

Efter att ha promenerat igår och varit ett par timmar och handlat, så orkade jag bara med en liten promenad idag! Så fort jag gör lite för mycket en dag så är ryggen helt kass dagen efter. Svullen, öm och smärtar utav bara den, med strålsmärta ner i underliv och ut i vänster ben så kan man inte direkt säga att det är ok! Jag blir såååå less och samtidigt orkeslös av allt det här. Men hjälper inte alla värktabletter jag äter då? Jo visst gör de det, men värktabletterna tar bara bort topparna och lämnar resten åt mig själv att utstå. Men jag kan lugnt säga att utan värktabletterna så skulle jag inte klara av detta h-vete!!!

Nu till min promenad. Efter att vi gått ner till stranden så fick jag syn på en spillkråka när vi var på väg hemåt. Att få se denna granna stora fågel är en rätt stark upplevelse. De är riktigt stora och det låter riktigt högt när de sitter och trummar på, i sin iver att finna mat. Nu till lite fakta om spillkråkan!

Spillkråkan (Dryocopus martius) är den största av Europas hackspettar, lätt igenkänd på den svarta dräkten. Hanen har hela hjässan röd, honan endast hjässans bakre del. Den är 50-55 cm lång, med en spännvidd på 64-68 cm. Vikten är 300 gram. Dess flykt är kråklik och går inte lika utpräglat i bågar som de andra hackspettarnas. Lätet är ett starkt ”kly-kly-kly” som påminner mycket om gröngölingens läte. Har även ett långt utdraget klagande läte. Spillkråkan förekommer allmänt till sparsamt i hela Sverige, utom i fjälltrakterna. Arten är fridlyst. Den lever i äldre barr- och lövskog. Arten är huvudsakligen stannfågel, men vissa år förekommer flyttningsrörelser. Då är det mest de gamla hanarna som stannar kvar medan ungfåglarna drar söderut.


Åsså satt han bara där, den stora spillkråkan. Här laddar han för ett "hack"!


Så där ja! För varje "hack" så kommer han närmare de insekter som övervintrar i gamla murkna träd, snacka om uthållighet. Man kan ju undra hur de klarar av sitt huvud i fråga om hjärnskakning? Men det är en annan fråga!!!

Med hjälp av uthållighet når även snigeln Arken!  / Charles Haddon Spurgeon

dan


Tänk om uti fall att ....!


Inget svar man skulle vilja få, eller hur???

Det finns inga sjukdomar som inte kan helas. Det finns bara sjukdomar som ännu inte är funnet någon kur för! /Bernard M. Baruch

dan

Juholt, du fick aldrig någon chans!


Idag avgick Håkan Juholt som partiledare för Socialdemokraterna, tragiskt tycker jag!

Med sorg i hjärtat måste jag konstatera att Håkan Juholt aldrig fick någon chans att visa vad han skulle kunna göra för vårt land! Jag är helt övertygad om att han skulle kunna leda Socialdemokraterna till seger i valet 2014. Men med det mediedrev som hela tiden nafsade honom i baken gick det inte längre. Dessutom så verkar det ha funnits krafter inom det egna partiet som från första dag han blev vald, försökt "skjuta" honom i sank. Jämför det med valet av vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt, han hade och har ett massivt stöd i partiet!

Men nu är det som det är och jag hoppas att Socialdemokraterna kan mobilisera sina krafter och utse en partiledare med Juholts karisma, som kan ena partiet och titta framåt mot nästa val. Får Socialdemokratin bara chans att föra ut sin politik är jag säker på att landet får en ny regering i september 2014!!!

Politik är ingen dålig profession, lyckas du får du mycket beröm, misslyckas du kan du alltid skriva en bok! /Ronald Reagan

dan


Vacker kontrast!

Vilken kontrast det kan vara i det svenska landskapet! Årstidsväxlingarna är helt underbara att ha och helt nödvändiga för att kunna njuta! Hur menar jag då? Jo, för att njuta riktigt mycket av sommaren så måste vi ju ha en slaskig vår och för att njuta av våren så måste vi ha en svinkall vinter, förstår ni? Nu till kontrasterna jag pratar om. Titta på de två bilderna av vårt äppelträd, i full blom och mitt i januari full med snö. Kom sen inte och säg att vi inte har underbara årstidsbundna kontaster!!!


En eftermiddag i slutet av juni, känn lukten och hör surret från alla humlor och bin!!!


En eftermiddag i slutet av januari! Känn snölukten i luften och hör snöslungorna i grannskapet!

En perfekt sommardag är när solen skiner, vinden blåser, fåglarna sjunger och gräsklipparn är trasig! /James Dent

dan


Kung MODO Hockey!


MODO Hockey - HV71  4-1, kanoooonbra grabbar! Det vände snabbt efter läxan i Linköping!!!

Vi förlorade inte matchen; vi fick bara slut på tid! / Vince Lombardi

dan


Nu kryllar det!


Nu några dagar så har det formligen "kryllat" av jaktbart vilt när jag och Gibson varit ute och gått. Rådjur hit, hare dit och räv där! Vän av ordning så frågar jag mig om detta kommer att hålla i sig den dag jag får jaktlicens, införskaffat vapen och har ett eget område att jaga på? Men en undran bara, kommer jag överhuvudtaget att kunna jaga? Som det känns just nu, så är jag ytterst tveksam!!!

Pessimism är en ursäkt för att inte försöka och en garanti för ett
personligt misslyckande!
/Bill Clinton

dan


Hur uppfostrar vi våra barn?


Så fel det kan bli, eller vadå fel???

God uppfostran är inte att inte spilla sås på duken, utan att inte märka när
andra gör det!
/Anton Tjechov

dan

Jag vårdar barnet i mig!

Tyvärr så tar min arbetsträning slut denna vecka! Min ryggsmärta gör att det vissa dagar är helt uteslutet att jag ska orka ta mig till jobbet. Dessutom så mår jag förbaskat dåligt över att jag inte kan arbetsträna, snacka om att känna sig oduglig och helt värdelös! Som tur är så får jag gå till jobbet någon timme de dagar jag kan och orkar å det är ju en sabla tur!!!

Nu var det ju inte det jag skulle blogga om utan om, hur jag gör för att vårda barnet i mig! Eftersom jag inte finner det fullt ut tillfredsställande att bara se film och "såpor" hela dagarna, så gör jag lite annat. Igår så inhandlade jag en liten helikopter, ja ni läste rätt en helikopter! Jag köpte den på en leksaksaffär i stan efter att jag sett en massa klipp på youtube med just helikopterkörning, jag blev så att säga såld.

Så nu har jag sen igår en liten minihelikopter här hemma som jag kör emellanåt. Det är så rackarns roligt så jag nästan glömmer bort hur ont jag har i ryggen, bra va! Nu så har jag lite annat att göra utöver tv-tittande, skjuta luftgevär och plugga till jägarexamen. Fast jag hittar på saker att göra, så kommer det aldrig att finnas något som kan konkurrera med tillvaron på skolan med elever och kollegor, det är faktiskt sant!!!
 

Kommer jag att få den att flyga tro?


Men se den flyger! Oj oj oj va kul sen! Kolla in den intensivt koncentrerade blicken som piloten/jag har. En som åxå var intresserad av helikoptern var katten Athos, men av en helt annan anledning än husse! 


Som sagt, kul är'e!


Kom till husse nu! Jo jag klarade av att låta den landa i handen.

Människan kommer aldrig att flyga, aldrig på tusen år! /Wilbur Wright 

dan


Tänk om mannen skulle föda barn!


Ingen vacker syn, eller hur? Men tänk om det vore vi killar som födde barn, då skulle vi nog ha modifierats lite annorlunda där nere! Men ärligt talat skulle vi nog aldrig klara av en förlossning med tanke på hur ohyggligt svårt vi har det när vi dragit på oss en liten förkylning, suck!!!

Det är våra fäder som lär oss vad vi ska bli; mödrarna lär oss vad vi är! /Peter Davison

dan


Djurens egen dagbok!


Här har Mickel svansat på och dragit benen efter sig på jakt efter något ätbart. Vintertid och framförallt när det ligger nysnö, är det spårning som gäller för mig. Att få gå runt i skogen och titta på nattens och morgonens händelser är för himla kul! Ofta får man vara med om att uppleva en massa olika företeelser och man lär sig nästan alltid något nytt, man kan nästan tala om djurens egen "dagbok". Prova på någon gång med att gå ut i skogen och med någon som är lite kunning på spår, så ska ni se hur mycket ni kommer att lära er!!!

Var otålig människa! Sätt egna spår! Det gäller vårt eviga korta liv.
Det gäller vår jord!
/ Inger Hagerup

dan


Surt sa räven!
Jag måste alltid ha ont någonstans för att känna att jag lever!  / Odd Nerdrum

dan

Ett sätt att bli gla på!

Känner ni er lite trötta, sura eller nere, ja då ska jag hjälpa er lite på traven! Titta på följande YouTube-klipp och jag lovar er att ni kommer att dra på smilbanden och den där dåliga känslan i maggropen försvinner något. För mej hjälper det i alla fall, så är det bara!!!
 


De flesta har mycket att glädja sig åt, om de bara hade tid!  / Karl Kristian Steincke

Ps Ha en trevlig lördagskväll!  Ds

dan


bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/504124/?claim=wgn42c3dshb">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Va gla ja blev!

Igår så stannade postbilen utanför vårt hus. Till min förtjusning så var det jag som som var adressaten! Spänningen var stor när jag öppnade, för jag hade inget paket att vänta som jag visste om. I paketet fanns fyra st lockpipor för olika vilt samt fyra stycken jaktfilmer.

Det visade sig att det var min gamle vän från terrarieföreningens tid P-A Åhlén som skickat jaktprylarna. Han är en inbiten jägare sen flera år samt utbildad biolog. Han jobbar mycket med problemet mårdhund som börjat söka sig in i vårt land med risk för att föra med sig rabies, vilket vi har varit förskonade ifrån.

P-A blev så positivt överaskad över att jag ska ta (eller försöka) jägarexamen och hade för en tid sen lovat skicka lite jaktprylar till mig, men det hade jag förstås glömt. Denne man hade dessutom besökt oss på Juldagen, när vi oturligt nog var borta, och hängt en rökt kanadagås på dörrhandtaget som julklapp vilken mottogs med stor glädje. Det är förbaskat kul att bli överraskad på detta sätt och det är väl för himla tur att man har så snälla bekanta/kompisar! Tack P-A!!!


Titta så fina jaktprylar jag fått! Jag ser nu att det är 5 DVD-filmer på bordet och inte bara de fyra från P-A. Det råkade nämligen följa med en av mina gamla jaktfilmer den om fågeljakt!


Man måste ju testa lockpiporna! Det krävs en hel del träning för att få till realistiska läten med dessa pipor, men jag har ju gott om tid att träna! Kolla in loggan på mitt bröst och på mobilen! Har laddat upp lite inför MODO;s hemmamatch mot TIMRÅ IK!

När jag var tolv, följde jag med min far på jakt och vi sköt en fågel. Den låg där och någonting slog mig. Varför kallar vi det nöje att döda denna varelse som var lika lycklig som jag var när jag vaknade denna morgon! / Marv Levy

Ps Nu och några dagar bakåt så har ryggen varit riktigt vidrig och det inverkar både på humöret och orken. Det är orsaken till att mitt bloggande har varit lite sporadiskt den senare tiden! Trevlig helg förresten!!! Ds

Dan


Vinden vände!

Jajjamen, det vände fort det här med vädret. Igår ett ihållande regn och blåst, vände frampå kvällen och snön dalade ymnigt ner här i Kroksta. Så på morgonen idag så vaknade vi till en underbar januaridag med klar himmel där solen kastade sina vinterstrålar över ett vitt januarilandskap! Jag och Gibson tog en liten sväng trots förkylning och ömmande rygg, men det gick bra då det fina vädret hjälpte till att hålla humöret uppe!!!

Så har ännu en solig och vacker dag gått och förhoppningsvis får vi njuta av många liknande vinterdagar framöver!

En sak av skönhet är lycka för evigt; dess skönhet ökar;
det vill aldrig falla in i glömskan!
/ John Keats

Ps Snart så dyker årets första bildgåta upp här på bloggen! Kom ihåg att trisslotten blev kvar så chansen att bli miljonär finns därmed kvar, så HÅLL ER VAKNA!! Ds 

dan


Ruskig väderstart på 2012!


En regnig och verkligen ruskig väderstart på det nya året, huuuvvaligen!!! Läge för soffan idag och med en bra film i TV-rutan, eller kanske läsa lite, jag får helt enkelt se vad det blir.


Julstjärnan sprider sitt lugna och trygga sken inomhus medan det blåser och regnar/snöar där ute. Men trots det dåliga vädret så måste jag få önskar jag er god fortsättning på det nya året!!! Var bara lugn för det kommer bättre väder, ja rent av strålande väder framöver, det är jag helt säker på!

Vädret är en stor narr. Jag tror detsamma gäller samhället - saker kan te sig illa, men sedan bryter molnen upp och allt ändras! /Mark Twain

dan


RSS 2.0