Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Va gla ja blev!

Publicerad 2012-01-05 17:41:49 i Jakt med Dan nybörjaren!,

Igår så stannade postbilen utanför vårt hus. Till min förtjusning så var det jag som som var adressaten! Spänningen var stor när jag öppnade, för jag hade inget paket att vänta som jag visste om. I paketet fanns fyra st lockpipor för olika vilt samt fyra stycken jaktfilmer.

Det visade sig att det var min gamle vän från terrarieföreningens tid P-A Åhlén som skickat jaktprylarna. Han är en inbiten jägare sen flera år samt utbildad biolog. Han jobbar mycket med problemet mårdhund som börjat söka sig in i vårt land med risk för att föra med sig rabies, vilket vi har varit förskonade ifrån.

P-A blev så positivt överaskad över att jag ska ta (eller försöka) jägarexamen och hade för en tid sen lovat skicka lite jaktprylar till mig, men det hade jag förstås glömt. Denne man hade dessutom besökt oss på Juldagen, när vi oturligt nog var borta, och hängt en rökt kanadagås på dörrhandtaget som julklapp vilken mottogs med stor glädje. Det är förbaskat kul att bli överraskad på detta sätt och det är väl för himla tur att man har så snälla bekanta/kompisar! Tack P-A!!!


Titta så fina jaktprylar jag fått! Jag ser nu att det är 5 DVD-filmer på bordet och inte bara de fyra från P-A. Det råkade nämligen följa med en av mina gamla jaktfilmer den om fågeljakt!


Man måste ju testa lockpiporna! Det krävs en hel del träning för att få till realistiska läten med dessa pipor, men jag har ju gott om tid att träna! Kolla in loggan på mitt bröst och på mobilen! Har laddat upp lite inför MODO;s hemmamatch mot TIMRÅ IK!

När jag var tolv, följde jag med min far på jakt och vi sköt en fågel. Den låg där och någonting slog mig. Varför kallar vi det nöje att döda denna varelse som var lika lycklig som jag var när jag vaknade denna morgon! / Marv Levy

Ps Nu och några dagar bakåt så har ryggen varit riktigt vidrig och det inverkar både på humöret och orken. Det är orsaken till att mitt bloggande har varit lite sporadiskt den senare tiden! Trevlig helg förresten!!! Ds

Dan

Kommentarer

Postat av: ida

Publicerad 2012-01-05 18:42:06

Jiiiho vad kul med överraskningspaket! :) Heja jägarn!

Postat av: Staffan

Publicerad 2012-01-05 21:26:21

Det var både snällt och kul!

Snart blir set till att panga också....kul!

KRYA PÅ DIG!

Postat av: Lippe

Publicerad 2012-01-06 00:44:08

Skitrygg!!

Men nu vill jag veta hur kanadagåsen smakade?! Jag har hört att det inte är något vidare men nu blev jag klart intresserad. De är ju lite för många och lite av ett skadedjur när de går i hundratals på fälten. Jag pratade med en fiskare på östkusten en gång och hans momor lagade till skarv (!?) och åt, jag för min del tror att det mest var hämnd!!

Hoppas du lyckas locka till dig riktigt fina djur! Min far har alltid varit en jäkel på att härma djur och driver varje vår bl.a. göken till ursinne!

Kram o krya

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela