Hur kan det komma sig ....?

Hur kan det komma sig att en gulbrämad dykarbagge hamnat i vår vattentunna? Alltså, en dykarbagge lever i vatten, det vill säga i större vattensamlingar såsom dammar, sjöar, tjärnar etc. Den gulbrämade dykarbaggen är europas störta och kan bli uppemot 4,5 cm! Denna "bagge" har blivit rätt sällsynt och är numera fridlyst!
 
Åter till problematiken med dykabaggen i vattentunnan! Nu är det ju så att dessa insekter i allmänhet är goda flygare och kan flyga från vattensamling till vattensamling. Jag tror därför, att denna bagge har kommit flygande i samband med mulet väder och landat på vårt hustak. Den har sen följt med regnvattnet ner i hängrännan och sen ner i stupröret och fram till den fulla vattentunnan, där den simmat omkring tills jag fångade den. Hur tror ni att det gick till?
 
Eftersom jag är djurvän så bar jag ner den vackra dykarbaggen till Lomsjön och släppte den i det grunda vattnet vid strandkanten. Den simmade kvickt iväg ner bland sjögräs för att gömma sig. Thats it!  Detta var historien om den gulbrämade dykarbaggen i vår vattentunna! 
 
Vattentunnan är nergrävd i vår slänt.
 
Här ser man röret som regnvattnet kommer i, från vårt hustak. Den lilla "baggen" hade ju faktiskt tur som inte åkte ner i det avlopp som sitter mitt emot invattnet och strömmar ut längre ner på tomten, bland en massa växter.
 
Nyfångad dykarbagge!
 
Så här stor och grann ser de ut dessa gulbrämade dykarbaggar! Vill ni läsa om dessa insekter så tryck HÄR!
 
Mysterier är träskallarnas visdom! /Horace Walpole
 
dan

Snart dax för det årliga tandläkarbesöket!

Snart ska jag till min tandläkare Per! Hoppas att han inte skaffat sig en borrmaskin med samma prestanda som den ovan? Jag bara undrar.....hmmmm!!??
 
In a hospital they throw you out into the street before you are half cured, but in a nursing home they don't let you out till you are dead! /George Bernard Shaw
 
dan

Högsommar!

Inte många baddagar har det varit denna sommar, trots allt är det högsommar nu!!!
 
Man ska inte bada efter maten, däremot går det bra att ta kaffe med dopp! /Upphov okänt
 
dan

Barndop och barnamys i Vännäsby!

Den gågna helgen var vi på barnadop i Vännäsby! Vår dotterdotter Myra var det som skulle döpas i kyrkan på lördagen. Jag hade mina små funderingar hur Myra skulle reagera att få vatten på sitt huvud av an för henne mer eller mindre okänd man. Skulle hon skrika rakt ut eller skulle streta emot eller ....? Myra är nämligen en bestämd liten fröken som högljutt vill visa vad hon vill.
 
Men alla mina farhågor kom på skam då den lilla tösen först tog tag i prästens hand och stoppade den i munnen varefter hon med stor entusiasm började plaska med vattnet i dopfunten. Det var nog ingen av gästerna som inte drog lite på munnen, under den manövern. Efter dopet var det kalas hemma hos Jerreviks, med både mat och "gofika"! Vi stannade kvar fram till i tisdags och tillbringde dagarna mestadels utomhus i det vackra vädret!!!
 
Då det var dax för prästen att döpa, passade Myra på att plaska i vattnet! Då blev hon blöt om både huvud och händer!
 
Det blev mycket mys ute på gräsmattan under parasollet eftersom solen var på sitt bästa humör varje dag vi var där! Här är det mamma Ida som myser med Myra!
 
Hopp åååh hopp åååh ....... Det var jättekul att hoppa med hjälp av mormor! Lägg märke till trycket på Myras tröja! Vad är det för en insekt? Jaadå, visst är det en myra som Myra har på magen, kul va?!
 
Ps Det har varit lite si och så med mina blogginlägg. Jag menar helt enkelt att jag har varit lite för lat för att dagligen blogga. Men jag ska försöka att bättra mig, men blogga varje dag det spar jag till hösten!!! Ds
 
Evig semester är en bra definition på helvetet! /George Bernard Shaw
 
dan
 

Vackra ungar!

Så vackra de kan vara dessa huggormsungar! Den här lilla tjejen är en årsunge och visar att återväxten är prima på mitt speciella huggormsställe. Bilden tagen i mitten av maj detta år. OBS Är ni inte vana att handskas med huggormar så ska ni absolut inte göra detta, d.v.s. att hålla en i handen!!!
 
En lärd idiot är dummare än en okunnig idiot! /Molière
 
dan

Fyrfläckig trollslända!

Eftersom jag har "pippi" på trollsländor så kommer här en bild på en Fyrfläckig trollslända Libe´llula quadrimacula´ta som jag fotade härom dagen! Läs om de fantastiska trollsländorna HÄR!
 
Ett liv utan kärlek är som en pizza utan botten! /Dan Jonsson
 
dan

Längtar till höst och snö!

Usch så varmt och ljust det är, mygg, broms och kolgrillarnas os förpestar tillvaron! Nej tacka vet jag hösten med dess färger och vintern med dess snö som gör det så rent och fint! Förmodligen så får jag många sommardiggare på mig som nog undrar om jag är knäpp eller. Ja kanske, vem vet?
 
Visst ser det härligt ut med höst och vinter, bättre än sommarens värme, mygg å annat elände, men ack så underbar!!!
 
Sommar är Guds sätt att säga: Låt oss ställa till med fest! /Ordspråk från England
 
dan

Vår svarte vän med sina lådor!

Snacka om att gilla kartonger! Ni har sett det förrut ni som följer bloggen, men denna gång så har nog Athos tagit sig vatten över huvudet!!!
 
Men så länge man ryms så gillar han det. Ögonen rent av lyser av lycka, eller???!!!
 
Katter är stora kännare av bekvämligheter! /James Herriot
 
dan

RSS 2.0