Sommarbilder 2012!

Sommar sommar sommar det är dans i folkets park ........
 
Minnet är den dagbok vi alla bär med oss! /Oscar Wilde
 
dan

Lyckan att få vara morfar!

Den här veckan så är "dotra" Ida på besök med lilla Myra! En kanonvecka då ens barn å barnbarn med lätthet kan skingra tankarna på eventuell operation och göra så att smärtförnimmelse på något konstigt vis blir mindre!
 
Det är inte lite stolt man är, utan jääättteeemyyycket!!! 
 
 Se vad stolt han är ... å hur han åmar sig, den fjanten!!!
 
Man ska inte vara ledsen för ett fiasko för det gläder en massa människor! /Liv Ullman
 
dan

Tänk på risken med att sola!

Ooops! Där ser ni faran va?!
 
Det farligaste som finns här i världen är att ta sig över en avgrund
i två språng! /David Lloyd George
 
dan
 

Midsommar vid havet!


Midsommarafton med sillunch vid havet, närmare bestämt på klipporna vid Skeppsmalens fiskeläge! Snacka om att se allvarlig ut eller?


Ägg och brännvinssill samt tunnbröd är inte att leka med!


Jordgubbar ooch vispgrädde hör midsommaren till, minst lika mycket som sill och midsommarstånd, oj då, jag menar ju midsommarstång, ursäkta mig!

Det blev en helt underbar Midsommarlunch på klipporna vid Skeppsmalen! Soligt, varmt och skönt och inget att jäkta för, kan det bli så mycket bättre? Nej säger jag!!!

En sak av skönhet är lycka för evigt; dess skönhet ökar; det vill aldrig
falla in i glömskan!
/John Keats

dan

Mitt första jaktvapen!


Mitt första jaktvapen blev en hagelbössa av märket Classic, kaliber 12/70! Märket tillhör nu inte de dyraste gevären på marknaden,tvärt om. Men jag såg annonsen på blocket och slog till eftersom bössan har avlossats mycket få ggr och det syns för den är som ny! För mig och mitt jagande så duger denna bössa gott och väl, då jakt med hagel inte kommer att bli min huvudsakliga jaktform! Bilden är för övrigt från annonsen på Blocket.

Det är tur att vi har gravitation, för annars skulle alla fåglar som dog stanna kvar i skyn och förvirra alla jägare! /Steven Wright

dan


Barnvakt för första gången!


Den här dagen har vi sett fram emot länge, att få vara barnvakt åt vårt barnbarn Myra! Hennes mamma och pappa är på möhippa respektiva svensexa hela dagen och förmodligen till sena "natta"! Så vi får en hel dag att spendera med henne, lyx tycker vi! Nu har hon precis ätit och rapat så nu blir det lite sova i vagnen medan mormor och morfar får sig en liten promenad!


Hon sussar så sött där bakom myggnätet. Tänk att få ligga så där och åka omkring och skumpa och ha det! Det skulle vara underbart tycker jag, så det så!!!

Livet är enklare än du tror; allt som är nödvändigt är att acceptera det omöjliga, klara sig utan det oumbärliga, och bära det outhärdliga! /Kathleen Norris

dan


Nu har jag fått röntgensvar från Strängnäs!


Idag kom röntgenutlåtandet från Strängnäs! Nu väntar jag på att även ryggspecialisten i Umeå kommer med sitt utlåtande.

Nu vet jag vad jag har att vänta! Enligt min läkare i Strängnäs så har jag bristande benläkning i operationsområdet, precis vad smärtläkaren i Sollefteå konstaterade för snart ett år sedan! Detta innebär att han förordar en ny operation då han går in framifrån buken och borrar fast plåtar på ryggradens framsida, detta för att staga upp ryggen och minska rörelse i op.området. Men sedan tidigare tycker både ortopedöverläkaren här i Ö-vik och han i Umeå, att jag inte ska göra en andra operation, då de menar att risken att bli sämre är stor. Det ska bli intressant att få veta vad de tycker denna gång.

Alternativet kan vara att jag får ha min värk resten av mitt liv.  Ja, inte är det lätt att veta vad jag ska göra! Vem ska man tro på? Jag kanske ska ringa DiLeva och fråga? Vem ska man tro på tro på när allt är så här men........!!!

Tro bara hälften av det du ser och inget av det du hör! / Dinah Mulock

dan


Nu har jag min Jägarexamen!


Ikväll sköt jag upp för högvilt dvs klass 1 "älgstudsare"! Så nu är jag klar med min examen och det känns helt sjukt kul. Lite tråkigt att det är över då jag har lärt känna en hel del trevliga filurer!!! Det här blev ju en kanonbra födelsedagspresent, omän två dagar för tidigt!!!

Folk ljuger aldrig så mycket som efter en jakt, under krig eller
före ett val!
/Otto Von Bismarck

dan


Trädgårdsnytt!


Ingela vill gärna ha något att göra då hon är ledig från jobbet, då skaffar hon sig lite "pyssel" här hemma. Till exempel som idag att fixa trädgården så den blir lättskött och praktisk!!! Men jag då? Jo visst vill jag göra nåt, "Hem till gården" och "Grey's anatomy" vill jag ju inte missa, så nog rackarns har jag att göra alltid, med andra ord fullt upp, fullt upp!!!

Ju mer man vill, desto mer kan man! /Charles Baudelaire

dan


Bättre en räv i trädgården än ...!


Bättre en räv i trädgården än en "trädgård" i röven! Detta var vad jag såg 04.30 i morse då jag steg upp för att dricka vatten! Jag kunde stå och iakta räven i minst en halvtimme!!!

Att döda hunden läker inte bettet!  /Abraham Lincoln

dan

Att vara polare!


Vår hund Gibson och katten Athos, är de bästa vänner man kan tänka sig! På de fem år som vi haft Gibson har de aldrig bråkat, tvärtom de busar med varandra och till och med käkar ur samma matskål! Skål för det ni!!!

Ps Vi har lätt för att överföra mänskliga beteenden på djuren, trots att de för det mesta handlar på instinkt och av retningar! Ds 

Djurens känner, liksom människorna, glädje, smärta, lycka och olycka. De träffas av samma sinnesintryck! /Charles Darwin

dan

Klyva ved!


Idag har vi klyft ved! Grannen tog ner några pilträd som vi fick oss tillgodo! Det var både roligt och gick fort!


Och som vanligt så smög jag mest runt och lyssnade på P1 och fjollade mig, för jag kan ju ändå inte gå på för fullt. Men jag hoppas att den röntgen jag gjorde förra veckan innebär att läkarna, utifrån den, kan göra något som gör min rygg bättre, för sämre kan det nog knappast bli värkmässigt!!!

Arbetslust och Sparsamhet är mer värt än pengar på banken! /Arne Garborg

dan


Alliansens devis, jobba till varje pris!


Det har ju nästan blivit på detta vis! Jag som är sjukskriven och inte kan jobba, skäms nästan över det! Hur tror Alliansens "hejdukar" att jag mår inombords? Först sjuk sen mer eller mindre misstrodd och förnedrad, nej fy faaaan säger jag!!!

Många politiker är som bebisar: De tror de kan få allt bara de skriker
tillräckligt högt!
/Nancy Astor

dan

Sjuk sjukskrivning!

Freeeeeeeedag idag och man ä rätt gla, för freda är det inte var da! Jag har inte så mycket att skriva om annat än att jag var på skiktröntgen i onsdags, så nu kanske det händer en del med min rygg, hoppas det i alla fall! Något fredagsdravel tänker jag inte bjuda på, utan erbjuder er bara en liten historia att fnissa åt. Puss på er till nästa gång!!!

Det var en gång en svensk en amerikan och en ryss som satt på en pub
när vår herre Jesus kom in. Ryssen gick fram till Jesus och sa:

- Jag har jätteont i huvudet skulle du kunna hjälpa mig med det?
- Ja, visst svarade Jesus la handen på honom och huvudvärken försvann.
 
Sedan frågade Jesus amerikanen vad han kunde göra för honom och då
svarade amerikanen:

- Jag har så himla ont i ryggen, skulle du kunna hjälpa mig bli bra?
- Javisst, svarade Jesus och lade handen på hans rygg och värken försvann!

Till sist så frågade han svensken:

- Vad kan jag göra för dig?

Då svarade svensken:

- Du får absolut inte röra mig, jag är sjukskriven!

Det finns inga sjukdomar som inte kan helas. Det finns bara sjukdomar som det ännu
inte är funnet någon kur för!
/Bernard M. Baruch

dan


RSS 2.0