Ryggvänlig jakt i morgonsol!

Förra lördagen så gästjagade jag i jaktlaget som Samuel, min svärson, jagar i. En strålande oktoberdag inramade jakten som dock blev älgfri. Men ärligt talat så var det kul ändå då jag älskar att vara i skogen där batterierna laddas fort å fullt!!!
 
Vacker morgon så det räcker å blir över!
 
Den varma solen värmde upp de frostiga tallarna så att det rök ifrån dem. Det var nästan som att det pyrde eld under barken.
 
Efter ett tips så tog jag med mig rökt sidfläsk ut på passet, det var kanongott och finns nog med i matsäcken vid nästa älgjakt! Jaktradion var ett trevligt inslag då jag hela tiden blev uppdaterad om vad som hände på andra pass och på vad hundföraren hade att säga.
 
En jakt där man sitter på ett pass, passar mig fin fint! När ryggen gjorde för ont så la jag mig ner en stund vilket hjälpte mig att stå ut! Jag kanske inte var den mest uppmärksamme jägaren emellanåt, men men!!!
 
Innan vi åkte upp till jaktmarkerna i Långviksmon så måste ju mitt barnbarn få kramas med pappa och morfar!
 
Tummen upp för en trevlig dag i skogen och med trevligt sällskap! Trots att vi inte fick skjuta någon älg, bara sett och hört fyra stycken, så blev det en kanondag i strålande sol!!!
 
Det är betydligt fler människor som lider av ensamhet än som
njuter av den! /Stig Johansson (1936- )
 
dan

Hare blivit nån hare?

Lördagen den 13 jagade jag hare! Men blev det nåt? Jovisst vart det en hare, men inte för mig utan det var Nicklas som för omväxlings skull bytte ut grävling mot hare! Nu blir det kalas på hare för herr Westman, det blir gött det mannen!
 
Det är oundvikligt att en förlust kommer att bemöta även det mest
framgångsrika livet. Den mänskliga själen dör ej när den blir besegrad.
Den dör när den ger upp! /Ben Stein
 
dan

MODO on the socks!

Mitt lilla barnbarn Myra i sina senaste sockpar, fina va? Jag kommer att göra allt för att hon ska bli ett äkta MODO hockey-fan, de ä sant dä!!!
 
Om föräldrar ändå kunde inse hur ofta de tråkar ut sina barn! /George Bernard Shaw
 
dan

Utflykt med blåbärshund!

Den trollbundna skogsgläntan är för mig förknippat med lugn och ro!!!
 
Vad är det som knakar? Ett troll kanske, eller en björn? Vem vet, vem vet???
 
Waaaoow blåbär, kuuuung!!!
 
Det är faktiskt så, att Gibson gillar alla bär och frukter som vi äter, samt grönsaker. Blir han blå i skägget? Nej faktiskt inte! Ni ser ju vilken fin teknik han har när han plockar!
 
En skön skogspromenad genomförde vi tre, alltså jag, Ingela och "Gibbe", för två veckor sen i Själevad. Denna fantastiska lilla ort, där allt gott och bra är kommen ifrån, exempelvis Jag!!! Men det vet ni ju redan, eller hur?
 
Jag sitter här och lever, berusad av nuet. Intet mer jag kräver! /Henrik Ibsen
 
dan

Stekt järpe, gott gott!

Efter att den skjutna järpen plockats och fått hänga och mogna i 3 dygn så var det dax att tillaga den lilla fågeln. Inga konstigheter alls utan efter det att den stekts i järngryta i smör, salt och peppar, var den mogen att intas. I konsistensen påminner den om sin större släkting "kycklingen" men smakade så mycket mer. Jag måste bara få säga att detta var nog den godaste hönsfågel som jag ätit, den var rent av kanon! Hoppas jag framöver får chansen att provsmaka de större kusinerna orre och tjäder, skulle vara fint det!!!
 
Stekning i järngryta med smör, salt och peppar i ca 15 minuter. Hade det varit bara fileerna så hade stektiden förkortats avsevärt!
 
Stekt järpe med stekt tärnad potatis, smörstekta gula kantareller, trattkantarellsås samt svartvinbärssylt. Grönsakerna glömde jag att lägga upp, men det var väl detsamma. Ärligt talat så hade det räckt med bara en av de två svampingediensera dvs endera bara stekt svamp eller trattkantarellsåsen, det blev liksom tårta på tårta! Hur det smakade? Jo tack bra, ja rent av himmelskt, det är sanninga de! Trevlig helg på er alla!!!
 
Det första man förlorar vid bantning är sitt goda  humör! /Gert Fröbe
 
dan

Det var bättre förr, eller?

Vad säger ni, var det bättre förr?
 
Du vet att du har blivit gammal, när ljusen kostar mer än tårtan! /Bob Hope
 
dan
 

Åckså en jägare!

Vår innekatt Athos brukar vara ute! Men då är han förstås bunden i ett 6m långt rep och med en sele runt kroppen. Han gillar att jaga och äta fjärilar men småfåglar kommer han inte åt. Katter som springer lösa inom tätbebyggelse är ett problem, både sanitärt och för vår fauna!!!
 
Påfågelöga finns det gott om och en och annan slinker ner i jägaren mage! Men tillhör inte påfågelsöga vår Svenska fauna, undrar ni nog? Jovisst, säger jag! Men om han tar en och annan fluga eller fjäril är inte detsamma som att fånga fåglar i parti och minut, så tycker jag i alla fall, så det så! Flera av våra grannar instämmer och tycker att det vore skönt om fler kattägare skulle kunna ha sin katter i band eller inne.
 
Ps MODO-hockey - Luleå  3-2, KUUUUNG! Ida och Myra kommer hem i helgen, det är åxå KUUUUNG! Ds
 
Vi prövas i mod när vi utgör en minoritet. Vi prövas i tolerans när vi utgör en majoritet! /Ralph W. Sockman
 
dan
 

Varför aldrig lagom?

Varför kan jag inte få ha ont i min rygg lagomt mycket? Jag menar, det ordet är ju så himla bra och beskriver precis hur mycket det ska vara av något! Lagom innebär att det är den mängd man har möjlighet att må bra av. Men inte tusan är det så för mig och min rygg, nej nej! Mina ryggsmärtor ligger alltid över den gräns, lagom, och gör mig mer eller mindre knasig, knäpp, tokig eller smått mentalt nedbruten. De dagar jag ska göra något annorlunda och som jag gläder mig åt, ja då tänker jag inte på smärtan lika mycket och då går det ganska bra den dagen. Men aldrig detta lagom oavsett hur mycket skoj jag gör. Återstår att se hur länge man klarar sig utan att nå det där tillståndet lagom, utan att bryta ihop?
 
Ja vart tog det vägen?
 
I helgen var vi i Vännäsby och fick träffa vårt lilla barnbarn Myra och hennes föräldrar, vår son Kristoffer samt Samuels familj! Det är mamma Ida som gömmer sig bakom Myra. En sådan helg gör det något lättare att stå ut med det onda, men ändå aldrig lagom där bak!!!
 
Det enda man kan göra om man trillar är att resa sig upp! /John Steinbeck
 
dan

RSS 2.0